Γενικά Καινούριο, άρρωστο budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης niva2gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ο κτηνίατρος θα επιστρέψει την άλλη Δευτέρα. Θα τον ρωτήσω αν μπορεί να μου φέρει Pulmosan για να βάζω σταγόνες στον λαιμό του Fortunato. Όσο για τον πτηνίατρο, ναί τον Ακριβό εννοώ. Αλλά τον ανέφερα για πλάκα, για να τονίσω οτι δεν μπορώ να βρω πτηνίατρο εδώ. Πάντως αν δεν μπορεί να βρει ο δικός μου ο κτηνίατρος το φάρμακο θα επικοινωνήσω με τον Ακριβό για συμβουλές. Τότε ίσως να σε χρειαστώ για να πάρεις το φάρμακο απο αυτόν και να μου το στείλεις Βικτώρια. Φυσικά θα σας ενημερώνω για την πορεία της κατάστασης του πουλιού.
 
Ορίστε και τα σημερινά μας νέα!
Ο Fortunato είναι ακόμα φυσικά φοβισμένος, αλλά φαίνεται να απολαμβάνει την παρέα. Όταν βάζω το χέρι μου στο κλουβί ανεβαίνει και κάθεται επάνω για όση ώρα το κρατήσω ακίνητο. Μόνο όταν το πλησιάζω προς την έξοδο του κλουβιού αυτός φοβάται και φεύγει. Όμως δεν καταφέρνει να πιαστεί με την πρώτη στην πατήθρα γιατί τα δάχτυλά του είναι πάρα πολύ αδύναμα και επίσης δεν έχει νύχια. Επίσης δείχνει να φοβάται τον πάτο του κλουβιού. Δεν θέλει με τίποτα να ακουμπάει εκεί. Πάντως φαίνεται οτι ηρεμεί όταν του μιλάω ψιθυριστά.

Φοβάται και έχει ένα σωρρό προβλήματα αλλά φαίνεται οτι διψάει για επαφή. Η θεραπεία του απο την μόλυνση είναι πάρα πολύ πιθανή. Κατά τα άλλα, κρίνοντας απο την συμπεριφορά του, φαίνεται οτι όταν θα συνέλθει θα γίνει ένα πολύ ήμερο πουλί.

Σήμερα τον έβγαλα κάποιες καινούριες φωτό με το κινητό μου (δεν έχω κάμερα) τις οποίες επεξεργάστηκα για να φανεί λίγο καλύτερα η κατάστασή του.
 

Συνημμένα

  • 18-08-09_1532.webp
    18-08-09_1532.webp
    34,1 KB · Προβολές: 74
  • 18-08-09_1533.webp
    18-08-09_1533.webp
    22,4 KB · Προβολές: 67
  • 18-08-09_1534.webp
    18-08-09_1534.webp
    28,1 KB · Προβολές: 75
  • 18-08-09_1535.webp
    18-08-09_1535.webp
    21,1 KB · Προβολές: 63
  • 18-08-09_1536.webp
    18-08-09_1536.webp
    29,3 KB · Προβολές: 70
ειδικα τα ποδαρακια του ειναι σε αθλια κατασταση... Τωρα αυτο σε εχει παρα πουλ αναγκη και σιγουρα ολη αυτη την αγαπη που του δειχνεις θα στην ανταποδωσει στο 3πλασιο! Μπραβο σου για αυτο που κανεις και σιγουρα με υπομονη και αγαπη θα τα καταφερεις παρα πολυ καλα!
 
Μωρέ, αυτός θα γίνει ο καλύτερος απο όλα εδώ μέσα! Δεν τον ενοχλώ πολύ γενικώς. Εκτός απο το καθάρισμα και τη θεραπεία ασχολούμαι μαζί του μόνο 10-15 λεπτά και μετά τον αφήνω στην ησυχία του. Έχει βιώσει μέχρι το μεδούλι την αδιαφορία αλλά νομίζω οτι διαισθάνεται τις καλές προθέσεις μου. Όταν του εφαρμόζω την θεραπεία δεν αντιστέκεται καθόλου, και δεν δείχνει κανένα σημάδι φόβου.
Ρε παιδιά, έχει περάσει μόνο μία μέρα και αισθάνομαι οτι έχω δεθεί πολύ μαζί του!
 
Τελικά ο Fortunato φαίνεται οτι έχει βολευτεί, και είναι πιο καλόβολος και ήμερος απο ότι νόμιζα! Σήμερα τον έπιασα με την πετσέτα για να του βάλω Pulmosan και δεν αντιστάθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ! Ούτε καν προσπάθησε να ξεφύγει! Αφού του έβαλα το φάρμακο κάποια στιγμή πετάχτηκε (μάλλον ξαφνιάστηκε απο την υγρασία στον σβέρκο του) και μου ξέφυγε. Τα φτεράκια του είναι πολύ αδύναμα, αλλά ούτως ή άλλως έδειχνε οτι δεν φοβάται. Μόνο όταν πήγαινα να τον πιάσω απομακρυνόταν. Κάποια στιγμή τον έπιασα και καθώς τον είχα μέσα στην παλάμη μου του έξυνα το κεφάλι. Εκεί όχι μόνο δεν έφερε αντίσταση αλλά φούσκωνε το λοφίο του και έκλεινε τα μάτια! Τελικά τον άφησα να κάτσει δίπλα μου, στο ένα μέτρο, έξω απο το κλουβί (τα άλλα πουλιά είναι σε άλλο χώρο), εγώ ξάπλωσα στον καναπέ και αυτός χτενίστηκε και κοιμήθηκε! Μόνο όταν προσπαθούσα να πλησιάσω τα χέρια μου αυτός έκανε να φύγει. Με τέτοια πρόοδο πάντως πιστεύω οτι και αυτό το θέμα με τα χέρια θα το ξεπεράσει γρήγορα.

Το Σάββατο θα πάμε και στον κτηνίατρο για να περιποιηθεί το ράμφος του!
 
Πωπω! 😱 πολυ κριμα που το αφησαν να φτασει σε τετοιο σημειο το πουλακι! ☹ Ευχομαι γρηγορη αναρρωση!
 
Ανέστη, έχει ήδη βελτιωθεί λίγο με το epithol. Πιστεύω οτι με το Pulmosan θα συνέλθει τελείως και γρήγορα. Εμένα πλέον άλλο με ανησυχεί: Μήπως αυτή η ηρεμία του δεν οφείλεται στον χαρακτήρα, ή στην άνεση που έχει, αλλά στο οτι ίσως να έχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας.
 
Μαρακι μπραβο που ανελαβες τον μικρουλη. Σιγουρα ειναι σε καλα χερια!
 
Μαρια πως τα παει το Budgie?Τα νυχια του ξαναβγαινουν;
 
Update

Ο Fortunato είναι πολύ καλύτερα! Το scaly face έχει καθαριστεί σχεδόν εντελώς απο τα μάτια και τα πόδια του. Έχει μείνει μόνο ένα μικρό κομμάτι στο κάτω μέρος του ράμφους. Συνεχίζουμε κανονικά τη θεραπεία και λογικά σε κανά μήνα θα είναι εντελώς καθαρός. Υπάρχουν όμως κάποια πραγματάκια τα οποία δυστυχώς δεν διορθώνονται, αλλά αυτός έχει ήδη μάθει να ζει με αυτά. Αυτό που φαίνεται καθαρά στις φωτό είναι ο αποχρωματισμός του ράμφους, ο οποίος είναι και αυτός μέρος της παραμόρφωσης. Κάποια στιγμή θα φτιάξουμε το μήκος, αλλά το χρώμα δεν θα αλλάξει.
Το πιο σημαντικό είναι οτι καί στα δύο πόδια πατάει με 3 δάχτυλα μπροστά, και οτι στα δάχτυλα που πατούν πίσω σχεδόν λείπει η άκρη, επομένως δεν θα μεγαλώσει νύχι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γραπωθεί καλά το πουλί σε επιφάνειες με κλίση. Παρ' όλ' αυτά μπορεί να σταθεί μιά χαρά στις πατήθρες.
Επίσης του ψαλίδισα λίγο τα φτερά γιατί με το άτσαλο πέταγμα που έκανε χτύπησε σε διάφορες γωνίες του σπιτιού, έπεσε μέσα στα σκουπίδια και προσγειώθηκε στον νεροχύτη με τα άπλυτα πιάτα!
 

Συνημμένα

  • 29-08-09_1946.webp
    29-08-09_1946.webp
    27,6 KB · Προβολές: 74
  • 29-08-09_1947.webp
    29-08-09_1947.webp
    27,7 KB · Προβολές: 80
  • 29-08-09_1948.webp
    29-08-09_1948.webp
    35,7 KB · Προβολές: 72
  • 29-08-09_1945.webp
    29-08-09_1945.webp
    34 KB · Προβολές: 72
  • 29-08-09_1957.webp
    29-08-09_1957.webp
    30 KB · Προβολές: 86
εισαι η καλη του νεραϊδα! Ποσο τυχερο θα πρεπει να αισθανεται ο μικρουλης απο ολη αυτη την φροντιδα και την αγαπη που εχει παρει απο εσενα! Μπραβο σου!
 
Ευχαριστώ Μαριλένα! Σίγουρα αισθάνεται καλύτερα!
Απο βδομάδα θα μετακομίσει στο δωμάτιο με τα άλλα πουλιά, που ούτως ή άλλως κάνουν προληπτικά θεραπεία, για να έχει παρεούλα.
 
μπράβο σου Μαρία! σήμερα πρωτοείδα το θέμα σου. όσο το διάβαζα σκέφτηκα το όνομα "φοίνιξ" "phoenix" (φένιξ) αλλά στην συνέχεια είδα οτι είχε βαφτιστεί κα μ αρέσει πολύ το όνομαπου διάλεξες όλα να εξελιχθούν κατά το καλύτερο τρόπο για τον φορτουνάτο σου και να σου ζήσει για πολλά πολλά χρόνια
 
Μπράβο Μαρία!Φαίνεται ακόμα ταλαιπωρημένο αλλα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν! Καμμία σχέση!Φαίνεται από τη φατσούλα του οτι είναι ήρεμο πουλάκι. Μου φαίνεται αυτός θα γίνει η αδυναμία σου...
 
Πολυ καλα νεα! Μπραβο Μαρια! Πολυ τυχερο το πουλακι που μπηκες στην ζωη του. Δυναμικα και με το σωστο ενδιαφερον, αλλαζεις την κατασταση της υγειας του!
 
Σήμερα ο Φορτουνάτο είχε ένα ατύχημα. Έβαλα το κλουβί του σε ένα καρφί στην κουζίνα και έφυγα. Εν τω μεταξύ το πάνω μέρος του κλουβιού του είναι σπασμένο, και δεν ενώνεται καλά με το υπόλοιπο. Όμως εγώ αυτό το παρέβλεψα και κρέμασα το κλουβί απο εκεί. Πριν απο λίγο λοιπόν γύρισα σπίτι και βρήκα το κλουβί κάτω, όλα σκορπισμένα κάτω και τον Φορτουνάτο να κάθεται επάνω στο κλουβί του. Είχε χτυπήσει λίγο στο κεφάλι του και έτρεμε. Φαίνεται οτι το κλουβί έπεσε σχετικά πρόσφατα. Απο το κεφάλι του είχε τρέξει ελάχιστο αίμα, ίσα που έβαψε λίγο ροζ μερικά πουπουλάκια γύρω-γύρω. Πληγή δεν βρήκα, επομένως μάλλον μιά γρατζουνιά ήταν. Κατά τα άλλα ήταν καλά. Το κλουβι όμως δεν τη γλύτωσε τόσο φθηνά. Ο οροφή πλέον δεν κουμπώνει, ο πάτος ράγισε απο άκρη σε άκρη και η ποτίστρα ράγισε επίσης. Μόνο οι ταΐστρες και οι πατήθρες τη γλύτωσαν!

Για σήμερα θα μείνει σε ένα προσωρινό κλουβί. Τελικά καλά του έκατσε ο προγραμματισμός αλλαγής κλουβιών αύριο!
 
ατυχηματα συμβαινουν Μαρια το πουλακι να ειναι καλα τωρα..
ναι θα παει στο καινουριο του κλουβακι σαν κυριος! Εκει θα ειναι μια χαρα! Περιμενουμε φωτογραφιες απο το καινουριο του σπιτακι με τον μικρο!
 
Ήταν δικό μου λάθος κρίσης, αλλά πράγματι ατυχήματα συμβαίνουν. Ευτυχώς που δεν έσπασε κανένα φτερό ή κανένα πόδι έτσι όπως έπεσε! Και εννοείται βέβαια οτι θα βγάλω φωτογραφίες με το καινούριο του κλουβί αύριο!
 
Back
Top