Φροντίδα Κάλυμμα προστατικού κλουβιού.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Την καλημέρα μου στην αγαπημένη μου παρέα. Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι. Δεν ξέρω τι υλικό να βάλω για να καλύψω την οροφή του προστατευτικού κλουβιού που έχω μόνιμα κρεμασμένο στο μπαλκόνι. Επειδη είναι χωστό κάτω από το μπαλκόνι της ταράτσας κ με μπροστά κατεβασμένες τέντες μέχρι πρότινος ορκιζομουν ότι δεν πάνε περιστέρια. Ναι, καλά! Την προηγούμενη εβδομάδα, είδα ένα περιστέρι ή μάλλον δεκαοχτουρα να βολταρει πάνω στην οροφή του προστατευτικού κλουβιού. Μετά το πρώτο σοκ κ την ευχάριστη εμπειρία της καθαριότητας του, (υγρό πιάτων με λίγη χλωρίνη) καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάρω τα μέτρα μου. Ευτυχώς τον Σοφοκλή μου δεν τον έχω βάλει στο μπαλκόνι παρά μόνο μια φορά με το τρόλεϊ με μένα δίπλα του. Τι να πάρω για να προστατέψω την οροφή του προστατευτικού του κλουβιού; Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία.
 

Συνημμένα

  • IMG_20221116_114556.webp
    IMG_20221116_114556.webp
    583,8 KB · Προβολές: 51
Μαράκι μου καταρχάς πολυ ωραίο το προστατευτικό που έχεις φτιάξει στον Σοφοκλή σου!! 😍Συγχαρητήρια!!
Εγώ θα σου έλεγα, χωρίς να έχω καμία εμπειρία στο θέμα με την απλή λογική σκεπτομενη να βάλεις ένα πλαστικό νάιλον διάφανο από πανω για να μην περνανε τυχόν περιττώματα από τα περιστερια... Τα δίνουν με το μετρό αυτά.Για να το στερεώσεις στην οροφή 4 γερά κλίπ περιμετρικά στις 4 γωνίες και είσαι έτοιμη 🙂
 
@Anna Maria Mp είναι καλή λύση αλλά μου φαίνεται προσωρινή γιατί θα διαλυθεί με τον καιρό, σωστά; Έλεγα κάτι πιο στιβαρό κ αν είναι κ διαφανές για να περνά οτο φως ακόμα καλύτερα.
 
@MARY58 Γενικότερα αυτά τα διάφανα νάιλον έχουν ποικιλια στο παχος και αρκετά υψηλή αντοχή σε σχέση με την τιμή τους.
Εγώ θεωρώ ότι θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου, αν παρεις κατι λίγο πιο χοντρό και μάλιστα όχι ως προσωρινη λυση.
Επίσης το καλό με αυτό το υλικό είναι ότι πλένεται πανευκολα χωρίς να χαλάει!!
[automerge]1668593211[/automerge]
Σου παραθετω το υλικό για να παρεις μια ιδέα!!Φυσικά υπάρχουν άπειρα, εγώ θα πηγαινα να τα δω από κοντά πριν επιλέξω 🙂
Για πιασιμο περιμετρικά θα πηγαινα σε μανταλάκι επαγγελματικό τυπου Σφυκηρα ώστε να το βγάζεις και να το ξανά βάζεις με άνεση.

 
Τελευταία επεξεργασία:
@Liakos18 τοχα σκεφτεί αλλά θα το σκοτεινιάσει. Κ θα προσθέσει βάρος. Ήδη το προστατευτικό είναι θεοβαρο, κ χωρίς το κλουβί.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Μάλλον, θα ξεκινήσω με το νάυλον που λέει η Άννα Μαρία κ βλέπουμε.😊
 
Εγώ έχω πάρει ένα νάυλον τραπεζομάντηλο από τη λαϊκή και το έχω ράψει (καλά, σιγά μη το έραψα εγώ 🤓). Αλλά θα βάλω και ακίδες. Όλο λέω να πάρω, αλλά ξεχνάω. Επίσης έχω και ραμμένο τούλι γύρω-γύρω.

20221116_131125~3.jpg
 
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια αλλά το μήκος πρέπει να είναι γύρω στα 68 με 70 εκατοστά. Το πλάτος δεν το θυμάμαι. Θα το μετρήσω όταν φτάσω σπίτι. Κ πως στερεώνεται; Τρύπα στα πλαϊνά κ tire up;
 
Τρύπα στα πλαϊνά κ tire up
Σωστά.
[automerge]1668603340[/automerge]
Εάν είναι μέχρι 60εκ. Μια οικονομική λύση είναι το κλιπ που σου παραθέτω. Είναι πλαστικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 Υπάρχει και άλλος τρόπος!! Καταρχάς αυτό το υλικό βγαίνει σε προκαθορισμενες διαστάσεις οπότε θα χρειαστεί να το κάνεις ειδική παραγγελία.. Το δουλευα σε ένα εργοστάσιο και τυχαίνει να το γνωρίζω πολυ καλά. Και εδώ έχει ποικιλια στο παχος, θα χρειαστείς του μισου Πόντου το πολυ και σε βάρος για τις διαστάσεις που έχεις όπως το υπολογίζω θα είναι γυρω στα 200 -300 γρ.
Ως προς την κατασκευη εγω θα πρότεινα επειδή μπορεί να επεξεργαστεί και να παρει ότι σχήμα θέλεις, να τους πεις να στο κανουν σαν μικρό καπάκι δλδ να μπαίνει από πανω συρταρωτα.
Άρα θα πρεπει να μετρήσεις το επάνω μέρος και να προσθεσεις περίπου μισό ποντο στην κάθε πλευρα, ίσως και λίγο λιγότερο ώστε να εφαπτει ακριβώς.
Η παραγγρλια πηγαινει με το φυλλο το οποίο σε τιμή εργοστασιου κοστίζει περιπου 20 με 25 ευρώ το ένα φυλλο.
 
@MARY58 Το υλικό ονομάζεται πλεξιγκλας. Μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά που το εμπορεύονται και το πουλανε σε ιδιώτες. Κάποια από αυτά κάνουν και ειδικές κατασκευές.
Ένα τέτοιο μαγαζί πχ είναι αυτό εδώ

 
Back
Top