Φροντίδα Κάνουν τα καθρεφτάκια για παπαγάλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vasileia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vasileia

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2009
Μηνύματα
381
Πόλη
Καλαμάτα
πρέπει να βάζουμε καθρεφτάκια στους παπαγάλους ή καταλαβένουνε οτι επειδή δεν μπορούν να αγγίξουν τον άλλο παπαγάλο δεν είναι αληθινός και μπερδέβοντε;
 
Δεν κάνει να έχουμε καθρεφτάκια στα κλουβιά διότι ο παπαγάλος νομίζει ότι βρίσκεται κάποιο άλλο πουλί εκεί και προσπαθεί να το ταϊσει με αποτέλεσμα την πιθανή δημιουργία προβλήματος στην υγεία του, αφού ανεβοκατεβάζει την τροφή... 😉
 
Κάποτε,όταν είχα ένα ζευγάρι παπαγαλάκια είχε μίνι μόνη η θυληκιά και μέχρι να τις πάρω σύντροφο είχα βάλει καθρεφτάκι.
Το έβγαλα την άλλη μέρα γιατί η κυρία μάλωνε και πολλές φορές χτυπούσε τον καθρέφτη.

Είναι επικίνδυνος ο καθρέφτης.
 
απλά επειδή δεν έχει παρέα, σκοπεύω να του πάρω ένα θυληκό αλλά μέχρι να το πάρω σκέφτηκα νατου έβαζα ένα.
 
Καλυτερα να του παρεις κανενα παιχνιδακι να ασχολειται αν δεν εχει. 😉
 
του έχω πολλά παιχνίδια και ασχολούμαι κ γω μαζί του, είχα ακούσει διάφορα για τα καθρεφτάκια γι΄αυτό ρώτησα, μάλλον καλύτερα να μη βάλω!
 
Ενδιαφέρον θέμα και ο λόγος που το λέω είναι ότι στο μπάτζι που πήρα δύο μήνες πριν, και είναι μόνο του στο κλουβί του, του έχω βάλει ένα κίτρινο καθρεπτάκι με 4 όψεις και ένα κουδουνάκι από κάτω.
Ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.
Το σπρώχνει, το τραβάει το τσιμπάει με το ράμφος, του τιτιβίζει και και όλη την ημέρα βρίσκεται κοντά του, μέχρι που κοιμάται κοντά σε αυτό. Έχει και άλλα παιχνίδια στο κλουβί, αλλά δεν τα έχει πλησιάσει ποτέ, ούτε καν την κούνια του (κανονικά δεν θα έπρεπε να κοιμάται πάνω σε αυτή, από την στιγμή που βρίσκεται στο ψηλότερο μέρος του κλουβιού;)
Άν βγάλω το καθρεπτάκι, μήπως μαραζώσει;
Μήπως του προξενήσω ψυχολογικά προβλήματα, μιας και του έχει γίνει συνήθεια για 2 μήνες τώρα;
 
Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω Budgies να ερωτοτροπούν με το είδωλό τους. Κάτω τα καθρεφτάκια.Αντικαταστήστε το καθρεφτάκι με άλλο πουλάκι.
 
Το θέμα φίλε, δεν είναι τί αρέσει σε εσένα και τί σε εμένα, αλλά τί είναι πιό σωστό να κάνω, μετά από την, προ 2 μηνών, ίσως ατυχή, τοποθέτηση του καθρέπτη.
Απόκτηση άλλου μπάτζι, έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν πλέον αυτό που έχω, θα είναι κάτι παραπάνω από ενός έτους.
Αυτή την στιγμή, δεν είμαι καν 100% βέβαιος, ούτε για το γένος του.
Το πήρα με σκοπό να το εξημερώσω, αλλά, "άλλα μεν βούλεται άνθρωπος, άλλα οι θεοί κελεύουν" (δεν μου περισσεύει δυστυχώς χρόνος για να ασχοληθώ επαρκώς μαζί του.
 
Ο καθρεπτης δεν είναι απαραιτητο αξεσουάρ. Η παραμονή ενος καθρέπτη στο κλουβί εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του καθώς στην προσπάθεια του να ταίσει το "ειδωλό" του δημιουργούνται μολύνσεις στον πρόλοβο απο το ανεβοκατέβασμα της τροφής. Επιπλέον η υπαρξη ενός καθρέπτη μπορέι να κανει το πουλί επιθετικό θεωρώντας το ώς αντίπαλο.

Αν αγαπάτε τα πουλιά σας και θελετε να ειναι ευτυχισμένα, σκεφτείτε οτι είναι πολύ κοινωνικά πουλιά και στην φύση ζούνε πάντα σε μεγάλα σμήνη. Δεν υπάρχει τίποτε πιό όμορφο και πιο τρυφερό απο το να παρακολουθείτε τα ζευγάρι να περιποιείτε το ένα το φτέρωμα του άλλου, να ταίζονται, ε και μερικές φορές να διαπληκτίζονται! Ειδικά αν λειπουμε ώρες από το σπίτι και δεν μπορούμε να ασχοληθούμε δημιουργικά μαζί τους, η επιλογή ενος συντρόφου είναι η καλυτερη λύση. Και ας μην ξεχνάμε οτι ο σύντροφος ενός πουλιού δεν είναι παντα ένα πουλί αντίθετου φίλου! Καλλιστα τα παπαγαλάκια μπορουν να συμβιώσουν και περισσότερα από 2 σε ένα κλουβί και άς είναι και του ιδιου φύλου!
Η επιλογή ενός ζευγαριού (αρσενικό - θηλυκό) επιβάλεται μόνο άν θελουμε να προβούμε σε αναπαραγωγή.

Το σωστό λοιπόν ειναι να αφαιρέσουμε τον καθρέπτη ή να μην βαλουμε καθόλου, να προσφέρουμε αφθονία δημιουργικών παιχνιδιών, και ένα συντροφο ( που στο κατω κατω δεν είναι και πολύ ακριβοι) όπως έχουμε ανάγκη και εμείς οι ανθρωποι!
 
Φίλε Μιλτιάδη με το ίδιο σκεπτικό ακριβώς ξεκίνησα και γώ πριν κανενα 3μηνοπήρα ένα για εξημέρωση το είδα να μελανχωλεί μόνο του του πήρα παρέα, μετά λόγο χρόνου και χώρου σκευτόμουν να τα δώσω,τελίκα έχω ανανεώσει και το σπίτι τους και μέ μία ώρα ασχολείας τη μέρα έχουν εξημερωθεί και τα 2.
 
Το έβγαλα τελικά το καθρεπτάκι και στην θέση του έβαλα ένα παιχνίδι με πολύχρωμους πλαστικούς κρίκους. Ευτυχώς μετά από 2-3 ώρες άρχισε να ασχολείται με αυτούς.
Ελπίζω να το ξεπέρασε ανώδυνα
 
Απο προσωπικη εμπειρία μπορώ να σου πω οτι γινονται τρομερά επιθετικά οταν τους βαζεις καθρεφτη στο κλουβι. Μπερδευονται οι ορμόνες τους και νομιζουν οτι προστατευουν το ταιρι τους. Για μένα είναι καλυτερο να μην χρησιμοποιησεις καθολου αυτο το αξεσουαρ.
 
Το θέμα φίλε, δεν είναι τί αρέσει σε εσένα και τί σε εμένα, αλλά τί είναι πιό σωστό να κάνω, μετά από την, προ 2 μηνών, ίσως ατυχή, τοποθέτηση του καθρέπτη.
Απόκτηση άλλου μπάτζι, έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν πλέον αυτό που έχω, θα είναι κάτι παραπάνω από ενός έτους.
Αυτή την στιγμή, δεν είμαι καν 100% βέβαιος, ούτε για το γένος του.
Το πήρα με σκοπό να το εξημερώσω, αλλά, "άλλα μεν βούλεται άνθρωπος, άλλα οι θεοί κελεύουν" (δεν μου περισσεύει δυστυχώς χρόνος για να ασχοληθώ επαρκώς μαζί του.

Μιλτιάδη σαφώς και όταν γράφουμε κάτι το γράφουμε γιατί κάνει καλό και όχι γιατί μας αρέσει. Έχω μπερδευτεί λίγο γιατί γράφεις ότι έχεις τρία Budgies στο προφίλ σου. Πόσα έχεις τελικά; 🙄
 
3 έχω φίλε
Το ζευγαράκι (τον Τζίτζι, χρώματος πρασινοκίτρινου και την Τζιτζίκα, χρώματος θαλασσί) σε δικό τους κλουβί 60x45x50 cm και που το έχω από 8/5/08 και τον μικρό λαδοπράσινο Τιραμόλα, στο δικό του και αρκετά μικρότερο κλουβί και που τον έχω από 11/12/08
Στο κλουβί του Τιραμόλα είχα το καθρεπτάκι.
 
Και κάποια επί πλέον στοιχεία. 🙂
Και τα 2 τα κλουβιά βρίσκονται σε 3όροφη κατασκευή από dexion διαστάσεων 92x606x60 cm, το ζευγάρι στον 1ο όροφο και ο Τιραμόλα στον 2ο
Ο όροφος του ζευγαριού έχει κλειστεί περιμετρικά από τζάμι εκτός του μπροστινού μέρους που έχει τζάμι αφαιρούμενο και φτάνει έως τα μισά του κλουβιού.
Έτσι, αφενός σποράκια και πούπουλα δεν πέφτουν στο πάτωμα του δωματίου, αλλά στην βάση όπου "κάθεται" το κλουβί και αφετέρου όταν καλοκαιριάσει και βγάλω έξω στην βεράντα την κατασκευή αυτή, θα προστατεύονται από αέρα, γάτες, αρπακτικά, μιας και στο μπροστινό μέρος θα βάζω κρεμαστά, ένα κομμάτι κουνελόσυρμα.
Από την οροφή του dexion (4η βάση) είναι πιασμένο με τσιμπιδάκια ένα κομμάτι από σεντόνι θαλασσί, που όταν χρειάζεται, απλώνεται μέχρι την βάση του dexion, ώστε όταν κοιμούνται τα πουλιά το βράδυ, να μην ενοχλούνται από φώτα τηλεόρασης και άλλα.
Στο επάνω μέρος του κάθε ορόφου, υπάρχει σκαφάκι μήκους 20 cm με λάμπα λευκού χρώματος. Τα φώτα ανάβουν αυτόματα μέσω χρονοδιακόπτη, στις 8.20 κάθε πρωί και σβήνουν το βράδυ στις 22.20. Με τον ίδιο χρονοδιακόπτη είναι συνδεδεμένο και ένα ραδιοφωνάκι, που αναμεταδίδει σε χαμηλή ένταση, από τοπικό σταθμό, ομιλίες και τραγούδια.
Στο κλουβί με το ζευγάρι υπάρχουν 2 κούνιες διπλάσιου μεγέθους από αυτές του εμπορίου (δικής μου κατασκευής). Μόλις σβήσουν τα φώτα στην κατασκευή το κάθε πουλάκι ανεβαίνει για ύπνο στην κούνια που βρίσκεται πιό κοντά του. Στην αρχή είχα μία αλλά μαλώνανε.
Στις 22.30 κάθε βράδυ σβήνουν και τα φώτα του δωματίου και παραμένει ένα μικρό επιτραπέζιο για να βλέπω το πληκτρολόγιο (βασικά η εργασία μου γίνεται μέσω του laptop)
Η ένταση της τηλεόρασης μηδενίζεται. Την παρακολουθώ πάντα μέσω ασύρματων ακουστικών. :)
 
Έχω ανεβάσει και εκεί την περιγραφή της υπό τον τίτλο https://community.petbirds.gr/threads/Κλούβα-dexion-με-ρόδες.9919/
Όπως είπα και εκεί, επαναλαμβάνω και εδώ ότι δεν έχω φωτ. μηχανή, αλλά και να είχα, δεν θα ήξερα το πως να βάλω φωτογραφίες εδώ.
Συγνώμη, αλλά μην περιμένετε και πολλά από εμένα.
Ήδη στην ηλικία μου, είναι πάρα πολύ και το ότι μπορώ και χειρίζομαι τα βασικά στο κομπιούτερ.
 
εγω στα 2 μου Lovebirds εχω ενα καθρεφτακη μεσα στο κλουβι ετσι απλα για παιχνιδι ομολογω τουσ ειναι αδιαφορω τελειωσ 😀 :) και δεν τους το εχω βγαλει πειραζει;
 
Συνήθως με το καθρεφτάκι ασχολούνται πουλιά που δεν έχουν κάποιο ταίρι και βρίσκουν ως "λύση" τον καθρέφτη γιατί νομίζουν ότι αντικρίζουν κάποιο άλλο πουλί και τους κρατάει συντροφιά.
Εγώ πάντως θα το αφαιρούσα είτε ασχολούνταν μαζί του είτε όχι, δεν προσφέρει κάτι! 😉
 
Back
Top