Αναπαραγωγή Θηλυκή Καρδερίνα δεν δέχεται αρσενικό στην ζευγαρώστρα

Δεν διαφωνώ αν ηταν να μην επιλεγαμε εμεις ας αφηναμε τα πουλια ησυχα εξαλλου η φυση ξερει τοσα χρονια να κανει την δουλεια της σωστα.
Το θεμα ειναι οτι εδω εχουμε ενα πουλακι ξεχωριστο, τα ταισμενα στο χερι κατα κανονα ειναι γνωστο οτι προκαλουν προβληματα και δεν αποτελουν βαση σωστης εκτροφης. Υπαρχουν και εξαιρεσεις φυσικα.
Εχω την εντυπωση οτι δεν εχει θεμα με τον χωρο αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχει κοινωνικοποιηθεί σωστα.
 
Οπότε βάλε το αρσενικό στην ζευγαρωστρα από τώρα, μήπως εξικιωθει..
 
Βοηθά τα πουλιά τα ποντίκια κλπ. Να γίνουν πιο κοινωνικά
 
Η οξυτοκινη, θεωρείται η ορμόνη της τρυφερότητας και της αγκαλιάς. Οδηγεί επισης σε συσπασεις της μήτρας. Αυτά φυσικά ισχύουν για τα θηλαστικά. Το σπρέι λέγεται οτι βελτιώνει την κοινωνικότητα σε αντικοινωνικά άτομα, ενώ δεν έχει επίδραση σε ανθρώπους που κινούνται στα φυσιολογικά πλαίσια κοινωνικών δεξιοτήτων. Επισης το σπρέι, χωρις να ειμαι βέβαιος δεν κυκλοφορεί ακόμη στην αγορά. Και τέλος, θυμίζω οτι πρόκειται για ορμόνη, οπότε η οποία χρήση της θα πρέπει να ειναι με προσοχή και περίσκεψη.

Αναρωτιέμαι, αν αυτο το πουλακι ειχε να μεγαλώσει νεοσσούς, θα λειτουργούσε κατάλληλα; Σε αυτήν την περίπτωση, και αν τα κατάφερνε θα κοινωνικοποιούνταν.
Ανέχεται τα θηλυκά, αλλά όχι τα αρσενικά: μήπως να της έβαζες αρσενικό-α, απο τώρα και μάλιστα όχι ενα μόνο του στο κλουβί;θελω να πω: βάζεις ενα, δυο θηλυκά στην αρχή μέσα, και αν για λίγες μερες πάνε ολα καλα, προσθέτεις ενα όσο το δυνατό πιο νεαρό αρσενικό μέσα. Τώρα που δεν ειναι η εποχή τους. Και σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη κλούβα.
Θα μπορούσες επισης αν ξέρεις κάποιον ομοιοπαθητικο´ γιατρό, να τον ρωτήσεις σχετικά, μήπως βοηθήσει με κάποιο φαρμακο. Αυτά συνήθως ειναι αθώα απο πλευράς χημείας και σπάνια εχουν ανεπιθύμητες ενέργειες
 
Βασίλη ναι έχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς το πουλάκι αλλά αν έβαζες χώρισμα που να μην μπορεί να βλέπει ολόκληρη την μια μεριά παρά ένα μέρος με τον αρσενικό που εσύ έχεις επιλέξει να βάλεις όταν πια φτιάξει φωλιά και είναι έτοιμη βγάζεις το χώρισμα η φύση τα έχει προικίσει έτσι ώστε η ανάγκη για την διαιώνιση του είδους θα κάτσει το κατάλαβα αυτό φέτος με τα τόσα υβρίδια που έβγαλα
 
Και ν ζευγαρωσει σιγά μην ταΐζει.. Είναι αναμενόμενο ν μην ταΐσει
 
Δεν έχω ιδέα.

Εγω θα εκανα μια δοκιμη ετσι για την απορια. Την τάισε καθολου καναρινι οσο ηταν μωρο;

Εδω παλι βρισκω την ευκαιρια να πω αυτο που λεμε για τους παπαγαλους συνεχεια, που η μοδα και η ευκολια μας τους εχει καταντησει να μην γνωριζουν καθολου γονεις και να ταιζονται αποκλειστικα απο ανθρωπους. Αυτο που θεωρω οτι συμβαινει στην περιπτωση αυτου του πουλιου ειναι οτι εχει κανει imprinting σε ανθρωπο καθως μεγαλωνε. Δεν θεωρει τον εαυτο της καρδερινα αλλα ανθρωπο. Εξ'ου και τα παρελκομενα. Αν ηταν παπαγαλος θεωρω πολυ πιθανο οτι θα ηταν ηδη μαδημενος ως το κοκκαλο. Ετσι ακριβως φερονται και οι παπαγαλοι που εχουν μεγαλωσει αποκλειστικα απο ανθρωπο.

Αν εχετε δει ντοκυμαντερ σε κεντρα διασωσης μωρων πουλιων ανα τον κοσμο, κυριως ειδων που κινδυνευουν, δεν μεγαλωνουν ποτε απ'ευθειας οι ανθρωποι τους νεοσσους. Αυτο γινεται οχι μονο για να μεγαλωσουν τα πουλια χωρις την οψη των ανθρωπων χαραγμενη στο μυαλο τους κι αρα και φοβο για να μενουν μακρια μας αλλα και για αυτον ακριβως το λογο. Για την σωστη ψυχολογικη ανατροφη εχοντας γνωση του εαυτου τους.
 
Back
Top