Ασθένειες Κάνει το λαιμό του σαν να κελαηδάει αλλά δεν βγάζει ήχο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rooster
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rooster

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2017
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα με λένε Γιώργο.

Προχθές μου έδωσαν ένα αρσενικό περσινό καναρινάκι. Το έφερα σπίτι και το έβαλα στο κλουβί με νερό, αυγό, τροφή και μαρουλάκι. Το παρατηρώ και δεν έχει κελαηδήσει ακόμα. Κάνει το λαιμό του όπως όταν κελαηδάει ένα καναρίνι, αλλά δεν βγάζει ήχο. Έχω φοβηθεί λίγο. Είναι πολύ ζωηρό και πηγαίνει πέρα δώθε στο κλουβί. Είμαι λίγο άπειρος σε αυτά τα θέματα. Είναι λόγο αλλαγής περιβάλλοντος ή υπάρχει κάποιο άλλο θέμα Κάθε βοήθεια θα είναι χρήσιμη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Αρχικά να σου ζήσει!

Αυτός που το είχε προηγουμένος, σου είπε πως τραγουδούσε δυνατά και βροντόφωνα;

Εμένα το μυαλό μου πάει σε μαλινουα καναρίνι που έχουν πιο ιδιαίτερο και υποτονικό τραγούδι..
Φυσικά δεν απορρίπτω το σενάριο να τραγουδάει έτσι από στρες λογω αλλαγης περιβάλλοντος.

Μπορείς να μας ανεβάσεις μερικές φώτο του να το δουμε;
 
Δεν μου φαίνεται για μαλίνουα... αλλά δεν είμαι και η πιο έμπειρη για αυτή τη ράτσα.. Θεωρώ πως αν μπορούσες να άνεβάσεις ένα βίτνεο στο YouTube να το ακουσουμε και εμεις θα ηταν ιδανικο!
Αν είναι έτσι όλη μέρα και ζωηρό και τρώει και πίνει να μην ανησυχείς! Δείχνει υγιέστατο!
 
@alicedros , το πουλάκι, από το χρώμα φαίνεται, δεν μπορεί να είναι μαλινουά. Επίσης ο /η Θεματοθέτης λέει ότι φουσκώνει το λαιμό, αλλά δεν βγάζει ήχο.
Η δική μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να περιμένεις μερικές ημέρες και πιθανά θα κελαϊδήσει. Αλλά έχε το σε ένα ήσυχο σημείο, στον ίδιο χώρο συνέχεια, τουλάχιστον στο ύψος του κεφαλιού σου αν όχι και ψηλότερα, και η μία πλευρά του κλουβιού να εφάπτεται σε τοίχο.
Να το χαίρεσαι.
Ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη.
Είναι στα σίγουρα αρσενικό έτσι δεν είναι;
 
Ναι, κατά 99% δηλαδή. Δεν νομίζω να κάναμε τόσο λάθος. Φαίνεται. Ωραία θα περιμένω να δω τι θα γίνει.
 
Υπάρχει κάτι να το βοηθήσω, γιατί αυγό δεν το πολυσυμπαθεί!
Βιταμίνη;
 
Περίμενε λίγες ημέρες ακόμα, να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του. Από εκεί που το πήρες :
  1. σου είπαν ότι κελαιδά
  2. το άκουσες εσύ ο ίδιος /α να κελαιδά;
Γράψε αν θέλεις και το όνομά σου στο προφιλ σου, για να μπορούμε να σου απευθυνόμαστε και... Ονομαστικά.
 
Το όνομά μου υπάρχει στο πρώτο post και είναι Γιώργος. Όχι το είδαμε από κάτω ότι είναι αρσενικό, δεν το ακουσα όταν το πήρα ήταν βράδυ
 
Το όνομά μου υπάρχει στο πρώτο post και είναι Γιώργος. Όχι το είδαμε από κάτω ότι είναι αρσενικό, δεν το ακουσα όταν το πήρα ήταν βράδυ
Πόσες μέρες το έχεις; Να ξέρεις πως τα καναρίνια και πιστεύω και όλα τα πουλιά, όταν αλλάζουν κάποιον χώρο, συνήθως σταματούν το κελάηδημα. Είναι εντελώς φυσικό. Εγώ ένα καναρίνι που πήρα πρόσφατα περίμενα 1 μήνα περίπου για να κελαηδήσει κανονικά. Αλλάζουν κλουβί, χώρο διαβίωσης και φυσικά και αφεντικό. Στην αρχή φυσικό είναι να μην σε γνωρίζει και να δείχνει κάπως απόμακρο. Με τον καιρό θα "στρώσει", θα σε μάθει, θα συνηθίσει και το χώρο του και θα αρχίσει και το κελάηδημα. Υπομονή!
 
Παιδιά μήπως είναι μικρό ακόμα και δεν κελαιδάει;
Πως το βλέπετε εσείς;

*ουπςς παιδιά σορρυ.. Είναι περσινό πουλάκι μου διέφυγε.:D
 
Παιδιά μήπως είναι μικρό ακόμα και δεν κελαιδάει;
Πως το βλέπετε εσείς;
Όπως αναφέρει ο φίλος είναι περσινό.
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι αν δεν ακούγεται καθόλου και ο λαιμός του φουσκώνει κανονικά,τότε μπορεί να έχει περάσει κάποιο κρύωμα και να του άφησε κουσούρι.
 
Καλησπέρα, για να απαντήσω σε όλους θα προσπαθήσω.

Το έχω 5 ημέρες, όχι δεν το τάιζε κρέμα, εννοώ ότι τσίου τσίου κάνει, απλά συνεχόμενο κελάιδισμα δεν κάνει, αλλά φουσκώνει ο λαιμός του σαν να κελαΐδά κανονικά και δεν βγάζει ήχο (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω), όσο διαρκεί ένα κελάιδισμα. Σαν να βλέπεις στην τηλεόραση 1 καναρίνι να κελαηδά με κλειστό volume.
 
Πότε να αρχίσω να ανησυχώ μήπως συμβαίνει κάτι;
 
@alicedros , το πουλάκι, από το χρώμα φαίνεται, δεν μπορεί να είναι μαλινουά. Επίσης ο /η Θεματοθέτης λέει ότι φουσκώνει το λαιμό, αλλά δεν βγάζει ήχο.
Σωστά αλλά αυτή η περιγραφή
εννοώ ότι τσίου τσίου κάνει, απλά συνεχόμενο κελάιδισμα δεν κάνει, αλλά φουσκώνει ο λαιμός του σαν να κελαΐδά κανονικά και δεν βγάζει ήχο (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω), όσο διαρκεί ένα κελάιδισμα. Σαν να βλέπεις στην τηλεόραση 1 καναρίνι να κελαηδά με κλειστό volume.
εμενα με οδηγει σε τραγουδι μαλινουα.. Θα μπορουσε να ειναι μαλινουα με κοινο και να πηρε το τραγουδι του μαλινουα... ισως. Γιατι οχι;
 
Back
Top