Ασθένειες Θηλυκό budgie όλη μέρα κοιμάται και είναι φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anthiist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Stavros aviomycine
Με το διαγνωστικό που μίλησα μου είπαν ότι αυτό δίνουν τα πετ και το συνεχίζω και στοναρσενικο, αν και δεν δείχνει τπτ αλλά περιμένω να βγουν οι εξετάσεις για να δούμε μήπως πρέπει να ακολουθήσω κάποια αγωγή στο αρσενικό μας
[automerge]1643783936[/automerge]
Περαστικά στο παιδάκι σας.
Ευχαριστώ πολύ.
Το παλεύουμε ακόμα.
 
συνεχίζω και στοναρσενικο, αν και δεν δείχνει τπτ αλλά περιμένω να βγουν οι εξετάσεις για να δούμε μήπως πρέπει να ακολουθήσω κάποια αγωγή στο αρσενικό μας
Αν τελικά χρειαστεί, μην ξεχάσεις να τους πεις ότι το πουλάκι παίρνει ή πήρε πολύ πρόσφατα αντιβίωση.
 
Λυπάμαι πολύ. Πολλά περαστικά στο παιδί. Όπως και να το πείτε θα πονέσει, όπως πονά και εμάς, αλλα αυτο ειναι φυσιολογικό και απολύτως δεκτό. Εφόσον εκφράσει τα συναισθηματα και τους προβληματισμους του, θα έχετε μια ενδιαφερουσα, αν και θλιβερή, συζήτηση. Ευχές υγείας και για το άλλο πουλάκι, ειναι κι εκείνου λεπτή η θέση του. Μιας όμως και ειναι αγορι, εχετε την ευκαιρία να δεθείτε εσείς και το παιδί πολύ μαζί του όπως θα το παρηγορειτε για την απώλεια της φίλης του, και αντιστρόφως.
 
@Nausicaa αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω.
Τώρα τι κανω ;
Πως συμπεριφέρομαι στο αρσενικό;
Του βάζω ήχους που του άρεσαν για παρέα και μένει απαθείς.
Επίσης το αγαπημένο τους δωμάτιο είναι του παιδιού, τώρα όμως καθόμαστε όλοι στο σαλόνι αρκετές ώρες.
Είναι καλό να μεταφέρω συνέχεια το κλουβι για να έχει παρέα και να μας ακούει και να του μιλαμε;
Επίσης το βράδυ 'τη βρίσκει ' στο παιδικό αλλά κάπου διάβασα ότι δεν κάνει να τα έχουμε σε κρεβατοκάμαρα ..
Τι να κάνω;
Να του πάρω παρέα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Σαφώς θέλει πολλή παρέα, συντροφιά και παιχνίδια. Τα μπάτζι είναι πολύ έξυπνα ζώα και δένονται με άλλα μπάτζι, οπότε περνούν φάση πένθους όπως και εμείς όταν χάνουν έναν φίλο. Το ότι δεν τραγουδά μπορεί να είναι δείγμα θλίψης, αναμενόμενο και κατανοητό, αλλά και ασθενείας. Όπως λέει και ο γιατρός μου, πρώτα αποκλείουμε τα φυσικά αίτια και στην συνέχεια τα ρίχνουμε στην άτιμη ψυχολογία.

Γενικά προτιμούν την σταθερότητα, είναι χωροκτητικά ζώα, οπότε η συνεχής μετακίνηση του κλουβιού τα μπερδεύει και αγχωνει, αν και φυσικά συχνά δεν έχουμε άλλη λύση. Κι εγώ μετακινω και τα δύο κλουβιά κάθε μέρα, το ένα εντός του δωματίου, μη καταστροφικό γιατί πετούν ελεύθερα στο δωμάιο και έχουν αναγνωρίσει περίπου το μισό ως δικό τους και το άλλο μισό ως δικό μου (τιμή μου, πραγματικά). Το άλλο κλουβί όμως μετακινείται πρωι βράδυ λόγω καλοριφέρ και δεν κάνει καλό στον ούτως ή άλλως αγχωμένο Σκρουτζάκο. Αν μπορείτε να το αποφύγετε, μόνο καλό θα κάνετε. Δείτε για πιο λόγο προτιμά το παιδικό δωμάτιο. Είναι τα χρώματα από τα παιχνίδια, είναι η παρέα του ίδιου του παιδιού (ψυχούλες μου!), κάτι είναι. Από την άλλη θα τον παρηγορήσει πολύ να έχει την παρουσία σας και μια κανονικότητα στο σαλόνι.

Όντως δεν είναι η ακλύτερη ιδέα να τα έχουμε σε κρεββατοκάμαρα, αν και εγώ έχω δύο για λόγους αρχιτεκτονικής του σπιτού. Ειδκά αν το παιδί έχει αναπνευστικά θέματα, όπως άσθμα, ευαισθησία με μπουκώματα κλπ ή είναι κάτω των 10 δεν θα το έθετα καν ως θέμα, το κλουβί πρέπει να είναι αλλού.

Έχει το πουλάκι παιχνίδια στο κλουβί? Τρώει κεχρί? Αυτά είναι καλά εργαλεία στην φροντίδα ενός πτηνού σε πένθος. Επίσης πώς τον λένε για να μην λέω συνέχεια πουλάκι και παπαγαλάκι?
 
@Nausicaa
Jungle είναι το όνομα του.
Ο γιος μου ειναι 8 ετών και αποφάσισε να κάνει χώρο στο δωμάτιό του και να απομακρύνει κάποια παιχνίδια του για να έχει τα πουλάκια μαζί του.

Έξω δεν βγαίνει καθόλου οπότε μάλλον του αρέσει η ηρεμία που υπάρχει στον χώρο διότι η αμέσως επόμενη επιλογή είναι η σαλονοκουζίνα όπου όπως καταλαβαίνεις είναι πιο busy.
Βρύσες, σακούλες, μαγείρεμα... πανικός...
Βέβαια τώρα ίσως να τον βοηθήσει όλη αυτή ηφασαρία.
Γενικά ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία;
Έχουμε τζάκι και το βράδυ που σβήνει πέφτει η θερμοκρασία στο σαλόνι στις 20 περίπου.
 
Βρύσες, σακούλες, μαγείρεμα... πανικός..
Το προβλημα της κουζίνας δεν είναι ο θορυβος όσο οι αναθυμιάσεις. Τεφλόν και λοιπές αντικολλητικές επιστρώσεις τα σκοτώνουν σε λεπτά, έχουν ευαισθησία μεγάλη στο αναπνευστικό και ακόμα και τα μπαχαρικά τα ενοχλούν. Η κουζίνα δεν είναι μέρος για πτηνά κανενός είδους. Ομοίως όμως και το τζάκι. Μου λείπει πολύ, αλλά δεν μπορύμε να το ανάψουμε με τον Σκρουτζάκο στον ίδιο χώρο εφόσον ανταλλάσουν αέρα, εκτός κι αν έχετε πολύ ιδιότυπη κατασκευή που δεν παίρνει καθόλου αέρα από το δωμάτιο. Με τον πατέρα μου δουλεύουμε μια πατέντα, και θα πρέπει να δουλέψει, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμα τεχνίτη να την εφαρμόσει.

Τους αντέχει τους 20, δεν είναι θέμα. Αν βάζετε και μια κουβερτούλα από πάνω δεν είναι θέμα.
 
@Nausicaa είναι ενεργειακό όχι ανοιχτό τζάκι οπότε δεν έχουμε θέματα αναθυμιασεων.

Άρα μένει στο παιδικό και το βράδυ μια μετακίνηση για ύπνο...
Ευχαριστώ πολύ
 
@ianos καλησπέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις αλλά νοσησαμε οικογενειακώς και επικρατούσε μια τρέλλα στο σπιτι.
Στην φωτο έχω τα αποτελέσματα της Ζωουλας μας.
Τώρα κάνουμε θεραπεία και στον Jungle.
Παρατήρησα από τότε που ξεκινήσαμε θεραπεία ότι πέφτουν πούπουλα, τα άσπρα, αλλά και φτερα με χρώμα δηλαδή από το φτέρωμα του.
Κατά τα άλλα, είναι πολύ δραστήριος, άρχισε δειλά δειλά να βγάζει ήχους και δεν τρομάζει τόσο εύκολα όσο παλαιότερα.
Αλλά είναι φοβισμένος μου φαίνεται.
Δεν δέχεται να τον πλησιάσουμε.
Όλη μέρα τον έχουμε μαζί μας. Ο χώρος που είναι, βρίσκετε περίπου 20 με 24 βαθμούς, ανάλογα με την ώρα.
Του έχουμε παιχνίδια με τα οποία δεν παίζει καθόλου.
Του μιλάμε, ακουμπάω το κλουβί του χωρίς να βάζω το χέρι μου μεσα αλλά από όποια μεριά έχω το χέρι, εκείνος πάει τρέχοντας προς την άλλη.
Πετάει μέσα στο κλουβί του αρκετά πλέον αλλά δεν βγαίνει έξω ...
Ψάχνω να βρω ένα θηλυκό για παρεούλα.
Ελπίζω να τα καταφέρω.
 

Συνημμένα

  • 20220208.webp
    20220208.webp
    33,2 KB · Προβολές: 8
@Stavros αυτή ακριβώς είναι η θεραπεία.
Και για παρεούλα για τον Jungle μας, σκεφτεί.αστε μετά το πέρας της θεραπείας και αφού του κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις για ν είμαστε βέβαιοι ότι όλα πήγαν καλά.
 
Να ανυσηχησω που πέφτουν πούπουλα-φτερα(Δεν έχω καταλάβει τη διαφορά)
Φαίνεται να είναι συμμετρικά, δλδ και από τα 2 φτερα από κάτω.
 
Να ανυσηχησω που πέφτουν πούπουλα-φτερα
Εξαρτάται από την ποσότητα. αν βρίσκεις μερικά μέσα στην εβδομάδα δεν είναι πρόβλημα. Αν όμως βλέπεις καθημερινά πεσμένα φτερά, τότε δεν είναι φυσιολογικό.
 
@Stavros μέσα σε 2 μέρες έπεσαν κάμποσα αλλά 2 μέρες τώρα μόνο 1 μικρό.
Θα το παρακολουθήσω και θα επικοινωνήσω με γιατρό εάν συνεχιστεί.
Πάντως ο Jungle είναι καλά, έτσι φαίνεται τουλάχιστον.
Ευχαριστώ πολύ.
 
Back
Top