Αναπαραγωγή Καθαρισμός φωλιάς με νεοσσούς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης chit21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

chit21

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2008
Μηνύματα
41
Πόλη
Γλυφάδα
καλησπερα σας. Οι 3 νεοσοι μου σημερα ειναι 4-6 ημερων και ολα φαινεται να πηγαινουν καλα... αλλα και παλι εχω κατι ερωτησουλες.
σημερα επιστρεφοντας απο τη δουλεια παρατηρησα οτι στο πανω μερος της φωλιας στην ακρη του νηματος συγκεκριμενα κατι σαν κουτσουλιες να το πω... Να επεμβω να τα καθαρισω η θα υπαρχει προβλημα με τα πουλακια; και ακομα θα ηθελα τη συμβουλη πανω σε κατι αλλο!
οι νεοσοι μεγαλωνουν μονο με τη μητερα τους διοτι οπως σας ειπα και τις προαλλες ο αρσενικος παρενοχλουσε τη θυληκια και τον απομακρυνα. τα πουλακια με την μανα τα εχω σε ενα μονό, κοινό, κλουβι. αν τα πηγαινα σε μια ζευγαρωστρα που εχω θα υπηρχε προβλημα;η μανα φαινεται πολυ καλη και τα ταιζει συνεχεια και τα κλωσσαει να ζεσταινονται. στη ζευγαρωστρα αν συμφωνειτε βεβαια... Να εβαζα το χωρισμα και να εβαζα και τον μπαμπα τους; να τον εβαζα χωρις το χωρισμα;
ειναι σκεψεις που εχω και δεν ξερω αν θα ηταν τοσο ενοχλητικο γι'αυτα ο καθαρισμος της φωλιας τους η ακομα η μετακομιση τους.
με εκτιμηση Νικος
 
Μπράβο chit21 χαίρομαι για σένα και τους νεοσσούς! Ο καθαρισμός της φωλιάς δεν είναι κακό και πάντα με προσοχή,όσον αφορά την αλλαγή κλουβιού δεν πρέπει να το κάνεις, γιατί μπορεί να αγχώσεις την κανάρα.
 
Και κάτι ακόμα όταν τα πουλάκια φτάσουν 15 -17 ημερών θα πας να πάρεις frontline να ψεκάσεις απο κάτω την φωλιά ίσα ίσα για αποφυγεί της ψείρας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: chit21
Αυτές οι ακαθαρσίες είναι φυσιολογικές, είναι από τα μικρά. Τώρα είναι δική σου υ απόφαση αν θα τις καθαρίσεις.Απλά να ξέρεις ότι όσο μεγαλώνουν τα μικρά θα λερώνουν όλο κ περισσότερα κ συχνότερα. Η μητέρα από ένστικτο δεν κάνει ακαθαρσίες μέσα στην φωλιά με τα μικρά της. Όσο για το άλλο θέμα πιστεύω ότι το φαγητό που θα δίνει στους νεοσσούς μόνη της η κανάρα δεν θα επαρκεί από ένα σημείο κ μετά γιατί μεγαλώνοντας οι νεοσσοί θα χρειάζονται όλο κ περισσότερο φαί. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να ταίζουν κ οι 2 γονείς.Βέβαια αν βάλεις τώρα τον αρσενικό μέσα ίσως ενοχλεί την κανάρα επειδή θα θέλει να ζευγαρώσει ξανά αυτός κ θα την εμοδίζει να ταίσει.Ίσως σε λίγες μέρες να πρέπει να βάλεις το χεράκι σου, δηλαδή σκέψου το ενδεχόμενο ν' αρχίσεις να ταίζεις επιπρόσθετα εσύ με σύριγγα αγοράζοντας τροφή για νεοσσούς απο το εμπόριο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: chit21
Βασικά δεν νομίζω ότι πρέπει να τα μεταφέρεις τα πουλιά.Αστα εκει που είναι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: chit21
και εγω συμφωνω απολιτος με τα παιδια. Δεν κανει να τα αλλαξεις γιατι ενοχλεις την καναρα μ' αθτο τον τροπο. ασε ολα οπως ειναι και αμα χρειαστει πρεπει να τα ταιζεις και εσυ με το χερι. μα η καναρα σου ειναι καλη, μπορει να τα καταφερει και μονη. καλη επιτυχια

τονι
 
  • Like
Αντιδράσεις: chit21
Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που διάβασα, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Ομολογώ πως αγχώθηκα λιγάκι αλλά πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά όταν έρθει η ώρα.
 
Back
Top