Φροντίδα Θελω να παρω καινουριο κλουβι για ενα ζευγαρι μπατζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vic
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vic

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2009
Μηνύματα
144
Πόλη
Αθήνα
Εχω ενα ζευγαρι μπατζι εδω και καιρο.
Το κλουβι τους μου λενε πολλοι οτι ειναι μικρο.
Εχει μια πορτα και χρειαζεται να τη βγαζω συνεχεια για να το καθαριζω.
Επισης βαζω μονο τη 1 ταιστρα γιατι η αλλη δεν μπορει να μπει επειδη ειναι διπλα στη φωλια. Ετσι καλυβεται και τρωνε μονο απο τη 1. Να παρω καινουριο με περισσοτερες πορτες;

Τι να κανω; 😕 😛
 
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους! Εχω ενα μπατζι αρσενικο, θα ηθελα να του παρω ενα μεγαλυτερο κλουβι, γιατι και αυτο που εχει ειναι μικρο και αργοτερα θα ηθελα να του παρω μια παρεα. Εχω δει καποια κλουβια σε πετσοπ, δεν μου αρεσαν ομως. Απο e-shop βρηκα τα παρακατω, των οποιων οι διαστασεις κυμαινονται απο 47-52 χ 41-47,5 χ 65-86εκ. Τι ειναι καλυτερο να εχει υψος, μεγαλη πορτα η να ανοιγει απο πανω η ολα αυτα μαζι; Η μεγαλη πορτα με αγχωνει γιατι ο μικρουλης ειναι ακομα φοβισμενος και δεν εμπιστευομαι τα μεγαλα ανοιγματα. Και ενα ακομα προβλημα ειναι πως θα γινει η μεταφορα απο το ενα κλουβι στο αλλο, απο τη στιγμη που δεν καθεται στο χερι μου για να τον βγαλω εξω!
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    9,7 KB · Προβολές: 92
  • 2.webp
    2.webp
    11,8 KB · Προβολές: 98
  • 3.webp
    3.webp
    5,7 KB · Προβολές: 81
  • 4.webp
    4.webp
    7,1 KB · Προβολές: 98
Πέρα από το συνολικό μέγεθος, πρέπει να σε απασχολήσει και η απόσταση των κάγκελων. Αν είναι μεγάλη ή κάπως μεγάλη, μπορεί να χωράει όλο το πουλάκι και να βγαίνει, ή το χειρότερο, να βγαίνει μέρος του σώματος ή του κεφαλιού του, με δυσάρεστα αποτελέσματα τραυματισμών ή και θανάτου.
Γι' αυτό νομίζω τα δύο πάνω είναι ακατάλληλα για budgie.
Τώρα η μεταφορά, το πιάνεις απλά. Αν διστάζεις να το πιάσεις, βάζεις τα κλουβιά πόρτα-πόρτα, έχοντας αφαιρέσει από το παλιό τροφές και νερό και περιμένεις... Κάποια στιγμή από περιέργεια θα πάει στο καινούργιο. Φυσικά πρέπει να έχεις ασφαλίσει την μεταξύ τους σύνδεση για ν' αποφύγεις ατύχημα.
 
Για την αποσταση απο τα καγκελα εχω διαβασει οτι πρεπει να ειναι 1,27. Αρα καλυτερα να μην παρω απο ηλεκτρονικο καταστημα, να το μετρησω στο οποιο πετσοπ. Η μαρκα imac στα κλουβια ειναι καλη τι λετε; Η λυση της ζευγαρωστρας;
 
Η μαρκα imac στα κλουβια ειναι καλη τι λετε; Η λυση της ζευγαρωστρας;
Η imac έχει κλουβιά με ωραίο design, καλής ποιότητας αλλά συχνά δύσχρηστα, χωρίς σχάρες στον πάτο κτλ. και, ακριβά.
Η ζευγαρώστρα ναι, είναι αρκετά καλή και οικονομική λύση.
 
Αυτο εχω παρει κ εγω. Βεβαια εδω με ετσουξε η τιμη τοθ λογω επαρχιας.

Εχει 2 μικρα πορτακια στα πλαινα, αλλα οι μπροστινες πορτες ειναι τεραστιες να το ξερεις.
Το δεύτερο έχει μια διπλή πόρτα μπροστά, δηλαδή μία μεγάλη και πάνω σε αυτή μια κανονική μικρή η οποία δουλεύει ανεξάρτητα. Δεν έχει πλαϊνές πόρτες, δεν παίρνει διαχωριστικό και είναι φθηνότερο από το πρώτο.
upload_2016-1-4_13-55-5-jpeg.37978
 
Οι ζευγαρωστρες αυτες κυκλοφορουν στα πετσοπ? Η ειναι απο αλλου; Εγω μενω Θεσσαλονικη.
 
Έχει και στα petshops και στα eshops. Ρίξε μια ματιά εδώ, μην ψάξεις για την πιο μικρή βέβαια και να έχει σχάρα στον πάτο. https://www.pet4u.gr/

Περίμενε και παιδιά που έχουν αγοράσει πρόσφατα να σου πουν.
 
Θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις. Υπάρχει μια παροιμία που λέει: Η φθήνια τρώει τον παρά.

Αν δεν βιάζεσαι να αλλάξεις κλουβί ψάξτο πολύ καλά. Καλύτερα να πάρεις κάτι ποιοτικά γερό που να καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες του πουλιού που έχεις τώρα ή των πουλιών που θα αποκτήσεις στο μέλλον... Σκέψου με προοπτική... σήμερα έχεις ένα πουλί, αύριο δυο...ίσως γίνουν ζευγάρι.. άρα χρειάζεσαι πλαϊνό πορτάκι για φωλιά... μεγάλο μήκος και χώρισμα... Προπάντων όμως να είναι ασφαλές. Θα προτιμούσα ένα συμπαγές κλουβί με ενσωματωμένο πάτο και οχι ένα συναρμολογουμενο χωρίς δεμένο πατο... (ακόμα θυμάμαι το κλάμα που έριξα όταν μου διαλύθηκε συναρμολογουμενο κλουβί και έχασα τα αγαπημένα πουλια μου.) Επίσης να σου πρότεινα να έχει συρταρωτό πάτο για να καθαρίζει πιό εύκολα.
Μην σκεφτείς τα 5-10 ευρώ που μπορεί να παραπάνω. Δεν μπορείς κάθε μέρα να αγοράζεις κλουβιά. Αν έχεις τώρα ένα μεσαίο κλουβί πάρε το μεγαλύτερο που μπορείς με την προϋπόθεση οτι διαθέτεις τον κατάλληλο χώρο. Το παλιό μην το πετάξεις, μπορεί να σου χρειαστεί σαν κλουβί μεταφοράς ή σε κάποιο ταξίδι.

Βρές λοιπόν ποιο κλουβί συγκεντρώνει ολα τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν και εύχομαι να καταλήξεις στο καλυτερο!
 
Δέσποινα μπορείς να δεις και εδώ:
1) toulias-eshop.gr/categories.asp?catid=1038
2) http://www.petstep.gr/eshop-petshop?page=shop.browse&category_id=19
Έχουν αρκετά καλές τιμές και άψογη εξυπηρέτηση, όσον αφορά το κατάστημα (δεν έχω χρησιμοποιήσει το e shop).
 
Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Συμφωνω για το καλο ψαξιμο, αλλα δεν εχω χρονο, το παπαγαλακι ζει σε μικρο κλουβακι και ενω για κανενα μηνα ηταν ελαχιστα κινητικο, τον τελευταιο καιρο που μας συνηθισε θελει τον χωρο του.. Βεβαια δεν ηταν αυτος ο λογος που το καθυστερησα, απλα δεν ηθελα να τον στρεσαρω κι αλλο με την αλλαγη κλουβιου(αν θυμαστε τον βρηκα στον δρομο). Θα ηθελα να του προσφερω το καλυτερο, ελπιζω να το βρω! Οι ζευγαρωστρες που γενικα υπολειπονται σε υψος ειναι καταλληλες; Γιατι συνηθως λενε οτι οι παπαγαλοι θελουν υψος!
 
Οριακό το 0,45. Καλύτερα γύρω στο 0,60 αν υπάρχει. Αλλά και πάλι με σωστή τοποθέτηση στις πατήθρες κάνει και η πιο κοντή.
Προσπάθησε να το μάθεις να βγαίνει και εκτός σιγά-σιγά.
 
Ζευγαρωστρες με υψος μεγαλυτερο απο αυτο δεν εχω δει.. μετα παμε σε κλουβες ή ψηλα κλουβια!
 
Back
Top