Διατροφή Κάνει κακό στα πουλιά το χλώριο που έχει το νερό;

nasospappas

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2015
Μηνύματα
22
Πόλη
Λιβαδειά
Καλησπέρα στην ομάδα. Διαβάζοντας ένα άρθρο για καρδερίνες είδα και μια αναφορά ότι το νερό με υψηλά ποσοστά χλωρίου μπορεί να κάνει κακό. Εγώ έχω ένα καναρινάκι και απ' ότι ξέρω το νερό στην περιοχή μου έχει υψηλά ποσοστά χλωρίου. Πιστεύετε ότι θα έχει πρόβλημα; Θα ήταν καλό να βάζω μερικές φορές π.χ. εμφιαλωμένο όπως γίνεται με άλλα ζωάκια;
 
Για να απαλλαγείς από το χλώριο, αρκεί να τραβήξεις το νερό τουλάχιστον 3 ώρεις πριν το προσφέρεις στα πουλιά.
Μπορείς να γεμίζεις ένα μπουκάλι από το βράδυ και να το αλλάζεις το πρωί. Έτσι δεν θα παρέχεις χλώριο στα πουλάκια σου. Καλύτερα από το εμφιαλωμένο το τρεχούμενο νερό της βρύσης εκτός αν υπάρχει υποψία και για βαρέα μέταλλα.
 
Υπάρχει ον πάνω στη γη που το καρκινογόνο χλώριο του κάνει καλό?
Προσπάθεια όπως έγραψε και η Μαρία να το απομακρύνεις... κυρίως με χρονική αποθήκευση... αν δεν έχεις τις καλές λύσεις που προτείνει η Αλίκη.
 
Μια χαρά είναι το νερό, αν το αφήνουμε να καθαρίσει από το χλώριο... Εμείς πίνουμε εμφιαλωμένο;...Αν ναι, ξέρετε πόσα εμφιαλωμένα είναι ακατάλληλα;
 
Εμενα ο πατερας μου χλωριωνει τα νερα σε 6 χωρια τις περιοχης μου και οσο 'να νε ξερω κατι και εγω για την χρησιμοτητα του χλωριου. Καταρχας χωρις το χλωριο θα ειμασταν πολυ πιο εβαλωτοι σε αρρωστιες, αφου σκωτονει πολλα μικροβια στον οργανισμο μας. Το χλωριο δεν ειναι καρκινογονο! Καρκινογονο ειναι το νερο το οποιο περιεχει μεσα αρσενικο,το οποιο δημιουργειτε απο τις χαλκινες τις σωλινες τις οποιες τις εβαζαν παλια και τωρα ολοι οι ελλαδα εχει τις πλαστικες οι οποιες ειναι πιο υγιεινες.Αν η ποσοτητα του χλωριου ειναι αρκετα μεγαλη τοτε μπορει να υπαρξει κυνδινος! Αυτο φαινεται οταν το νερο μυριζει σαν χλωρινη για αρκετες μερες. Το να μυριζει το νερο χλωριο 1-2 μερες ή και λιγο παραπανω δεν ειναι ανυσηχητικο διοτι εκεινες τις μερες μαλλον το χλωριοσαν. Στην περιοχη σου μπορει να υπαρχει μεγαλο ποσοστο χλωριου διοτι αυτην την ποσοτητα απαιτειται για το νερο στην συγκεκριμενη πολη. Το νερο σε καθε περοχη ειναι διαφορετικο. Το εμφιαλωμενο ειναι το χειροτερο νερο που μπορεις να προσφερεις στον εαυτο σου οσο και στα ζωα μετα το νερο της βροχης! Οταν το νερο ειναι στασιμο για αρκετο νερο μεσα σε πλαστικο και δεν οξυγωνονεται παυει να ειναι φυσιολογικο.
 
Έτσι ακριβώς Δήμο! Με γνώμονα την υγεία των πουλιών μας, καλό είναι να μη φθάνουμε στο άλλο άκρο..
 
Για τα καλά και τα κακά της χλωρίωσης του νερού και για το αν και πότε η παρουσία του είναι υπεύθυνη για καρκινογενέσεις κατά τον µοριακό Βιολόγο Joe Thornton, συγγραφέα του βιβλίου «Τα δηλητήρια της Πανδώρας» μπορούμε να το διαβάσουμε εδώ...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Κι εγώ απ' όσα έχω διαβάσει δεν θεωρώ το χλώριο "δαίμονα", όμως κάποια είδη μικρών ζώων είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτό, πουλιά καθώς και τα ψάρια ενυδρείου.
Το χλώριο καθαρίζει το νερό της ύδρευσης πριν το πιούμε. Η απομάκρυνσή του μετά την έξοδο του νερού από την βρύση δεν στερεί κάτι από τα ωφέλιμα συστατικά του νερού.
Εμείς που διατηρούμε ενυδρεία, το αποχλωριώνουμε, διατηρώντας το σε δοχεία για τουλάχιστον 3-5 ώρες πριν την χρήση του αλλά το σωστό είναι όσες ώρες μένει στα δοχεία να αναταράσσεται με αεραντλία γιατί όντως στο στατικό νερό αναπτύσσονται διάφοροι επιβλαβείς μικροοργανισμοί.
 
Κι εγώ απ' όσα έχω διαβάσει δεν θεωρώ το χλώριο "δαίμονα", όμως κάποια είδη μικρών ζώων είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτό, πουλιά καθώς και τα ψάρια ενυδρείου.
Σιγουρα ειναι ευαλωτα αλλα μονο οταν υπαρχει πολυ χλωριο. Για τα ψαρια χρησιμοποιουν ειδικο φαρμακο που αποχλωριωνει το νερο διοτι προκαλει αρρωστιες.
 
Back
Top