Αναπαραγωγή Καθαρισμός κλουβιού και φωλιάς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης congion
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

congion

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιαν 2009
Μηνύματα
46
Πόλη
Αθήνα
Θέλω να ρωτήσω το εξής:Kατά τη περίοδο του κλωσσίματος των αυγών κάνουμε καθόλου καθαριότητα στη φωλιά και στο κλουβί; Αν ναι, κανονικά, η ελαφρώς; Αν όχι, τότε πότε; Το λέω επειδή η ζευγαρώστρα μου θέλει τώρα καθάρισμα αλλά από τηνάλλη δεν θέλω να διαταράξω την ησυχία της κανάρας ούτε να την αγχώσω και να καταλήξει, ενδεχομένως, να μην θέλει να κλωσσίσει πια. Ρωτάω τους έμπειρους. Ευχαριστώ.
 
Το να παρατησει το κλωσσημα οφειλεται σε κακο χαρακτηρα μανας κατι εξαιρετικα σπανιο, αλλα απο τη στιγμη που κλωσσαει πραγματικα αυγα αποφευγω εγω τουλαχιστον την καθαριοτητα μεχρι να γινουν τα μικρα 3-4 ημερων, καθαριζω οσο εχει μεσα τα ψευτικα και αφηνω στο τελευταιο καθαρισμα ενα παχυ στρωμα αμμου κατω.
 
Δυστυχώς, δεν έχω βάλει άμμο και καταλαβαίνεις τι γίνεται στο κάτω μέρος του κλουβιού. Έχω παραγγείλει έστω και εκ των υστέρων.
 
Αν η φωλια ειναι εξωτερικη αφαιρεσε την προσεκτικα μαζι με τα αυγα αλλα να εισαι πολυ συντομος... Αν ειναι μεσα η φωλια μην κανεις τιποτα.
 
Είναι εξωτερική, αλλά το φοβάμαι γιατί την τελευταία φορά που έκανα καθαρισμό δεν ήθελε να κλωσσήσει. Περιμένω την άμμο και θα κάνω ένα ελαφρύ, άμεσο καθαρισμό.
 
εξαρτάται το πουλί που έχεις κάθε φορά! Αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από εμπειρίες άλλων σε αυτό το θέμα! Απλά δοκιμάζεις και βλέπεις και στην τελική δεν το ξανακάνεις ή αν δεις ότι δεν υπήρξε πρόβλημα το ξανακάνεις! Εγώ όσο επωάζει καθαρίζω μία φορά συνήθως, χαλαρά, χωρίς γρήγορες αλλά με σταθερές κινήσεις! Αφού βγουν τα μικρά δεν έχεις πρόβλημα... Δύσκολα να τα παρατήσει!
 
Η δικιά μου η ρουφιάνα που δε σηκώνεται;Βρε έτσι βρε γιουβέτσι τίποτα. Και μόλις με δει και είναι κάτω πάει αμέσως και κάθεται λές και θα της πάρω τα αυγουλάκια. Είναι πολύ καλή τελικά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: CLIT
την δικια μου παιδια την καθαρισα 2 φορες και δεν σηκωνοταν με τιποτα απο τα αυγα! Μεχρι και μπανιο της εβαλα και εκανε με μεγαλη ευχαριστηση και μετα ετρεξε κατευθειαν στα αυγα της!
 
την δικια μου παιδια την καθαρισα 2 φορες και δεν σηκωνοταν με τιποτα απο τα αυγα! Μεχρι και μπανιο της εβαλα και εκανε με μεγαλη ευχαριστηση και μετα ετρεξε κατευθειαν στα αυγα της!
Το μπάνιο νομίζω δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της επώασης γιατί κρυώνουν τα αυγά όταν καθίσει η κλώσσα πάνω τους.
Εκτός αν έβαλες ζεστό νερό.
 
όχι επιτρέπεται δεν έχεις πρόβλημα! Επιβάλλεται μάλιστα τις 2 τελευταίες μέρες της επώασης πριν εκκολαφτούν έτσι ώστε να ανέβει η υγρασία και να μην έχουμε πρόβλημα εκκόλαψης! Μαλακώνει το τσόφλι και ο νεοσσός το σπάει πιο εύκολα για να βγει!
 
όχι επιτρέπεται δεν έχεις πρόβλημα! Επιβάλλεται μάλιστα τις 2 τελευταίες μέρες της επώασης πριν εκκολαφτούν έτσι ώστε να ανέβει η υγρασία και να μην έχουμε πρόβλημα εκκόλαψης! Μαλακώνει το τσόφλι και ο νεοσσός το σπάει πιο εύκολα για να βγει!
Και εγώ έβαλα μπανιέρα αλλά μετά διάβασα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Μπάνιο-κατά-τη-διάρκεια-της-αναπαραγωγής-καναρινιών.2767/ ότι υπάρχει φόβος να παγώσουν τα αβγά και δεν ξανάβαλα.
 
οι πιο πολλές γνώμες είναι θετικές σε εκείνο το θέμα για χρήση του μπάνιου και όχι αρνητικές! Εγώ το χρησιμοποιώ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα! Ιδίως τέτοια εποχή που φτάσαμε τώρα με τέτοιες θερμοκρασίες με κλειστά μάτια!
 
είχα ποτέ πρόβλημα! Ιδίως τέτοια εποχή που φτάσαμε τώρα με τέτοιες θερμοκρασίες με κλειστά μάτια!


Μια ερώτηση:

Εάν στο χώρο που έχουμε τα πουλιά έχουμε ας πούμε 70% υγρασία και βάζουμε μπάνιο, μπορεί να δημιουργιθεί κάποιο πρόβλημα στα μικρά;
 
Μια ερώτηση:

Εάν στο χώρο που έχουμε τα πουλιά έχουμε ας πούμε 70% υγρασία και βάζουμε μπάνιο, μπορεί να δημιουργιθεί κάποιο πρόβλημα στα μικρά;
τότε υπάρχει πρόβλημα να κρυολογήσουν!
 
σωστος ο birdy χρειαζεται τις 2 τελευταιες μερες μπανιερα για το λογο που ειπε παραπανω. Αν εχουμε πανω απο 70% υγρασια τοτε δεν χρειαζεται να βαλουμε.
 
Η ερώτηση που έγινε στο φίλο xxx-birdy-75 αφορούσε τα αυγά και όχι τα μικρά.Απο λάθος μου έγραψα μικρά.

Να πώ κάτι για το θέμα της μπανιέρας.
Τα επίπεδα της άνοιξης σε υγρασία είναι 45-55% .'Οταν εμείς έχουμε 60 ας πούμε δεν χρειάζετε να βάλουμε μπανιέρα για να σκάσουν τα αυγά.
Εαν έχουμε 70% προσωπικά θα ανησυχούσα για τον εξης λόγο.

Φανταστείτε μέσα στη φωλιά να έχει κοντα στους 38 βαθμούς και να έχουμε συνάμα υψηλή υγρασία προσθέντοντας και καμια βρωμιά θα ήταν πολύ πιθανό στα υγρά(απο το μπάνιο) -ζεστά και λερωμενα σημεία να αναπτυχθούν μύκητες-μικρόβια.
Όλα αυτά πιστεύω ότι θα ήταν μοιραία για τα μικρά και η φωλιά θα ήταν εστία μόλυνσης.

Όσο για το θέμα να πώ εγώ τι κάνω με τι φωλιά.
Πριν τοποθετήσω τα αυγά παίρνοντας τα πλαστικά αλλάζω όλη τη φωλιά και φτιάχνω μόνος μου με καινούργια νήματα άλλη.
Την 6 μέρα ζωής των μικρών που δαχτυλιδώνω πάλι κάνω το ίδιο.
Μετά ξανά στις 14 μέρες πάλι και μετα την βγάζω όταν βγαίνουν στο κλαρί.
Τα νήματα, τσόχες και φωλιές τα ψεκάζω πάντα με chevitren.

Τώρα επειδή το κάνω εγώ δε σημαίνει ότι όλα τα πουλιά είναι το ίδιο και συμπεριφέροντε έτσι.
 
φιλε BISBA η υγρασια δεν αφορα αποκλειστικα την εποχη. Γι'αυτο ακριβως το λογο καποιοι, οπως και εγω χρησιμοποιουν υγραντηρες ετσι ωστε να πετυχουν την καλυτερη υγρασια στον χωρο που στεγαζουν την εκτροφη των καναρινιων τους. Αν ανατρεξεις σε καποια παλιοτερα post πιο εμπειρων εκτροφεων θα δεις οτι 70% υγρασια ειναι η καταλληλοτερη.η υγρασια εξαρταται απο το που εχεις την εκτροφη σου, εκτος και αν τα εχεις σε εξωτερικο χωρο οποτε πας με τον καιρο και εχεις αυξομειωσεις ειδικα αυτη την εποχη.
 
και στην περίπτωση των αυγών το ίδιο θα απαντούσα BISBA ούτως ή άλλως η κατάλληλη υγρασία από την βραδιά πριν την εκκόλαψη των αυγών και ως την ώρα της εκκόλαψης είναι 70-75%! Κοίτα παίζουν πολλά ρόλο στο θέμα υγρασία! Το περιβάλλον που βρίσκονται, εξωτερικός ή εσωτερικός χώρος, καθώς και η περιοχή που έχουμε τα πουλιά! Δηλαδή άλλο να είσαι λάρισα που έχουμε τις τρελές υγρασίες (αν και εγώ σου γράφω από αθήνα τώρα, εδώ είναι τα πουλιά μου προς το παρόν), άλλο να σαι αθήνα για παράδειγμα! Όσο για το θέμα αλλαγής στη φωλιά κάνεις πολύ σωστές ενέργειες πράγμα που εγώ δεν το κάνω επειδή δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι τόσο! Μερικοί μπορούν να το θεωρήσουν υπερβολή την τόσο συχνή αλλαγή, αυτό όμως είναι στη διάθεση και στην ικανότητα του καθενός να εξασφαλίζει ή όχι περισσότερο χρόνο από κάποιον άλλο για τέτοιες ενέργειες! Όσο πιο πολύ τα φροντίζεις και τα καθαρίζεις τόσο λιγότερο κινδυνεύουν στις ευαίσθητες πρώτες μέρες τους
 
Back
Top