Διατροφή Καθε ποτε βαζουμε λαχανικα η φρουτα στα καναρινια;

ΛΑΚΗΣ ΚΟΥ

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
140
Πόλη
Χαλκιδική
καθε ποτε βαζουμε λαχανικα η φρουτα στα καναρινια. Επισησ καθε ποτε πρεπει να κανουν μπανιο;
 
μπορεις να βαζεις το ενα ή το αλλο καθε μερα εναλλαξ. Οι φρεσκιες αυτες τροφες χρειαζονται κυριως για να τροφοδοτουν τα πουλια με υδατοδιαλυτες βιταμινες (κυριως του συμπλεγματος βιταμινων Β) που δεν αποθηκευονται στον οργανισμο τους και υπαρχει καθημερινη αναγκη σε αυτες καθως και μεταλλικα στοιχεια. Αυτο που πρεπει να προσεξεις πολυ καλα ειναι το σχολαστικο πλυσιμο και το στεγνωμα πριν προσφερθουν στα πουλια. Το πλυσιμο διωχνει τα φαρμακα που και ιχνη να εχουν μεινει απανω στο φρουτο αν για μας ειναι μικρη η ποσοτητα, για τα πουλια ειναι μεγαλη. Το στεγνωμα ειναι για να μην προκληθει διαρροια
 
επισησ καθε ποτε πρεπει να κανουν μπανιο;
Αυτό δεν απαντήθηκε:). Όσο πιο συχνά μπορείς τους προσφέρεις μπανιέρα. Προσοχή το μπάνιο δεν το αφήνουμε πάνω από μία ώρα στο κλουβί γιατί πίνουν τα πουλιά από το βρώμικο νερό. Επίσης προσοχή στα ρεύματα αέρα όσο είναι βρεγμένα τα πουλιά.
 
... Μπραβο ρε μπιληστραβομαρα:D

απλα να συμπληρωσω οταν εχεις καναρα που κλωσσαει καλα ειναι να μην της βαζεις μπανιο γιανα μην κρυωσουν αποτομα τα αυγα. Αντιθετα εχωακουσει εδω στο φορουμ απο εγκυρα και εμπειρα χειλη οτι την μερα πριν βγουνε οι νεοσσοι 13η προς 14η το μπανιο βοηθαει στο να μαλακωσει το κελυφος τους και να το σπασουνε πιο ευκολα
 
... Μπραβο ρε μπιληστραβομαρα:D

απλα να συμπληρωσω οταν εχεις καναρα που κλωσσαει καλα ειναι να μην της βαζεις μπανιο γιανα μην κρυωσουν αποτομα τα αυγα. Αντιθετα εχωακουσει εδω στο φορουμ απο εγκυρα και εμπειρα χειλη οτι την μερα πριν βγουνε οι νεοσσοι 13η προς 14η το μπανιο βοηθαει στο να μαλακωσει το κελυφος τους και να το σπασουνε πιο ευκολα
βοηθα παρα πολυ το νεοσσο, εγγυηση το νερο.
 
εμένα ο πετσοπας μου ειπαι να του δίνω ενα μικρο κομματι μαρουλι μια φορα την βδομαδα ειναι σωστο;
 
Γιατί μαρούλι; Τόσα φρούτα και λαχανικά υπάρχουν πιο ωφέλιμα από το μαρούλι. Το μαρούλι είναι το μόνο που δεν δίνω αφού δεν προσφέρει και τόσα στον οργανισμό. Αντίθετα σπανάκι, λάχανο, κολοκύθι κα. είναι πιο ωφέλιμα. Να σημειώσω μόνο ότι σε ένα πουλί που δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του τίποτε παραπάνω από τους σπόρους του δεν του βάζουμε μέρα παρά μέρα φρούτα και λαχανικά. Είναι απαραίτητο ένα διάστημα προσαρμογής στον καινούριο τρόπο διατροφής αλλιώς μπορεί να έχουμε διάρροιες και προβλήματα. Η ισοροπία στο έντερο διαταράσεται πολύ εύκολα και γιαυτό όλες οι αλλαγές στη διατροφή πρέπει να γίνονται σταδιακά και αργά.
 
το μαρουλι ειναι το μονο που περιεχει πολλα θρεπτικα στοιχεια και βιταμινες
 
Δοκ'ιμασε να του δώσεις ότι επιτρέπεται απ τον καταλογο των λαχανικών καλα πλυμένα και στεγνωμένα όπως σου προανέφεραν και τ αλλα παιδια. Εκείνο θα σου δείξει την προτίμηση του τρωγοντας κάποια και κάποια όχι. Εμένα πχ δεν πλησιάζει το καρότο παρ ότι επιτρέπεται και αρέσει στα καναρίνια. Να ξέρεις πως κι αυτό είναι ενας ζωντανός οργανισμός με τις ορεξεις του όπως εμείς οι ανθρωποι.Αλλα τα τρώμε άλλα οχι. Μερα παρα μέρα είναι καλά και ειδικά τωρα το καλοκαίρι. Μην ξεχνάς ότι τα λαχανικά κι τα φρούτα περιέχουν εκτός από βιταμίνες και νερό που είναι πολύτιμο τωρα το καλοκαίρι με τη ζέστη.
 
Αχ αυτοι οι πετσοπαδες... 😡

Τα λαχανικα πρεπει να προσφερονται σε τακτα χρονικα διαστηματα και οχι μια φορα την βδομαδα. Επισης πρεπει να υπαρχει ποικιλια στο διαιτολογιο των φτερωτων μας φιλων. Εγω την περιοδο αυτη προσφερω αγριοραδικο, σπανακι, μαρουλι και καροτο.
(Το αγριοραδικο το τσακιζουν!)
 
Νίκη έχεις δίκιο να απορείς. Το λάχανο και το μαρούλι έχουν περίπου την ίδια διατροφική αξία. Από παλιά το μαρούλι θεωρρούταν υπεύθυνο για τις διάρροιες στα καναρίνια. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αλλά εμένα μου έχει μείνει το συνήθειο να μην δίνω μαρούλι στα πουλιά λόγω προκατάληψης. Αντί αυτού δίνω λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο και φυσικά πολλά φρούτα ανάλογα την εποχή.
 
το μαρουλι ειναι το μονο που περιεχει πολλα θρεπτικα στοιχεια και βιταμινες

Όσο για αυτό, περιέχει βιταμίνη Α, β-καροτένιο και λουτεΐνη σε μεγάλη περιεκτικότητα. Υπάρχουν πολλές ακόμη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα πουλιά μας από μια πλήρη και όχι μονομερή διατροφή.
 
το καρότο,το σπανάκι-κολοκυθάκι τα περνάω στο μπλέντερ ένα ένα και μπορώ να τα δώσω στους νεοσσός αν ναι από ποια μέρα μπορώ να το ξεκινήσω
 
Να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα με το στέγνωμα; Γιατί το θεωρούμε τόσο σημαντικό?
Τα λαχανικά αποτελούνται κατά 90-95% από νερό. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νερό από το πλύσιμο προκαλεί τη διάρροια;
Αν η ποσότητα των λαχανικών είναι τόση ώστε να καταναλωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για στέγνωμα. Τα βρεγμένα λαχανικά διατηρούνται λιγότερο στο ψυγείο π.χ. και πρέπει να αποθηκεύονται στεγνά.
Ο χρόνος όμως που μεσολαβεί από την ώρα που θα τα προσφέρουμε στα πουλιά μέχρι να μείνει μόνο το κοτσάνι :) είναι συνήθως ελάχιστος ώστε να προλάβουν να δημιουργηθούν μύκητες στην επιφάνεια.
Και εγώ τα στεγνώνω να πώ την αλήθεια, αλλά δεν ξέρω αν αυτό γίνεται από προκατάληψη ή από πραγματική ανάγκη.
 
Back
Top