Φροντίδα Καλύτερη διαμονή για δύο ζευγάρια java

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπον σκεφτηκα και δεν ειναι και καμια τρελλη πατέντα..Αυτά τα σκουφάκια οπως εχουμε για να μη βγαίνουν τα σπόρια βγαίνουν σε μέγεθος μέχρι ζευγαρώστρας..Βρήκα ναύλον πιο λεπτό απο τραπεομάντηλο και μίλησα και με τη μοδίστρα της γειτονιάς μου και θα μου ράψει ενα λάστιχο όποτε θα κάνω ένα μεγαλύτερο σκουφάκι! Απλό και χρήσιμο το μονο που χρειάζεται είναι ναυλον λαστιχο και μια μοδιστρα...😀! Και θα έχετε "Απο έξω εμφανιση και απο μέσα άνεση"... (όπως είπε ενας διάσημος διαφημιστής)
Λοιπον αλλο είναι το θέμα μου... Εκοψα χαρτί σε λώριδες πήρα και χόρτα για κουνελακία και τα άρπαξαν κατευθείαν για τις φωλίες.. (Thanks Γεωργία).. Να υπενθημησω οτι έχω δυο κλειστού τυπου και τις καλαθωτές για παραδείσια τι έβγαλα.Λοιπόν βλέπω οτι έχουν καταλήξει και σε ζευγάρια έχουν ψιλοκαταλήξει και σε φωλιές... Και λέω ΨΙΛΟ γιατί ένω τα γκρί εχουν καταλήξει και μπαίνουν και φτιάχνουν μόνο τη μια φωλιά.. Ο πιτσιλωτος (που ακόμα τον "γραφεί" η πιτσιλωτή) μπαίνει φτιαχνεί τη φωλία του αλλα πέρνει χόρτα και φτιάχνει και την άλλη των γκρί... Ενω στην αρχή είχαμε καποίες διαμάχες και κατι κραυγές όποτε έμπαινε πρόσεξα οτι τώρα τελευταία δε τους πολυνοιάζει και οτι κάποιες φορές μπαίνει ανενοχλητος... Τι είναι τώρα αυτό?Να επισυμάνω οτι το βράδυ τα γκρί κοιμούνται και τα δύο στη φωλιά!
 
Αν και πολλά από java δεν κατέχω θα σου πω να βάλεις άλλη μια φωλιά, να είναι δηλαδή παραπάνω οι φωλιές από τα ζευγάρια. Αυτό ίσως διευκολύνει τον πιτσιλωτό να επιλέξει φωλιά. Τώρα για τη συμπεριφορά που περιγράφεις...😕

Πάντως το να μπαινοβγαίνει στη φωλιά του άλλου ζευγαριού αργότερα όταν θα έχουν αυγά η μικρά θα δημιουργήσει πρόβλημα.
 
Παιδιά καλημέρα! Σκέφτομαι πολύ σοβαρα να βάλω διαχωριστικό! Δεν επικρατεί καθόλου ηρεμία στο κλουβί παρά μόνο κατα τη διαρκειά της νύχτας! Ο Γκρί τα έχει βρεί με τη γκρι και οι πιτσιλωτοί στον κόσμο τους! Ο πιτσιλωτός παεί και χοροπηδαεί μπροστα στη πιτσιλωτή αλλα αυτή τιποτα! Τωρα ξεκίνησε και ο γκρί ενω κοιμαται κάθε βραδυ στη φωλία με τη γκρί σήμερα χοροπηδούσε μπροστα στη πιτσιλωτη και η γκρι θύμωνε... Θα βάλω χώρισμα να έχω τα ζευγάρια μόνα τους και να τα ελέγχο καλύτερα! Απλά η πιτσιλωτή μπορεί να έχει πρόβλημα με τον πιτσιλωτο;δεν είναι ακόμα ζευγαρι! Αλλα τα αλλα δυο είναι! Το χώρισμα να ειναι καγκελα ή να μην βλέπονται;
 
Καλύτερα να μην βλέπονται αλλά στη συγκεκριμένη κλούβα δύσκολα θα προσαρμόσεις χώρισμα. Θέλει πολύ πατέντα. Υπάρχει και άλλη λύση να τα βάλεις σε δύο άνετες ζευγαρώστρες και η κλούβα να χρησιμοποιηθεί σαν κλούβα πτήσης για τα μικρά.
 
Δεν έχω βάλει ακόμα χώρισμα... Μλκ μου. Γιατί σήμερα ο γκρί... Τη πιστιλωτή παρά τη θέληση της... Επέσε απο πάνω της αυτή τσιριζε και αυτός έκανε την γνωστή κινηση αλλα πήγα κατευθείαν και χωρήσανε... Τώρα με μια φορά γίνεται...ΑΝ τα χωρήσω και αυτή κάνει αυγά ο πιτσιλωτός θα καταλαβεί οτι δεν είναι δικά του... Και θα τα σκοτώσει;
 
Όχι δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι δικά του, εκτός και αν ζητήσει τεστ DNA και έχουμε άλλα (τρεξίματα με δικαστήρια, διαζύγια κλπ :D )

Πάντως φροντισε να χωριστούν τα ζευγάρια το συντομότερο δυνατό γιατί όπως βλέπεις αρχίζουν τα προβλήματα της συγκατοίκησης. Αυτό δημιουργεί στρες στη θηλυκιά κυρίως και το πρόβλημα θα φανεί αργότερα αν υπάρχει πολύ στρες αυτή την περίοδο. Χρειάζεται ηρεμία για να φτιάξει τα αυγά της η θηλυκιά και να αναθρέψει μετά τους νεοσσούς.
 
Α οκ γιατί ένα άγχος το είχα!Ωραία χαίρομαι και θα τα χωρήσω κατευθείαν!Για ακόμη μια φορά σ ευχαριστώ φίλε!
 
Ωχ φιλε Mpiki έχουμε το ίδιο κλουβί.. αν και το δικο μου το εχω με διαφορετικα κλαδια, ταιστρες και ποτηστρες. (Κοιτα συμπτωση)
 
Back
Top