Γενικά Κακές πρακτικές περιστεράδων

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους ! Βρήκα αυτή την ομορφιά τη Κυριακή μπροστά στο σπίτι μου ,μέσα στη μέση του δρόμου .
Χωρίς δισταγμό τον πήρα σπίτι και τον έβαλα στο crate του σκύλου . Ήδη την δεύτερη μέρα μ έμαθε και ερχόταν κοντά μου .Ξεκίνησα την αναζήτηση του κηδεμόνα του μέσω έκκλησης στο Facebook και στο instagram.
Μου τον ζήτησαν πάρα πολλοί χωρίς όμως κανείς απ αυτούς να είναι ο κηδεμόνας του . Το πουλί δεν είχε δαχτυλίδι και είχε ψαλιδισμένα φτερά . Δεν τον έδωσα σε κανέναν γιατί ήθελα να μάθω την αλήθεια και τι κρύβεται πίσω απ αυτόν τον ακρωτηριασμό .
4 μέρες μετά μου ήρθε μήνυμα από ένα παληκαρι ότι είναι δικός του . Τον είχε πάρει από άλλη περιοχή και ήταν νέα προσθήκη στον περιστερώνα του . Το πουλί όμως στη πρώτη πτήση εξαφανίστηκε . Ίσως προσπάθησε να γυρίσει πίσω στο μέρος που μεγάλωσε .
Για κακή του τύχη κάποιος γείτονας μου ,το έπιασε και θέλησε να το κάνει δικό του κόβοντας τον τα φτερά . Το πουλί όμως του έφυγε και το βρήκα εγώ . Πτήσεις προφανώς δεν μπορεί να κάνει καθώς η μία φτερούγα του είναι ακρωτηριασμένη . Οπότε 100% κάποιος εδώ γύρω έκανε τη «δουλειά» .
Αυτές τις μέρες έψαχνα να τον βρω αλλά κανείς δεν έλεγε πως ήταν δικός του ,έκαναν όλοι τη πάπια . Όλοι μου έλεγαν ότι δεν το ξέρουν το πουλί ,κάποιος απ όλους αυτούς όμως το έκανε καθώς όπως είπα και πριν το πτηνό είναι ανίκανο να πετάξει . Δεν ξέρω τι να ευχηθώ για να μη πέσω επίπεδο αλήθεια . Χαίρομαι μόνο που δεν βιάστηκα να τον δώσω και επέστρεψε εκεί που έπρεπε . Το παιδί με χιλιοευχαριστησε και μου είπε όποτε θελήσω μπορώ να πάω να τον δω . Να σας συστήσω λοιπόν τον Φιρφιρικο 👀💜

Συνημμένα

• IMG_1963.webp
    IMG_1963.webp
    68,6 KB · Προβολές: 26
  • IMG_1964.webp
    IMG_1964.webp
    47,7 KB · Προβολές: 27
  • IMG_1965.webp
    IMG_1965.webp
    192,7 KB · Προβολές: 26
  • IMG_1966.webp
    IMG_1966.webp
    79 KB · Προβολές: 27
Πράγματι πολύ κακή τακτική που πέρασε από παλιά σε εμάς λανθασμένα . Λέγεται '' μακάσι ΄΄ και γίνεται προκειμένου ένα ξένο πουλί για λίγο καιρό να μην μπορεί να φύγει και να σου μείνει . Συνήθως δεν γίνεται με κακό σκοπό καθώς το '' ξένο '' το παίρνεις για βελτίωση του κοπαδιού σου και σε κάθε περίπτωση έως την εγκλιμάτισή του γίνεσαι " υπηρέτης¨ του . Για όσους δεν γνωρίζουν οι περιστεράδες είναι τρελοί με τα κουμάσια τους , απασχολούμενοι καθημερινά σε αυτά και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό , συχνά παραμελώντας ακόμα και την οικογένειά τους . Δεν είναι λίγες οι φορές που θα τσακωθούν με μέλη της οικογενείας τους όταν θα αρνηθούν να συμμετέχουν στα καλώς νοούμενα κοινωνικά δρώμενα , προκειμένου να βρεθούν επαρκείς στις ανάγκες των περιστεριών τους . Όποιος κατά τύχη βρεθεί σε παρέα περιστεράδων δεν θα αργήσει να βλαστημήσει την ώρα εκείνη , διότι δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης , παρά μόνο οι φτερωτοί φίλοι μας . Επανέρχομαι στο λάθος που επισήμανε η φίλη μας , πλέον το πράγμα άλλαξε με τα μέσα και την γνώση , που επικράτησε ώστε να καταργηθούν αυτές οι λάθος τακτικές . Μιλάμε όμως για τους " λάθος¨ χομπίστες που δυστυχώς είναι αδιόρθωτοι και κοιτάνε να κλέψουν ένα πουλάκι παρά να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη του και να τον κάνουν χαρούμενο , λέγοντάς του ότι η ψυχούλα δεν χάθηκε από κάποιο θηρευτή , ακόμα ότι εξαντλήθηκε στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο ¨σπίτι¨ . Αυτό το τελευταίο είναι η απόλυτη χαρά του περιστερά και εύχομαι σε κάθε ένα μας να την ζήσει . Συγνώμη εάν σας κούρασα , Χριστός Ανέστη ...

@gianniskilkis καθόλου δεν μας κούρασες Γιάννη φυσικά .. Αληθώς Ανέστη! Κοιτα … γύρω από το σπίτι μου έχουμε σίγουρα 6 περιστεραδες … ναι τ αγαπάνε αλλά έχω μαζέψει πολλών «σκουπίδια». Αγαπάμε τα ζώα μας όχι μόνο όταν είναι υγιή αλλά και όταν αρρωσταίνουν.. όταν πετάνε στο δρόμο περιστέρια με νευρολογικά προβλήματα ,τριχομονάδα ή σαλμονέλα συγγνώμη αλλά δεν το θεωρώ αγάπη . Επιλεκτική αγάπη μόνο σε υγιή πλάσματα δεν είναι αγάπη.. οπότε όλα αυτά περί τρέλας απέναντι στα ζώα τους έρχεται σε αντίθεση με την αντιμετώπιση απέναντι σε πλάσματα που νοσούν . Και δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση ,γνωρίζω πααααρα πολλούς .. όχι μόνο στη γειτονιά μου αλλά και στον σύλλογο που ήμουν και τα λέγαν μεταξύ τους . Χαρά στα ψυχοπονιαρικα κορόιδα που μένουν δίπλα τους και αναλαμβάνουν τις πεταμένες αυτές ψυχές … μακάρι όλοι να λειτουργούσαν όπως σκέφτεσαι εσύ ..

Χαίρεται , δεν μπορώ να μην συμφωνήσω μαζί σου σε μερικά πράγματα . Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά . Θέλω να πιστεύω πως είναι η εξαίρεση . Καλή συνέχεια .

Επανέρχομαι στο λάθος που επισήμανε η φίλη μας , πλέον το πράγμα άλλαξε με τα μέσα και την γνώση , που επικράτησε ώστε να καταργηθούν αυτές οι λάθος τακτικές
Πες μας όποτε θα έχεις τον χρόνο, τι κάνουν (τι πρακτικές δλδ έχουν) οι σύγχρονοι περιστεράδες μα υγιή αγάπη προς τα πτηνά τους, ώστε να κρατήσουν ένα νέο περιστέρι στο κοπάδι τους. Π.χ. εγκλωβισμό και αν ναι, για πόσο χρόνο; Ισχύει αυτό το μέχρι τα περιστέρια να κάνουν αυγά;

Πλέον είτε τα κρατάνε κλειστά μέχρι να γεννήσουν αρκετές φορές και να γιαρέψουν ή πιάνουν τα φτερά με χαρτοταινία , χωρίς να τα κόβουν. Οι θηλυκές όταν γεννήσουν δύο τρεις φορές μένουν πιο εύκολα , τα κοκόρια δύσκολα . Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να την κάνουν . Εμένα μου συνέβη να φύγει να πάει στο παλιό του κουμάσι και να μην κάτσει τελικά εκεί , επέστρεψε . Ένα φανταστικό πουλί που το λατρεύω . Βέβαια για να πω όλη την αλήθεια το αφήνω ανοιχτό , όμως δεν το πετάω από μακρυά . Καλή συνέχεια σε όλους τους φίλους .

Back