Ασθένειες Θηλυκό lovebird άρχισε να ξεπουπουλιάζεται

Ελενα1993

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2018
Μηνύματα
13
Καλησπέρα σας είμαι νέο μέλος τις ομάδας εγώ έχω 2 lovebirds εδώ και 3μηνες. Αρσενικο θηλυκό μόνη μου επέλεξα και τα έκανα ζευγάρι. Και τις τελευταίες βδομάδες ξεκίνησε το πρόβλημα μου η θηλυκιά μου άρχισε να ξεπουπουλιαζεται και μέσα σε μια μέρα έβγαλε όλα τις τα πούπουλα και είναι γυμνή μπροστά. Ξεκινησε να τσιμπάει το ένα το άλλο και ξαφνικά μετά από μια βδομάδα βλέπω τον αρσενικο να του λείπουν πούπουλα από το κεφάλι του. Καταλαβαινεται ότι δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Οποτε πήρα την απόφαση και τα χώρισα και τώρα νομίζω η θηλυκιά μου ξεκίνησε να κελαηδάει πιο πολύ από ότι πριν. Γνωριζεται για πιο λόγο μπορεί να έγινε αυτό;95D49B2A-E2E2-4071-B109-FA632A46067E.webp
 
Πως γνωρίζεις ότι είναι αρσενικό και θηλυκό; Στα lovebirds η ταυτοποίηση του φύλου γίνεται μόνο με τεστ DNA. Το κλουβί είναι πολύ μικρό για δύο πουλάκια. Είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να τσακώνονται και να ξεπουπουλιάζονται· διεκδικεί καθένα τον χώρο του. Θα σου πρότεινα, σε πρώτη ευκαιρία, να πάρεις ένα μεγαλύτερο κλουβί, ιδανικά μια 60άρα ζευγαρώστρα.
 
Πολύ πολύ μικρό κλουβί για αυτά τα πουλιά.
κάτι σαν αυτό θα ήταν ιδανικό
http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/kloybia-papagalvn/Κλουβι -Παπαγαλου
Σε ένα σαν αυτό θα μπορέσεις να τους βάλεις παιχνίδια και άλλα για να μπορούν να έχουν δραστηριότητες.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο θα μπορέσεις να βρεις το σωστό μέγεθος κλουβιού στην καλύτερη τιμή.
 
Πως γνωρίζεις ότι είναι αρσενικό και θηλυκό; Στα lovebirds η ταυτοποίηση του φύλου γίνεται μόνο με τεστ DNA. Το κλουβί είναι πολύ μικρό για δύο πουλάκια. Είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να τσακώνονται και να ξεπουπουλιάζονται· διεκδικεί καθένα τον χώρο του. Θα σου πρότεινα, σε πρώτη ευκαιρία, να πάρεις ένα μεγαλύτερο κλουβί, ιδανικά μια 60άρα ζευγαρώστρα.
Έχω κάνει τεστ dna και τα έχω σε ζευγαρωστρα κοιτά πως έγινε η θηλυκιά.

Τα έχω σε ζευγαρωστρα δεν είναι αυτό το κλουβί τους αυτό ήταν τις πρώτης βδομάδας

Ορίστε το πρόβλημα EC6BB50D-2D29-45AC-A66A-F8C17EEB2D42.jpeg
 

Συνημμένα

  • 57EA2BAD-7A46-4DC6-A0EE-603B6F8716AC.webp
    57EA2BAD-7A46-4DC6-A0EE-603B6F8716AC.webp
    77 KB · Προβολές: 20
  • 7339DB14-9692-4560-9D79-F81B097565FB.webp
    7339DB14-9692-4560-9D79-F81B097565FB.webp
    77 KB · Προβολές: 12
Δε ξερω αν ειναι κατι κατι παθολογικο η κατι την ενοχλει! Παντως εχει χασει πολυ φτερωα το πουλακι! Ειναι ολογυμνο μπροστα! το καλυτερο θα ηταν να το πας σε καποιο εξειδικευμενο πτηνιατρο!
 
Κι εγώ δεν μπορώ να σου πω αν αυτό το έχει κάνει μόνο του, λόγω στρες, ή έχει κάτι παθολογικό. Πάντως λείπει όλο το φτέρωμα που το κάνει έτσι κι αλλιώς σοβαρό. Το καλύτερο θα ήταν να το δει κάποιος πτηνίατρος, όπως σου είπε και ο Ζαχαρίας @zack27. Τα πήρες από Pet Shop ή από εκτροφέα; Αν βλέπω καλά έχεις 2 κούνιες. Ανέβασε μια φωτογραφία όλου του κλουβιού να σε βοηθήσουμε με τη διαρρύθμιση του. Βρες άλλον τρόπο ασφάλισης των πορτών του κλουβιού, το συγκεκριμένο συρματάκι δεν ενδείκνυται.
 
Έλενα πρέπει να το δει άμεσα κάποιος γιατρός που να ξέρει απο πουλιά. Στη θέση σου θα ζητούσα να του βάλουν κολάρο-χωνί αν δεν εντοπιστεί κάποια άλλη παθολογική αιτία για να σταματήσει το πρόβλημα τώρα στην αρχή του.

Γιατί τα ξαναέβαλες πίσω στο μικρό κλουβί;

Θα σου βρω φωτογραφία απο ένα lovebird μιας γνωστής μου εδώ στον Καναδά που του έβαλαν κολάρο γιατί ξεκίνησε να αυτοτραυματίζεται.
 
Oρίστε.
pop.webp

Kι ένα βίντεο. Τους παίρνει μερικές ώρες να το συνηθίσουν. Θα δεις πως συμπεριφέρονται κι αν χρειαστεί ίσως να τα έχεις σε 2 κλουβιά. Αυτό το πλαστικό κολάρο θεωρείται το πιο ανθεκτικό, βάζουν τέτοια και στους μεγάλους παπαγάλους. Αν κάνετε κάτι τέτοιο μπορείτε να κολλήσετε μια ταινία στη γραμμή του κολάρου εκεί που θα ακουμπάει στον λαιμό του για να είναι λίγο πιο άνετο.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Έλενα τι έκανες τελικά με τα μικρά;
Είναι σε χάλια κατάσταση η θηλυκιά.
Πρέπει να δράσεις άμεσα.

Δυστυχώς ο χώρος διαμονής, οι πατήθρες κλπ θέλουν άλλαγμα γιατί μάλλον τα πουλάκια πλήττουν.
Νομίζω ότι το κάνει η ίδια στον εαυτό της :/
 
Back
Top