Ασθένειες Καινούργια κανάρα δε τρώει και οι κουτσουλιές της είναι σαν διάρροια

Καλησπέρα! Είμαι καινούργια στην ομάδα!
Λοιπόν να σας πω την δική μου ιστορία 😅
Έχω ένα αρσενικό καναρίνι περίπου 2 χρόνια τώρα ,του έχω φέρει 3 θηλυκά ζευγαρωνε αλλά μόνο η τελευταία κανάρα έβγαλε πουλάκια τα οποία δεν τάιζε και ψοφησαν..
Αφού μετά από μερικούς μήνες ψόφησε δεν του ξαναπήρα παρέα...
Εχτές πήγα και πήρα ένα θηλυκό για να ξεκινήσω πάλι ζευγάρωμα..Μου είπε ο άνθρωπος στο πετ να τα έχω στον ίδιο χώρο αλλά όχι μαζί..Εγώ για σήμερα το βράδυ την είχα στο δωμάτιο μου που είναι ήσυχα για να ηρεμήσει και να συνηθίσει λίγο το περιβάλλον εφόσον ήταν πολύ φοβισμένη, της έχω βάλει τροφή νερό αυγοτροφη αλλά από εχτές δεν τρώει μόνο νερό πίνει..στην αρχή είδα τα κακά της ήταν κίτρινη διάρροια όταν την έφερα σπίτι τώρα έχουν πάρει πιο σκούρο χρώμα αλλά μου φαίνεται ότι δεν τρώει...μήπως είναι κλειστοφοβική και φοβάται τις κλειστές ταιστρες ;να της πάρω μια εσωτερική ανοικτή; Έχω χρόνια καναρίνια αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί.. Γνωρίζει κανένας τίποτα;Κάθεται όλη μέρα στο κλαδί έτσι όπως βλέπετε... Κάνει κανέναν τσι που και που και χοροπηδάει καθαρίζει το ράμφος της αλλά είναι ήσυχη..ορίστε και οι κενώσεις της για να καταλάβετε...

Συνημμένα

• IMG_20250130_110247.webp
    IMG_20250130_110247.webp
    1,1 MB · Προβολές: 22
  • IMG_20250130_110253.webp
    IMG_20250130_110253.webp
    773,1 KB · Προβολές: 22
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω ένα αρσενικό καναρίνι περίπου 2 χρόνια τώρα ,του έχω φέρει 3 θηλυκά ζευγαρωνε αλλά μόνο η τελευταία κανάρα έβγαλε πουλάκια τα οποία δεν τάιζε και ψοφησαν..
Καλημερα.Σωστοτερο τεχνικα θα ηταν να ειχε ανοιχθει ενα θεμα στην σωστη κατηγορια και οχι σαν τριτο μυνημα σε αλλο thread.

Πολυ περιληπτικα
για να πετυχει μια αναπαραγωγικη προσπαθεια υπαρχουν παρα πολλοι παραγοντες που πρεπει να καλυφθουν τεχνικα και υπαρχει και παντα και ενα ποσοστο αποτυχιας . Για να εχεις 100% αποτυχια μεχρι στιγμης κατι δεν γινεται σωστα και θα πρεπει να γινει εντοπισμος και διορθωση αν θελεις οντως να κανεις αναπαραγωγη.

Δεν υπαρχουν κλειστοφοβικα καναρινια και πουλια. Ειναι σε ενα χωρο καινουριο και προσαρμοζεται.

Οι κενωσεις επηρεαζονται απο την τροφη.του εδωσες κιτρινη αυγοτροφη ..χρωματισε

Οταν φερνουμε νεα πουλια σε ενα χωρο χρειαζεται να τηρηθει καραντινα για να μην κλαιμε εκ των υστερων.

Εν κατακλειδι για να πετυχει μια αναπαραγωγικη προσπαθεια δεν χρειαζεται να ειναι απλα του αντιθετου φυλου οι γεννητορες
η διαχειριση της προσπαθειας και των πουλιων ειναι αποκλειστικα του φροντιστη τους. οπως και η υγεια τους και η ευζωια τους

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Georgia Megkou , πρώτα από όλα αυτό το κίτρινο στην αυγοθήκη, είναι "αυγοτροφή ή βιταμίνη" σε διάφανο σακουλάκι από το πετσοπ;
Θα έλεγα σε πρώτη φάση να βάλεις το κλουβί σε ένα ήσυχο ευάερο κι ευήλιο μέρος στο οποίο να μην πλησιάζετε πολύ τις πρώτες ημέρες, εκτός όταν χρειάζεται και στο οποίο να μπορεί να κοιμάται ανεμπόδιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Επίσης το απόγευμα καλό θα ήταν να αλλάζεις το υπόστρωμα του κλουβιού τις πρώτες ημέρες και να φυσάς τα τσόφλια από την ταΐστρα, ώστε να βλέπεις μέσα και κάτω από την ταΐστρα αν έχει φάει και πόσο. Αυτά για σήμερα και αύριο.

Καλησπέρα σας ...Όλα πήγαν καλά...ήταν θέμα προσαρμογής όλα τώρα τρώει πίνει χοροπηδάει είναι αρκετά δραστήρια και δίνει φιλάκια στον αρσενικό μου μιας και τα έχω στη ζευγαρωστρα με χωριστά φυσικά...
Την είχα στο δωμάτιο μου 2 3 μέρες κάτω από το παράθυρο για να έχει αέρα και ήλιο και εκτός από όταν πάω για ύπνο ή για να ντυθώ δεν μπαίνω άλλη ώρα στο δωμάτιο οπότε ήταν θεωρητικά σε καραντίνα της έδωσα τον χρόνο της να προσαρμοστεί όπως εκείνη ήθελε και τώρα είναι πολύ ζωηρή..

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και της απαντήσεις σας 🥰🥰

Τελευταία επεξεργασία:
Sorry, αλλά 2-3 ημέρες καραντίνας κι έπειτα στη ζευγαρώστρα με χώρισμα, δεν σου εξασφαλίζει τον ικανό χρόνο παρατήρησης τυχόν συμπτωμάτων.
Καλό θα ήταν επίσης να πάει η κανάρα σε δικό της κλουβί μακριά από τον αρσενικό και σε όσο το δυνατό πιο χαμηλό φωτισμό, ώστε να κερδισεις ημέρες πριν την ωοτοκία, για να προετοιμάσεις διατροφικά το ζευγάρι και ύστερα τα βάζεις μαζί, την άνοιξη. Διάβασε προσεκτικά το άρθρο της Αναπαραγωγής καναρινιών, ώστε να μην έχεις στο μέλλον άλλες απώλειες και ό,τι χρειαστείς για διευκρίνιση, το συζητάμε σε ένα νέο θέμα.

Back