Φροντίδα Καλό κλουβί για ringneck σε λογική τιμή

giannispianomusic

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2012
Μηνύματα
4
Πόλη
Αιδηψός
καλημέρα! Σε μια εβδομαδα περιμένω το δικό μου ringneck και ακόμα δεν μπορώ να βρω ένα καλό κλουβί σε μια λογική τιμή! αν καποιος γνωρίζει μια καλη ιστοσελίδα κατάστημα ας μου υποδείξει σας παρακαλώ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
κλουβί

θα ήθελα την άποψή σας για το κλουβί που πήρα! Είναι καλό για ένα ringneck ή είναι μικρο;
 

Συνημμένα

  • IMG_1083.webp
    IMG_1083.webp
    61 KB · Προβολές: 228
  • IMG_1081.webp
    IMG_1081.webp
    59,6 KB · Προβολές: 219
  • IMG_1080.webp
    IMG_1080.webp
    50,3 KB · Προβολές: 208
Το κλουβί από ιστοσελίδα δεν μπορείς να το αξιολογήσεις σωστά.
Το καλύτερο να ψάξεις σε καταστήματα να τα δεις και να συγκρίνεις διάφορα κλουβιά μεταξύ τους.
Όσο για την επαρχία που μένουμε σίγουρα θα είναι ακριβότερα από την Αθήνα, γι αυτό κάνε παζάρια και ανάλογα με την τιμή κόψε τους 5 - 7 ευρώ. ή κοίταξε πως είναι την μάρκα και ψάξε στο ιντερνετ
 
θα ήθελα την άποψή σας για το κλουβί που πήρα! Είναι καλό για ένα ringneck ή είναι μικρο;

Γιάννη σχετικά με το κλουβί που πήρες για το ringneck σου θα έλεγα ότι είναι ιδανικό για ύπνο, αλλά άν πρόκειται να περνάει ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του εκεί, νομίζω πως θα ήταν καλύτερα αν ήταν μεγαλύτερο. Ποιές είναι οι διαστάσεις του κλουβιού;

Εκείνο που τουλάχιστον παρατήρησα και με απασχόλησε περισσότερο είναι το κατά πόσο είναι ασφαλές το συγκεκριμένο κλουβί για το είδος του παπαγάλου που θα φιλοξενήσει. Πρόσεξα οτι ο πάτος του κλουβιού είναι απο πλαστικό, και δεν έχει κάγκελα και απο τις 4 πλευρές, γεγονός που το κάνει ευάλωτο και πολύ ευκολα μπορεί να χάσεις τον παπαγάλο σου.

Εχοντας πρόσφατα μια παρόμοια οδυνηρή εμπειρία, θα συνιστούσα να προσέξεις όχι μόνο την ευχάριστη διαμονή άλλα και την ασφάλεια του φτερωτού σου φίλου.
 
καλησπέρα georgina σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου λοιπόν οι διαστάσεις του κλουβιού είναι:80x50x40 στο pet shop μου είπαν ότι αυτο ειναι κλουβί για zako βασικά οτι κανει και για ζακο! Δεν καταλαβενω για ποιο λογο ειναι ευαλωτο! Πως μπορει να φυγει το πουλι απο εκει μεσα; Και τι να κάνω; κοίτα πηρα τέτοιο γιατι ειχα σκοπο να παρω μωρό και να το εχω συνέχεια έξω αλλα αυτός που είχε του ψόφησαν ολα δυστυχώς και έτσι αγόρασα αρσενικό 5 μηνών και μεχρι να κανουμε τα βασικά και να με μαθει θα ειναι μεσα! Οσο για το κλουβί τι να κάνω;
 
Γιάννη καλησπέρα και πάλι. Σου πρότεινα να πάρεις ένα μεγαλύτερο κλουβί γιατί τα ringneck μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 45 εκατοστά κατά την ενηλικίωση. Μια γενική αρχή είναι να είναι το κλουβί σχεδόν το διπλάσιο σε μέγεθος απο το μέγεθος του παπαγάλου για να μην "βρίσκει" η ουρά του στα κάγκελα. Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μεγαλύτερο κλουβί για να μπορεί να γίνει πιό ευχάριστη και άνετη η διαβίωση του φιλου σου.

Στα 30 σχεδόν χρόνια που έχω πουλιά, η λανθασμένη επιλογή κλουβιών, έγιναν πολλές φορές αίτια να αποδράσουν τα φτερωτά μου φιλαράκια. Προσωπική μου άποψη και μόνο, χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω ή να σε τρομάξω, απλώς να σου επιστήσω την προσοχή, είναι οτι επειδή ο πάτος του κλουβιού δεν είναι ενσωματωμένος με το υπολοιπο κλουβί μπορεί να γινει αιτία να χασεις το φιλαρακι σου. Εχω χάσει πουλί απο τέτοιο κλουβί όταν ένας δυνατός αέρας που φυσηξε το παρέσυρε απο το τραπέζι που το είχα ακουμπήσει, το πλαστικό μέρος έσπασε και το πουλί... Πέταξε... Αν και όταν ξαναπάρεις καινουριο κλουβί φρόντισε να είναι κολλημένο και από τις 4 μεριές προκειμένου να αποφύγεις ενα δυσάρεστο ατυχημα.
 
Να διορθώσω κάποιο λάθος που έγραψα : Το κλουβί πρέπει κατά την γνώμη μου να μην είναι συναρμολογούμενο, αλλά κολλημένο και από τις 6 του πλευρές μιας και μιλάμε για τρισδιάστατο σχήμα.
 
μαλιστα καταλαβα τι θες να πεις εχω χάσει και εγω ετσι πουλί ποιο παλια αλλα τοτε τα ειχα εξω τωρα θα το εχω μεσα στο σπιτι μονο! Και ξέρεις και κατι αλλο ετσι όπως ειναι αυτο ειναι ποιο εύκολο στο καθάρισμα ομως! Οσο για το μεγεθος οκ αν ειναι σε λίγους μήνες θα το αλλαξω σε ευχαριστω πολυ παντως!
 
Back
Top