Ασθένειες Καινούργιο καναρινι σε καραντινα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georgels
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georgels

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2011
Μηνύματα
105
Πόλη
Ηράκλειο
Γεια σας παιδιά! Μιας και ολοκληρωσα την εργολαβία που ειχα ξεκινήσει πριν καιρό (για όσους δεν ξέρουν μιλάω για το ξύλινο προστατευτικό κλουβιού που παρουσίασα στο σχετικό topic) θόλωσα και παρά το δύσκολο της εποχής με έπιασε φαγούρα να βρώ θυληκό! Πήγα σε ένα πετσοπ πήρα ενα θυληκό το οποίο όμως το γύρισα αμέσως πίσω καθώς ήταν πάρα πολύ αδιάθετο και του λείπαν αρκετά φτερά. Αμέσως μετάνιωσα για αυτή τη βιαστική και απερισκεπτη μου ενέργεια. Ο πετσοπάς οταν του το ξαναγύρισα, ευγενικό παλικάρι, μου λέει πάρε κάποιο άλλο. Έτσι πήρα αυτό που έχω τώρα το οποίο όμως, αν και σε καλύτερη κατάσταση απο το πρώτο, βλέπω οτι η φωνούλα του ακούγεται βραχνιασμένη, έχει λίγο κουτσουλιές στην ουρά (το κρατούσε σε βρόμικο κλουβί ο τύπος μαζί με άλλα 8) και δεν είναι τόσο ορεξάτο όσο το αρσενικό που έχω (λευκό κυρίαρχο ακούει την γάτα να νιαουρίζει και κελαηδάει απο αντίδραση!). Να πω επίσης ότι το θετικό είναι οτι με το που το έβαλα στο νέο του κλουβί αμέσως πήγε να φάει σπόρια και να πιεί νερό πριν καν βγάλω απο μέσα το χέρι μου! Γενικά έχω παρατηρήσει ότι έχει μεγάλη όρεξη και τρώει κανονικά και το μηλαράκι του και το αυγο του και το ασβέστιο του (οτι του βάλω παει επι τοπου και τσιμπαει). Επίσης παρατηρώ οτι χάνει κάποια πουπουλάκια (τα βλέπω στο κλουβί του) όμως δεν φαίνεται να έχει κενά στο φτέρωμα του. Λέτε να περνάει το καημένο πτεροροια; Παρακάτω επισυνάπτω φωτογραφίες και ένα βίντεο να μου πείτε την γνώμη σας. Παιδια, βλέπετε κάτι που θα πρεπε να με ανυσηχεί σε αυτό το πουλάκι; (το κόβετε για θυληκό?) Φυσικά το έχω σε ξεχωριστό κλουβί από τον αρσενικό μου γιατι ακόμα δεν ειμαι σίγουρος οτι ολα είναι καλά!

1)


2)(εδω δωστε βαση στα ποδια)


3)


και εδω το βιντεο:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
(παιδιά ακουστε προσεκτικα στο 0:11 και 0:13 το κελάιδισμα του αρσενικού μου -που δεν φαίνεται στο βιντεο- για να δείτε την διαφορά)

Υ. Γ Να πω επίσης οτι το πουλάκι εγω το εχω μολις δυο μερες (το διατηρω σε εξωτερικό χώρο) και ο πετσοπας απο τον οποιο το πηρα το είχε επίσης σε εξωτερικο χώρο. Όσον αφορα την ηλικία του μου είπε οτι είναι περσινο πουλί (του '14).
 
Να σου ζήσει, εγώ ζωηρή την βλέπω, θα σου πουν τα παιδιά περισσότερα αλλά αντί της καρδούλας, να πάρεις σουπιοκόκκαλο ιδιαίτερα που είναι πρόσφατο πουλί και δεν ξέρεις πως πάει από ασβέστιο.
 
Ευχαριστώ πολύ! Απο ασβέστιο θέλω να μου προτείνεται κάποιο υγρό για να βάζω στο νεράκι της (θα βάλω και σουπιοκοκαλο βέβαια αλλα τώρα για αρχή όπως λες να σιγουρευτώ ότι παίρνει την ποσότητα που πρέπει). Κοτσιλιές και ποδαράκια; Επίσης το ότι χάνει κάποια φτερά; Η φωνή; Παιδιά ελπίζω να βελτιωθεί με τον καιρό... Ο τύπος τα είχε έξω σε κάτι κλουβιά και δεδομένου του κακού καιρού, δεν υπήρχε αποτι είδα κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη για την προστασία τους...
 
Εγώ γνωρίζω και έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα δύο
14100354.jpg

calcilux.jpg
 
Ευχαριστώ πολύ! Απο ασβέστιο θέλω να μου προτείνεται κάποιο υγρό για να βάζω στο νεράκι της (θα βάλω και σουπιοκοκαλο βέβαια αλλα τώρα για αρχή όπως λες να σιγουρευτώ ότι παίρνει την ποσότητα που πρέπει). Κοτσιλιές και ποδαράκια; Επίσης το ότι χάνει κάποια φτερά; Η φωνή; Παιδιά ελπίζω να βελτιωθεί με τον καιρό... Ο τύπος τα είχε έξω σε κάτι κλουβιά και δεδομένου του κακού καιρού, δεν υπήρχε αποτι είδα κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη για την προστασία τους...
Να μην παρασυρθούμε με τα φάρμακα...
Το ασβέστιο χρειάζεται σαν σκεύασμα μόνο 2-3 μέρες μετά το πρώτο αυγό...
Σουπιοκόκαλο ή όστρακα είναι αρκετά για το άλλο διάστημα..
Εμένα μου δείχνει καλά στην συμπεριφορά του... Λίγα πούπουλα μπορεί να φύγουν από το στρες της αλλαγής..
Με καθαρή και πλούσια διατροφή θα ξεπεράσει την πείνα από το petshop... και με ένα καλό μπανάκι θα καθαρίσει και από τις βρομιές που κληρονόμησε...
Μου μοιάζει ως καλή συντροφιά του μακρινού τραγουδιστή.
 
Δεν έχει σχέση το κελάηδημα του αρσενικού με το θηλυκό.Από την φωνή δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα. Και ζωηρό το βλέπω.Άμα το είχε με άλλα 8 χάρηκε το καημένο που ήρθε σε σένα.Βάλε σουπιοκόκκαλο για το ασβέστιο θα πρότεινα που είπε και η Μαρία και άσε τα υδατοδυαλυτά καλύτερα. Μην το φορτώνεις ακόμα δεν το πήρες. Όσο κρατάς καραντίνα όσο πιο μακριά από το αρσενικό σου. Καλύτερα σε άλλο χώρο. Για τα φτερά που πέφτουνε δεν είναι καλό σημάδι οπότε ας μιλήσουνε οι πιο έμπειροι από εμένα στο forum όπως και για τα πόδια δεν γνωρίζω. Να σου ζήσει το καινούργιο σου φιλαράκι φίλε μου και να το φροντίζεις όσο μπορείς.Απλά μην κάνεις βιαστηκές κινήσεις για ζευγαρώματα και έχε υπομονή για την καραντίνα.
 
Απλά μην κάνεις βιαστηκές κινήσεις για ζευγαρώματα και έχε υπομονή για την καραντίνα.

Καλα δεν το συζητω, δεν μιλαμε για ζευγαρωμα ακομα δεν το πηρα...ωραια του εχω βαλει οστρακα σπασμενα και τσιμπολογαει. Γενικα παιδια μου κανει εντυπωση η ορεξη του. Το κλουβι το εχω κατω ακριβως απο το αλλο μου καναρινι... Ελπιζω θεωρητικα να μιλαμε παλι για καραντινα. Οσον αφορα το μπανιο τωρα στο νερακι μπορω να του βαλω κατι για περισσοτερο καθαρισμο; Μηλοξυδο π.χ η αλατα;
 
Να σου ζήσει φίλε μου και... Πολύχρονος μια και άλλαξε η μέρα ε; Στην μπανιέρα μπορείς να βάλεις μια σταγόνα μπεταντίν ή ακόμα και χαμομηλόνερο. Το ότι τρώει πολύ είναι φυσικό, στα πετσοπ είναι όποιο προλάβει γενικότερα. Για το αν είναι όντως θηλυκό πρέπει να το βγάλεις φώτο στην αμάρα του. Όσο για τις κουτσουλιές οι εμπειρότεροι ας σου πούνε, εγώ δεν γνωρίζω.
 
Αρχικά Γιώργο χρόνια σου πολλά! Δεύτερον πολύ ζωηρή η κυρία! Και πολύ όμορφη να την χαίρεσαι! Εγώ πέρα από τα παραπάνω το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι το stick με τα σπόρια μόνο λίπος της δίνει.. Άστο να το φάει να δυναμώσει, αλλά μην της βάλεις άλλο! Δε χρειάζεται!
 
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας! Μονο υγεια ευχομαι και εσεις ο. Τι ποθειτε!
Τα κόπρανα της φωτο δεν είναι καλά
Συμφωνει καποιος αλλος; Υπαρχει καποιο προβλημα ευδιακριτο;
ότι το stick με τα σπόρια μόνο λίπος της δίνει.. Άστο να το φάει να δυναμώσει, αλλά μην της βάλεις άλλο! Δε χρειάζεται!
εληφθη και ενεργουμε!
 
Καλημερα παιδια! Λοιπον παρατηρω οτι χανει καποια πουπουλα και οταν τρωει (ο. Τιδηποτε και αν τρωει ειτε αυγο ειτε μηλο ειτε μαρουλι) κανει σαν να σπαζει σπορια. Επισης βλεπω οτι που και που φουσκωνει λιγο και δεν ειναι τοσο ευδιαθετο. Λετε να περναει πτερορροια; υπαρχειωαυτο το ενδεχομενο; το εχω κατω ακριβως απο το κλουβι με το αρσνικο μου καναρινι που μη το γλωσσοφαω χαιρει ακρας υγειας. Θελετε να σας ανεβασω καποιες φωτογραφιες απο κοιλια π.χ? Τι με συμβουλευετε...η βραχναδα στην φωνη του παραμενει στο τιτιβισμα του (δεν ειναι εντονη βεβαια).
 
Δεν δικαιολογείται τέτοια εποχή να χάνει πούπουλα εκτός και αν εκεί που το έχεις έχει ζέστη. Θα βοηθούσε φώτο κοιλιάς αλλά και αν μπορούσες να κοιτάξεις μέσα στο λαιμο αν βλέπεις κάτι.
 
Οταν λες μεσα στο λαιμο; Μπορεις/τε να μου περιγραψετε λιγο την διαδικασια και τι πρεπει να παρατηρησω ακριβως;
 
Back
Top