Φροντίδα Καινούργιο προσωρινό πουλάκι-βοήθεια

Η βασίλισσα ουμογια είναι ασύγκριτα πολύ πιο όμορφη! 😂👑 Εννοειται ασχολούμαι, απλώς δεν θέλουν να είναι πολύ έξω... Πρώτη φορά η ουμογια μπαίνει μέσα μόνη της! Για να είναι βλέπει ήρεμη τον μπέμπη!
 
Την καλημέρα μου! Πανέμορφος και χαριτωμένος ο Μπέμπης και έχει τα κλασσικά χρώματα ενός peach faced lovebird! Είναι πολύ νεαρός! Είμαστε βέβαιοι ότι θα τον φροντίσεις άψογα στην φιλοξενία του και μπράβο σου! 👍
 
Παιδιά, βασανίζομαι τις τελευταίες μέρες. Δεν το περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Πραγματικά είμαι όλη μέρα μαζι τους, μα εγώ ο ίδιος δεν νιώθω καλά. Δεν δίνω την αγάπη που έδινα στην ουμογια, γιατί θέλει να ασχολείστε με τον μικρό, που είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά πάντα σκέφτομαι πως κάποια στιγμή θα φύγει. Ο μπέμπης πάλι, αν και υπέροχος χαρακτήρας και πολύ εύκολος να τον κανείς ότι θέλεις, θέλει να είσαι εκεί 100%. Τους παρέχω ό,τι θεωρώ σωστό και υγιές, ωστόσο βλέπω πως σχεδόν μια βδομάδα τώρα έχω παρατήσει το πανεπιστήμιο για να είμαι σωστός απενταντι τους, μα δεν νιώθω καλά με τον εαυτό μου και με την συμπεριφορά μου απέναντι τους. Θα εκτιμούσα να μου δώσετε συμβουλές για το αν πρέπει να μιλήσω με το φιλαράκι μου για να παω τον μπέμπη σε άλλο σπίτι και αν η ουμογια θα πάθει κακό. Θα παρακαλούσα να μην είστε πολύ απόλυτοι και «εμείς στα λέγαμε»! Ευχαριστώ εκ των προτέρων
[automerge]1552940179[/automerge]
Η μήπως όλο αυτό το νιώθω επειδή είναι η αρχή και με τον καιρό θα περάσει;
 
Λοιπόν, αρχικά θα σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα για αυτό και μου πήρε πολύ καιρό να αποφασίσω να πάρω ταίρι στον Σαχαμπ.
Δουλεύω καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) και παράλληλα κάνω διδακτορικό. Μιλάμε για ατελείωτες ώρες με ένα βιβλίο στο χέρι.
Δεν ασχολούμαι όσο θα ήθελα με τα πουλάκια και αυτή τη στιγμή που έχω και τα δύο, και το δεύτερο βρίσκεται στη φάση εξημερωσης, αφιερώνω στο καθένα μισή ώρα περιμένοντας πως και πως να εξημερωθεί και το δεύτερο και να βγαίνουν έξω παρέα. Τις υπόλοιπες ώρες διαβάζω δίπλα τους.
Στη δική σου περίπτωση που υπάρχει η σκέψη του αποχωρισμού και δεν πρέπει να δεθουν τα πουλιά άρα πρέπει να τα φροντίζεις χωριστά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και θα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα.
Εννοειται ότι δεν πρέπει να αφήσεις τη ζωή σου. Εάν δεν νιώθεις εσύ καλά δεν θα νιώθουν ούτε και αυτά ανεξάρτητα από το πόσες ώρες τους αφιερώνεις. Καλύτερα να ασχολείσαι μαζί τους τον μισό χρόνο και να περνάτε καλά μαζί.
Σχετικά με το δεύτερο πουλάκι, το ανελαβες με την προοπτική ότι θα το βγάζεις εκτός κλουβιου κτλ? Αυτό κανονισες με τον φίλο σου; Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να το κρατήσεις και να ασχολείσαι λίγο μαζί του πάρα να το δώσεις σε κάποιο σπίτι που ίσως να μην το φροντίζουν σωστά, γιατί αυτό είναι το βασικότερο.

Τι ακριβώς κάνεις και ασχολεισαι όλη την ημέρα μαζί τους αλλά πάλι θεωρείς ότι παραμελείς τη δική σου;
 
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αποβάλεις το άγχος σου για τα πουλιά. Είναι ωραίο που αντιλαμβάνεσαι κι έχεις αναλάβει την ευθύνη της καλής τους διαβίωσης αλλά όχι εις βάρος της δικιάς σου. Γίνονται και τα δύο ταυτόχρονα αρκεί να το δεις λίγο πιο χαλαρά. Το πανεπιστήμιο γιατί το παράτησες, θέλω να πω τι κάνεις όλη την ώρα δίπλα τους;
 
Ευχαριστώ παιδιά! Το πρωί σηκώνομαι γύρω στις οκτώμισι, τα ξεσκεπάζω και κατά τις εννιά αρχίσω να τα βγάζω για να παίξουμε. Θέλω το λιγότερο μια ώρα το καθένα, αυτή την εβδομάδα επειδή ήταν η πρώτη ήθελα παραπάνω. Το πρωινό άρα έχει φύγει. Μετά πάω λέσχη να φάω και μετά για κανα καφέ. Κατά τις πέντε έρχομαι σπίτι όπου αν δεν κοιμούνται τα βγάζω λίγο ακόμα. Μετά θα πρέπει να κάνω καλό α δουλειά για το σπίτι η οτιδήποτε άλλο και κατά τις οκτώ τα βγάζω για να τα ταΐσω. Εννιά έχει πέσει σκέπασμα και επιτέλους ηρεμώ! Πρέπει να σημειώσω πως δεν μπορώ να διαβάσω από τις εννιά και μετά γιατί το διάβασμα μου είναι η μελέτη οργάνου και έχω πρόβλημα με την φασαρία
 
Πιστεύω πως η ενασχόληση σου με τα πουλάκια θα πρέπει να προσαρμοστεί στο δικό σου προσωπικό πρόγραμμα και στις προτεταιότητες σου.
Με ένα καλό προγραμματισμό και δίνοντας προτεραιότητα στις σπουδές σου θα βρείς τις ώρες της ημέρας που θα μπορείς να αφιερώσεις στα πουλάκια, ακόμα και αν ο χρόνος που θα αφιερώνεις σε αυτά θα είναι λιγότερος αν τηρείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχίσεις να έχεις καλή επαφή με τα πουλιά.

φιλικά Γιάννης
 
Αν θες μπορώ να σου προτείνω "πρόγραμμα" αν και δεν είναι η δουλειά μου. 😛 Τα ετοιμάζεις το πρωί με φαγητά κτλ 5-10 λεπτά όλα κι όλα, πας σχολή, γυρνάς τα βγάζεις για 5-10 λεπτά 2-3 φιλάκια και χαδάκια, τους δίνεις απο μια λιχουδιά κι απο ένα παιχνίδι να σκίσουν ή ότι άλλο να απασχοληθούν και τα ξαναβάζεις μέσα για να διαβάσεις ή ότι έχεις να ετοιμάσεις κι αφού τελειώσεις βγάζεις τα πουλια και τα έχεις για κανένα 2ωρο ή όσο θες μέχρι να κοιμηθούν.
 
Είναι μικρό ακόμα σε ηλικία το νέο πουλάκι.
Δεν ξέρω πως θα το επιστρέψεις μετά από 2μιση μήνες, μιας και θα έχει μεγαλώσει μαζί σου ουσιαστικά και θα έχει και την παρέα της Ουμόγια.
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να μην πηγαίνει το ένα πάνω στο κλουβί του άλλου, απο την στιγμή που είναι στον ίδιο χώρο τότε δεν ισχύει καν η καραντίνα.
Επίσης ναι, αν δεν βγαίνουν αρκετά απο το κλουβί τους ψιλοαγριεύουν, ειδικά στην "εφηβεία", αλλά και γενικά επειδή είναι κυριαρχικοί χαρακτήρες!
 
Σιγά σιγά βρίσκω το προγραμμα μου! Με βοηθήσατε απίστευτα πολύ παιδιά. Η ουμογια έχει χαλαρώσει, πρώτη φορα έρχεται μόνη της στο χέρι μου! Νομίζω της κάνει καλό η παρεούλα με τον πολύ άνετο πιτσιρίκο. Όλα φαίνονται υπό έλεγχο. Αρχίζουν και συνηθίζουν το ένα το άλλο και φαίνεται ότι θα γίνουν καλα φιλαράκια. Η αρχή με είχε ταράξει παρά πολύ αλλά τώρα χαλάρωσα και εγώ όπως και τα πουλάκια.
Δεν ξέρω πως θα το επιστρέψεις μετά από 2μιση μήνες, μιας και θα έχει μεγαλώσει μαζί σου ουσιαστικά και θα έχει και την παρέα της Ουμόγια.
Σήμερα το σκεφτόμουν αυτό... Δεν θυμούνται αυτόν που τους μεγάλωσε;
[automerge]1553161179[/automerge]
ΥΓ. Ποτέ είναι η εφηβεία τους;
 
Οι παπαγάλοι είναι ζώα της συνήθειας και του προγράμματος.
Είναι ακόμα αρκετά μικρούλι και θα έχει δεθεί με τις νέες συνθήκες (πρόσωπα, συνήθειες κλπ).
Σίγουρα θα ξανα συνηθίσει το άλλο περιβάλλον όταν πάει, αλλά δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και να έχουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Εκτός απο περιβάλλον κλπ θα αλλάξει και το πρόγραμμα του, γιατί ο φίλος σου θα έχει άλλες υποχρεώσεις κλπ.
Πόσο καιρό τον έχει ο φίλος σου; Γιατί δεν τον πήρε μαζί του αφού θα έλειπε τόσο μεγάλο διάστημα;

Γύρω στους 7-9 μήνες θα ξεκινήσει η εφηβεία.
Απλά αυτή η περίοδος θέλει υπομονή για να μην εδραιωθεί κάποια συμπεριφορά άθελα μας!
 
Back
Top