Αναπαραγωγή Θα χαλάσει η ράτσα, αλλά μπορεί να βγει κάτι όμορφο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Να υποθέσω ότι αυτό ισχύει για όλα τα ζευγαρώματα ανάμεσα σε κοινά καναρίνια και καναρίνια ράτσας; Ένα pet shop στην πόλη μου έφερε πρόσφατα μωσαϊκά, κόκκινα και αχάτης, πολύ όμορφα όλα τους. Τις ράτσες τις έχουν 35 ευρώ τα θηλυκά, ενώ έχει και κοινές κανάρες στα 20 ευρώ. Σκέφτηκα αν πάρω μια κόκκινη υπολειπόμενη κανάρα (έχει λίγο άσπρο στα φτεράκια της) και την βάλω με τον δικό μου μήπως δώσουν αποχρώσεις στυλ cobalt? Το ξέρω θα χαλάσει η ράτσα θα μου πείτε, αλλά μπορεί να βγει κάτι όμορφο. Ή συστήνετε μία απλή κοινή κανάρα; Να επισημάνω ότι φιλοδοξώ φέτος να είναι η πρώτη αναπαραγωγή. Βάζω και φώτο το αρσενικό μου να έχετε άποψη.
0.webp 00.webp
 
Σκέφτηκα αν πάρω μια κόκκινη υπολειπόμενη κανάρα (έχει λίγο άσπρο στα φτεράκια της) και την βάλω με τον δικό μου μήπως δώσουν αποχρώσεις στυλ cobalt?
Ούτε κόκκινη υπολειπόμενη είναι η κανάρα ούτε τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θέλεις.
Οι περιγραφές σου και οι φωτογραφίες δείχνουν πως πρόκειται για δυο απλά - κοινά καναρινάκια (αυτό της φωτογραφίας και το άλλο).

Ή συστήνετε μία απλή κοινή κανάρα;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδευτείς.
Το αποτέλεσμα θα είναι παραπλήσιο.
Να παραμείνεις στα κοινά
 
Οι περιγραφές σου και οι φωτογραφίες δείχνουν πως πρόκειται για δυο απλά - κοινά καναρινάκια (αυτό της φωτογραφίας και το άλλο).

Στις φώτο έχω το ίδιο πουλάκι, το άλλο το θηλυκό είναι κόκκινο. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές!
 
Στις φώτο έχω το ίδιο πουλάκι, το άλλο το θηλυκό είναι κόκκινο
Σωστά έχω καταλάβει.
Αλλά αυτό το κόκκινο που θες να αγοράσεις με τα λευκά πάνω του...
κόκκινη υπολειπόμενη κανάρα (έχει λίγο άσπρο στα φτεράκια της)
... Δεν υπολειπόμενο.. και αν το λευκό είναι μόνο στις φτερούγες και τελικά είναι κόκκινο λευκόφτερο θα αδικηθεί από την επιλογή σου.
 
Τι τα θέλω και ανοίγω κουβέντα για ράτσες! :D
Πάντως είναι μία απορία που απασχολεί πολλούς άπειρους. Ευχαριστώ και πάλι!
 
Τι τα θέλω και ανοίγω κουβέντα για ράτσες
Δεν υπάρχει καλύτερο από τη συζήτηση και ασφαλώς πολύ καλά έκανες που το συζήτησες.
Ο καθένας καταθέτει την άποψή του... κι εγώ αυτό έκανα.
 
Αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με την εκτροφή καναρινιών, κι εφόσον έχεις κοινό καναρινάκι, αγόρασε όποια κανάρα σου γυαλίσει στο μάτι, αρκεί το πουλάκι να φαίνεται καλά, υγιές, με στιλπνό φτέρωμα και ζωηρό, χωρίς λέπια στα πόδια κι αν έχει και δαχτυλίδι κλειστού τύπου, κοίτα αυτό να είναι μπλε χρώματος, δλδ επέλεξε φετινό (του 2017) πουλάκι. Θα ξέρεις βέβαια ότι οι απόγονοι θα είναι κοινά καναρινάκια με εμφάνιση που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αλλά θα έχεις πάρει ένα πουλάκι που θα σου αρέσει πάρα πολύ.
Αυτό όμως που είναι σημαντικό και που πρέπει να σκεφτείς εκ των προτέρων είναι:
  1. Να κρατήσεις καραντίνα στο νέο πουλί, αν είναι δυνατό σε διαφορετικό χώρο από αυτό που ήδη έχεις, και οπωσδήποτε σε άλλο κλουβί και όσο πιο μακρυά γίνεται (αν πρόκειται για το ίδιο δωμάτιο) μεταξύ τους.
  2. Να φροντίσεις εκ των προτέρων να έχεις και στα δύο πουλιά κατάλληλες τροφές (συσκευασμένες - επώνυμες από συσκευασία που θα ανοίξεις ο ίδιος), κατάλληλα σκεύη στο κάθε κλουβί (π.χ. Ξύλινες πατήθρες) που δεν θα τα μπερδέψεις μεταξύ τους καθόλου καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας
  3. Άνετα κλουβιά και για τα δύο: δλδ, ζευγαρώστρες με αποσπώμενο ταψί και αποσπώμενη σχάρα, οι οποίες είναι εύχρηστες και απλές στον καθαρισμό τους, οπωσδήποτε μήκους 60 εκατοστών έκαστη
  4. Ανθρώπους να υιοθετήσουν τους απογόνους του ζευγαριού σου, και να τους φροντίσουν με ασφάλεια και συνέπεια για όλη τους τη ζωή
Εναλλακτικά, κι εφόσον σε εντυπωσιάζουν τα κόκκινα καναρίνια, μπορείς να αγοράσεις ένα ζευγαράκι από αυτήν τη ράτσα και να ξεκινήσεις αναπαραγωγή, γνωρίζοντας όμως ότι το χρώμα τους, αν δεν λάβουν χρωστικές κατά την πτερόρροια θα πάψει να είναι αυτό που βλέπεις και θα φτάσει περίπου στο πορτοκαλί, ενώ για να διατηρηθεί πρέπει κατά την πτερόρροια να χορηγείς χρωστικές οι οποίες σε έναν βαθμό επηρεάζουν από ελάχιστα έως πολύ και το ήπαρ του αποδέκτη.
 
Η δική μου άποψη είναι ότι ο καθένας μπορεί ελεύθερα και χωρίς ''τύψεις'' να κάνει όποια διασταύρωση θέλει αρκεί να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: Πρώτον να μπαίνουν για αναπαραγωγή μόνο όσα πτηνά γνωρίζουμε ότι είναι υγιή και θα αντέξουν την καταπόνηση. Δεύτερον να ξέρουμε τις όποιες ''ιδιαιτερότητες'' των απογόνων που θα αποκτήσουμε και να έχουμε ήδη σχεδιάσει το τι θα κάνουμε τα πουλάκια που θα βγουν. Και τρίτον να μην χρησιμοποιούμε διασταυρώσεις με σκοπό να ξεγελάσουμε τυχόν αδαείς αγοραστές. Π.χ να ζευγαρώνουμε Τιμπράντο με κοινές θηλυκές και να τα τα πουλάμε για Τιμπράντο (το αναφέρω επίτηδες επειδή είναι πλέον μάστιγα).
 
.. Δεύτερον να ξέρουμε τις όποιες ''ιδιαιτερότητες'' των απογόνων που θα αποκτήσουμε
Aυτός ο όρος μπορεί να ελεγχθεί μόνον σε ζευγαρώματα με καθαρό ιστορικό και γνωστή βάση εκκίνησης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Aυτός ο όρος μπορεί να ελεγχθεί μόνον σε ζευγαρώματα με καθαρό ιστορικό και γνωστή βάση εκκίνησης.

Σαφώς, απλά δεν είχα κατά νου τις ιδιαιτερότητες που αφορούν στον φαινότυπο κτλ των απογόνων. Ίσως δεν το εξέφρασα σωστά.

Εννοώ να ξέρουμε ότι τα πουλάκια που θα προκύψουν μπορεί να είναι π.χ στείρα ή πολύ κακόφωνα ή πολύ ευαίσθητα/φιλάσθενα ή με κάποιες γενετικές ανωμαλίες κτλ.
 
Σταύρο, το κλουβί έχει κόκκαλο σουπιάς ή μόνο αυτήν την καρδούλα;
 
Την καρδούλα την πέταξα. Αυτή τη στιγμή έχει μπροκολάκι και καναβούρι. Έχω παραγγείλει απ΄ όλα αλλά λόγω των ημερών θα αργήσουν λίγο. Το απ΄ όλα περιλαμβάνει ξύλινες πατήθρες οξιάς 8-10 mm, αυγοτροφή συσκευασμένη, σουπιοκόκαλλα και βάσεις (έσω-έξω). Αν είναι να προχωρήσω στο ζευγάρωμα θα πρέπει να την πάρω σιγά σιγά τη θηλυκή έτσι δεν είναι; Θα αποφασίσω από το νέο χρόνο για το ποια θα είναι και θα σας την παρουσιάσω!

Mod edit.
Για την καραντίνα η συζήτηση θα συνεχιστεί εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Απορίες-για-την-καραντίνα-των-πουλιών.31602/
Υ. Γ. Για την καραντίνα που έχω κάποιες απορίες να ανοίξω νέο θέμα ή να τα πούμε εδώ;
 
ξύλινες πατήθρες οξιάς 8-10 mm,
Είχα την εντύπωση ότι θέλει 10 και 12 mm
Αν είναι να προχωρήσω στο ζευγάρωμα θα πρέπει να την πάρω σιγά σιγά τη θυληκή έτσι δεν είναι; Θα αποφασίσω από το νέο χρόνο για το ποια θα είναι και θα σας την παρουσιάσω!
Ναι, πράγματι θα πρέπει να την πάρεις σχετικά άμεσα, ώστε να προλάβεις να κρατήσεις καραντίνα και να κάνεις την κατάλληλη διατροφική προετοιμασία, αλλά, πες μας, που διαβιώνει το καναρίνι σου; Μέσα ή Έξω; διότι αν είναι έξω, τίθεται ένα ζήτημα που θα διαβιώνει η θηλυκιά έως την Άνοιξη, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη εγκλιματισμένη σε εσωτερικό χώρο, και ότι είναι θηλυκό, δλδ, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πυρώσει πιο γρήγορα από τον αρσενικό, ειδικά σε αυξημένης διάρκειας φωτός (+ θερμοκρασία) εσωτερικού χώρου.
 
Τελικά αυτό που βλέπω στης φωτογραφίες είναι γκλοστερ? Στα δικά μου ματιά μοιάζει με κοινό καναρινακι και έχω ενα που του μοιάζει πάρα πολύ.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ω ρε φίλε μου, μοιάζει πάρα πολύ. Με βλέπω να παίρνω πακέτο απ τη Χατζηβασιλίου! 😛

Όχι καμία σχέση με gloster.
 
Εγώ θα το έβαζα μάλλον με λευκό κάποια από τα μικρά ίσως να βγούνε άσπρο με σκουρα μπαλοματα έτσι βγήκαν τα αδέρφια του από αυτό που σου έδειξα στο βίντεο και μου τα πήρανε όλα φίλη και συγγενής ούτε τα μωσαικα δεν είχαν τέτοια ζήτηση
 
Επισης γνωμη μου, οπως κ των αλλων ειναι αν εχεις κοινα καναρινια μην ξοδεψης παραπανω χρηματα να αγορασης κατι το οποιο θα σου κοστιση αφενος κ στο τελος θα παρης παλι ''Κοινα Καναρινια'΄' απο την μιξη που σκεφτεσε να κανης.Αν διαθεσης καποια χρηματα μπορης να βρεις ενα ζευγαρακι ρατσας κ να ξεκινησης ετσι. Τωρα παλι οπως λεει ο λαος ''Περι Ορεξεως ουδεις λογος''' οποτε αν σου αρεση εσενα προχωρα το.
 
Back
Top