Αναπαραγωγή Κάνει αυτή η φωλιά για παραδείσια;

nasos55

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουν 2009
Μηνύματα
34
Πόλη
Πάτρα
πεδια αυτι ι φολια στι φοτο για παραδισια(ζεπρακια) κανι;
 

Συνημμένα

  • DSC00003.webp
    DSC00003.webp
    30,5 KB · Προβολές: 759
Ναι κάνει.
Ειναι η πιο συνηθισμένη φωλιά για ζεμπράκια.
 
κατα τη γνωμη μου ειναι η ιδανικη φωλια για ζεμβρακια. Τα δικα μου απο οσες δοκιμασα αυτη τη προτημουν.
 
Συμφωνω οτι κανει αλλα βρομιζει ευκολα και πολυ και δεν θα την ξαναπροτιμησω μαλλον...
 
βρε παιδια γιατι λετε οτι βρωμιζει; Εμενα ειναι πεντακαθαρη, δεν εχει ουτε μια κουτσουλια μεσα η εξω απο τη φωλια.
 
Εισαι πολυ τυχερος μαλλον... Εγω το μετανιωσα... Οταν βγηκαν οι νεοσσοι την πρωτη κιολας μερα τους την αλλαξα... Ηταν μεσα ολη μεχρι επανω ολο κουτσουλιες...Ανησυχουσα γιατι δεν ηξερα αν ηταν και καλο για την υγεια τους...
 
δεν ξερω αν ειμαι τυχερος. Αλλα εχω παρατηρηση οτι κουτσουλανε οταν βγενουν απο τη φωλιακαι οταν ειχα μωρα μεσα ειδα μια φορα τον αρσενικο να πεταει εξω μια κουτσουλια απο τα μικρα. Το θεμα ειναι οτι οταν τα μικρα αφησαν τη φωλια, η φωλια ηταν πεντακαθαρη.
 
Βρε εισαι τυχερος σου λεω! Εμενα η εμπειρια μου ειχε να μου πει οτι κουτσουλανε οπου να ναι και οποιον παρει ο χαρος... Επρεπε να ειχα βγαλει μια φωτο τη φωλια οταν βγηκαν πριν την πεταξω να την εχω σαν αποδειξη... 🙄
 
Παιδια οταν ζευγαροσουν τα δικα μου ζεπρακια θα δο και σε μενα πος θα ειναι και θα σας πο θα βαλο και φοτο...
 
Το μόνο πρόβλημα με αυτές τις φωλιές είναι ότι δεν καθαρίζονται εύκολα.. Δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου μέσα!
Σε όλες τις φωλιές τα πουλάκια κουτσουλάνε μέσα.. Εφη μη βλέπεις που την άλλη φωλιά την έβαλες όταν μεγάλωσαν πλέον τα πουλάκια, αν ολοκληρωνόταν η γέννα στην άλλη θα έβλεπες πως θα γινόταν.. Απλά την καθαρίζεις πιο εύκολα.
Αυτές οι ψάθινες πάντως σπάνια να αποριφθούν απο τα πουλάκια!
 
Γιαννη συμφωνουμε... Η νεα που εβαλα ηταν α)πιο ευρυχωρη και β) καθαριζεται πανευκολα... Με την καλαθωτη ουτε να τα δεις μπορεις ουτε να τα καθαρισεις... Κ εμενα το ζευγαρακι μου αμεσως ασχοληθηκε με την καλαθωτη αλλα δεν ειχα κανει καμια αλλα δοκιμη με αλλη φωλια πιο πριν... Η νεα που τους εβαλα ηταν ξυλινη που ανοιγει η μιση απο πανω και ειναι και για γκουλντιαν απ'οσο ξερω... Δεν τα ειδα να την απορριπτουν μιας και προχωρησαν σε δευτερη γεννα καπακι... (ασχετα που εγω δεν ηθελα και την εβγαλα...)
 
Εμένα μέχρι στιγμής,τα πουλάκια είναι 10 ημερών, δεν είναι ιδιαίτερα βρώμικη.. Δε νομίζω να επέμβω για καθάρισμα πριν βγουν τα πουλάκια έξω απ τη φωλιά, οπότε θα την βγάλω μια και καλή.

Κιεγω σκέφτομαι να πάρω και μια ξύλινη πιο πολύ για ευρυχωρία
Υπάρχουν και ψάθινες μεγάλου μεγέθους,τέτοια ήθελα στην αρχή αλλά δεν χωρούσε να μπει στο κλουβί:)

Ολες αυτές πάντως οι κλειστού τύπου είναι οι κατάλληλες για τα ζεμπράκια..
 
Εμένα μέχρι στιγμής,τα πουλάκια είναι 10 ημερών, δεν είναι ιδιαίτερα βρώμικη.. Δε νομίζω να επέμβω για καθάρισμα πριν βγουν τα πουλάκια έξω απ τη φωλιά, οπότε θα την βγάλω μια και καλή.

Ολες αυτές πάντως οι κλειστού τύπου είναι οι κατάλληλες για τα ζεμπράκια..

Εισαι κ εσυ τυχερος τοτε...Αν και εμενα τα προβληματα αρχισαν απο τοτε που ηταν 15 ημερων και μετα... Οπως θα ειδες ειχε φραξει η εισοδος...

Ειναι οντως καταλληλες για ζεμπρακια ολες αυτες αλλα νομιζω οι καλαθωτες ειναι ακομα καλυτερες, αλλα δεν ξαναβαζω... Ειδικα στο συγκεκριμενο ζευγαρι που δεν ειναι καθολου τακτικο...
 
Εγώ πάλι με τις κλειστές τις μισάνοιχτες από μπροστά βρήκα την υγειά μου. Τις καλαθένιες τις έχω ξεγράψει από πέρσυ. Δεν μπορούσα να πιάσω τα αυγά ή τα μικρά, ούτε να καθαρίσω τη φωλιά. Άσε που αν κάνουν 5-6 μικρά αποδεικνύονται υπερβολικά μικρές. Κατάλληλες θεωρρούνται όλες οι φωλιές για τα ζεμπράκια (αφού σε όλες κάνουν αυγά) αλλά το θέμα είναι ποια θα μας βολέψει περισσότερο.
 
Βασιλη αν μπορις βαλε μια φοτο με τι φωλια που χρισιμοπιοης εσυ για τα ζεπρακια σου...
 
Φωτό 1: Η καλαθωτή φωλιά η οποία αν και την δέχονται τα ζεμπράκια εμένα δεν με έχει βολέψει καθόλου.
Φωτό 2: Ξύλινη φωλιά μισάνοιχτη, η πλέον κατάλληλη για τα ζεμπράκια και βολική για εμάς.
Φωτό 3: Αυτή είναι μια φωλιά καναρινιών την οποία την έχω κλείσει με χαρτόνι ώστε να νοιώθουν πιο άνετα τα ζεμπράκια (η συγκεκριμένη είναι μόνο μοντέλο για φωτό αφού την έφαγε η σκουριά), προσωπικά με έχει βολέψει πολύ και την χρησιμοποιώ αφού είναι πιο φτηνή λύση από την ξύλινη και αλλάζοντας τα χαρτόνια την χρησιμοποιούμε όσες φορές θέλουμε (οι ξύλινες είναι δύσκολες στην απολύμανση)
Φωτό 4: Καλαθωτή φωλιά την οποία την έχω δοκιμάσει σε αρκετά ζευγάρια αλλά ποτέ κανένα πουλί δεν τόλμησε να μπει μέσα. Το μόνο που έκαναν μόλις την έβλεπαν ήταν να προσπαθούν να βγάλουν τις ίνες από πάνω για να φτιάξουν αλλού φωλιά.
 

Συνημμένα

  • nesttype1.webp
    nesttype1.webp
    22,4 KB · Προβολές: 236
  • nesttype2.webp
    nesttype2.webp
    30,3 KB · Προβολές: 213
  • nesttype3.webp
    nesttype3.webp
    33,5 KB · Προβολές: 259
  • nesttype4.webp
    nesttype4.webp
    39,8 KB · Προβολές: 206
Τελιες αλα ι τελευτεα πος 8α τιν ζιτισο; γιατι ειναι τελια...
 
Back
Top