Γενικά Κάθε πότε πρέπει να ταΐζω με κρέμα ringneck 35 ημερών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης beljohn
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

beljohn

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
76
Πόλη
Χίος
Γειά σας και πάλι! Ελπίζω να είστε όλοι καλά.. Όπως έχω ξανά αναφέρει για μια ερώτηση που είχα κάνει για το πως μπορώ να καταλάβω τι φύλο είναι ένα μωρό ringneck ήρθε επιτέλους η στιγμή που το πήρα! Χθες τα ξημερώματα το παρέλαβα από το καράβι... Θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν κάτι. Το μωρό είναι πάρα πολύ γλυκούλη και όμορφο και είναι μόλις 1 μηνών και 4 ημερών! Ο άνθρωπος που μου το έστειλε μου είπε πως πρέπει να το ταΐζω πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Άλλος όμως μου είπε επειδή είναι πολύ μωρό πρέπει να το ταΐζω κάθε 4-5 ώρες. Τελικά κάθε πότε πρέπει να το ταΐζω με κρέμα;


Υ.Γ. Το μωράκι μου είναι γεννημένο στις 25/3/2021.
 
Τελευταία φορά το τάισα το πρωί γύρω στις 9 με 10. Τώρα πότε πρέπει να το ξανά ταΐσω;
 
Να τον χαίρεσαι τον μικρούλη. Αυτός που σου το έστειλε και σου είπε πως πρέπει να το ταιζεις πρωί μεσημέρι βράδυ ήταν εκτροφέας; Επίσης ο άλλος που αναφέρεις που σου είπε να το ταιζεις κάθε 4-5 ώρες τι ήταν; Εγώ πιστεύω πως ο πιο κατάλληλος να σου δώσει συμβουλές είναι ο εκτροφέας. Πάντως όπως και να χει το τάισμα με κρέμα δεν είναι τόσο εύκολο, νομίζω χρειάζεται μια προηγούμενη εμπειρία, να προσέχεις.
 
Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση... Και καταδεύτερον το πήρα από ιδιώτη... Βέβαια εκείνος είχε τουλάχιστον 5 μωρά που τα τάιζε με κρέμα! Επίσης ο άλλος που μου είπε κάθε 4-5 ώρες ήταν και αυτός ιδιώτης.
το τάισμα με κρέμα δεν είναι τόσο εύκολο, νομίζω χρειάζεται μια προηγούμενη εμπειρία
ναι το ξέρω. Στο παρελθόν έχω μεγαλώσει και κοκατίλ. Εσύ τι γνώμη έχεις για το πότε πρέπει να το ξανα ταίσω;

please! Ανχώνομε πολύ.. Θέλω την βοήθειά σας!
 
Δεν έχω ταισει ποτέ με κρέμα παπαγάλους και για αυτο δεν έχω ιδέα, όπως και να χει αφού έχεις ξαναταισει αυτό είναι θετικό. Θα σε συμβούλευα να ακούσεις τον ιδιώτη που το αγόρασες και αφού τάιζε αλλα 5 καλό αυτό. Επίσης καλά έκανες που ρώτησες εδώ κάποιος γνωστής μπορεί να σε συμβουλεύσει, κάτι αλλο που μπορείς να κάνεις μέχρι να απαντήσει κάποιος έμπειρος είναι να ρωτήσεις στο google για το τάισμα θα αναφέρεις την ηλικία του παπαγάλου, και θα σου βγάλει διαφορά αποτέλεσματα, και από εδώ και από εξωτερικό, γράψε σε 2 γλώσσες δηλαδή και πιστεύω κάποια πληροφορία θα φανεί χρήσιμη. Δηλαδή κάποιοι μπορεί να είχαν την ίδια απορία με σένα και θα διαβάσεις τις απαντήσεις που δίνουν, αν οι περισσότερες απαντήσεις συνιστούν πχ το τάδε θα κάνεις το τάδε.
 
Υ.Γ. Το μωράκι μου είναι γεννημένο στις 25/3/2021.
Είναι πολύ μικρό, βιάστηκες ,έπρεπε να περιμένεις να απογαλακτιστει πλήρως, να γίνει τριών μηνών για να το πάρεις.
Το τάισμα με κρέμα δεν είναι εύκολο, ειδικά για κάποιον που δεν το έχει κάνει ξανά.
Μερικές πληροφορίες εδώ
Thread 'Τάισμα νεοσσών στο χέρι' https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
Η γνώμη μου είναι ότι στην ηλικία που βρίσκεται τώρα θέλει τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα τάισμα.
 
Μετά τις 3-4 εβδομάδες ζωής τα 3 ταΐσματα είναι οκ. Συμφωνώ ότι είναι τελείως λάθος η κίνηση αυτού που σου το έδωσε τόσο μικρό. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.
 
Να το χαιρεσαι! Το καλυτερο να ταισεις ενα νεοσσο ειναι οταν τσιρτσιριζει αλλα δε μπορεις να εισαι πανω απο το πουλι 24 ωρες . Υπολογιζω 7-7-8-7-7-8 αλλα το τελευταιο 8ωρο να παρατηρησεις και να χρονομετρησεις ποτε αδειαζει απο φαγητο.
 
Γιατί επέλεξες ή δέχτηκες να το πάρεις τόσο μικρό και μη απογαλακτισμένο;
Καλησπέρα σας! Σχετικά με αυτό, επειδή είμαι πολύ ανυπόμονος άνθρωπος δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι να απογαλακτιστεί και εγώ ο ίδιος του ζήτησα να μου το στείλει από τώρα. Προσπαθώ με το τάισμα... Κάθε περίπου 8 ώρες (πρωί-μεσημέρι-βράδυ) το ταΐζω 15 περίπου ml. Βέβαια όλη την ημέρα την περνάει στην κούτα του χωμένο σε κάτι πρόχειρα ρούχα που έχω βάλει. Όταν πάω να το πιάσω κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο σαν τρίξιμο και προσπαθεί να με δαγκώσει. Βέβαια επειδή είναι μωρό δεν μπορεί να δαγκώσει πολύ. Επειδή ανησυχώ θα είναι για πάντα έτσι να με φοβάται ή επειδή είναι οι πρώτες μέρες μαζί μου και είναι πολύ μωρό είναι λίγο αγχωμένο; Πάντως σε κάτι βίντεο που βλέπω δεν φοβούντε τόσο πολύ τα μωράκια..
Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά
Ας το ελπίσουμε!
Να το χαιρεσαι! Το καλυτερο να ταισεις ενα νεοσσο ειναι οταν τσιρτσιριζει αλλα δε μπορεις να εισαι πανω απο το πουλι 24 ωρες . Υπολογιζω 7-7-8-7-7-8 αλλα το τελευταιο 8ωρο να παρατηρησεις και να χρονομετρησεις ποτε αδειαζει απο φαγητο.
Ευχαριστώ πολύ! Επειδή είναι χωμένο πάντα σχεδόν σε μια γωνίτσα της κούτας, δεν βγαίνει να τσιρίξει, γιατί;
 
@beljohn γιατι δε πειναει και ισως γιατι αλλαξε περιβαλον .τα ρουχα ειναι σιδερομενα καθαρα; καλυτερο θα ηταν να το κρατουσες στο κουτι που σου το εστειλε τις πρωτες μερες.
 
Τα ρούχα τα έφερα από μια ντουλάπα που έχω ρούχα που δεν φοράω ποτέ. Εκείνος που μου το έστειλε, μου το έστειλε σε ένα πρόχειρο κλουβάκι πολύ μικρό, μόνο και μόνο για την μεταφορά του. Μου είπε αφού το βγάλω από εκεί και το ταΐσω, να το βάλω σε καμία κούτα και να καλύψω την μισή με ένα πανί για να κουρνιάζει στα σκοτεινά.


@Μπαιρακταρης τασος ευχαριστώ για την απάντηση
 
@beljohn θα επρεπε να τα σιδεροσεις για απολυμανση... αλλα τωρα αστο. Σε 7 με 10 μερες μπορεις να δωσεις αυγο κροκο πρωτα μετα ασπραδι λιγο φρουτο κανα πουρε απο καροτο η μπροκολο κανα ηλιοσπορο παραλληλα με τη κρεμα ολα αυτα . Τη κρεμα θα τη κοψεις οταν δε θα τη θελει αλλο.
 
Αλήθεια;Πολύ χρήσιμο αυτό, ευχαριστώ για την συμβουλή!
 
@beljohn επειδή βλέπω γιενται χαμός αν είναι 35 μερών καο πάνω ταιζε μια πρωί 7 ας πούμε μια 5 τ απόγευμα μια 11 τ βράδυ , 15-20 γραμμάρια κάθε τάισμα μπορεί κρατά αυτό τ τάισμα για 8 μέρες μετά να το πηγαίνεις ανά 12ωρα δυο φορές την μέρα δηλ
 
Το πουλακι αφου (κακως) ηρθαν ετσι τα πραγματα θελει προσοχη γιατι ειναι ευαισθητο στην παρουσα φαση.
Θα απογαλακτιστει οταν ειναι ετοιμο και οχι οταν ερθει η x μερα.

Προφανως φοβαται και συμπεριφέρεται έτσι.
Ευχομαι η ανυπομονησία σου να μην σε βαλει σε μπελαδες!
 
@beljohn έχεις στα χέρια σου ένα μωρό που μόλις έφυγε από την οικογένεια του.
Είναι πολύ φυσιολογικό που φοβάται και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο.
Αν συνεχίσεις να το ταΐζεις και να του μιλάς με όμορφο τρόπο θα σε εμπιστευτεί και θα φύγουν όλες οι φοβίες του.

.
είπε αφού το βγάλω από εκεί και το ταΐσω, να το βάλω σε καμία κούτα
Μπορείς να το βάλεις και σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, με πριονιδι, το χάρτινο κουτί είναι πρόχειρη λύση, θα υγρασίασει, και είναι δύσκολο στον καθαρισμό του.
 
Back
Top