Αναπαραγωγή Κάνω κάτι λάθος; Σπάσιμο αβγών παραδείσιων

Νατάσα καλημέρα!
Νομίζω οτι τα παιδιά σε κάλυψαν με τις συμβουλές τους.
Εγώ απλά θα σου πω την εμπειρία μου απο τα Παραδείσια, η οποία δεν είναι και μεγάλη!
Είχα πάρει ένα ζευγάρι πριν απο πολλά χρόνια και ξαναπήρα φέτος, πριν το Πάσχα.
Μικρός που τα είχα, χωρίς να ξέρω πολλά και χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα για αυτά, ακολουθούσα τις συμβουλές του ποδιού που δίνουν στα πετ σοπ! Όταν τα είχα πάρει λοιπόν πρώτη φορά, τα είχα σε ένα κλουβί όχι ιδιαίτερα μεγάλο και όπως μου είχαν πει και στο πετ σοπ έκανα. Έβαλα τρεις πατήθρες, δύο ποτίστρες και δύο τα'ί'στρες και την απλή μεικτή τροφή που είχαν δώσει τότε. Μου έδωσαν μαζι με όλα αυτά και μια φωλιά να βάλω στο κλουβί. Μικρός τότε, θεώρησα ότι όπως κι εμείς έτσι και εκείνα ήθελαν τη φωλιά για να κοιμηθούνε. Χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι τίποτα, ετσι απλά, μια μέρα είδαμε αυγά μέσα στη φωλιά και χωρίς να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, πέρα απο την κανονική φροντίδα τους, σε λίγο καιρό είχε γεμίσει το κλουβί πουλάκια!
Και τώρα που πήρα πάλι, τα πήρα μια εβδομάδα πρίν το Πάσχα. Μεσα στη Μεγάλη βδομάδα έκαν 5 αυγά και τώρα έχω 3 νεοσσούς (ίσως και περισσότερους αλλά δεν μπορώ να διακρίνω μεσα στη φωλιά και δεν τα ενοχλώ γιατι δεν έχω πείρα σε αυτά).
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σου είπε και ο Νάσος. Όταν είναι έτοιμα και θέλουν θα κάνουν και αυγά και θα δείς και πουλάκια!
Για τα υπόλοιπα, τα παιδιά του φόρουμ που έχουν πείρα πιστεύω θα σε βοηθήσουν, όπως βοήθησαν κι εμένα, ώστε να αποφύγεις τυχόν λάθη και να σου λυθούν οι απορίες!
 
Εχεις απολυτο δικιο για τις συμβουλες του ποδιου στα πετ σοπ. Αν δεν ειχα βρει αυτο το φορουμ θα εξακολουθουσα να κανω λαθη με δικες τους υποδειξεις, αλλα τι να τους πεις;
 
Παιδια ολα καλα εκαναν και το πρωτο αυγουλακι στελνω και φωτο απο την νεα φωλια πλεον. Δεν ξερω αν θα ανεβουν διοτι δεν το εχω ξανακανει.
 

Συνημμένα

  • Εικόνα 148B.webp
    Εικόνα 148B.webp
    35 KB · Προβολές: 60
  • Εικόνα 149G.webp
    Εικόνα 149G.webp
    45 KB · Προβολές: 64
  • Εικόνα 150L.webp
    Εικόνα 150L.webp
    26,5 KB · Προβολές: 65
Νατάσα καλησπέρα! Υπάρχουν έτοιμες φωλιές κλειστού τύπου σε μεγάλες διαστάσεις, δεν χρειαζόταν να παιδευτείς με όλα αυτά.Αφαίρεσαι και καμιά πατήθρα για να είναι πιό άνετα τα πουλιά στο κλουβί. Και μια ερώτηση,το χαρτομάντηλο το έχεις για την κατασκευή της φωλιάς φαντάζομαι, ε; Εάν ναί προτίμησε το βαμβάκι, παρέ λίγο βαμβάκι και πρόσθεσε στο νήμα και τέλος καλή επιτυχία στην γέννα!
 
την διαφημιση που ελεγε:εκανα τα παντα αλλα δεν εγινε τιποτα, την θυμασαι. Αυτη ηταν η τελευταια μου ευκαιρια να μην πεφτουν κατω τα αυγα, δεν εμπαιναν σε καμμια αλλη φωλια, εχω συλογη απο φωλιες στο σπιτι. Οσον αφορα για το βαμβακι, στην πρωτη γεννα τους ειχα βαλει, αλλα οταν το ειδαν κατι φιλοι πιο εμπειροι στο φορουμ μου ειπαν να το βγαλω αμεσως!
 
Ίσως δεν επαρκούσαν αυτά που έκανες ή δεν ήταν και τόσο εμπειρικά απο μεριά σου,όπως και να έχει όμως (ζούμε για να μαθαίνουμε). Πές μου κάτι, γιατι ''απαγορεύεται'' το βαμβάκι;
 
Ψαχνω να βρω εκεινη την συζητηση που καπιοι 'με εκραξαν' για το βαμβακι που τους εβαζα αλλα δεν την βρισκω. Μου ειχαν πει οτι μπλεκονται οι νεοσοι... και ειναι κριμα να πεθαινουν απο λαθος υλικα.. Να χρησιμοποιω μονο εμποριου κλπ. Θα συνεχισω να ψαχνω την συζητηση και θα στην κανω copy να την δεις
 
Το βαμβακι κεγω ξερω δεν κανει διοτι σε πσανιες περιπτωσεις μπορουν να μπερδευτουν τα ποδια του νεοσσου κ να εχουμε ασχημα ξεμπερδεματα, ειτε να πεθανει ειτε να σπασει το ποδαρακι του κτλ. Κεγω εχω βαλει βαμβακι απλα το χρησιμοποιησαν για την κατω -αρχικη βαση της φωλιας κ πανω πανω εχουν νημα.
 
Το χαρτομαντηλο προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν κανει κακο. Κεγω ειχα δωσει λωριδες απο χαρτοπετσετα. Κ δε πιστευω ειναι επικινδυνο οσο το βαμβακι που εχουν πει κ αλλα μελη του φορουμ οτι υπαρχει καποιος κινδυνος, επειδη ειναι "μαλιαρο".
 
Όπως ανέφερες Άννα το βαμβάκι το τοποθετούν στην βάση και αυτό γιατί είναι ένα καλό θερμομονωτικό υλικό, τώρα το ότι είναι επικίνδυνο για τα μικρά δεν μπορώ να το πώ γιατί είναι ένα πολύ μαλακό υλικό και πολύ ευκολοδούλευτω,το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια στις αναπαραγωγές μου και δεν μου συναίβει ποτέ ατύχημα με νεοσσούς. Πέραν αυτού με τον τρόπο μας και την εμπειρία μας βοηθάμε στο στήσιμο της φωλιάς όσον μπορούμε για τυχών ατέλειες.
 
Back
Top