Αναπαραγωγή Πάροτλετ τρώνε τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Annatsag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μήπως είναι θαμμένο πουθενά στην επίστρωση ας πούμε της φωλιάς;
 
Όχι δεν το είδα πουθενά, η φωλιά έχει μόνο 3 αυγά, να τα διώξω και να ανοίξω πάλι;
 
@Annatsag δεν μπορεί να εξαφανίστηκε. Μήπως το έχουν πετάξει έξω από την φωλιά;
 
Λοιπόν ξανάνοιξα και το είδα, τόσο μικρούλι όντως δεν ξεχώριζε από τον πάτο... Πόσο κρίμα, μήπως δεν το τάιζαν; Να τα αφήσω τα άλλα αυγά; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας, έχω πελαγώσει...
 
Καλησπέρα! Εδώ και μία εβδομάδα έχουμε νέο πουλάκι, τις πρώτες ημέρες το άκουγα μια χαρά, τώρα εδώ και 3 ημέρες το έχω ακούσει μόνο μία φορά και για πολύ λίγο. Το θηλυκό είναι συνέχεια στη φωλιά και το έχει κάτω από τις φτερούγες της. Δεν αφήνει να πλησιάσω και όταν άνοιξα τη φωλιά με φοβέρισε πάρα πολύ. Υπάρχει και άλλο ένα αυγό που πιστεύω ότι πρέπει να το βγάλω πια αλλά δεν ξέρω πως από τη στιγμή που όταν βγαίνει (σπάνια) από τη φωλιά πάω να πλησιάσω και τρέχει και μπαίνει μέσα. Αυτά τα νέα μας και αν μπορείτε θα ήθελα τη γνώμη-βοήθειά σας για το τι πρέπει να κάνω. Εύχομαι αυτή τη φορά να τα καταφέρει το πουλάκι.
 
Εντάξει, κανονικά θα πρέπει να βγάλεις το αυγό, εφόσον έχουν περάσει οι ημέρες εκκόλαψης κατά 5, αλλά αφού δεν σε αφήνει το θηλυκό, θα έλεγα ότι προκειμένου να της δημιουργείται άγχος, άφησέ το μέσα στη φωλιά και το πολύ - πολύ, αν γίνει καμιά στραβή και σπάσει να αναλάβει η μητέρα τον καθαρισμό της φωλιάς.
 
Καλημέρα! Το πουλάκι έχει μεγαλώσει αρκετά και βγάζει φτεράκια! Το θηλυκό έχει αρχίσει και βγαίνει συχνά από τη φωλιά. Σκέφτομαι να βγάλω το αυγό από τη φωλιά, επίσης μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να την καθαρίσω ή θα φοβηθεί το πουλάκι; Μήπως γνωρίζετε πότε θα βγει από τη φωλιά και αν όταν βγει μπορώ να πετάξω τη φωλιά; Ευχαριστώ πολύ!
 
Στις 30 ημέρες περίπου θα αρχίσει να μπαινοβγαίνει στη φωλιά, την οποία την αφήνεις στη θέση της. Στις 40 ημέρες από την εκκόλαψη θα έχει απογαλακτιστεί πλήρως, οπότε θα μπορείς να αφαιρέσεις την φωλιά και να χωρίσεις το μικρό από τους γονείς. Το αυγό εάν έχουν περάσει 22 ημέρες από την απόθεσή του μπορείς το πετάξεις. Επειδή δεν έχεις την σχετική εμπειρία καλό είναι να μην ασχοληθείς με τον καθαρισμό της φωλιάς την δεδομένη στιγμή.
 
Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, όντως έχει αρχίσει και βγαίνει από τη φωλιά. Γιατί να το χωρίσω από τους γονείς; Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα πιο μεγάλο κλουβί και να τα έχω μαζί. Πάντως είναι όμορφο και με φοβερίζει όταν του μιλάω όπως οι γονείς του!
 
Γιατί να το χωρίσω από τους γονείς
Θα πρέπει να χωριστεί γιατί οι γονείς, ειδικά αν θέλουν να ζευγαρώσουν ξανά, μπορεί να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και να γίνουν επιθετικοί απέναντι του, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή ακόμη και θανάτου.
Στα parrotlet. χωρίζουμε τους νεοσσούς από τους γονείς στις 45 ημέρες περίπου και αφού σιγουρευτούμε ότι σιτίζονται μόνοι τους.
 
Δεν το ήξερα και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καθόλου χώρο για δεύτερο κλουβί, μόνο αν τα βάλω στο μπαλκόνι, αλλά μου έχουν πει ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα να έρθουν άλλη πουλιά και να τα σκοτώσουν. Μήπως τα αφήσω μαζί και αν δω κινήσεις επιθετικές τα χωρίζω τότε; Ευχαριστώ πολύ πάντως!!!
 
Δεν το ήξερα και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καθόλου χώρο για δεύτερο κλουβί
Δεν υπάρχει χώρος για νέο κλουβί, ούτε αν το τοποθετήσεις πάνω από το παλιό;
μόνο αν τα βάλω στο μπαλκόνι, αλλά μου έχουν πει ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα να έρθουν άλλη πουλιά και να τα σκοτώσουν
Και είναι αλήθεια αυτό που σου έχουν πει. Εκτός των άλλων, νομίζω ότι αυτό το είδος καλύτερα είναι να βρίσκεται μέσα στο σπίτι...πιστεύω ότι δεν αντέχουν σε κρύο ή σε έντονη ζέστη. Περιστασιακά ναι, θα μπορούσες να το βγάζεις έξω στο μπαλκόνι, έχοντας αγοράσει ή φτιάξει προστατευτικό για τα αρπακτικά.
Και...εφόσον δεν υπάρχει χώρος για στέγαση άλλου πτηνού, βγάλε, όταν απογαλακτιστεί πλήρως και τη φωλιά, ώστε να μην επάγεται η διάθεση για αναπαραγωγή.
 
Back
Top