Γενικά Καλώς σας βρήκα, είμαι ένα κονουράκι 2 μηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimlyk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
δεν ξερω αν ειναι πιο ομορφα αλλα ειμαι της αποψης οποιαδηποτε ιδεα εχει καποιος καλο ειναι να την παρουσιαζει... Καποιος μπορει να παρει την ιδεα να την βελτιωσει ενδεχομενως η απλα να σταθει το εναυσμα για μια νεα ιδεα... Κερδισμενοι ειμαστε σε καθε περιπτωση ολοι :)

Ηρθε η ωρα να ζητησουμε και λιγη βοηθεια

Το κονουρακι είναι πλεον 2 1/2 μηνων και είναι στο κλουβι αυτό 15 ημερες.
σε 2 περιπου μηνες θα μετακομισει για κανα μηνα διακοπες μ αυτό το κλουβι, εν τω μεταξυ αγοραστηκε και νέο μεγαλυτερο κλουβι που θα είναι το μονιμο σπιτι του πλεον.

Και οι ερωτησεις
1, θεωρειτε σκοπιμο να μπει στο νέο του κλουβι από τωρα (και μετα να μετακομισει στο παλιο του για ένα μηνα) η θα ηταν προτιμομερο να μπει στο νέο κλουβι μετα την επιστροφη του απ τις διακοπες;

2, το ταξιδι θα είναι με αμαξι και περιπου 7-8 ωρες η μια διαδρομη βραδυ η άλλη απογευμα σαν κλουβακι μεταφορας εχω βρει 2 Το ένα http://scoobypet.gr/shop/wp-content/uploads/2013/10/18667.jpg
Και το 2ο http://media12.mediazs.com/bilder/freefly/4/400/_dsc7405_4.jpg
Ποιο θα προτεινατε; η ισως και καποια άλλη ιδεα

3, τι είναι σκοπιμο να υπαρχει μονιμα στο κλουβι εκτος απ το σουπιοκοκαλο;
Πετρα mineral; πηλος και σε τι μορφη; καρβουνο; Πατηθρα ασβεστιου η τσιμεντενια; κατι αλλλο που μου διαφευγει;
 
Θα έλεγα να κάνεις την μετακίνηση στο οριστικό κλουβί μετά τις διακοπές. Αν το κλουβί του είναι αυτό που βλέπουμε στα πρώτα ποστς είναι ικανοποιητικό για την ηλικία του προς το παρόν.
Προτιμώ τα κλουβιά μεταφοράς από σκληρό υλικό όπως το πρώτο. Απλά θα το προτιμούσα πιο κλειστό οπτικά όπως το δεύτερο.
Picture27-300x300.jpg

Βέβαια υπάρχουν και πουλιά που απολαμβάνουν την μετακίνηση αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει το δικό σου.
Πετρα mineral; πηλος και σε τι μορφη; καρβουνο; Πατηθρα ασβεστιου η τσιμεντενια; κατι αλλλο που μου διαφευγει;
Πέτρα μπορείς να έχεις. Πηλό βρίσκεις σε μπλοκς. Επειδή τρίβεται εύκολα και πέφτει κάτω από την σχάρα, να τον τοποθετείς σε δοχείο. Καρβουνάκι ναι, μικρή ποσότητα, για δυσπεψίες. Πατήθρες ασβεστίου κτλ είναι τουλάχιστον άχρηστες και κάποιοι τις χαρακτηρίζουν επιβλαβείς.
Στο κλουβί μόνιμα να έχεις ένα μικρό δοχείο με ξηρά αρωματικά βότανα, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο, μπαχαρικά, κανέλλα Κεϋλάνης και πιπέρι καγιέν.
Στο σπίτι να έχεις πάντα ζεόλιθο ειδικό για πτηνά, και στις διακοπές επίσης. Βοηθάει στην άμεση αντιμετώπιση μικροδηλητηριάσεων μέσω ταχείας αποτοξίνωσης.
 
καποιος λογος που προτιμας τα σκληρα κλουβακια; ...υπαρχει κι αυτο

[X]

το μονο που ειδα απο κοντα αλλα μου φανηκε αρκετα "ψευτικο"
πηλο βρηκα και σε μπλοκ αλλα και σε σκονη της landmark
το ζεολιθο που τον βρισκω;
 
καποιος λογος που προτιμας τα σκληρα κλουβακια;
Ασφάλεια στους κραδασμούς, στις πιθανές πιέσεις από αντικείμενα ή σώματα σε περίπτωση φρεναρίσματος κτλ.
Σ΄αυτό, αν δεν έχει οπτική παρά μόνο από πάνω, δεν θα ήμουν θετική. Το πουλί στο μπροστινό μέρος πρέπει να μπορεί να βλέπει.
το ζεολιθο που τον βρισκω;
Έχει landmark στα petshops.
 
καλησπερα στην παρεα, αργησαμε αλλα καλλιο αργα...
το ταξιδι εγινε στο μαλακο κλουβακι χωρις απροοπτα και χωρις φανερη ενοχληση ισα ισα η προσαρμοστικοτητα του με ξαφνιασε αφου μετα ακολουθησε καινουριο σπιτι και την ιδια μερα την πρωτη μας βολτα εκτος κλουβιου τα μονα "μετρα" που ειχαν παρθει απο πριν ηταν η γνωριμια με το κλουβακι μεταφορας για αρκετες μερες πριν και το ιδιο κλουβι του μεταφερθηκε και στο εξοχικο... Το μονο προβληματακι που αντιμετωπισαμε ηταν με τον βραδυνο υπνο οσο εμενε μονος του στο δωματιο.
και λιγα νεα μας... απο τους 5 μηνες αρχισαμε να μιλαμε τωρα λεμε 3-4 λεξουλες ειτε μονες τους ειτε διπλες ειτε σε συνδυασμο, απο φαι αρωματικα... Πιπερια και μηλο καθημερινα και αρκετα δυσκολα χορτα (για καποιο λογο η ριγανη ακομα και το μασημα ριγανοξυλου προκαλουσε αμεσα σχεδον διαροια και τωρα την αποφευγει )
απο παιχνιδια... Τσαμπα τα λεφτα... Ενα απλο κοματι ξυλου πευκο για μασημα ηταν το προτιμοτερο και τα καμπανακια τα οποια δεν εχω καταλαβει αν τον εκνευριζουν οπως τον εκνευριζει και το τηλεφωνο καθε που χτυπαει κι αν τυχει και ειναι εξω του ορμαει.
χορευουμε δινουμε φιλακια ξαπλωνουμε ανασκελα αλλα εκει ψιλοδαγκωνουμε κιολας... Ανεβαινουμε σκαλες χαδια δεχομαστε αλλα οχι παντα και καποιες φορες δαγκωνουμε αρκετα... Το βασιμο μας προβλημα ειναι η επιστροφη στο κλουβι που γινεται σχεδον παντα σχετικα βιαια
με την επιστροφη μας μετακομισαμε και σε μεγαλυτερη κλουβα (για την ακριβεια μονο την ημερα γιατι το βραδυ για πρακτικους λογους ξαναγυρναει το μικροτερο και μεταφερεται σε αλλο δωματιο... Και παλι δεν ενοχληθηκε αλλα απο την πρωτη στιγμη εδειξε να την προτιμαει
καποια στιγμη θα δειξω και μερικες κατασκευες ισως σε νεο ποστ αλλα θα ηθελα να επιστησω την προσοχη σε οσους ασχολουνται στα λεπτα και στριφτα κυριως βαμβακερα σχοινακια που μπορει να γινουν επικινδυνα
και λιγα για το πεταγμα που ελπιζω να διαβασουν και νεοι ιδιοκτητες τουλαχιστον μικρων παπαγαλων
και κυριως οσοι σκεφτονται οπως κι εγω να κουρεψουν τα φτερα
ειναι απλα εντυπωσιακο να καθεσαι και να τα χαζευεις οταν πετουν... Πτηση καθετη σχεδον σαν ελικοπτερο.. Εντυπωσιακοι ελιγμοι, χαμηλες πτησεις και φανταστικες προσγειωσεις σε καθε επιφανεια και κυριως το απολαμβανει ο ιδιος εστω κι αν εγω καρδιοχτυπαω μερικες φορες :)
 
οχι... Τους δινει ελαχιστη σημασια και κυριως τα χρησιμοποιει για να "κρυβεται" απο πισω που απ οτι εχω καταλαβει το κανει οταν απο κατι ενοχλειτε
και μια ερωτηση αν και ειναι νωρις ακομα... Το χειμωνα με νερο βρυσης τα κανετε μπανιο η το χλιαρενετε να φτασει τους 17-20 βαθμους η κατι αλλο;
 
Κατ' αρχήν είναι μια γλύκα. Να το χαίρεστε.
Για το μπάνιο το χειμώνα ο Ερνέστο κάνει στην μπανιέρα του με νερό βρύσης. Τα παιγνίδια έχουν να κάνουν με το ποσο παίζει μαζί σας. Ο δικός μας επειδή τον παίζουμε συνέχεια εμείς δεν δίνει καμία σημασία στα αγοραστά παιγνίδια, προτιμάει να παίζουμε... κυνηγητό.
 
για τα παιχνιδια δεν τοχα σκεφτει ετσι... Καθεται 2-3 ωρες εξω καθε μερα και παιζει μαζι μας... Θα καθοταν παραπανω αλλα κανει χαμηλες πτησεις και υπαρχει κι ενα σκυλακι που θελει να παιξει οταν τον βλεπει και δεν το ρισκαρω :)
 
Back
Top