Γενικά Κακαρίκι κάνει συνέχεια έναν πολύ παράξενο ήχο

απο την απουσια της ριτσας απο το φορουμ μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι μονο καλο δεν καναμε. Οι επικρισεις την απομακρυναν, βιαιως θα ελεγα. εχασε την ευκαιρια να μαθει περισσοτερα πραγματα για το κατοικιδιο της και ισως οτι πουλι υιοθετησει αργοτερα να μην εχει την αρμονικη σχεση που θα ηθελε. και εγω ετσι θα αντιδρουσα μαλλον. καμμια φορα παιζει πολυ μεγαλη σημασια και ο τροπος που λες καποια πραγματα. Οσο σωστες και να ειναι οι παρατηρησεις και οι συμβουλες που δινουμε αν τις δωσουμε με λαθος τροπο φερνουν τα αντιθετα αποτελεσματα. μερικα μελη ειναι νεαρα σε ηλικια οπως η φιλη μας και θελουν ιδιαιτερη μεταχειριση, καποιοι αλλοι ειναι αγενεις και αυτοι θελουν ιδιαιτερη μεταχειριση. Δεν κραταμε κανεναν με το ζορι εδω μεσα, ουτε παιρνουμε ποσοστα απο τον αριθμο των μελων. απλα εχουμε ενα χομπυ,το αγαπαμε παρα πολυ για να περναμε τοσο χρονο απασχολημενοι και μας αρεσει λογω βιτσιου να μεταδιδουμε την αγαπη μας και καποια εμπειρα μελη και τις γνωσεις τους.
συμφωνω!
η επιθετικοτητα προς την ritsamourtidou ειχε ως αποτελεσμα να μην ξανα μπει στο φορουμ(και καλα εκανε) και να μην της δωθει η δηνατοτητα να μαθει και αλλα πραγματα περι του θεματος.
 
Αντίστοιχες απαντήσεις με την Ρίτσα έχουν δώσε στο παρελθόν εντελώς ενήλικα άτομα που ήξεραν τί έκαναν. Όταν βλέπεις οτι κάποιος απαντάει "τί να το κάνω το πουλί αν δεν κελαηδάει" δεν πάει το μυαλό εύκολα οτι αυτό το άτομο είναι ανήλικο και εξαρτώμενο. Σε τέτοιες περιπτώσεις αλλάζουν τα πράγματα αλλά όχι και τόσο πολύ. Ίσως σε ανήλικους πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί. Πιστεύω οτι ένα tag με τη λέξη π.χ. "κάτω των 18" κάτω απο το όνομα χρήστη θα βοηθούσε.
Εν προκειμένω οι απόψεις της Ρίτσας για τα πουλιά μάλλον είναι των γονιών της. Όμως δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να ταρακουνηθεί αρκετά ένα παιδί με τέτοιες απόψεις ώστε να τις αλλάξει τελείως.
 
Όμως δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να ταρακουνηθεί αρκετά ένα παιδί με τέτοιες απόψεις ώστε να τις αλλάξει τελείως.

Πάντως, με το να παίρνουμε κάποιον απ' τα μούτρα, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν είναι και ότι καλύτερο... ειδικά αν ο άλλος δεν προκαλεί με τα λεγόμενά του και δεν θίγει κανέναν. Δεν γεννηθήκαμε όλοι με γνώσεις. Όσο ζούμε θα κάνουμε λάθη, αλλά θα μαθαίνουμε κιόλας. Αν πούμε κάτι όμορφα και ήρεμα έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να δείξουμε σε κάποιον τον σωστό "δρόμο" και να τον ακολουθήσει. 😉
 
Πιστεύω οτι ένα tag με τη λέξη π.χ. "κάτω των 18" κάτω απο το όνομα χρήστη θα βοηθούσε.
σε αυτο θα διαφωνησω διοτι υπαρχουν μελη ενηλικες που δεν γνωριζουν πολλα με τα πουλια και υπαρχουν και ανηλικοι που μπορει να ξερουν περισσοτερα πραγματα το θεμα δεν ειναι η ηλικια αλλα το μυαλο και η αντιληψεις του καθε ανθρωπου.
 
συμφωνω!
η επιθετικοτητα προς την ritsamourtidou ειχε ως αποτελεσμα να μην ξανα μπει στο φορουμ(και καλα εκανε) και να μην της δωθει η δηνατοτητα να μαθει και αλλα πραγματα περι του θεματος.
γιατι πρεπει να διωχνουμε κοσμο ανταλλασσοντας αποψεις;
η οταν πιστευουμε οτι ξερουμε κατι κ προσπαθουμε να το μοιραστουμε με καποιον που δεν ξερει;
γιατι καλα εκανε;
τουλαχιστον δεν εθιξε κανεναν το κοριτσι.

η περιπτωση των μικρων παιδιων, που ενδεχομενως θελουν να εχουν κατοικιδια κ οι γονεις δεν ειναι ιδιαιτερα φιλοζωοι κ οχι κ τοσο συμφωνοι, ειναι ενα μεγαλο θεμα.

επισης το οτι τα "ζωντανα" διατιθενται στο εμποριο ετσι.. Ευκολα απο μαγαζια που απλως κανουν εμποριο κ δεν μπορουν να ενημερωσουν τον αγοραστη για τις ευθυνες κ τις φροντιδες που θα αντιμετωπισουν, ειναι ενα ακομα μεγαλο θεμα.

τουλαχιστον στο φορουμ μας υπαρχει ενημερωση.

δεν ειναι ωραιο, καποιος που μπαινει για να ρωτησει κατι, ν αντιμετωπιζεται με υπερβολες.
ουτε να προκαθοριζουμε αν θα πεθανει το παπαγαλακι του, που δεν ξερουμε καν αν ειναι αρρωστο κ αν θα του παρασχεθει βοηθεια στην πορεια

μεσα σε τοσες χιλιαδες ατομα που ειναι γραμμενα εδω, εχω δει κ περιπτωσεις που προκαλουσαν πολυ με τον τροπο τους.

σιγουρα ενα ζωακι πρεπει να αντιμετωπιζεται με ΠΟΛΥ σεβασμο.
ειτε επαψε να κελαηδαει, ειτε οχι,
ειτε εχει ομορφο χρωμα κ φτερωμα, ειτε ειναι διποδο, τετραποδο, αδεσποτο ή οικοσιτο, αρρωστο, υγιες... Κλπ

δεν εχουν ολοι τις ιδιες ευαισθησιες βεβαια.
οχι στον ιδιο βαθμο τουλαχιστον!😕

καποιοι ερχονται κ ρωτανε που θα βρω εναν παπαγαλο(πχ), να κανει εκεινο κ τ αλλο...🙄

βλεπουν τα βιντεο που υπαρχουν εδω κ θελουν κ εκεινοι μια τετοια σχεση μ ενα τετοιο πλασματακι.

κ ισως η προτεραιοτητα τους ειναι η αποκτηση ενος πτηνου, για να παιζουν μαζι του λες κ ειναι αψυχο, η να εντυπωσιασουν εναν επισκεπτη τους.
δεν ειναι κουρδιστά ομως, ουτε ειναι φτιαγμενα για να μας κανουν τα κεφια

στην πορεια,ισως να τ αγαπανε πραγματικα...
καποιοι καταληγουν να τα χαριζουν (ας μην πω ξεφορτωνονται, αν κ ετσι το βλεπω)😎

για να κλεισω,
γιατι βγηκα αρκετα off, πιστευω οτι με λιγη ενημερωση, καλη διαθεση, ενα ακομα κλουβακι κ με παρακολουθηση απο γιατρο- σε περιπτωση που καποιο απ τα πουλια της αρρωστησει-,
η Ριτσα θα μπορουσε να συνεχισει μια χαρα.
 
Μα αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις αλλά με τον σεβασμό προς άλλα είδη ζωής που βάζουμε μέσα στα σπίτια μας. Είναι σεβασμός προς τη ζωή. Κάποιος που δεν τον έχει μάθει απο το περιβάλλον του δεν μπορεί να τον μάθει απο ένα φόρουμ. Για εμένα είναι αυτονόητος αυτός ο σεβασμός και όταν δεν υπάρχει δεν υφίσταται κάποια επαρκής δικαιολογία για δικαιολογήσει αυτή την έλλειψη. Αν παρεξηγήθηκε η κοπέλα καλά έκανε γιατί αυτό δείχνει οτι είναι ανθρώπινη και υπάρχει συναισθηματική κίνηση μέσα της. Αυτό μπορεί να έχει δύο αποτελέσματα: Είτε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας "βάλει τα γυαλιά", είτε να τα παρατήσει όλα και να δώσει τα πουλιά. Δεδομένου οτι είναι άνθρωπος με κάποια ευαισθησία δεν πιστεύω οτι θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν τώρα.
 
γιατι καλα εκανε;
εγω το καλα εκανε το ειπα γιατι αν μπαινεις σε ενα furoum και την πρωτη μερα σε αρπαζουν απ'τα μουτρα επειδη ρωτησες ενα πραγμα τοτε και εγω δεν θα ξαναμπενα
 
Κάποιος που δεν τον έχει μάθει απο το περιβάλλον του δεν μπορεί να τον μάθει απο ένα φόρουμ.

Συμφωνώ ότι δεν αποκτά κανείς ευαισθησίες μέσα από ένα φόρουμ κι ούτε είπε κανείς ότι έχεις άδικο, αλλά καλό είναι να λέμε ό,τι λέμε με τρόπο. Ο τρόπος κάνει την διαφορά.

Δεν βγαίνει κάτι με το να επιτίθεσαι σε κάποιον, ίσα ίσα που θα έχεις και το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να βάλεις κάτι με το ζόρι στο μυαλό του άλλου και δεν βγαίνει κάτι με το να τον προσβάλλεις, γιατί εκτός των άλλων τον μειώνεις και σαν άνθρωπο και το παίρνει προσωπικά μετά (και καλά κάνει). Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε (με ποια ιδιότητα;), αλλά για να βοηθήσουμε (εκεί είναι το point και η μαγκιά, αν θες). Όλοι ξέρουμε να φωνάζουμε και να κρίνουμε... Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν το κάναμε όλοι αυτό; Δεν θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε και να συνεννοηθούμε.

Αν κάτσεις και του πεις με ωραίο τρόπο του άλλου ότι αυτό κι αυτό δεν είναι σωστό... Θα μπορούσες να το κάνεις έτσι. Τι λες; Δεν θα έβγαινε κάτι; Δεν θα άξιζε τον κόπο; :)

Δεν αναφέρομαι ειδικά σε σενα...
 
Συμφωνώ ότι δεν αποκτά κανείς ευαισθησίες μέσα από ένα φόρουμ κι ούτε είπε κανείς ότι έχεις άδικο, αλλά καλό είναι να λέμε ό,τι λέμε με τρόπο. Ο τρόπος κάνει την διαφορά.

εγω παλι δεν συμφωνω καθολου.😛
μια χαρα μπορει κανεις ν αποκτησει κ ευαισθησιες κ γνωση απ οπουδηποτε.
ισως βεβαια καποιοι να μην αποκτουν ποτε.
αλλα δεν ειμαστε εδω για να τους κρινουμε.
ουτε να τους υποχρεωσουμε να καταλαβουν αυτο που πιστευουμε κ να το ακολουθησουν.

σ ενα φορουμ, μπορει πολλες φορες να θεωρησουμε αχαρακτηριστες καποιες συμπεριφορες ή να ενοχληθουμε απο το σκεπτικο αλλων για το πως φροντιζει τα ζωα του
κ γω εχω ενοχληθει πολλες φορες, οπως κ ολοι μας υποθετω

δυστυχως ή ευτυχως, στους ανθρωπους υπαρχουν διαφορετικες αξιες.
τουλαχιστον να ξερουμε να λεμε την αποψη μας εντος οριων 😉



canary.jpg
 
Προσωπικά έχω δοκιμάσει στο παρελθόν να μιλήσω σε ενήλικους χρήστες με παρόμοιες απόψεις με ευγενικό τρόπο και οι απαντήσεις μου πήγαν στον βρόντο. Μόνο στην πρόκληση ανταποκρίνονταν. Πάντα προσέχω τις απαντήσεις μου αλλά έχω βαρεθεί να μιλάω ευγενικά στον κάθε κάφρο που δεν σέβεται τίποτα. Οι ανήλικοι είναι διαφορετική περίπτωση γιατί είναι εξαρτώμενοι απο όλες τις απόψεις. Τον ανήλικο δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω σαν τον κάφρο γιατί οι απόψεις τους βασίζονται σε εντελώς διαφορετικές βάσεις. Ο κάφρος στηρίζει τις απόψεις του στον χαρακτήρα του ενώ ο ανήλικος στηρίζει τις απόψεις του σε αυτά που μαθαίνει απο το περιβάλλον του. Κοινώς ο κάφρος δεν αλλάζει αλλά ο ανήλικος μπορεί να αλλάξει. Γι' αυτό θεωρώ οτι μιά διαφοροποίηση στο προφίλ των ανήλικων χρηστών θα βοηθούσε στο να καταλάβουμε οι υπόλοιποι τί συμβαίνει.
 
Πάντα προσέχω τις απαντήσεις μου αλλά έχω βαρεθεί να μιλάω ευγενικά στον κάθε κάφρο που δεν σέβεται τίποτα.

Μα αν δεν έχουμε γνωρίσει καλά τον άλλο, δεν έχουμε δει τις απόψεις του και σε άλλα θέματα και η εικόνα μας για το άτομό του είναι τα πρώτα του posts πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για κάφρο; Κι ότι δεν πρόκειται να τον επηρεάσουμε θετικά; Αξίζει να προσπαθήσουμε τουλάχιστον.

Να σου πω και το άλλο Μαρία μου; Με το να μην μιλάς ευγενικά στους γύρω σου κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου, σε κανέναν άλλο και δίνεις πάτημα στους άλλους να σε χαρακτηρίζουν με όχι και τόσο όμορφο τρόπο. 😉
 
συγνώμη Σταύρο,ίσως να ήμουν λιγο επιθετική, είχα μια αρκετα έντονη μέρα σήμερα και δεν αντιμετοπίζω τα πράγματα με ψυχραιμία, με συγχωρείς ritsamourtidou αν προσβλήθηκες

Με αφορμη αυτα σου τα λογια Βασιαννα, αλλα χωρις να απευθυνομαι σε σενα προσωπικα, γενικα μιλώντας, θα ηθελα κ εγω να πω οτι καλο θα ηταν να ειμαστε πολυ προσεκτικοι, ιδιως οταν ειμαστε φορτισμενοι, κ εγω εχω παρασυρθει ορισμενες φορες☹, συγγνωμη, νομιζω ομως οτι εδω ειναι ενας χωρος ανταλλαγης αποψεων, γνωσεων κ αγαπης για τα κατοικιδια πτηνα! Δε νομιζω οτι ειμαστε εδω για να κρινουμε κ να νουθετουμε κανεναν, εξαλλου πολλοι ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως...

Κ οσον αφορα την ηλικια των μελων, παιζει ρολο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ολοι οι ανηλικοι ειναι ανωριμοι, εχουμε εξαλλου φωτεινα παραδειγματα εδω μεσα, δε χρειαζεται να πω ονοματα 😉, περισσοτερο νομιζω παιζει ρολο η ελλειψη γνωσεων

Αν θελουμε λοιπον να μεταδωσουμε γνωσεις, ο τροπος προσεγγισης ενος παιδιου, ενος εφηβου ειναι πολυ διαφορετικος απο αυτον ενος ενηλικα, κ πιστευω ακραδαντα οτι η αγαπη κανει θαυματα, εξαλλου η ασχολια κ μονο με ενα κατοικιδιο ειναι ενα ξεκαθαρο σημαδι υπαρξης ευαισθησιας, απο κει κ περα αν καταφερουμε να μεταδωσουμε την αγαπη μας μαζι με γνωσεις, κατι θα μεινει, αλλα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, κ δεν μπορουμε να τους αλλαξουμε ολους...

Σορι για το οφ τοπικ...
 
Υπάρχουν ξύλα απελέκητα; Εγώ, λέω, πως υπάρχουν κάποια που πάρα πολύ δύσκολα πελεκιούνται. Αλλά και πάλι, μιλώντας για ανθρώπους, επειδή η βελτίωση έχει να κάνει με παιδεία, πάντα αξίζει να προσφέρουμε την όποια γνώση ή εμπειρία διαθέτουμε οι ίδιοι. Αυτή είναι η παιδεία σε όλα τα ζητήματα και όχι ένα πακέτο που ή το έχεις ή δεν το έχεις.
Ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιδί, πραγματικά, οφείλουμε να είμαστε εντελώς γεναιόδωροι και πολύ λιγότερο κριτικοί ή επικριτικοί. Μένοντας οποιοσδήποτε σε ένα φόρουμ που έψαξε, με λιγότερο ή περισσότερο ενδιαφέρον, κάτι θα αποκομίσει. Μακριά από αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, αφήνεται στο νεφέλωμα των γονιών και του όποιου περιβάλλοντος του.
 
Γι' αυτό θεωρώ οτι μιά διαφοροποίηση στο προφίλ των ανήλικων χρηστών θα βοηθούσε στο να καταλάβουμε οι υπόλοιποι τί συμβαίνει.
Μαρία, θα ήταν όντως χρήσιμο να εμφανίζεται δημόσια η ηλικία των ανήλικων μελών για τους λόγους που αναφέρθηκαν, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο χωρίς τη θέλησή τους. Η ηλικία του καθενός είναι "προσωπικό δεδομένο" και το δικαίωμα για το αν θα εμφανίζεται δημόσια ή όχι ανήκει στα ίδια τα μέλη, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους τις σχετικές επιλογές που βρίσκονται στον Πίνακα Ελέγχου τους. Η Ρίτσα (ritsamourtidou) για παράδειγμα, επέλεξε η ίδια την εμφάνιση της ηλικίας της στη σελίδα του προφίλ της.
 
Βασικα το θεμα ειναι οτι αυτα θα πρεπει να τα διαβαζουν οι γονεις της Ριτσας γιατι αυτοι αποφασιζουν απο οτι καταλαβα..

Εγω πιστευω οτι θα ξαναμπει γιατι φαινεται να ενδιαφερεται..
Εστω και προσβεβλημενη να αισθανθηκε τα "σφιγγακια" της μπηκαν..
Θα σκεφτει λιγο διαφορετικα απο οτι σκεφτοταν εξαιτιας ολων των ποστ..

Εγω παλι διαφωνω καθετα με αυτο που ειπε η φιλεναδα μου:

καποιοι καταληγουν να τα χαριζουν (ας μην πω ξεφορτωνονται, αν κ ετσι το βλεπω)😎

Ευχομαι ολοι αυτοι που δεν ειναι καταλληλοι για να εχουν κατοικιδια να εψαχναν να τα χαρισουν σε καποιον που πραγματικα θα ενδιαφερθει γι αυτα.
Ειναι πολυ ομορφο να εχεις την μεγαλοκαρδια και να μην σκεφτεσαι ποσα χρηματα εχεις ξοδεψει ειτε για αγορα, ειτε για αξεσουαρ και να τα χαριζεις καπου για τον οποιοδηποτε προσωπικο λογο!
 
δεν καταλαβα που διαφωνουμε νικουλα μου
εγω δεν διαφωνω σε κατι απ αυτα που εγραψες.

το "ξεφορτωνομαι" το ανεφερα απ την οπτικη αυτων που πηραν ενα ζωακι, ομως απροετοιμαστοι οντες για τις ευθυνες κ τη φροντιδα του, το "ξεφορτωθηκαν"
(=τους φανηκε ασηκωτο φορτιο )

σιγουρα το να φιλοξενεις ενα πλασμα κ μετα να μετανοιωνεις κ να το διωχνεις, επιβαρυνει το ζωο περισσοτερο.
ειναι κριμα.
φανταστειτε εμεις οι ιδιοι ν αλλαζαμε "γονεις" καθε τοσο!
τι ψυχολογια θα ειχαμε;

αλλοτε βεβαια συντρεχουν σοβαροι λογοι κ το ζωο επιβαρυνεται εξ ισου (ελλεψη σωστης φροντιδας,υγειας κλπ) με το να παραμενει σε μια οικογενεια που δεν ειναι αποφασισμενη να δωσει οσα χρειαζεται.
απλα ηθελα να τονισω οτι συνηθως πρωτα αποκτουμε κ μετα συνειδητοποιουμε ποση ευθυνη εχουμε.
κ μεσα στην ευθυνη περιλαμβανονται φυσικα κ τα εξοδα.
... Καθολου αμελητεο.😕!

ευχομαι οσοι διαβασουν αυτο το topic + τα off topic
να συνειδητοποιησουν κ να μεταδωσουν κ σ αλλους,
οτι η εγκαιρη ενημερωση παιζει πρωταρχικο ρολο
κ σε συνδυασμο με την αγαπη προς τα ζωα κανει θαυματα.

οφειλουμε να τους ανταποδιδουμε τις χαρές που μας δινουν
.:)
 
Νικη-Φαμπιο-δεν πιστευω πως η μικρη θα μπει ξανα...
Μακαρι βεβαια να βγω λαθος..
Και ειναι κριμα, διαβαζα τοσο καιρο ολη αυτη την επιθεση και απορουσα γιατι γινοταν. Ενα μικρο παιδι ειναι, βασιζεται στη γνωμη των γονιων της.
 
Σε τέτοιες περιπτώσεις αλλάζουν τα πράγματα αλλά όχι και τόσο πολύ. Ίσως σε ανήλικους πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί.
διαφωνω :) ειμαι κατω απο 18και η άποψη μου πάνω στο θέμα ειναι οτι ενας άνθρωπος πανω απο 12 χρονων τουλαχιστον μπορει να εχει δικη του άποψη ως προς την εκτροφή των ζωων και ανεξάρτητα με την ηλικια δεν πιστευω πως πρεπει να αντιμετοπιζουμε αλλιως μια 16χρονη και μια 20χρονη,τα αδερφια μου ειναι 8 και βλεπουν ανθρωπους έξω που τραβάνε τα σκυλια απο το λουρι ή τους φωνάζουν με κατι νεύρα, λες και θα έπρεπε το σκυλι απο μονο του να καταλαβαίνει οτι δεν πρεπει να παει αριστερα αλλα δεξιάκαι τους κανουν παρατηρησεις "μη του φωναζετε" "χρειαζεται υπομονη" ή "μη το χτυπάτε, δεν ειναι σωστο","πρεπει να το κανετε ετσι κ ετσι για να καταλαβει",θέλω να πω πως αυτα γνωρίζουν 2 πράγματα που δεν τα ξέρουν οι 30χρονοι, δεν εχει σχεση με την ηλικια αλλα με τις γνώσεις
 
παιδιά χίλια συγγνώμη που δεν σας απάνταγα σε αυτά που λέγατε αλλά έλειπα για διακοπές και πάλι θα φύγω... Οπότε άμα δεν απαντάω δεν σημαίνει ότι έφυγα από το forum... Και κάτι άλλο τελικά με τον παπαγάλο μου δεν έχω τώρα κανένα πρόβλημα... Με τον καιρό άρχισε να βγάζει πολλές φωνούλες.. Και όσο για την χελωνίτσα μου που ανέφερα σε ένα προηγούμενο άρθρο... Είναι και εκείνη καλά..άρχισε να συνηθίζει το περιβάλλον και να τρώει... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας(οι οποιές οι περισσότερες ήταν πολύ επιθετικές)..άμα ξανα υπάρξει κανένα πρόβλημα θα σας στείλω..
 
Back
Top