Διατροφή Κάνει να δίνω στο cockatiel μου φρούτα;

Manolis Marinakis

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2021
Μηνύματα
18
Πόλη
Ρέθυμνο
Του έβαλα λαχανικά αλλά δεν τα τρώει ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν κάνει να τρώει φρούτα η λαχανικά
 
Κάνει ναι πολύ καλά πλυμένα και να τα στεγνώνεις. Πιο πολύ λαχανικά θα δίνεις ( ψάξε τι επιτρέπεται και τι όχι) φρούτα όχι και τόσο συχνά . Εάν δεν τα τρώει δοκίμασε διάφορα λαχανικά σε διαφορετικά μεγέθη να τα κόψεις και να έχεις υπομονή κάποια στιγμή θα φάνε.
 
Τα φρούτα έχουν πολλά σάκχαρα και δεν κάνει να δίνουμε πολύ συχνά. Εγώ τους βάζω μια φορά την εβδομάδα.
Όταν του δώσεις φρούτο, πρόσεξε να μην είναι πολύ ώριμο για να αποφύγεις τα πολλά σάκχαρα και κατά προτίμηση βιολογικό όπως και τα λαχανικά.
Να ο κατάλογος που λέει ο Δημήτρης:
 
Ο λόγος για τον οποίο δεν τα τρώει είναι γιατί δεν τα αναγνωρίζει ως τροφή, το πιο πιθανό. Κοψτε τα μικρά κομματάκια ή λωρίδες και θα τα βρει λιγότερο τρομακτικά. Ένα λίγο σατανικό κόλπο είναι να τα προσφερετε προτού σερβιριστεί το κανονικό πρωινό, η πείνα βοηθά να δοκιμάσουν κάτι καινουργιο. Ξεκινήστε με φυλλώδη, πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, μαρούλι, άνηθος κλπ, αυτά είναι πιο κοντά στις τροφες που βρισκουν στην φύση, οπότε έχετε το εξελικτικό πλεονέκτημα με το μέρος σας. Με λίγη υπομονή θα φάνε σίγουρα. Όπως είπαν και τα παιδιά, πάντα έλεγχος ότι είναι στην λίστα των μη τοξικών καρπών.
Οφείλω να πω, δυστυχώς ότι αυτο περι βιολογικών δεν ισχύει πάντα, και το ξέρω αυτό από τον πατέρα μου που είναι γεωπόνος. Πολλοί αγρότες που υποτίθεται ξεκινούν "βιολογικά" δλδ άνευ λιπασμάτων και βιοκτόνων, αν πέσουν οι κατάρες του φαραώ στην σοδειά τους τρέχουν να την σώσουν με τα σκευάσματα που ισχυρίζονται ότι δεν χρησιμοποιούν. Από μόνα τους τα σκευάσματα αυτά, αν χρησιμοποιηθούν βάσει των οδηγιών και με την κατεύθυνση επαγγελματία γεωπόνου, είναι άκακα στον καταναλωτή, γιατί έχουν σχεδιαστεί να έχουν απορροφηθει και διασπαστεί από το φυτό και την ηλιακή ακτινοβολία μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας. Ο γεωργός όμως που θα τρέξει να τα βάλει τελευταία στιγμή δεν τηρεί αυτόν τον κανονισμό με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα πολλά υποτίθεται βιολογικά προϊόντα να έχουν πολύ περισσότερα "φάρμακα" απότι τα συνηθισμένα. Καλο λοιπόν είναι, όσο μπορεί κανείς να αγοράζει μάρκες και από παραγωγούς με καλή φήμη, και όχι βάσει του αν το κουτί λέει ότι είναι βιολογική η καλλιέργεια. Και πάντα καλό πλύσιμο φυσικά, όχι μόνο για τα λεγόμενα φάρμακα, αλλά και για χώματα και μικροοργανισμους (κυριως τα αυγα τους) που ζουν στην φλούδα των λαχανικών και φρούτων.
 
Back
Top