Γενικά Κάνει αυτό το κλουβί για lovebird;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mirtopap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mirtopap

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2023
Μηνύματα
89
Καλησπέρα σας. Εν τέλει μη βρίσκοντας εκτροφέα αξιόπιστο για κονουρα θα πάρουμε ένα υπέροχο lovebird ! Έχουμε ήδη αγοράσει το κλουβί αυτό είναι όμως το πρόβλημα. Μπορεί να μου πει κάποιος εάν το παρακάτω κλουβί κάνει για lovebird ? Ευχαριστώ .
 
Το διάκενο σύρματος 14 mm εννοείς αν είναι θέμα για το lovebird?
Ή η τεραστίων διαστάσεων πόρτα που ίσως θα είναι μόνιμη πηγή ρισκου διαφυγής?
Επίσης πως προέκυψε τόσο σύντομα ότι δεν είναι αξιόπιστος ο εκτροφέας που αναφέρθηκε πριν από λίγες ώρες ? Θεωρούμε επίσης ότι επειδή είναι ταισμενοι στο χέρι κάποιοι παπαγάλοι θα είναι lifetime guaranteed ότι δεν θα σε δαγκώσουν κάποια στιγμή? Η ότι ο x εκτροφέας πάντα θα έχει παπαγάλους που θα κάνουν τούμπες ποδήλατο θα λένε 100 λέξεις κλπ?
Τα περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς έχουν συχνά την αιτία τους στις δικές μας λάθος συμπεριφορές που εν τέλει τα μπερδεύουν. Μπορεί ένα σκυλί στα χέρια μου να είναι βάσανο και ανυπάκουο και το ίδιο σκυλί σε σένα με σωστή διαχείριση και γνώση να είναι αρνί.
[automerge]1701902076[/automerge]
@mirtopap o πωλητής θα σου πει ότι τον συμφέρει στο 95% των περιπτώσεων.
Act yourself and send an email στον κατασκευαστή.
 
@φιλομαθης όχι έμαθα κάποια πράγματα για τον συγκεκριμένο και τον χώρο του και μετά από μια κακη εμπειρία με τον πρώτο δεν θέλω να την ξαναπαθω. Με στεναχώρησε που πέθανε η κονουρα και θα ήθελα ένα άλλο είδος για να μην μου το θυμίζει. Στο διάκενο αναφέρομαι η πόρτα είναι ασφαλειας.
 
Με στεναχώρησε που πέθανε η κονουρα και θα ήθελα ένα άλλο είδος για να μην μου το θυμίζει
Η κονουρα πεθανε πριν φτασει σε εσενα(οπως ανεφερες σε αλλο σου post ) η μετα? Ειχες περασει χρονο μαζι του δεθηκες τοσο πολυ που αλλαζεις ειδος επειδη θα στο θυμιζει?

Επισης η πορτα ειναι ασφαλειας.Φαινεται.Αλλα οταν θα ανοιγεις ας πουμε να βαλεις ενα λαχανικο ενα παιχνιδι η το χερι σου στο πλαισιο εκπαιδευσης θα υπαρχει παντα ενα μεγαλο ανοιγμα .Αφου εχεις εμεπιρια ξερεις ποσο λιγος χρονος για να δραπετευσει ενα βραχυσωμο petbird απο μια μισανοιχτη πορτα κλουβιου.και εδω δεν λεμε για πορτα αλλα για μπαλκονοπορτα. Ενα ringneck /cockatiel/african δεν το λες και βραχυσωμο αλλα ενα lovebird ειναι πιο ευκολο να ξεγλυστρισει οσο να το πεις.Εκτος αν η μπαλκονοπορτα ειναι διαιρουμενη και δεν φαινεται στις φωτο
 
@φιλομαθης μα το κλουβί θα είναι σε εσωτερικό χώρο ; στο δωμάτιο μου θα είναι και να βγει από το κλουβί που πάντα θα προσέχω αλλά ας πούμε ότι θα βγει θα το πιάσω απλά και θα το ξαναβάλω μέσα. Άλλωστε όλη ημέρα έξω θα είναι θα το βάζω μέσα μόνο για να φάει και να κοιμηθεί. Και την κονουρα δεν την γνώρισα ναι αλλά χρειάζεται να το γνωρίσεις το πουλί για να στεναχωρηθείς ; ναι οκ είμαι ευαίσθητη σε αυτά τα θέματα δικαστε με τι να σας πω
[automerge]1701905917[/automerge]
Εγώ για το διάκενο φοβάμαι που έψαξα στο ίντερνετ πως το 1,18 εκατοστά είναι οκ για lovebird. Να απαντήσει κάποιος που έχει lovebird απλά θέλω για να είμαι και σίγουρη
 
δικαστε με τι να σας πω
Δεν δικάζει κάνεις γιατί κανείς δεν είναι δικαστής.
Ο κάθε ένας ερμηνεύει τον γραπτό λόγο με τις δικές του ευαισθησίες. Προσπάθησα απλά να καταλάβω καλύτερα τις συνθήκες και τα δεδομένα.
Έχουν φύγει πολλά πουλιά από χώρους μέσα στα σπίτια που κάποιος ανοίγει την πόρτα χωρίς να ξέρει ότι είναι ελεύθερο πουλί μέσα κάποια ανοιχτή μπαλκονόπορτα κλπ.
Σε κάθε περίπτωση έχεις εμπειρία διαχείρισης τέτοιων συνθηκών και το κλουβί σαν κλουβί είναι πολύ καλό πιστευω
Δεν χρειάζεσαι κάτοχο lovebird να σου πει .Επικοινωνείς απευθείας με τον κατασκευαστή και τον ρωτάς αν το κλουβί αυτό προορίζεται για αυτό το είδος. Σε λίγες μέρες θα έχεις την απάντηση που είναι και η πιο τεχνικά σωστή.

Καλή συνέχεια με ότι παπαγάλο αποφασίσεις να αγοράσεις. Να περάσετε πάρα πολλά και ποιοτικά χρόνια μαζί
 
Καλησπέρα.
Σε παλαιότερο άρθρο αναφέρεται ότι το διάκενο πρέπει να είναι 1,27cm, to 1,4cm είναι πολύ κοντά άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Η μεγάλη πόρτα όντως προβληματίζει άρα θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη προσοχή, κλειστά παράθυρα και πόρτες όταν χρειάζεται να ανοίγει η πόρτα.
Το κλουβί είναι πολύ μεγάλο, στην θέση σας θα έπαιρνα ζευγάρι love birds.
 
Το κλουβί αυτό δεν κάνει για lovebird. Το έχεις αγοράσει ήδη; Είναι πολύ μεγάλο.
Καλησπέρα.
Σε παλαιότερο άρθρο αναφέρεται ότι το διάκενο πρέπει να είναι 1,27cm, to 1,4cm είναι πολύ κοντά άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά μεγαλύτερο και το πουλάκι μπορεί να δραπετεύσει. Επίσης το κλουβί δεν είναι λόγος για να αγοράσει ζευγάρι και σε προηγούμενο ποστ λέει ότι το θέλει για να δεθεί μαζί της για να αντιμετωπίσει μια πάθηση. Το ζευγάρι θα είναι δεμένο το ένα με το άλλο και όχι μαζί της. Τo lovebird θα το πάρεις από εκτροφέα; Αν είναι από pet shop θα πρέπει να το εξημερώσεις κιόλας. Δες κι αυτά τα κλουβιά:
 
@KONSTANTINOS MICHAIL Δυστυχώς ναι το είχα αγοράσει ήδη για την κονουρα που πέθανε στον εκτροφέα. Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλο κλουβί πια δυστηχως. Θα το πάρω από εκτροφέα ήμερο μωράκι οπότε από αυτή την πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα το βάλουμε μέσα στο κλουβί και εάν δούμε ότι δραπετεύσει θα βάλουμε πλέγμα γύρω γύρω. Θα είμαι και εγώ πολύ προσεκτική με την πόρτα άλλωστε λόγω του σκύλου που έχουμε δεν μπορεί να είναι ελεύθερο σε όλο το σπίτι όλη την ώρα παρά στο δωμάτιο μου
 
Το θέμα δυστυχώς δεν είναι μόνο το αν θα δραπετεύσει... Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που πουλί τραυματίστηκε σοβαρά ή και χάθηκε προσπαθώντας να δραπετεύσει... Τι πλέγμα εννοείς; Ξέρεις αν είναι κατάλληλο; Καλύτερα να το τοποθετήσεις πριν βάλεις το πουλάκι, για να αποφύγεις κάποιο πιθανό τραυματισμό.
 
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά μεγαλύτερο
Μάλλον εννοείς χιλιοστά. για την ακρίβεια είναι 1,3 mm η διαφορά.
 
Καλημέρα.
Στην παρακάτω ιστοσελίδα αναφέρει
The bar spacing is also very important when selecting a birdcage. If it isn’t correct, your lovebird might get itself injured. The minimum bar space for a lovebird is 1.27cm (0.5 inches). The maximum is 1.58cm (0.62 inch).
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ναι το καταλαβα και εγώ. Πίστευα ότι τα 14 χιλιοστά είναι 1,14 εκατοστά. .. αναγκαστικά θα πάρουμε άλλο κλουβί και θα πουλήσουμε το υπάρχων...ευχαριστώ
 
Μυρτώ μήπως θα ήταν πιο κατάλληλο ένα parrotlet ;; είναι πιο ήπια σε χαρακτήρα και σε ένταση φωνής( δεν τα γνώριζα αλλά τα είδα στην έκθεση που έγινε πριν λίγο καιρό και νόμιζα ότι είναι lovebirds αλλά στην ομάδα μου είπαν ότι ήταν παροτλετ - έκαναν κολωτουμπες όταν πηγαμε κοντά ) .. απλά σαν ιδέα στο προτείνω μην σε ζαλίζω κιόλας ... Είχε ένας φίλος μου lovebird και δεν μπορούσαμε να περάσουμε από δίπλα του ..ήταν το πιο εξαγριωμένο πουλι που είχα δει ποτέ🥴 ..ήταν ένας λόγος που δεν ασχολήθηκα με τα πουλάκια σε κλουβί ..ήθελε να μου το χαρίσει γιατί δεν είχε χρόνο καθόλου και δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ ... Τώρα βέβαια με τόσα που έχω διαβάσει θα το έπαιρνα αμέσως ..😁...
 
@Ελένη Σαμ το είχε αγοράσει από εκτροφέα ; ήταν ήμερο ; και από θέμα ήχου δεν εχω πρόβλημα
 
@mirtopap μπα από πετ σοπ ζευγάρι ..δραπέτευσε το ζευγάρι του και αυτό μετά ερωτεύτηκε την γυναίκα του φίλου μου αλλά εκείνη έλειπε πολλές ώρες στην δουλειά ..μόνο σκ το καθάριζε και ασχολιόταν μαζί του ..έζησε πολλά χρόνια αλλά με αυτά που διαβάζω λογικό να ήταν δύστροπο αφού ούτε ταίρι είχε και το ανθρώπινο ταίρι του έλειπε όλη μέρα .. γενικά είναι δραπέτες ..αυτό που σου λένε για το κλουβί να μην έχει μεγάλο άνοιγμα να το δεις σοβαρά ..η φίλη μου φαντάσου το έκλεινε με λουκέτο γιατί όλα τα άνοιγε και το έβρισκε έξω 🤪...
 
@Ελένη Σαμ η αλήθεια είναι ότι ότι πουλάκι και να πάρεις εάν είναι άγριο είναι δύσκολο να το εκπαιδεύσεις. Κλουβί αναγκαστικά θα πάρουμε άλλο γιατί δεν κάνει σε καμία περίπτωση αυτό που έχουμε. Έτσι αναγκαστικά το πουλάμε. Ευχαριστώ πάντως .
 
@mirtopap Μυρτώ θα σου έλεγα να κάτσεις να διαβάσεις για τα lovebirds ή για όποιο άλλο είδος πτηνού σκέφτεσαι πριν αποφασίσεις κ αγοράσεις.
Πάντως, τα lovebirds δεν ενδείκνυνται για αρχάριους από όσο διαβάζω. Ούτε οι κονουρίτσες που είναι γλυκές αλλά θυμάμαι η Λήδα @Ledagc που είχε την Mabel ένα πανέμορφο πλάσμα, έλεγε ότι είναι ακατάστατη κ πολύ ενεργητική. Συνήθως οι αρχάριοι στους παπαγάλους ξεκινάνε με budgie που είναι ήπιοι κ καλοσυνάτοι χαρακτήρες ή κ τα κοκατιλ (νομίζω) με τα κοκοράκια τους (τα λοφία εννοώ!). Όπως κ ναχει, χρειάζεται να το μελετήσεις πριν αποφασίσεις, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.
 
Back
Top