Φροντίδα Καινούριο αρσενικό budgie είναι επιθετικό προς τη θηλυκή.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Savina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Savina

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2023
Μηνύματα
13
Πόλη
Σέρρες
Καλησπέρα σε όλους.
Εδώ κι ένα χρόνο έχω ένα θηλυκό budgie, πριν κάποιες μέρες έβαλα στο ίδιο κλουβί έναν αρσενικό. Πάλι budgie. Σωματικά το αρσενικό είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά είναι μηνών στην ηλικία.. Αντίθετα η θηλυκή μου που την αγαπάω πολύ είναι μικρόσωμη αλλά μεγαλύτερη σε ηλικια. Χάρηκε πολύ που ήρθε συγκατοικος κι από την πρώτη στιγμή το πλησίασε, το μιμείται, το ταΐζει (!), το ραμφιζει στο κεφαλάκι του.. Όλα καλά.
Από την άλλη ο αρσενικός συμπεριφέρεται λες και του είναι βάρος, τη ραμφιζει επιθετικά όταν πλησιάζει, δεν την αφήνει να τον χαϊδεύει, μόνο την αφήνει να τον ταΐζει! 🙄 Δε θέλει άλλη επαφή.
Αυτό λέτε να φτιάξει με τον καιρό της συγκατοίκησης? Κι αν πάει έτσι, υπάρχει περίπτωση να της κάνει κακό?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Καλησπέρα.
πριν κάποιες μέρες έβαλα στο ίδιο κλουβί έναν αρσενικό.
Θα έπρεπε να προηγηθεί μια περίοδος γνωριμίας σε διαφορετικά κλουβιά και φυσικά μια περίοδος καραντίνας του νέου πριν μπει στο ίδιο κλουβί με το θηλυκό.
Κι αν πάει έτσι, υπάρχει περίπτωση να της κάνει κακό?
Καλό θα είναι να υπάρχει διαθέσιμο ένα 2ο κλουβί για να μπορείς να τα ξεχωρίσεις αν χρειαστεί.
Χάρηκε πολύ που ήρθε συγκατοικος κι από την πρώτη στιγμή το πλησίασε, το μιμείται, το ταΐζει (!), το ραμφιζει στο κεφαλάκι του.. Όλα καλά.
Από την άλλη ο αρσενικός συμπεριφέρεται λες και του είναι βάρος, τη ραμφιζει επιθετικά όταν πλησιάζει, δεν την αφήνει να τον χαϊδεύει, μόνο την αφήνει να τον ταΐζει! 🙄 Δε θέλει άλλη επαφή.
Δεν φαίνεται να είναι άσχημη η σχέση τους, ο νέος θα προσαρμοστεί όσο θα περνά ο χρόνος.
Χρειάζεται παρατήρηση της συμπεριφοράς τους και αν οι τσακωμοί γίνουν βίαιοι (δαγκώματα στα πόδια και κυνηγητά) παρέμβαση και μεταφορά σε άλλο κλουβί του νέου.

Να τα χαίρεσαι !!!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλημέρα! Έμεινε σε καραντίνα στο πατρικό μου. Δεν θα μπορούσα να φέρω το κλουβί στον ίδιο χωρο με το θηλυκό λόγω έλλειψης χώρου.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, θα τα παρακολουθώ και βλέποντας..
 
. Σωματικά το αρσενικό είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά είναι μηνών στην ηλικία.. Αντίθετα η θηλυκή μου που την αγαπάω πολύ είναι μικρόσωμη αλλά μεγαλύτερη σε ηλικια.
Μάλλον το αρσενικό είναι English budgie
και το θηλυκό είναι το γνωστό American ή Australian budgie.
Έχουν διαφορά στο μέγεθος, και στο χαρακτήρα τους.
Μπορούν να ζήσουν ειρηνικά μαζί και να αναπαραχθούν εφόσον πρόκειται για ζευγάρι.
Ανέβασε μια κοντινή φωτογραφία μαζί μέσα στο κλουβί τους.
Είσαι σίγουρη ότι το καινούργιο budgie είναι αρσενικό;
Ο διαχωρισμός φύλου σε νεαρά budgies δεν είναι εύκολος.
Κοίταξε το λίγο στο παρακάτω άρθρο.
 
@Vada σε ευχαριστώ, αυτά είναι. Δε νομίζω ότι είναι αγγλικό budgie αλλά για ρίξτε μια ματιά μήπως κάνω λάθος.. Απλώς είναι πιο εύσωμο μου φαίνεται. Η θηλυκή είναι πιο μικρόσωμη.
Αριστερά είναι η θηλυκή και δεξιά στις φώτο το αρσενικό.IMG_20240303_173623_.webp
 
@Savina
Πράγματι σε καμία περίπτωση δεν το λες 100% εγγλέζικο budgie.
Η σωματική τους διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη.
Τα budgie που παρουσιάζουν σώμα μεγαλύτερου μεγέθους, λίγο μεγαλύτερο κεφάλι, αλλά όχι το υπερβολικό μέγεθος όπως τα πουλιά επίδειξης, προκύπτουν από διασταυρώσεις American και English budgie.
Είναι νεαρό αρσενικό που δεν έχει μπει ακόμη σε αναπαραγωγική διάθεση, γι'αυτό το λόγο πιστεύω ότι έχει μια κάπως επιθετική συμπεριφορά, προς το θηλυκό.
Πιστεύω ότι με τον καιρό θα γίνουν αγαπημένο ζευγάρι.
 
@Savina Καλησπέρα! Να χαίρεσαι το νέο σου μέλος! Η σχέση τους θα προοδεύσει κατά την άποψή μου! Όμως θα θίξω ένα άλλο θέμα, το κλουβί τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ BUDGIE! Ένα παπαγαλάκι πρέπει να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40cm. χώρο και 2 τουλάχιστον 60cm. Στην φωτογραφία διακρίνεται ένα κλουβί 35cm αν δεν κάνω λάθος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Καταλαβαίνω ότι ο χώρος μπορεί να είναι περιορισμένος, αλλά πιστεύω ότι κανένας δεν θέλει να βασανίζει τους μικρούς του φίλους σε ένα κλουβί που δεν κάνει ούτε για καναρίνι και το πουλάνε δολίως κάποια ανυπόληπτα pet shop. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κινέζικη ζευγαρώστρα (το πιο οικονομικό κατάλληλο κλουβί για 2) για τον Bengie μου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@KONSTANTINOS MICHAIL όχι το κλουβί είναι μεγαλύτερο, 35 εκ είναι λίγο.. η φώτο είναι με ζουμ, αλλά είναι και όλη μέρα έξω τα πουλάκια. Το καινούριο είναι διστακτικό αλλά του δείχνει το δρόμο με τις μέρες η θηλυκή. Με το σούρουπο μπαίνει μέσα μόνη της η θηλυκή κι όποτε άλλοτε θέλει να φάει μέσα στη μέρα. Ευελπιστώ ότι έτσι θα μάθει να κάνει και ο νέος. Θα δείξει ο καιρός.
Ευχαριστώ για την επισήμανση.
 
Back
Top