Ασθένειες Θορυβος απ το ραμφος καναρινιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Βαγγέλη έχεις πουλί στο σπίτι που υποψιάζεσαι οτι εχει ακάρεα και φέρνεις στο σπίτι δυο ακόμα καινούρια πουλιά και τα βαζεις μαζί με αυτα που υποψιάζεσαι οτι μπορεί να έχουν κολλήσει;😱

Τουλάχιστον έχεις απομονώσει το πρώτο πάσχον πουλί απο τα υπόλοιπα;
 
Έχεις δίκιο Τζωρτζίνα. Δεν γνώριζα όμως τί σήμαιναν τα συμπτώματα αυτά(μόλις εχθές ρώτησα κ' έμαθα μέσω φόρουμ, πρωτάρης γαρ).
Θα κάνω ότι προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις(απομόνωση πτηνών, χορήγηση Pulmosan).Eίμαι ανοιχτός σε προτάσεις κ' συμβουλές.
 
Αν όντως ο Ασπρούλης σου έχει τα συμπτώματα που διαβασες, εφαρμοσε αρχικά όσα αναφέρονται στο ίδιο άρθρο.

  • Απομόνωση των πτηνών που βρίσκονται στο κλουβί (πολύ πιθανό να έχουν προσβληθεί).
  • Συνεχή έλεγχο των πτηνών της λοιπής εκτροφής.
  • Πέταμα όλων των ξύλινων υλικών που είναι στο κλουβί (τα ακάρεα δημιουργούν φωλιές μέσα σε αυτά και είναι δύσκολο να καταστραφούν).
  • Απολύμανση του κλουβιού με ΧΛΩΡΙΝΗ και βούρτσα και πολύ καλό ξέπλυμα με καυτό νερό.
  • Αντικατάσταση των ταϊστρών/ποτιστρών και λοιπών υλικών ή απολύμανση με τον παραπάνω τρόπο.
  • Ψέκασμα του κλουβιού με αντιπαρασιτικό (προτείνεται με επιφύλαξη για την συγκεκριμένη ασθένεια το Cevitren της Cevita ΟΧΙ όμως το πουλί για τους λόγους που αναφέρω παρακάτω).
  • Καθημερινή αλλαγή των τροφών στις ταΐστρες και νερού, αφού ξεπλύνουμε με καυτό νερό τα υλικά.
  • Εβδομαδιαία απολύμανση του κλουβιού και αντιπαρασίτωση εάν είναι δυνατό.
(απόσπασμα απο το άρθρο του Κώστα)
Μελέτησε ολο το αρθρο προσεχτικά και... Περαστικά στο πουλάκι σου

Εφαρμοσε την απολύμανση σε όλα τα κλουβια και τα σκέυη τους και δώσε συσκευασμένη καθαρή τροφή.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Απολύμανα όλα τα κλουβιά, ποτίστρες,ταίστρες, διάφορα σκεύη βιταμινών κλπ(δεν υπήρχε τίποτε ξύλινο)με νερό κ' χλωρίνη. Τα σκούπισα με στεγνό πανί.
Έβαλα σε όλα μου τα καναρίνια Pulmosan(αρσενικά κ' θηλυκά)και τα χώρισα σε ατομικά κλουβιά, εκτός των δύο θηλυκών λόγω έλλειψης χώρου, που τα έβαλα μαζί.
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Δεκτά συμπληρωματικά(!) στοιχεία κ' tips.
 
Ευχαριστώ Κώστα. Τό'χω σκοπό να επαναλάβω την θεραπεία μετά από δέκα μέρες περίπου. Πολυβιταμίνες τους έβαλα, βάζω τακτικά έτσι κι αλλιώς(χωρίς να γνωρίζω την ακριβή συχνότητα χορήγησης). Επίσης έβαλα βιταμίνη Α στην αυγοτροφή του ''Ασπρούλη'', καθώς διάβασα ότι τα λευκά καναρίνια έχουν έλλειψη απ'αυτήν.
 
Πρόσφατα(προ τριών ημερών)αγόρασα δύο θηλυκές τις οποίες έβαλα σε ζευγαρώστρες με χώρισμα(σίτα)μαζί με τους αρσενικούς, ανά ζεύγη. Να βάλω Pulmosan σε όλα τα πουλιά προληπτικά(έχω κ' τρίτο αρσενικό σε άλλο κλουβί);
Ευχαριστώ
Ζητώ συγνώμη από τον teo24 που χρησιμοποιώ το δικό του ''θέμα''.
Δεν υπαρχει προβλημα φιλε Vagos,το θεμα ειναι να κανουμε καλα τους μικρους μας φιλους. Εγω δυστηχως δεν βρηκα ανοιχτω ιατρειο. Παρατηρησα ομως οτι το δικο μου ειναι μονιμος μ'ενα πουπουλο στο στομα, σαν χνουδια ειναι, μηπως τελικα το κανει απο κει τον θορυβο; Αν και θελω να πιστευω οτι την Δευτερα θα καταφερω να το παω στον γιατρο για να μαι σιγουρος.Λογο ψυχρας αν και σε δωματιο γυρω στους 12 βαθμους, εβαζα και ενα πανι απο πανω, οπως διαβασα και σε καποιο θεμα και δεν ειχε τιποτα πανω του το πρωι. Ο αρσενικος που ειναι σε αλλο κλουβι απο πανω δεν παρουσιαζει κατι. Δεν γνωριζω να κανω και τιποτα παραπανωτην Κυριακη τ απολυμανα και τους εβαλα και σκονη για ψειρες.
 
θα ρωτήσω κτηνίατρο Δευτέρα πρωί-πρωί. Πάντως τους έδωσα φαρμακάκι για καλό και για κακό!
 
Λογο ψυχρας αν και σε δωματιο γυρω στους 12 βαθμους, εβαζα και ενα πανι απο πανω, οπως διαβασα και σε καποιο θεμα και δεν ειχε τιποτα πανω του το πρωι
Το πανί σου δείχνει αν υπάρχει κόκκινο άκαρι που είναι πιο επικίνδυνο (μερικές φορές παρασιτεί κ΄στον άνθρωπο).

Παρατηρησα ομως οτι το δικο μου ειναι μονιμος μ'ενα πουπουλο στο στομα, σαν χνουδια ειναι, μηπως τελικα το κανει απο κει τον θορυβο;
Ναι αλλά το θέμα είναι γιατί να βγάλει το πούπουλο. Πιθανό είναι λόγω φαγούρας από το άκαρι.

Πολυβιταμίνες τους έβαλα, βάζω τακτικά έτσι κι αλλιώς
Μια φορά το μήνα σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος. Μη πάθει πολυβιταμίνωση. Και την Α ναι αλλά με προσοχή για υπερδοσολογία, αν θυμάμαι καλά οδηγεί σε τύφλωση.
 
Ειδα την θυληκια οτι εκτος απο τα πουπουλα που ασχολειτε, εχει αρχισει να ξηλωνει και χαρτι απ τα πλαγια του κλουβιου και τα ριχνει στην ακρη. Οσο για φαγουρα τι να πω,1 μηνα την εχω, εχω απολυμανει 3 φορες την κλουβα απο τοτε και αλλες τοσες τις εχω βαλει ψειροσκονη τις καναρας και στον αρσενικο και σπρει στο κλουβια.
 
Να σου πω την αληθεια αυτο μου περασε απ το μυαλο. Παντως αυριο για να ησυχασω θα προσπαθησω να παω στον γιατρο.
 
Μάλλον θα πας άδικα. Αν την έχεις μέσα και ζεστά και φροντίζεις τη διατροφή της τότε μάλλον είναι πυρωμένη (90% σίγουρος).
 
Το μεγαλο μου λαθος πιστευω, ειναι οτι τα εχω εξω το πρωι και το απογευμα και μετα μεσα.Αλλα με στεναχωρει να τα βλεπω μεσα γιατι δειχνουν να βαριουνται, ενω οταν τα βγαζω κανουν σαν τρελα.
 
Και το μέσα έξω είναι επικίνδυνο. Τουλάχιστο μη τα βγάζεις έξω αν η θερμοκρασία δεν είναι 15 τουλάχιστο βαθμούς κ΄άνω(11:00 - 13:00) και δεν έχει ρεύμα αέρα.
 
Περιπου στις 11.00 τα βγαζω, οχι βεβαια με τα κρυα που περασαν. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, θα κανω οτι καλυτερο μπορω.:)
 
Τελικα πηρα τηλεφωνο τον Δημητριαδη που ειναι στο Χαλανδρι, του ειπα τα συμπτωματα και μου ειπε κατα λεξη οτι εφοσον το πουλι δεν εχει υπνηλια, δεν ειναι φουσκωμενο,τρωει πινει κανονικα, να μην ανησυχω καθολου.Αυτα λεει ειναι στο καθημερινο τους ρεπερτοριο. Θα δειξει η πορια. Σας ευχαριστω ολους, για ολα.
 
Καλησπερα σας. Παρατηρησα το απογευμα το θυληκο μου καναρινι να κανει καποιο θορυβο με το ραμφος του(τσικ τσικ)και που και που ν'ανοιγει το στομα και να κανει σαν να βγαζει εξω την γλωσσα, σπορια δεν ειχε, η συμπεριφορα του ειναι οπως εδω κι ενα μηνα που το εχω, πολυ κινητικο,τρωει υπεραρκετα και φωναζει κι αρκετα, αλλα βραχνα. Γι αυτο το καναρινι σας ειχα ξαναρωτηση γιατι κοιμοταν στην κουνια και κουνιοταν ταυτοχρονα. Πρεπει να προσεξω κατι η να κάνω;
Ξαναερχομαι παλι στο ιδιο θεμα γιατι εδω και καμια βδομαδα προσεξα οτι το ιδιο πραγμα κανει και ο αρσενικος μου. Για το θυληκο ειχα μιλησει σε πτηνιατρο και μου ειχε πει οτι πολλα καναρινια κανουν ετσι χωρις να εχουν κατικαι οτι εφοσον η συμπεριφορα της και η διατροφη της δεν εχει αλλαξει, ειναι καλα 🙄. και οντως ουτε και μεχρι τωρα εχει αλλαξει κατι. Την ειχα και λιγο καιρο τοτε και δεν ηξερα αν το εχει κουσουρι. Τι γινεται ομως τωρα που αρχισε κι ο αρσενικος; Αυτος σιγουρα δεν εκανε ετσι γιατι τον εχω 8 χρονια, απο ημερων.Βεβαια κι αυτουνου η συμπεριφορα ειναι η ιδια και καλυτερη εδω και μερες γιατι κοντευει να φαει τα σιδερα για να παει προς την θυληκια. Μπορω να κανω κατι η παω στον γιατρο;Ευχαριστω...
 
Back
Top