Διατροφή Κάνει να τρώνε ρούπσεν (rubsen) τα καναρίνια Gloster;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης aslihan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

aslihan

PB Member
Εγγραφή
11 Νοε 2007
Μηνύματα
118
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θέλω να ρωτήσω αν τα πουλιά τύπου (gloster) πρέπει να τρώνε ρούπσεν rubsen. Ναι ή όχι και γιατί;

Ευχαριστώ.
 
Ρωτησα εναν φιλο που ασχολειται με γκλοστερ κι ανηκει στον ιδιο συλλογο μ εσενα και μου ειπε οτι. επιβαλεται

Οταν το ρωτησα γιατι επιβαλετε, έλαβα το παρακατω μειλ

Μίχο δεν ξερω τι σ επιασε με τα γκλόστερ και το ρούπσεν. Το ρούπσεν το δίνουμε στα γκλόστερ όχι μόνο για την θρεπτική του αξία αλλά γιατί περιέχει μεγάλα ποσοστά λουτείνης. Η λουτείνη βοηθά στην «ανάδειξη» του κίτρινου χρώματος και κατ επεκταση στο πράσινο.
Είναι ένας φυσικός τρόπος βαφης, αφου απαγορευεται η χρηση χρωστικων ουσιων στα γκλοστερ. Σωστοτερα «τονισμα» θα το χαρακτηρισμα παρα βαψιμο.
Μιας και δουλευουμε το διπλο και τριπλό buffing σ αυτην την ρατσα πρεπει να βρισκουμε τροπους ώστε να μην εχουμε την αναποφεκτη θαμπαδα στο χρωμα, ή τουλάχιστον να την περιοριζουμε.
Η επομενη λυση που συνηθως την χρησιμοποιουμε παραλληλα, είναι η χορηγηση σπιρουλινας. Αυτή ετσι κι αλλιως εχει κι άλλες ευργετικες ιδιοτητες, αναμεσα τους είναι και το «τονισμα» των χρωματων που θελουμε. Η σπιρουλινα
εχει όμως και μειονεκτηματα και θελει «φειδώ» στην χρηση.
Μαυρο ή κοκκινο δεν εχει σημασια, η διαφορα τους είναι στην γευση. Δοκιμασε κι από τους δυο και θα δεις ότι το κοκκινο είναι πιο γλυκο, γι αυτό πρωτα εκεινο θα τσακισουν.
Παππουλη πολύ προχωρημενο ερωτημα για καποιον που δεν ασχολειται με γκλοστερ, μου κρυβεις κατι; Αν αποφασισες ν ασχοληθεις εχει πολλα κεφαλαια πριν από το ρουπσεν … προτρεχεις κι αυτό είναι συμπτωμα των νεων κι οχι της δικης σου ηλικιας.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σ ευχαριστω πολυ!
μπορω να μαθω αυτον το τυπο ειναι απο θεσ/νικη;
εχεις καποιο τηλ του;
 
Back
Top