Φροντίδα Κάποιο αρπακτικό πτηνό σκότωσε το καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα φίλοι μου με το που έβγαλα το καναρίνι μου στο μπαλκόνι μετά από περίπου μισή ώρα που πήγαμε να το δούμε έγινε άφαντο.Βρήκαμε μόνο πούπουλα και αίματα. Μάλλον κάποιο αρπακτικό πτηνό θα το έφαγε. Η στεναχώρια μεγάλη. Το είχαμε ενάμιση χρόνο και το τραγούδι του φοβερό. Επειδή δεν γνωρίζω αρκετά απο πουλιά και το συγκεκριμένο μου το είχανε χαρίσει, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει πάνω κάτω τί ράτσα πρέπει να ήτανε με βάση κάποιες φωτογραφίες;Θα ήθελα να βρω κάποιο ίδιας ράτσας. Συγνώμη για την κάκη ποιότητα των φώτογραφιών αλλά είναι από κινητό τραβηγμένες.Αν βοηθάει έχω και κάποια βίντεο που τραγουδάει αλλά είναι λίγα δευτερόλεπτα.Βλέπετε δεν περίμενα να το χάσω τόσο ξαφνικά. Μακάρι να είχα τραβήξει πιο καλές φωτογραφίες και βίντεο.

20141215_094802-001.webp Can.webp Can3.webp
 
Θα πρέπει να ανεβάσεις και τις φωτογραφίες μήπως και μπορέσει κάποιος να σ ου δώσει τις απαντήσεις που ζητάς.
 
Προσπάθησα να τις ανεβάσω αλλά δεν μπορούσα αν και κατέβασα την ανάλυση. Έχω στείλει τις φωτογραφίες στο [email protected] μήπως μπορέσει κάποιος να τις βάλει.
 
το σωμα του πουλιου που ηταν.η πωρτα ηταν ανοιχτη ;
Μπορούμε να φανταστούμε τη σκηνή... εγώ προσωπικά (πολύ παλιά) την έζησα...
Επειδή είναι "κάπως" το όλο σκηνικό... καλύτερα να αποφύγουμε τις περιγραφές... και να περιμένουμε τις φωτογραφίες που θα ανέβουν για τα υπόλοιπα.
 
Όχι η πόρτα κλειστή φίλε μου ήτανε. Μόνο μια φτερούγα έμεινε αίματα και πούπουλα και αυτά έξω από το κλουβί. Το κλουβί άδειο.Άσε γιατί όδο σκέφτομαι πόσο αβοήθητο έμεινε το πουλάκι τρελένομαι.
 
Όποιος μπορεί ας με ενημερώσει αν μπορεί να ξεχωρίσει τί καναρίνι ήταν.
 
Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου και μάλιστα μ' αυτόν τον τραγικό τρόπο.
Αν αποφασίσεις να πάρεις άλλο, θα πρέπει να πάρεις και τα μέτρα ασφαλείας από τα αρπακτικά δυστυχώς.
 
Γνωρίζει κάποιος εκτροφέα καναρινιών τέτοιου είδους μήπως μπορέσω να βρω κάποιο με παρόμοια χαρακτηριστικά; Σε χρώμα, σκούφο και φωνή. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βίντεο που τραγουδάει :)

Το θέμα είναι ότι αυτος που μου το είχε χαρίσει μου το είχε πει να προσέχω όταν το βγάζω έξω. Που να το περίμενα ότι θα κατέβαινε αρπακτικό στον 1ο όροφο στην Αττική. Τί το έφαγε δυστηχώς δεν καταλάβαμε. Σκεφτήκαμε γεράκι, καρακάξα ή γάτα αν και για γάτα το βλέπω δύσκολο. Το κακόμοιρο με το που βγήκε μπαλκόνι άρχησε το τραγουδάκι του και μετά από λίγο δέχθηκε την επίθεση. Κελαηδούσε πολύ ωραία και ήτανε καλή συντροφιά. Όπου και να άφηνες το κλουβί πάλι θα κελαηδούσε δεν το πείραζε η αλλαγή θέσης του κλουβιού.Αν και το σκέφτομαι πολύ αν θα ξαναπάρω πουλάκι γιατί στεναχωρηθήκαμε όλοι πολύ θα το προσέξω καλύτερα στο μέλλον για να μην συμβεί κάτι παρόμοιο.
 
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου! ☹

Όπου και να άφηνες το κλουβί πάλι θα κελαηδούσε δεν το πείραζε η αλλαγή θέσης του κλουβιού.
Πέρα από την προστασία από αρπακτικά, αν αποφασίσεις τελικά να πάρεις κι άλλο καναρινάκι να ξέρεις πως οι μετακινήσεις και το μέσα - έξω δεν τους κάνει καθόλου καλό! Τα στρεσάρει και είναι και πού ευαίσθητα σε εναλλαγές της θερμοκρασίας! Ακόμα και 2-3 βαθμοί κάτω μπορεί να κρυώσουν να αποβεί μοιραίο γι αυτά! Οπότε την επόμενη φορά πιο προσοχή με το φτερωτό σου φιλαράκι! 😉
 
Τον πρώτο χρόνο το άφηνα και έξω πολύ συχνά.Από φέτος χειμώνα το μάζευα μέσα με τα κρύα. Το βγάζαμε όμως τα πρωινά μέχρι το απόγευμα γιατί του άρεσε περισσότερο έξω. Σκέψου έκανε και ήχους από σπουργίτια και λίγο από περιστέρι όταν ερχόντουσαν στο μπαλκόνι και τους έκανε χαβαλέ. Θα βάλω κάποιο βίντεο τις επόμενες μέρες με το καναρινάκι να κελαήδα.Απλά δεν είναι και από τα καλύτερα του γιατί ποτέ δεν περίμενα ότι θα το έχανα σύντομα και είχα τραβήξει κάτι πρόχειρο. Είχε καλή φωνή για εμένα πάντως.
 
Τον πρώτο χρόνο το άφηνα και έξω πολύ συχνά.Από φέτος χειμώνα το μάζευα μέσα με τα κρύα. Το βγάζαμε όμως τα πρωινά μέχρι το απόγευμα γιατί του άρεσε περισσότερο έξω.
Και πάλι αυτό σου λέω ότι είναι λάθος γιατί βάζεις σε κίνδυνο την υγεία του (πέρα από τα αρπακτικά) το λιγότερο που μπορεί να πάθει με το μέσα έξω είναι να κρυώσει! Είναι τόσο ευαίσθητα! Τέτοια πράγματα θέλουν πολύ προσοχή! Ή μόνιμα μέσα ή μόνιμα έξω προστατευμένα από καιρικά φαινόμενα και αρπακτικά. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Μόνιμα έξω πώς όταν έχει πολύ κρύο;
Αν τα καναρίνια έχουν αλλάξει φτέρωμα και είναι μόνιμα έξω από τον Αύγουστο Σεπτέμβρη, έχουν ντυθεί κατάλληλα για τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Αν εσύ τα προφυλάξεις από ρεύματα αέρα και με -2 δεν παθαίνουν τίποτα! Είναι ανθεκτικά στο κρύο, αλλά όχι στο ρεύμα αέρα! Αρκεί βέβαια ξαναλέω να έχουν συνηθίσει έξω! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Σε ρεύματα το πρόσεχα πολύ. Ειδικά την μέρα που μου το φάγανε το βγάλαμε στο συγκεκριμένο μπαλκόνι γιατί δε φύσαγε από εκεί. Δυστηχώς παραμόνευε άλλο κακό.
 
Προς γνώση και συμμόρφωση Λάμπρο υπάρχουν πολύ φθηνές λύσεις, ειδικά όταν πρόκειται για το μονάκριβο καναρίνι μας.

tinypic-no-longer-available.jpg


Τώρα αν "πιάνουν τα χέρια σου" και φτιάξεις καλύτερο, ακόμη καλύτερα!

Αν και το σκέφτομαι πολύ αν θα ξαναπάρω πουλάκι γιατί στεναχωρηθήκαμε όλοι πολύ θα το προσέξω καλύτερα στο μέλλον

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Σε λίγους μήνες που θα βλέπεις μέλη του φόρουμ, να ανεβάζουν φωτογραφίες με τα νεαρά πουλάκια στο κλαρί, νομίζω πως θα σε ξεσηκώσουν και θα επιδοθείς στο κυνήγι του επόμενου μικρού σου φίλου. Για σκέψου το...
 
Ευχαριστώ φίλε μου. Πιστέυεις να μην ψάξω από τώρα. Να περιμένω να βρω μετά το καλοκαίρι;
 
Back
Top