Αναπαραγωγή Κάνω κάτι λάθος; Σπάσιμο αβγών παραδείσιων

Εγγραφή
8 Μαϊ 2008
Μηνύματα
58
Πόλη
Χαλκίδα
τα παραδεισια μου μετα απο 15 μερες κλωσιμα αρχισαν ενα ενα να πετουν τα αυγα απο την φωλια. Απο το βιβλιο που ενημερωνομαι γι αυτα λεει οτι οι γονεις πετουν τα αγονα αυγα εξω απο την φωλια αλλα ειδικα το τελευταιο στο φως φαινοταν γεματο. εχω σκασει...
1)πρεπει να τα εχω μεσα στο σπιτι η καλυτερα να τα εχω σε εξωτερικο χωρο;
2)να το βλεπει το κλουβι ο ηλιος η οχι;
3)να τους βαζω μπανιερα που τους αρεσει το μπανιο η μηπως κατα την διαρκεια του κλωσιματος δεν πρεπει γιατι αφηνουν για λιγο την φωλια;
 
λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη
1}πρεπει να εχουν ζεστη, αν εξω κανει ζεστη αστα εξω αν μεσα ζεστη αστα μεσα ΑΛΛΑ οχι μεσα εξω
2}ο ηλιος πρεπει να βλεπει το μισο κλουβι ωστε οταν τα πουλια θελουν δροσια να πηγαινουν στο αλλο μισο που δεν εχει ηλιο και ποτε καταφατσα ο ηλιος στο κλουβι, απο σποντα να το βλεπει
3}το μπανιο κανει καλο κα ιστα αυγα κα ιστους γονεις να βαζεις
 
Λευτερη σε ευχαριστω παρα πολυ αν και ειμαι γεματη τυψεις γιατι εκανα βλακιες σαν ασχετη που ημουν. Απο τα τρια τα δυο πρωτα τα εκανα λαθος. Πιστεθεις οτι πρεπει να τα ξαναβαλω να ζευγαρωσουν; Να την αφησω την φωλια;
 
την φωλια αστην αμα θα θελουν θα πανε μονα τους να ξαναζευγαρωσουν, κα ιμην αγχωνεσαι απλα θελει υπομονη η δουλεια
 
Νατασσα μην απελπιζεσαι θα στρωσουν τα πραγματα. Συμφωνω με οσα ειπε ο Λευτερης.Ασε τη φωλια κ οταν θα νιωσουν ετοιμα θα κανακανουν αυγα, οποτε εκεινα θελησουν. Τωρα αυτο για τα αγονα αυγα, δεν ισχυει. Το πιστευα κεγω αυτο κ τοχα διαβασει κεγω, οτι οι γονεις σπανε η πετανε τα ασπορα αυγα αλλα δεν ισχυει. Σκεψου οτι δεν ειναι δυνατον να ξερουν οι γονεις εαν τα αυγα που εχουν κανει ειναι ασπορα η ενσπορα..

να συμπληρωσω κ κτ αλλο.. Οι γονεις τα εβγαλαν απο τη φωλια τα αυγα, οκ. Ειδε ςμηπως να τα τρωνε;γιατι ενα το εκαναν αυτο νομιζω ισως εχουν ελλειψη ασβεστιου. Τους εχεις σουπιοκοκκαλο κ γνεικα συμπληρωματα ασβεστιυο;
 
Νατασσα μην απελπιζεσαι θα στρωσουν τα πραγματα. Συμφωνω με οσα ειπε ο Λευτερης.Ασε τη φωλια κ οταν θα νιωσουν ετοιμα θα κανακανουν αυγα, οποτε εκεινα θελησουν. Τωρα αυτο για τα αγονα αυγα, δεν ισχυει. Το πιστευα κεγω αυτο κ τοχα διαβασει κεγω, οτι οι γονεις σπανε η πετανε τα ασπορα αυγα αλλα δεν ισχυει. Σκεψου οτι δεν ειναι δυνατον να ξερουν οι γονεις εαν τα αυγα που εχουν κανει ειναι ασπορα η ενσπορα..

να συμπληρωσω κ κτ αλλο.. Οι γονεις τα εβγαλαν απο τη φωλια τα αυγα, οκ. Ειδε ςμηπως να τα τρωνε;γιατι ενα το εκαναν αυτο νομιζω ισως εχουν ελλειψη ασβεστιου. Τους εχεις σουπιοκοκκαλο κ γνεικα συμπληρωματα ασβεστιυο;

οι γονεις τα εβγαλαν δεν τα εφαγαν γιατι τους εχω ασβεστιο. Δυο φορες τους τα ξαναεβαλα στην φωλια (δεν ειχαν σπασει αμεσως απο το πεσιμο) και τισ δυο φορες τα ξαναεριξαν κατω.
 
νατασσα, μια ερωτηση, η φωλια που εβαλες στα παραδεισια εινα ιαυτη που εινα ιστην φωτο στο αβαταρ σου;
 
νατασσα, μια ερωτηση, η φωλια που εβαλες στα παραδεισια εινα ιαυτη που εινα ιστην φωτο στο αβαταρ σου;

Λευτερη τους ειχα βαλει 2 φωλιες γιατι διαβασα ηθελα ποικιλια για να διαλεξουν τους εβαλα λοιπον την κλειστη που κανει για παραδεισια και εναλλακτικη την ανοιχτη που βλεπεις, ετσι προτιμησαν την ανοιχτη. Στην κλειστη ουτε μεσα δεν μπηκαν.
 
να βγαλεις την ανοιχτη δεν κανει για παραδεισια κα ινα κρατησεις μονο την κλειστη, εκει μεσα νιωθουν ασφαλεια και εινα ιπιο καλα, τους αρεσει δεν τους αρεσει μια να βαλεις μονο και κλειστη κιολας,θα μπουν
 
Θα το κανω. Πες μου μονο κατι, ειχα δει σε ενα βιντεακι της σελιδας, την συγκεκριμενη φωλια, την ειχε πιεσει στο ταβανι του κλουβιου ωστε το ανοιγμα της να φαρδαινει. Αν καταλαβες τι εννοω.. ισχυει κατι τετοιο η απλα την κρεμαω; κατι αλλο για να καταλαβεις την αδιαφορια που εδειχναν τα πουλια μου στην κλειστη φωλια, οταν τους ειχα βαλει μονο την κλειστη πηγαιναν και κοιμοντουσαν πανω στη συσκευασια του νηματος, ενω οταν εβαλα και την ανοιχτη την εφτιαξαν αμεσως και κοιμοντουσαν μαζι.
 
να βαλεις κλειστου τυπου για παπαγαλους,τις ξυλινες η πλαστικες και ολα θα γινουν μονα τους σιγασιγα μην βιαζεσαι μονο
 
Nατασα σωστα ολα αυτα αλλα τα πουλια δεν διαθετουν τα μεσα να καταλαβουν αν τα αυγα ειναι αγονα η οχι. Αν υπηρχε τετοιο ενστικτο δεν θα κανανε λαθος οπως το ενα γεματο αυγο στην περιπτωση σας. Καλη επιτυχια στην επομενη γεννα. Πιστευω και ευχομαι να παει καλυτερα!
 
να τους βαζω μπανιερα που τους αρεσει το μπανιο η μηπως κατα την διαρκεια του κλωσιματος δεν πρεπει γιατι αφηνουν για λιγο την φωλια;

Natasa, baniera AN ta baloume stin periodo otan klossane, tha baloume mono 1-2 meres prin tin mera pou exoume ipologisi na spane ta ayga. Oute gnoritera oute argotera. An tha baloume gnoritera kindinebei na spai to membrani pou exei to aygo apo ekso kai pane bakteries meza sto aygo, kai to embrio pethenei. Otan exoune spai ta ayga kai baloume baniera ta poupoula tis thilikis logo to nerou den sestenounte ta mikra kai afta pethenoune apo to krio.

Alexandros
 
Η αληθεια ειναι οτι απο την λαχταρα μου να βγουν τα πουλακια εχω αγχωθει. Να φανταστητε το πρωι που ξυπναω πριν ακομα πλυθω πριν ακομα φτιαξω το γαλα τοων παιδιων παω να δω τα πουλια. εχω κολλησει. Θελω οπωσδηποτε να γεννησουν. ρωτησα pet shop και μου ειπαν οτι φετος η αναπαραγωγη γενικα των πτηνων δεν πηγε καθολου καλα. ισως η αποτομες αλλαγες καιρου κρυο ζεστη κλπ.
 
Νατάσα καταρχήν είχαν πολύ υλικό στη φωλιά. Πιθανόν να έπεφταν τα αυγά όταν έβγαιναν τα πουλιά. Αυτό είναι πρόβλημα με τα ζεμπράκια ότι τις φωλιές τους τις παραγεμίζουν. Εμένα μου έχει τύχει να παρασέρνουν και τα μικρά τους από αυτό το λόγο. Η αναπαραγωγή φέτος δεν πήγε καλά αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχίει για τα ζεμπράκια. Η αναπαραγωγή δεν πήγε καλά επειδή λόγω καιρού πολλά πουλιά δεν πύρωσαν. Τα ζεμπράκια δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα αφού είναι σχεδόν μονίμως πυρωμένα. Την κλειστή φωλιά που πουλάνε για τα ζέμπρα μην την χρησιμοποιείς. Μόνο προβλήματα δημιουργεί. Μία λύση είναι φωλιά παπαγάλων όπως σου είπε ένας φίλος. Η λύση που έχει λειτουργήσει καλύτερα στα δικά μου πουλιά είναι η φωλιά που δείχνω σε αυτό το post https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-φωλίτσας.2760/ . Έχω δοκιμάσει όλους τους τύπους φωλιάς και είναι το μόνο που δεν είχα πρόβλημα. Σημαντικό είναι να βάλεις χαρτόνι από μπροστά για να μην μπορούν να πέσουν έξω αυγά ή μικρά. Τέλος το υλικό θα το προσφέρεις μέχρι να κρίνεις ότι είναι πλήρης η φωλιά. Μην περιμένεις να σταματήσουν να χτίζουν γιατί δεν πρόκειται να γίνει. Καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια. Μην απελπίζεσαι, στην αρχή όλοι κάνουμε λάθη. Αρκεί με τον καιρό αυτά να διορθώνονται και στο τέλος να πετυχαίνουμε το καλύτερο για τα πουλιά.
 
Bασιλη δεν ξερω πως να σε ευχαριστησω. εχθες ημουν 1 τεταρτο μεσα στο πετ σοπ για καινουργια φωλια μαχρι που το ενστικτο μου μου ειπε να μην την παρω τελικα, αλλα δεν ειχα σκεφτει καθολου να φτιαξω εγω μια! Χιλια ευχαριστω και για τις πολυτιμες συμβουλες σου.
 
Σε αυτή τη λύση κατέληξα γιατί δεν μπορούσα να βρω ξύλινες φωλιές όπως αυτές που χρησιμοποιούν στο εξωτερικό. Είναι στο ίδιο μέγεθος περίπου και ανοιχτές όπως και αυτές που έφτιαξα εγώ. Προσοχή μόνο να εφαρμόζουν καλά στην πόρτα του κλουβιού.
 
Βασιλη την εφτιαξα σημερα το μεσημερι, φοβερη παντετα! Θα σου την βγαλω φωτο να την δεις. Περιμενω να δω τι θα γινει τωρα με νεα αυγα.
 
νατασα αυτο που καταλαβα εγω απο τα ποστ σου ειναι οτι εχεις αγχοθει υπερβολικά και εισαι και λιγο πανικοβλητη.
λοιπον ηρεμισε γιατι ετσι δε κερδιζεις τιποτα μονο χανεις.
με το να τα ζοριζεις για να γεννησουν δε βγαινει κατι και με τον δικο σου ενθουσιασμο που ειναι τεραστιος(_και τον καταλαβαινω) δεν θα εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα. Αρα ψυχραιμα και ηρεμα σκεψου οτι οταν θελουν αυτα και ειναι ετοιμα θα γεννησουν,τοσο απλα, δε χρειαζονται βιασυνες!

με τη φωλια θα σουλεγα να βγαλεις λιγο νημα για να εχει λιγο βαθος η φωλια αλλα αφου αλλαξες, περιμενουμε φοτο. Για τα υπολοιπα σε καλυψε ο βασιλης μια χαρα πιστευω.
εγω σου ξαναλεω αστα στην ηρεμια τους και θα γεννησουν αυτα οταν ειναι ετοιμα παλι.
 
Nασο καλημερα, φαινεται το αγχος μου ε; δεν ειναι τοσο αγχος οσο λαχταρα για να δουμε μικρα πουλακια εγω και τα παιδια μου. Παντως τα νεα ειναι οτι τους εφτιαξα την φωλια οπως ειδα στην φωτο, δεν την προτιμησαν ουτε για υπνο, την επομενη μερα της εκανα μια μικρη μετατροπη με λιγο μεγαλυτερο ανοιγμα & μεσα σε λιγα λεπτα την τιμησαν δεοντος! την εφτιαξαν αμεσως και κοιμουνται μεσα. σε λιγο θα ανεβασω και φωτογραφια. επισης απο θεμα φαγητο ανακαλυψα οτι τρελενονται με το σπανακι...
 
Back
Top