Ασθένειες Κάνω καλά που δίνω στο κοκατίλ μου aviomycine;

annababyface

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2019
Μηνύματα
30
Μαϊντανός θα έλεγα. Πας και πληρώνεις τα φράγκα για να σου πει η κάθε άσχετη πουλολόγος γιατρίνα, (και οι άντρες μια από τα ίδια είναι) πάρε aviomycine.
Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια αντιβίωση ευρέως φάσματος και όσο και μαϊντανός κι αν είναι, έχει βοηθήσει πολλά πουλάκια να ξεπεράσουν την όποια ασθένεια, οπότε νομίζω ότι όπως κάθε τράπουλα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει μπαλαντέρ, έτσι και κάθε σπίτι που φιλοξενεί ένα πουλάκι, ας έχει κάπου ξεχασμένο ένα μπουκαλάκι aviomycine για πάσα νόσον, και για τις δύσκολες μέρες. Κι ας μην είναι με., αλλά για... Φτερά(για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ τα ΣΚ 🤪 )
καλησπέρα..
Εγώ να υποθέσω καλά έκανα που έδωσα στο κοκατιλάκι μου αβιομισιν; Είναι 3 μηνών... Το πήρα πριν λίγες μέρες κ βλέπω ότι οι κουτουλιές του είναι νερουλές- κιτρινωπές...άλλες φορές καλύτερα σχηματισμένες κ άλλες όχι... Τρώει κ πίνει κανονικά... Αποφάσισα να του δώσω αβιομισιν (το είχα από άλλο παπαγάλο που έδινα) 5 σταγόνες στα 100 ml.. Δεν έβαλα παραπάνω για να μαι σίγουρη(5-7 το κουτί)..Απ' ο,τι διάβασα μπορείς να το δώσεις κ προληπτικά.. Απλά βάζεις 3 σταγόνες..
Δεν το πήγα σε γιατρό γτ είχα άσχημη εμπειρία με τον προηγούμενο παπαγάλο μου... Το είχε εξετάσει δεν βρήκε τπτ, έδωσε μόνο βιταμίνες κ είπε αν δε του κάνουν τπτ να το ξαναφέρετε να κάνουμε εξετάσεις ειδικές(οι οποίες αργούν) κλπ... Σιγά μη ζούσε ο παπαγάλος μέχρι τότε... Την παίρνω τηλ όταν ο παπαγάλος είχε χειροτερέψει κ της λέω δε θα ζήσει μέχρι την ημέρα που λέτε να το φέρω παλι... Θα μου δώσετε μια αντιβίωση;(εγώ το πρότεινα!) Και μου λέει "εε άμα είναι τόσο χάλια δώστε του την αβιομισιν".. κι ευτυχώς το πρόλαβα!
[automerge]1573605192[/automerge]
ΥΓ: Απόψε τις έβαλα τις σταγόνες... Ελπίζω να βοηθήσουν. Λίγες μέρες το έχω ☹
 
@annababyface

Άννα σε 3 μηνών πουλάκι που δεν ασθενεί δεν δίνουμε αντιβίωση προλήπτικά. Η προληπτική αντιβίωση στα κουτουρού δημιουργεί πιο ανθεκτικά μικρόβια που γίνεται μετά δυσκολότερο να καταπολεμηθούν. Μην ξαναδώσεις αντιβίωση απο μόνη σου κι αν πιστεύεις ότι έχει κάτι βρες έναν ειδικό γιατρό να το πας. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Άννα, αυτό που προτείνουμε είναι, όταν υπάρχει ασθένεια να πηγαίνουμε το πουλί το γιατρό. Δεν αντιμετωπίζεται κάθε ασθένεια με αντιβίωση. Ακόμη και οι ασθένειες που αντιμετωπίζονται με αντιβίωση, δεν θεραπεύονται με την ίδια. Υπάρχουν δεκάδες αντιβιώσεις με διαφορετικές δραστικές ουσίες οι οποίες αντιμετωπίζουν διαφορετικές ασθένειες. Πρέπει να γίνεται ακριβής διάγνωση, πολλές φορές και με τη βοήθεια εργαστηριακών εξετάσεων και στη συνέχεια να δίδεται το σωστό φάρμακο. Διαφορετικά, η ανεξέλεγκτη χορήγηση φαρμάκων κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
 
καλησπέρα..
Εγώ να υποθέσω καλά έκανα που έδωσα στο κοκατιλάκι μου αβιομισιν; Είναι 3 μηνών... Το πήρα πριν λίγες μέρες κ βλέπω ότι οι κουτουλιές του *είναι νερουλές- κιτρινωπές...άλλες φορές *καλύτερα σχηματισμένες κ άλλες όχι... Τρώει κ πίνει κανονικά... **Αποφάσισα να του δώσω αβιομισιν.
ΥΓ: Απόψε τις έβαλα τις σταγόνες... Ελπίζω να βοηθήσουν...*Λίγες μέρες το έχω
*Το πουλάκι λόγω αλλαγής χώρου-περιβάλλοντος-ανθρώπων-ήχων κτλ κτλ φυσιολογικό είναι να έχει στρες. Το στρες έχει αντίκτυπο στο είδος των κουτσουλιών που κάνει. Το ότι δεν είναι πάντα ίδιες ενισχύει την ιδέα του στρες, ένα πουλί που πάσχει συνήθως κάνει ίδιες κουτσουλιές, δεν έχει όρεξη, διάθεση κτλ κτλ
**Ποτέ μην αποφασίζεις να δίνεις αντιβίωση ''έτσι''...
Δεν γνωρίζεις τι έχει και αν έχει κάτι το πουλί.
Εάν έχει κάτι, δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχει.
Δεν γνωρίζεις αν η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι η κατάλληλη.
Δεν, δεν, δεν.
Επίσης οι αντιβιώσεις δίνονται υποχρεωτικά για κάποιες ημέρες, δεν επιτρέπεται να πάρει για μια-δυο-τρεις και να σταματήσει.
Του κάνει κακό στο ανοσοποιητικό του, του διαλύεις τα αντισώματα και ο οργανισμός δεν μπορεί ν΄αντεπεξέλθει σε θέματα που δεν θα είχαν αξία (πριν την αντιβίωση).
 
Κατάλαβα, σας ευχαριστώ πολύ... Η αλήθεια είναι ότι τις κουτσουλιές αυτές τις ξεκίνησε με το που ήρθε στο σπίτι μας... Δείχνει πάντως ότι μας αγάπησε.. Κάνει σαν τρελό μόλις μας βλέπει :) στενοχωριέμαι πολύ που ακόμα δε το αγόρασα ξεκίνησε αυτές τις κουτσουλιές εύχομαι να είναι μόνο από το στρες...
[automerge]1573645745[/automerge]
Θα μιλήσω πρώτα και με έναν κτηνίατρο που έχει πετ σοπ
 
Θα μιλήσω πρώτα και με έναν κτηνίατρο που έχει πετ σοπ
Άννα ποιο είναι το πετσοπ αυτό που διαθέτει και κτηνίατρο; Επιτρέπεται να αναφέρεις το όνομά του.
 
Βασικά δεν είναι πετ σοπ.. Είναι μαγαζί που έχει φαρμακευτική αγωγή για ζωάκια όπως και διάφορα άλλα..
Δεν ξέρω το όνομα του.Ισως να κάνω λάθος και να μην είναι κτηνίατρος απλά αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει τόσα χρόνια γιατί έχει πολλές γνώσεις
 
Βασικά δεν είναι πετ σοπ.. Είναι μαγαζί που έχει φαρμακευτική αγωγή για ζωάκια όπως και διάφορα άλλα..
Δεν ξέρω το όνομα του.Ισως να κάνω λάθος και να μην είναι κτηνίατρος απλά αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει τόσα χρόνια γιατί έχει πολλές γνώσεις
Και πώς ονομάζεται αυτό το μαγαζί; Κανονικά όμως Άννα, όπως σου είπαν και παραπάνω τα άλλα μέλη, την αντιβίωση τη δίνει μόνο ο γιατρός, και τώρα αυτό που συμβαίνει είναι να μην ξέρεις τελικά και αν ο άνθρωπος που σου τη συνέστησε, είναι ειδικός ή όχι. Πρόσεξε, δεν σου κάνω παρατήρηση. Ίσα - ίσα, αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι ότι στην Ελλάδα πολλοί γίνονται "ειδικοί" και το πρόβλημα είναι ότι ενίοτε οι συμβουλές τους δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.
Θα έλεγα λοιπόν, αν συνεχίζει το πουλάκι αυτές τις κουτσουλιές που χαρακτηρίστηκαν ως διάρροια, να μας βάλεις, αν μπορείς κάποιες φωτογραφίες, ώστε να σου πουν μέλη έμπειρα στον τομέα αυτόν, αν οι ίδιοι με αυτές τις κουτσουλιές θα πήγαιναν το πουλί σε ειδικό σε πτηνά κτηνίατρο.
Όπως και νά 'χει, εύχομαι περαστικά
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η κουτσουλιά στη φωτογραφία είναι μια χαρά. Αυτό δεν είναι διάρροια σε καμια περίπτωση. Το υγρό που βλέπεις είναι τα ούρα του. Στη διάρροια τα κοπρανα και τα ουρα δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους.
 
Μα είναι ζουμερές έχουν πολύ υγρό... Κ κάποιες φορές βγάζει και μόνο νερό..
Είναι απόλυτα φυσιολογική και η δεύτερη κουτσουλιά. Έτσι κάνουν τα πουλιά, δεν έχουν την ίδια ποσότητα κοπράνων σε κάθε κουτσουλιά. Επίσης είπες ότι είναι 3 μηνών. Πότε απογαλακτίστηκε και με τι τρέφεται;
 
Απογαλακτίστηκε την προηγούμενη Δευτέρα.. 4 Νοεμβρίου δηλαδή και το πήρα την Πέμπτη.. Τρώει σποράκια για κοκατίλ... Τρώει πολύ πάντως..
[automerge]1573680658[/automerge]
Υπάρχει δηλ περίπτωση να είναι από αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και στα δικά μου όταν ήταν μικρά, οι κουτσουλιές τους περιείχαν αρκετά ούρα, ειδικά όταν έτρωγαν κρέμα. Ας μας πει κι ο @zack27 τη γνώμη του μιας και εκτρεφεί αυτό το είδος.
 
Back
Top