Γενικά Καινούργια κόλπα ο Τουίτι!

Πόλη
Αθηνα
Όνομα
Μαρια
χρονια πολλα και καλα Χριστουγενα σε όλους σας
να σας ενημερωσω οτι γενικα ο Τουιτι μου εναι μια χαρα φτερωμα φωνη οι σχεσεις μας επανερχονται σιγα σιγα ολα καλα!
αυτο ομως που κανει αυτες τις μέρες ειναι να τσιμπολογαει και να σκιζει το χαρτι του πατου του κλουβιου και kαναδυο τα εχει βαλει μεσα στο μπωλακι με το grid.Τι στο καλο ειναι αυτο παλι!!!;

Καλύτερα να βάλεις υπόστρωμα στο κλουβί σου (υπάρχουν επιλογές για το είδος πχ άμμος, ζεόλιθος), μην το αφήνεις να μασουλάει το χαρτί. Την πρώτη φορά το δικό μου με αυτό το τρόπο είχε αρρωστήσει και με είχε "μαλώσει" ο τότε πτηνίατρος του.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
έχει και σχάρα του έχω και υπόστρωμα τα πάντα στρώνω μια λευκή σελίδα στον πάτο πρώτα μετά βάζω το υπόστρωμα και grid, την σχάρα κανονικά όλα κι αυτός βρήκε μια άκρη από το χαρτί κι άρχισε και το έκοβε κομματάκια λες και πάει να φτιάξει φωλιά η το βρήκε παιχνίδι …να σημειώσω ότι του έχω και παιχνίδια κρεμάσει σε δύο γωνιές του κλουβιού

Δεν ξέρω τι παιχνίδια του έχεις, αλλά επειδή θα του αφαιρούν χώρο από το πέταγμα, βγάλε τα. Ακόμα κ κούνια αν του έχεις, εάν δεν την τιμάει, την βγάζεις κ αυτή. Ο Τουίτι χρειάζεται χώρο για να πετάει. Πιθανότατα το έκανε για παιχνίδι. Παίζει ή βαριέται ή ίσως κ πάλι "νικάει" τον αντίπαλο.
Αν μπορείς κ έχεις χρόνο, ειδικά τις πρωινές ώρες, κάτσε δίπλα του κ βάζε του τραγούδια που θα βρεις ότι του αρέσουν, κ θα δεις θα αρχίσει τις συναυλίες. Τα τραγούδια να μην τα βάλεις σε δυνατότερη ένταση από τα κελαϊδίσματά του. Να τα "καπελώνει" δηλαδή. Εμείς αυτό το καιρό, το έχουμε δει λαϊκά με πινελιές από ροκ.
Όταν είχα βάλει κ εγώ χαρτοπετσέτα δίπλα στο τρόλεϊ του που την έφτανε από το κλουβί την έκανε κομμάτια.

αυτο ομως που κανει αυτες τις μέρες ειναι να τσιμπολογαει και να σκιζει το χαρτι του πατου του κλουβιου και kαναδυο τα εχει βαλει μεσα στο μπωλακι με το grid.Τι στο καλο ειναι αυτο παλι!!!;
Με τα δεδομένα που περιγράφεις, η συμπεριφορά αυτή μπορεί να είναι απλή ενασχόληση, χωρίς αυτό να αποκλείει άλλες αιτίες, ειδικά όταν το φύλο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Γνωρίζεις σίγουρα ότι είναι αρσενικό; Για παράδειγμα, κελαηδάει έντονα και σταθερά;

@MARY58 τα παιχνίδια είναι στις γωνίες δεν ενοχλούν στο πέταγμα κούνια δεν του έχω βάλει καθολου
Δυστυχώς το πρωί έχω ελάχιστο χρόνο γιατί φεύγω για το γραφείο αλλά μέχρι να φύγω βάζω να ακούει φωνές από καναρίνια κανένα μισάωρο και όσο του αλλάζω νερό τροφή κλπ του μιλάω

@mariagiannikou καλησπερα.
τα καναρινια δεν χρειαζονται παιχνιδια τυπου παπαγαλων με πολυχρωμα ξυλινα κομματια , κουδουνακια , σκαλιτσες κλπ κλπ
καποια απο αυτα μπορει να αποβουν και επικινδυνα εν τελει

ως προς το οτι κελαηδαει δεν λεει και πολλα γιατι και τα θυληκα οταν ειναι ορμονικα πολυ ανεβασμενα , μια χαρα κελαηδανε..μονοτονα χωρις πολλες "νοτες" και εναλλαγες και ενταση αλλα μια χαρα κελαηδανε. το εχεις συνεχως μεσα απο οτι θυμαμαι και σε θερμοκρασιες σχετικα διαφορετικες απ οτι εξω και πιθανοτατα εκτεθειμενο αρκετες ωρες σε "φως".Ολα εχουν την σημασια τους

Αρσενικο να σκισει χαρτι οκ γινεται..αλλα να το μετακινησει και να το βαλει σε αυγοθηκη ειναι λιγοτερο πιθανο..αν το κραταει στο στομα του και το "γυριζει" ακομα λιγοτερο πιθανο για αρσενικο..

Επειδή η @mariagiannikou είχε αναφέρει σε άλλα ποστ ότι ο Τουίτι τραγούδαγε ασταμάτητα κ μάλιστα την ξεκουφαινε καθώς κ ότι είναι ηλικιακά τουλάχιστον ενάμιση έτους κ μαζί της από τον Αύγουστο, προσωπικά απέκλεισα ότι είναι θηλυκό κ φτιάχνει φωλιά. Παρόλαυτα όντως υπάρχουν κ θηλυκά που τραγουδάνε κ θυμίζουν αρσενικά. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι συνηθισμένο.
Τα παιχνίδια δεν "λένε" τίποτα στα καναρινάκια. Χώρο πιάνουν. Αφαίρεσε τα καλύτερα.

Τελευταία επεξεργασία:
Τι στο καλο ειναι αυτο παλι!!!;
Η άποψή μου είναι ότι, με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, η συμπεριφορά του Τουίτι είναι φυσιολογική και δεν δείχνει κάτι ανησυχητικό. Το σκίσιμο χαρτιού είναι συχνά απλή ενασχόληση ή περιέργεια και όχι απαραίτητα ένδειξη φωλιάσματος.

Το υπόστρωμα στον πάτο του κλουβιού δεν δημιουργεί πρόβλημα όταν χρησιμοποιείται σωστά. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρχουν εκτεθειμένες άκρες χαρτιού ή άλλα υλικά που μπορεί να μασήσει ή να τραβήξει προς τα πάνω.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, δεν είναι απαραίτητα για τα καναρίνια, αλλά αν υπάρχουν 1–2 απλά παιχνίδια και δεν περιορίζουν τον χώρο, δεν υπάρχει θέμα. Το σημαντικό είναι το κλουβί να παραμένει λειτουργικό και να επιτρέπει άνετη κίνηση. Η κίνηση μέσα στο κλουβί είναι βασική για τη φυσική κατάσταση του πουλιού. Όσο περισσότερος ελεύθερος χώρος και σωστή διάταξη, τόσο καλύτερα.

Συνολικά, αυτό που περιγράφεις δεν δείχνει πρόβλημα. Με μικρές προσαρμογές στον τρόπο που στρώνεται το χαρτί στον πάτο του κλουβιού, το θέμα λύνεται.

@filomathis όχι δεν το έχω μέσα συνέχεια το έχω αρκετές ώρες έξω σε προφυλαγμένο από κρύο / αέρα . Είναι αρσενικό εγγυημένα και διαπιστωμένα δεν έμεινα μόνο στο ότι κελαηδάει.

@MARY58 από τραγούδι δείχνει να του αρέσει ο Καζαντζιδης κάπως αντιλαμβάνονται τον ήχο του μπουζουκιού και αντιδράνε … έχουν άποψη πάντως

Back