Φροντίδα Καλύτερη διαμονή για δύο ζευγάρια java

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας κι απο εμένα! Σε 10 μέρες περίπου τελειώνει η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και αρχίζουν οι σκέψεις για το τί θα γίνουν τα πουλιά, πως θα μπούνε, σε τί κλουβί κ. Α... Να έχω δύο κλουβιά στο δωμάτιο μου είναι δύσκολο όπως και να έχω το ένα σε άλλο μέρος του σπιτιού. Επίσης όταν ανοίξει ο καιρός σκέφτομαι να φτιάξω τη μεγάλη κλούβα στο μπαλκόνι! Απ ότι φαίνεται υπαρχει ένα έντονο φλέρτ ανάμεσα τους... Οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές και να με συγχωρείτε αν σας κουράσω..:
Να τα βάλω όλα μαζί στη κλούβα τον αρσενικών και να αφήσω τι φύση να βρεί τα ζευγάρια της;
Να τα χωρήσω σε πιτσιλωτά και κανονικά σε δύο κλουβία αρχικα για να γνωρηστούν; Κι έτσι να κάνω εγώ τα ζευγάρια που θέλω; Και αν μετά τα βάλω σε μεγαλύτερο κλουβί τα ζευγάρια θα μείνουν ως έχουν ή θα έχουμε πανηγύρια; Και πώς θα μπορέσω να καταλάβω τα ζευγάρια;θα κοιμουνται και θα κάθονται μαζί;
Σε περίπτωση που γεννησούν, δεν είναι σωστό να τα μετακινήσω γιατί θα τα στρεσσάρω όποτε πείτε οτι γεννάνε και εχουμε και μικρά και απο τα δύο ζευγάρια..σε πόσο καιρο θα μπορώ να τα βάλω όλα μαζί γονείς και μικρά στη μεγάλη κλούβα;
Το βλέπω λίγο ρομαντικά αλλα υπάρχει περίπτωση να έχουν επιλέξει ακόμα και απο το κελάηδημα το ταιρι τούς; Συνήθως επιλέγουμε εμείς τα ζευγάρια αλλα υπάρχει περίπτωση συναισθημάτων; Ερωτας και τέτοια;Η είναι πιο ωμά τα πράγματα;

Υ. Γ:Aπλά θέλω το καλύτερο για τα πουλάκια... Να είναι ευτυχισμένα σε ενα περιβάλλον που θα δημιουργήσω, που την αιχμαλωσια θα τη θυμίζουν μόνο τα κάγκελα... Κατα τ΄αλλα θα ζουν σαν να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Janko
Χμμ με μπέρδεψες λίγο. Έχεις 4 java 2 αρσενικά και 2 θηλυκά; Αν είναι έτσι και έχεις σκοπό να τα αναπαράγεις πιστεύω το καλύτερο και για σένα αλλά και για τα πουλιά είναι το κάθε ζευγάρι στο χώρο του. Πιο οργανωμένα για σένα με καλύτερο έλεγχο του ζευγαριού αλλά και πιο ήσηχα για να μπορεί το ζευγάρι να επικεντρωθεί στο στόχο του που είναι το μεγάλωμα των νεοσσών. Μπορείς να τα βάλεις και σε κλούβα όλα μαζί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά θα πρέπει να τα προσέχεις λίγο παραπάνω. Καταρχήν αν η κλούβα είναι σε εξωτερικό χώρο και τα πουλιά τα έχεις μέσα δεν είναι καλή ιδέα να τα βγάλεις έτσι απότομα στο κρύο. Αν είναι σε θερμαινόμενο χώρο τότε πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρη αφού προορίζεται για αναπαραγωγή και να έχει τουλάχιστον τρεις φωλιές για να αποφύγεις διεκδικήσεις φωλιάς και καυγάδες. Η γνώμη μου είναι ότι η κλούβα είναι καταλληλότερη για τα μικρά που θα βγάλεις αφού απογαλακτιστούν και όχι για τα ζευγάρια, όσες φορές έκανα αναπαραγωγή σε κλούβα είχα πολλές απώλειες σε νεοσσούς.
 
Καλήσπερα σας παιδία! Τελικά δεν άντεξα και η καραντίνα έλειξε λίγο νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα χτές το βράδυ! Αρχίκα όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά και να είναι ωραία η διαμονή στο κλουβί...ΑΛΛΑ τελικά δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή...
Υπήρχε συνοστισμός μέσα στο κλουβί,
τα αρσενικα έδειχναν το ενδιαφερον τους στη μια μόνο θυληκιά,
μάλωναν με το άλλο θυληκο αλλα και μεταξύ τους,
με απο τέλεσμα να κοιμηθουν τα τρια σε ενα κλαδί και το φωβισμενο θυληκό μόνο του σε ψιλό σημείο στα καγγέλα. Το θετίκό ήταν οτι δημιουργήθηκε ένα ζευγάρι.. Τα δύο γκρι μεταξύ τους!
Η πρώτη κίνηση ήταν να βγάλω τα πιστιλωτά να τα βάλω σε ενα άλλο κλουβι και να αφήσω το ζευγάρι μόνο του.. Τους έβαλα και μια φωλία κλειστού τύπου και θα ήθελα να μου πείτε περι ζευγαρώματος τι πρέπει να κάνω να πυρώσουν, αυγοτροφές, κλωστές για φωλιά, κ. Α!
Τα πιτσιλωτα τώρα, στο κλουβί που είναι συνεχίζουν να σκοτώνονται (τσιμπιούνται ραμφος με ραμφος και δεν κάθονται στο ίδιο κλαδί)Σκέφτομαι να πάρω μια ζευγαρώστρα με χώρισμα και να βάλω το ένα απο τη μια και το άλλο απο την άλλη... Τι λέτε;
 
Nέο σπίτιιι! Παιδία πήγα σε ενα πετ σόπ στη Καλαμαριά που το όνομα του είναι όχι ΚΟΛΑΣΗ.. Το αντίθετο... Πήρα μια μεγάλη κλούβα και τα έβαλα όλα μαζί!Η κλούβα έκανε 34 ευρω και κατι άλλα κοκοψώνια πλήρωσα 45 ευρώ! Οι διαστάσεις είναι 45*40*82! Είναι καταπληκτική και το παληκάρι στο κατάστημα εξυπηρετικότατος! Εχω αρκετό νύμα, 3 φωλιές, αυγοτροφή, σουπιοκόκκαλοκαι πέτρα για ράμφος! Το είδα απο όλες τι πλευρές απο άπποψη χώρου και δεν γίνεται να βάλω δύο ζευγαρώστρες στο δωμάτιο μου! Στο νέο κλουβί πραγματίκα έχουν άπλετο χώρ να πετάξουν και να κινηθούν επίσης αρκετές φωλιές για να διαλέξουν! Παραθέτω και φωτογραφίες!
 

Συνημμένα

  • P1010206.webp
    P1010206.webp
    46,4 KB · Προβολές: 232
  • P1010208.webp
    P1010208.webp
    35 KB · Προβολές: 320
Πολυ ωραιο το κλουβι. Μπραβο. Το σουπιοκοκαλο δεσε το με ενα συρμα και βαλε το μεσα στο κλουβι. Ετσι πως το χεις δεν νομιζω οτι θα μπορεσουν να το φανε.


Bαλε και αλλο ειδος υλικο φωλιας. Μπορει αυτο να μην τους αρεσει..
 
Σωστή η παρατήρηση σου Φώτη! Πρόχειρα το ακούμπησα εκεί το έβαλα απο μέσα κρεμασμενο σε μια άκρη! Το τιμούν δεόντος το σουπιοκόκκαλο γιατί τελειώνει σιγά σιγά!
 
Αχ τα κοριτσια μου! Νιωθω πολυ περηφανη! 🙂
Με την πιτσιλωτη τι γινεται; Τα βρηκανε;

Οι μικρες φωλιες δεν ειναι καταλληλες (τους πεφτουν λιγο μικρες, κανουν πιο πολυ για ζεμπρακια), ενω η φωλια-κουτακι ειναι σουπερ!
Επισης για υλικο φωλιας θα προτεινα χορτο κουνελιων αποστειρωμενο και χαρτοπετσετα κομμενη σε λεπτες λωριδες. Τα αφηνεις σε μια καθαρη γωνια στο πατωμα του κλουβιου και αυτα τα μεταφερουν
 
Καλορίζικη η νέα σου βιλίτσα! Ευχομαι συντομα να την δεις γεματη με υγιή πουλάκια, αλλα τότε να είσαι σίγουρος πως θα χρειαστείς και εναν ακομα νεο χώρο για να στεγάσεις τα μωρά σου! Θα σου πρότεινα να βάλεις περισσότερες ταίστρες για να μην διαπληκτίζονται για το φαγητό και ένα ακόμα μπωλάκι φαγητου με άμμο- γκρίτ(δεν διέκρινα κατι στις φωτό)
 
Γεωργία με πιτσιλωτή έχουμε ακόμα κάποια προβλήματα αλλα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα απο χτές... Πιστεύω πωσ κάποια στιγμή θα ξεστραυωθεί ο πιτσιλωτός και θα νιώσει λίγο.. Μα με εκνευρίζει να φέρετε έτσι σε ένα κοριτσάκι! Στη μεγάλη φωλία ήδη ο αρσενικός έβαλε ένα κομμάτι χαρτί! Πάω να αγοράσω φωλιές κουτάκια για παπαγαλάκια και ότι άλλο μου είπατε! Τζωρτζίνα η μεγάλη κλούβα είναι στα σχέδια και αυτή, για τα μωρά, μην ανησυχείς.. Θα γίνω εκτροφέας..😀!
 
Παιδία έχω μια φώλία κλειστού τύπου αλλά την είχα στα σκιουράκια μου και είναι κανένας χρόνος που δεν την έχω χρησιμοποιήσει! Πώς θα την απολυμάνω καλά;Είναι ξύλο και φοβάμαι μη ποτήσει καμια ξυδίλα και βρωμάει όλο το δωμάτιο!
 
Αφού πήρες νέο σπίτι, πάρε και μια νέα φωλίτσα :) Επειδή αυτές οι φωλιές (του εμπορίου) είναι συνήθως απο mdf ή νοβοπαν δεν δέχοντε πολλά νερά (καθόλου για να πω την αλήθεια).
 
Θα σου προτεινα να αλλαξεις πατηθρες για να τους δωσεις τον μεγιστο χωρο πτησης που ειναι κατι σημαντικο. Να παρεις κοντιτερες και να τις τοποθετησεις καθετα σε αυτες που ειχες πριν.
 
Οδυσσέα ετσι τις είχα στο προηγούμενο κλουβι! Αλλα έβλεπα οτι στα μεγάλα κλουβία που έχουν κιάλλοι τις πατήθρες τις έχουν έτσι τοποθετημένες! Και να σου πώ μου αρέσει περισσότερο ετσι! Γιατί στις άλλες παντα είχαμε κόντρες οταν καθόντουσαν στην ιδια πατήθρα! Αν τώρα είναι καλύτερο αυτό που μου προτείνεις θα το κοιτάξω αν είνια να το αλλάξω. Σ'ευχαριστώ πάντως!
 
Επειδή έχω τις ίδιες κλούβες και προσπάθησα κι εγώ να αλλάξω τη διάταξη στις πατήθρες θα σου πω ότι είναι λίγο άβολα με τις πόρτες. Επειδή η μεσαία είναι τεράστια εγώ τουλάχιστον δεν έβρισκα που να βάλω τα ξύλα και στο τέλος έμεινα σε αυτή τη διάταξη. Πάντως τα πουλιά πάλι πετάνε από τη μια άκρη της κλούβας στην άλλη.
 
Ναι κατάλαβα τι εννοεί ο Οδυσσέας αλλα έτσι πιστεύω έχουν περισσότερο χώρο να κάτσουν και αν θέλουν πηγαίνουν και περα δώθε σε ολες τις μεριές! Πες μου λίγο τι πατέντα έκανες για τα σπόρια; Μου είπε ο παύλος αλλα δε θυμάμαι!
 
Εννοείς για να μην πέφτουν έξω τα σπόρια ή για τις ταΐστρες; Δεν κατάλαβα.

Για πες μας τη πατέντα γιατί σκέφτομαι να πάρω μια μεγαλύτερη παρόμοια με αυτή αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι ρηχό τα ταψάκι και θα πετάγονται όλα έξω.
 
Σε αυτές τις κλούβες δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέφτουν έξω τσόφλια. Αυτό που έκανα (δεν είναι και πατέντα) το έκανα σε κανονικά κλουβιά όπου εφάρμοσα χοντρό διάφανο νάυλον από τις τρεις πλευρές για να μην λερώνουν τους τοίχους πιο πολύ. Οι κλουβές έχουν μια διαφορά, ότι δεν είναι κλειστές από κάτω όπως τα κλουβιά οπότε δεν νομίζω να γλιτώσετε από τα τσόφλια. Τώρα τις συγκεκριμένες τις έχω σε ξεχωριστό χώρο (όχι στο σπίτι) οπότε με ένα σκούπισμα την ημέρα είμαι εντάξει. Το νάυλον έχει λειτουργήσει καλά και στις τετράδες (πολυόροφα κλουβιά) αλλά θέλει αλαγή πιο συχνά.
 
Και φωτό από το κλουβί
 

Συνημμένα

  • HPIM2833.webp
    HPIM2833.webp
    46,5 KB · Προβολές: 190
  • HPIM2834.webp
    HPIM2834.webp
    41,1 KB · Προβολές: 188
Ναι αυτό εννοώ.. Να μην πετάγονται τα σπόρια έξω! Στο προηγούμενο κλουβί είχα πάρει κι εγω ναυλόν που εφάρμοζε στο πάτο και δεν είχα κανενα πρόβλημα αλλα αυτό το κλουβί είναι μεγαλο με μικρό ταψί οπότε πρέπει να εφαρμόσω κι εγω ναυλον με καμια πατέντα! Θα σκεφτώ και θα ανεβάσω φωτο...
 
Back
Top