Φροντίδα Κάλυμμα προστατικού κλουβιού.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Sissy πως το στερέωσες;
Έκαψα (στο γκαζάκι, κρατώντας με τανάλια για να μην καώ) το κεφάλι από μια βίδα (στο μέγεθος που χρειαζόταν) για να κάνω τρύπες.
Μετά βίδωσα βίδες μέσα από τις τρύπες (οι οποίες είχαν μεγαλύτερα "κεφάλια", ώστε να μην μπορούν να περάσουν την διάμετρο της τρύπας). Χρειάστηκε να κόψω και χρησιμοποίησα πριονάκι αλλά δεν μπορώ να πω πως το έκανα με επιτυχία, είναι σκληρό υλικό και σπάει εύκολα (όχι όμως εκεί που χρειάζεται).
 
Μαράκι μου καταρχάς πολυ ωραίο το προστατευτικό που έχεις φτιάξει στον Σοφοκλή σου!! 😍Συγχαρητήρια!!
Εγώ θα σου έλεγα, χωρίς να έχω καμία εμπειρία στο θέμα με την απλή λογική σκεπτομενη να βάλεις ένα πλαστικό νάιλον διάφανο από πανω για να μην περνανε τυχόν περιττώματα από τα περιστερια... Τα δίνουν με το μετρό αυτά.Για να το στερεώσεις στην οροφή 4 γερά κλίπ περιμετρικά στις 4 γωνίες και είσαι έτοιμη 🙂
Εγώ θα συμφωνήσω με την @Anna Maria Mp, αφού αν πας σε καταστήματα με αγροεφόδια θα βρεις πλαστικά διάφανα ή ημιδιάφανα χρωματιστά με πολύ μεγάλο βάρος το μέτρο (τα βάζουν και στα θερμοκήπια για πολλά χρόνια) έχουν πάνω από 3 ευρώ το μέτρο και δεν παθαίνουν τίποτα. Ούτε από αέρα ούτε από ήλιο. Επίσης θα περνάει και το φώς μέσα και θα βλέπει και το πουλί. Δες τα δεν χάνεις τίποτα.
 
Είχα την εντύπωση ότι το plexiglass κατά κάποιον τρόπο συγκεντρώνει τη θερμότητα στο εσωτερικό το οποίο περιβάλλει. Δεν είναι έτσι; Αν όχι, γράψτε άκυρο, αν ναι, θεωρείτε ότι θα υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι; Ομοίως όμως και το διαφανές πλαστικό συγκεντρώνει τη θερμότητα.
Μαίρη, υπάρχει περίπτωση να καλύψεις το άνω μέρος της προστασίας με κάτι που να καταλαμβάνει χώρο όσος κι αυτός μέχρι το ταβάνι του μπαλκονιού; Π.χ. ένα πλέγμα, ένα πανί, κάτι τέλος πάντων που να απωθεί τις 18ούρες να καθήσουν επάνω.
 
Σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους. Λέτε να μαζεύει την ζέστη το πλέξιγκλας; Θα το ρωτήσω.
@ianos Γιάννη, είναι πολύ καλή η ιδέα σου κ την επεξεργαζουν από το πρωί, αλλά καταλήγω ότι δεν γίνεται. Είναι μεγάλη απόσταση μεταξύ προστατευτικού κ ταβάνι μπαλκονιού. Είναι αρκετά ψηλοταβανο το μπαλκόνι. Θα φαινόταν σαν μεγάλο φουγάρο. Κ ενώ εμένα δεν με νοιάζει, ο Σοφοκλής ναναι ασφαλής, έχω εξωτερικές αρνητικές παρεμβάσεις από άλλα πρόσωπα! a.k.a. την μητέρα μου! Βρίσκω λίγο υπερβολικές τις δηλώσεις της (τύπου για τον Σοφοκλή σου, δεν τολμάω να ταισω τα περιστερια (σημειωτέον είναι ο ηθικός υπεύθυνος που βρέθηκα με το πρόβλημα), δεν τολμάω να βάλω τα καθαριστικά μου κοντά στην κρεβατοκάμαρα σου που μοσχομυρίζουν (χημικό άρωμα λεβάντας με τρεις τόνους χλωρίνη!) κ άλλα τέτοια! Κ η γνώμη της υπερισχύει.
Αλλά στο ίδιο μήκος κύματος της λύσης σου, από πάνω από το προστατευτικό έχει μεγάλα κ δυνατά καρφιά. Εάν βάλω μια σίτα, (όχι τούλι) μέχρι το κλουβί, θα αποκλείσω αυτόν τον χώρο από τα περιστέρια. Δεν νομίζω ότι βολεύονται να κάθονται σε επιφάνειες με μεγάλη κλίση.
 
@ianos ειναι σωστό αυτό που λες Γιάννη, όντως συγκεντρώνει την θερμότητα και το ένα και το άλλο υλικό.
Ωστόσο σκεπτομενη ότι θα καλυφθεί μονο το επανω μερος και θα αναπνέει από τις υπόλοιπες πλευρες θεωρώ ότι θα είναι εντάξει..
 
Είχα την εντύπωση ότι το plexiglass κατά κάποιον τρόπο συγκεντρώνει τη θερμότητα στο εσωτερικό το οποίο περιβάλλει. Δεν είναι έτσι; Αν όχι, γράψτε άκυρο, αν ναι, θεωρείτε ότι θα υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι; Ομοίως όμως και το διαφανές πλαστικό συγκεντρώνει τη θερμότητα.
Σωστή παρατήρηση Γιάννη!
Θα μπορούσε να προσθέσει κάποια κομμάτια από πηχάκια ξύλου πχ 1ος πόντου ύψους Χ 5 μήκος, έτσι θα δημιουργηθεί κενό μεταξύ του πλεξιγκλας και του κλουβιού, ώστε ν'αερίζεται και από την πάνω πλευρά....
 
@MARY58 σκέφτηκα και κάτι άλλο. Να φτιάξεις κάτι σαν αυτό https://www.ebay.com/itm/1837910278...N42bK5kCtcJSNT3d4%3D|ampid:PL_CLK|clp:2047675 και να το κρεμάσεις από πάνω. Είναι επίπεδο και το πουλί στο κλουβί δεν θα βλέπει τι είναι αλλά τα άλλα πουλιά μπορεί να φοβούνται. Κάνε μια δοκιμή. Μπορεί να πιάσει.
 
βρε παιδια δεν θα ηταν βολικο τουλαχιστον για χειμωνα ,να φτιαχναμε μια κατασκευη γυρω γυρω με πλεξιγκλας-θα προστατευει και απο αερα κρυο και αγριοπουλια
 
@MARY58 όντος το πλέξιγκλας επειδή είναι πιο σκληρό υλικό από το πλαστικό ή από το πολυκαρμπονικό δεν τρυπιεται και δεν κόβεται εύκολα. Η @Sissy μας έδωσε μια έξυπνη λύση για τις τρύπες. Σίγουρα γίνονται και με τρυπάνι αλλά θέλει προσοχή να μην ραγίσει.
Όμως ακόμα και ότι αποφασίσεις να πάρεις αυτό δεν αποτρέπει τα περιστέρια να έρθουν και να καθήσουν πάνω του. Χρήσιμα είναι και αυτά που σου γράφουν τα μέλη και πρέπει να τα σκεφτείς. Μια ιδέα είναι το υλικό που θα πάρεις να το τοποθετήσεις σαν σκέπη (όπως τα σπίτια με κεραμίδια). Μπροστά στο τρίγωνο που θα δημιουργηθεί βάλε σίτα.
 
Καλησπερα @MARY58
μερικες χαζες ιδεες DIY

Δυο φυλλα χοντρο χαρτονι απο συσκευασια Σε τομη μεταξυ τους θα μπορουσαν να σχηματισουν ενα πεπλατυσμενο Χ. Πιστευω μπορεις πολυ ευκολα να βρεις χαρτονι χωρις να το αγορασεις.


ειδα μολις και αυτη την υλοποιηση.Οχι για να το αγορασεις αλλα να φτιαξεις ευκολα κατι αντιστοιχο


1668706100818.webp
 
@kika ο Σοφοκλής ζει μέσα στο σπίτι χειμώνα καλοκαίρι. Αλλά όταν έχει καλό καιρό, τον βγάζω έξω στο μπαλκόνι μέσα στο προστατευτικό κλουβιού του. Βάζω από πάνω λεπτή σίτα κ είμαι ήσυχη. Τώρα με τα περιστέρια προέκυψε το θέμα.
@Kostas Pyl το έχω υπόψη μου, κ είχαν πλάκα τα επίπεδα ομοιώματα! Θα πάρω ένα γεράκι ή μια μικρή κουκουβάγια, αλλά θα το βάλω στην άκρη στο μπαλκόνι. Δεν θέλω να είναι στο οπτικό του πεδίο του Σοφοκλή μην κ κοψοχολιασει. Θα σας πω κ αν έχει αποτέλεσμα.
@φιλομαθης το χαρτόνι είναι απορροφητικό κ μπορεί να κάθονται στις πάνω άκρες του Χ . Άσε που οι κουτσουλιές τους θα πηγαίνουν κάτω. Το τελευταίο σκίτσο δεν το κατάλαβα.🤔 Δεν θα κάθονται στο σύρμα; Δεν υπάρχει περίπτωση να πληγωθούν;
 
@kika για ποιες κορνίζες μιλάς; Αν αναφέρεσαι στις κουκουβάγιες σιγά μην τις αγοράσουμε. Θα τις φτιάξουμε μόνοι μας. Σιγά τι πράγμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@MARY58 Πεπλατυμενο Χ . δεν μπορουν να στηριχτουν αρα δεν μπορουν να κατσουν θεωρητικα
Το συρμα ειναι το προιον της εταιρειας.Δεν ειναι αναγκη να ειναι συρμα που εκ των πραγματων δεν μπορει να τα πληξωσει . θα μπορουσε να ειναι πετονια, σπαγγοςκτλ.Το σκεπτικο ειναι οτι δεν μπορουν να στηριχτουν οποτε δεν καθονται.Αυτο ειναι το σκεπτικο οχι να τα πληγωσουν.
και με τις πλαστικες ακιδες τους δημιουργεις αδυναμια προσγειωσης. Δεν ειναι χαζα τα πουλια. Σκεψου τα σπουργιτια που φωλιαζουν και μεσα σε πυκνα κυπαρισσια και θαμνους και μπαινοβγαινουν με χιλια.
Δεν εχω δει κανα πουλι καρφωμενο σε κλαδι δεντρου οσο ψιλο και να ειναι. και δεν νομιζω οτι θα δω 😀

θελω να πω οτι κρινουν ακαριαια και σωστα που μπορουν να προσγειωθουν .Οποτε δεν πανε. Αλλο το τζαμι.Μιλαμε για κατι που θα το αποτρεψει να κατσει εκει.
Και μην ξεχναμε ξεκινησα το μυνημα μου ετσι
μερικες χαζες ιδεες DIY 🤣
 
@φιλομαθης μια χαρά είναι οι ιδέες σου κ σ'ευχαριστώ. Δεν είναι χαζά τα πουλιά αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσα ελεύθερα περιστέρια στην Αθήνα έχουν πρόβλημα στα ποδαράκια. Κομμένα ή πληγωμένα δάκτυλα είναι πολύ συνηθισμένο κ είναι τόσο θλιβερό. Πιάνεται η ψυχή σου. Γι'αυτό, μπορεί να λέω εγώ χαζομάρες, αλλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι ότι κάνω δεν θα υπάρχει περίπτωση να πληγωθούν έστω κ από δική τους αστοχία.
 
οι πληγες ειναι απο τα απωθητικα σπρευ και αλλα χημικα που ειναι για να ψεκαζεις τα πρεβαζια και τις βεραντες. Σε καθε περιπτωση ο φροντιστης ή ο απωθητης :-) αποφασιζει και κανεις αλλος
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top