Φροντίδα Καινούργιο προσωρινό πουλάκι-βοήθεια

Παπαγαλλος

PB New Member
Εγγραφή
18 Δεκ 2018
Μηνύματα
66
Πόλη
Κέρκυρα
Παιδιά καλημέρα! Σήμερα πήρα ένα ακόμα λοβμπερντ! Βασικά δεν το αγόρασα, το είχε ένα φιλαράκι και έφυγε για λίγο καιρό και μου το έδωσε να το προσέχω! Είναι φοβερά ήμερο και χαδιαρικο -το άλλο άκρο της ουμογια-. Τηρώ καραντίνα αλλά το σπίτι μου, φοιτητικό, έχει μόνο ένα δωμάτιο! Είναι σε ξέχωρα κλουβιά εννοείται. Πείτε μου πως πρέπει να χειριστώ την κατάσταση όταν τα βγάζω. Θα πρέπει να βγαίνει ένα ένα; Σαυτην την περίπτωση δεν θα υπάρξει θέμα ζήλειας; Πρέπει να σας ενημερώσω πως μόλις άκουσε την ουμογια πέταξε στο κλουβάκι της και της έδωσε φιλάκι, η ουμογια τον ψιλοαγριεψε και γω μόλις τον ειδα να πετάει προς τα εκεί εσπευσα να τον απομακρύνω, μην υπάρχει θέμα αρρώστιας η τραυματισμού. Και ως προς αυτό μια βοήθεια! Πως θα τους κάνω να μην πηγαίνουν ο ένας στο κλουβί τπυ άλλου;
ΥΓ Το παιδί θα λείπει για δυο με δυόμισι μήνες! Έκανα χαζομάρα;
[automerge]1552632013[/automerge]
Επίσης κάτι σημαντικό, θεωρώ. Η ουμογια με δάγκωσε πολύ δυνατά όταν πήγα να την ηρεμήσω!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καραντίνα σε κοινό χώρο και μάλιστα να βγαίνουν τα πουλιά έστω και εκ περιτροπής δε γίνεται.
Επειδη όμως βλέπω πως "παγιδεύτηκες" σε μια κατάσταση και δεν έχεις άλλες λύσεις φρόντισε ώστε με το παραμικρό που θα δεις να "μιλήσεις" εγκαίρως...
 
Δεν υπάρχει καραντίνα σε αυτή την περίπτωση. Θα μπορούσες να τα εχεις στο ίδιο δωμάτιο και να πλένεις σχολαστικά τα χέρια σου αφού ασχοληθείς με το νέο πουλάκι και πριν πιάσεις τροφή, σκεύη, κλουβί και το παλιό πουλάκι. Δεν θα ήταν πάλι καραντίνα αλλά ίσως θα ήταν πολύ καλύτερα. Εφόσον όμως βγαίνουν και τα δύο στον ίδιο χώρο ξέχνα την καραντίνα και κάνε το σταυρό σου να είναι καλά, μια και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
Εγώ δεν θα τα έβγαζα και τα δύο μαζί εφόσον πρόκειται για πουλάκια που από τη φύση τους είναι επιθετικά και στην ουσία δεν γνωρίζονται. Η μικρή σου μπορεί να τρόμαξε όταν το νέο πουλάκι πλησίασε τον χώρο σου και μπορεί να γίνει πολύ επιθετική στην προσπάθεια της να προστατέψει τον χώρο της. Μην τον αφήνεις να πλησιάζει προς το μέρος της. Ήδη το πουλάκι σου στρεσαρεται πολύ με όλο αυτό.
 
Άρα παιδιά τα βγάζω ένα ένα, κάνω τα πάντα να μείνουν μακρυά το ένα από το άλλο, πλένομαι πριν απασχοληθω με το άλλο, έτσι;
Εγώ δεν θα τα έβγαζα και τα δύο μαζί εφόσον πρόκειται για πουλάκια που από τη φύση τους είναι επιθετικά και στην ουσία δεν γνωρίζονται.
Η ουμογια είναι επιθετική ο άλλος φαίνεται πολύ κουλ
 
Η ουμογια είναι επιθετική ο άλλος φαίνεται πολύ κουλ
Είναι λογικό. Ο άλλος ήρθε βόλτα. Η Ουμογια όμως αναγκάζεται να δεχτεί έναν ξένο στον χώρο που νόμιζε δικό της.


να μείνουν μακρυά το ένα από το άλλο, πλένομαι πριν απασχοληθω με το άλλο, έτσι;
Από τη στιγμή που βγαίνουν στον ίδιο χώρο, είτε τα έχεις μακριά είτε όχι, είτε πλένεσαι είτε όχι, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.
[automerge]1552633642[/automerge]
φαίνεται πολύ κουλ
Εάν όμως βρεθούν μαζί και η Ουμογια του επιτεθεί να είσαι σίγουρος ότι και ο άλλος δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Για πόσο καιρό θα το φιλοξενήσεις; Αξίζει τον κόπο; Θέλω να πω αν το κρατήσεις 2-3 μέρες δεν θα πάθει κάτι αν δεν βγει από το κλουβί του.
 
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά και οι δύο την προηγούμενη βδομάδα πηγαν κτηνίατρο. Με λίγα λόγια, προσευχή; Υπάρχει κίνδυνος θανάτου; Να μην τα βγάζω καθόλου γίνεται...; Θα πάθουν τραλαλα
[automerge]1552633809[/automerge]
Μέχρι να έρθει το παιδί που το είχε! Δυο με δυόμιση μήνες!
 
Τότε όλα καλά. Μην πανικοβάλλεσαι. Εάν τα πουλάκια είναι υγιέστατα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Είναι μεγάλο το διάστημα. Σταδιακά θα χαλαρώσει και η δικιά σου και ίσως καταφερεις να τα βγάλεις και μαζί.
 
Μακάρι όλα να πάνε καλα! Δεν μπορώ να φανταστώ να χάσω τον δεινόσαυρο μου! Σε παρακαλώ άλλη μια φορά πες μου. Θα πρέπει να τα βγάζω ενα ένα και να προσέχω να μην πηγαίνουν στο κλουβί του άλλου έτσι;
 
Αρχικά κάνε το έτσι. Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα δεις και τη δική σου πιο χαλαρή. Σταδιακά μπορείς να πλησιάζεις και τα κλουβακια τους. Θα συνηθίσουν το ένα το άλλο και κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος θα βολταρουν παρέα.
 
Θα σας κάνω παρουσίαση! Για μένα, είναι πολύ ασχημος😂 αλλά ο χαρακτήρας του είναι απιστευτος
😂 Εννοείται πως τα ξένα είναι πιο άσχημα από τα δικά μας!
Θέλω όμως μετά από δύο μηνες να μας ξαναπείς εάν είναι όμορφος 😋
 
Το διαστημα που θα συγκατοικεισετε ειναι μεγαλο και πιθανο να συνηθίσει ο ενας την παρουσια του αλλου καποια στιγμη, η γνωμη μου ειναι να μην τα προτρεψεις να κανουν παρεα γιατι καποια στιγμη το φιλαρακι της θα φυγει και ισως να εχετε "κλαματα"
 
Μικρό update-
Τα πάνε πολύ καλα! Σφυρίζει ο ένας στον αλλον και ο άλλος απαντάει! Όταν βγάζω την ουμογια σκεπάζω το άλλο κλουβάκι για να μην πηγαίνει πάνω, το ιδιο κάνω και για τον μικρούλη. Ωστόσο πηγαίνουν πάνω στο κάλυμμα. Μπορώ να πω πως δεν το περίμενα τόσο δύσκολο όλο αυτό! Η ουμογια φαίνεται να έχει ερωτευτεί και δεν πολύ θέλει να είναι επάνω μου. Φοβάμαι πως όταν φύγει το φιλαράκι του θα πάθει κακό!
 
Φοβάμαι πως όταν φύγει το φιλαράκι του θα πάθει κακό
Και εγώ αυτό πιστεύω. Ειδικά τώρα που θα είναι και τόσο καιρό μαζί. Οι φωτογραφίες του γαμπρού που είναι βρε 😜
 
Εδώ είναι ο μπέμπης (ή Μπέμπα)! Μια ερώτηση υπάρχει περίπτωση επειδή δεν βγαίνουν πολύ από το κλουβί να αγριέψουν;
 

Συνημμένα

  • FCDEDE5B-0C22-4BD5-A97E-FF92E2D6492D.webp
    FCDEDE5B-0C22-4BD5-A97E-FF92E2D6492D.webp
    26,8 KB · Προβολές: 12
  • 6A5A146B-D124-47B0-B0FF-5EA6EA51063F.webp
    6A5A146B-D124-47B0-B0FF-5EA6EA51063F.webp
    38,4 KB · Προβολές: 12
  • CF4A3F55-18EA-4628-9D76-E7AC7265092D.webp
    CF4A3F55-18EA-4628-9D76-E7AC7265092D.webp
    37,6 KB · Προβολές: 11
Back
Top