Αναπαραγωγή Θηλυκό μπάτζι έχασε το ενδιαφέρον για τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cosim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

cosim

PB New Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2021
Μηνύματα
4
Πόλη
Γλυφάδα
Έχω 2 αρσενικά και ένα θηλυκό budgie μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο κλουβί. Πρίν από εβδομάδες δυο από αυτά έδειξαν σημάδια ζευγαρώματος και τα ξεχώρισα σε άλλο κλουβί μαζί με μια φωλιά. Ζευγάρωσαν αρκετές φορές και η θηλυκιά αμέσως άρχισε να επιθεωρεί τη φωλιά. Μετά από 10 μέρες περίπου η θηλυκιά άρχισε να αποφεύγει τον αρσενικό και έμενε απομονωμένη χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για τη φωλιά. Τελικά τους επέστρεψα στο μεγάλο κλουβί, μαζί με μια ακόμα θηλυκιά που πήρα. (τηρήθηκε καραντίνα πρίν). Η θηλυκιά συνεχίζει να αποφεύγει τον αρσενικό αλλά πήρε τα πάνω της. Μερικές φορές η συγκεκριμένη τρεμοπαίζει τα φτερά της και κουρνιάζει. Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η αλλαγή στη διάθεση; Το τρεμοπαίξιμο των φτερών υποδηλώνει κάτι;
 

Συνημμένα

  • cosim.webp
    cosim.webp
    97,6 KB · Προβολές: 19
To γαλάζιο θηλυκό πουκλάκι δεν δείχνει πολύ ευδιάθετο με αυτή τη στάση σώματος. Σαφώς μπορεί να είναι απλά η φωτογραφία που το αδικεί. Αν θέλεις βάλε μας περισσότερες. Επίσης ο χαλινός της δείχνει ότι βγαίνει απο την αναπαραγωγική φάση. Σε τι χώρο τα έχεις, εξωτερικό?

Το κλουβί αυτό αν και δεν φαίνεται ολόκληρο, δείχνει να είναι υπερβολικά μικρό για 4 μπάτζι.
 
@Φοίβος ευχαριστώ για το σχόλιο. Το κλουβί είναι αυτό. Μου είπε ο ιδιοκτήτης ενός pet shop ότι τα τα κατακόρυφα κλουβιά είναι καταλληλότερα για τα παπαγαλάκια γιατί έχουν ανάγκη να σκαρφαλώνουν. Θα ήθελα να ξέρω αν θεωρείται μικρό για 4 budgie.
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    60,8 KB · Προβολές: 19
  • 2.webp
    2.webp
    32,6 KB · Προβολές: 19
  • IMG_20211005_174256.webp
    IMG_20211005_174256.webp
    143 KB · Προβολές: 12
@cosim Τα budgies χρειάζονται μήκος για να πετάνε. Όχι ύψος. Αυτοί στα πετ σοπ να πουλήσουν θέλουν. Να φανταστείς εγώ έχω ζευγαρωστρα 68εκ. μήκος για δύο budgie και μακάρι να χωρούσε 90αρα στο σπίτι μου. Γενικά όσο πιο μεγάλο το μήκος τόσο το καλύτερο. Ειδικά αν δεν βγαίνουν εκτός. Τα ζευγάρια, θεωρώ, ότι θα πρέπει να είναι χωριστά αλλά μέχρι εκεί είναι οι γνώσεις μου.☺️
 
@marapo σε ευχαριστώ πολύ. Σκοπεύω να τα χωρίσω όταν μπουν σε φάση ζευγαρώματος. Μέχρι τότε.. κοινωνικοποίηση! Τη φωλιά μάλλον πρέπει να την αφαιρέσω..
 
Τα budgies χρειάζονται μήκος για να πετάνε.

Ακριβώς αυτό. Να παρεις ορθογώνιες ζευγαρώστρες 60-70 εκ.

Το γαλάζιο πουλάκι πάλι δεν δείχνει τελείως καλά. Είναι κάπως φουσκωμένο και με κλειστά μάτια.
Θα ήθελα να ξέρω αν θεωρείται μικρό για 4 budgie.
Ναι είναι μικρό για 4 μπάτζι. Όπως βλέπεις και στις φωτο τα πουλιά κάθονται πάντα στο ψηλότερο σημείο του κλουβιού αφήνοντας αχρησιμοποίητο όλον τον κάτω χώρο. Η φωλιά είναι λάθος κίνηση με 4 πουλιά. Βγάλτην και ξαναβάζεις αφού ζωρίσεις τα πουλιά σε ζευγάρια κι αφού βεβαιωθείς ότι είναι και τα 4 100% υγιή. Η αναπαραγωγή είναι επίπονη διαδικασία και αν κάποιο κρύβει κάποια ασθένεια θα κινδυνεψει σοβαρά.
 
Back
Top