Αναπαραγωγή Κανάρα άφησε τα αυγά την 14 μέρα

Κρίμα.Λίγο πριν το τελικό φίνις. Δεν βλέπω όμως και κάποιο 13ων ημερών. Κάπου ανάμεσα στις 8-10 άντε 12 ημέρες έχει διακοπή η εξέλιξη, αλλα και κανένα δεν φαίνεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η κανάρα, τέτοιας ηλικίας ζωντανά έμβρυα δεν τα αφήνει, εκτός κι' αν η ψείρα είναι τόση που δεν μπορεί να σταθεί στην φωλιά. Γι' αυτό θα έλεγα οτι σηκώθηκε αφού έπαψαν να ζούν. Συνήθως τέτοιοι θάνατοι στο αυγό οφείλονται σε μικρόβια που έχουν μεταφερθεί στο ζυγωτό κατά την διάρκεια της ωοτοκίας (πολύ πιο σπάνια κατα την επώαση).
 
@Stelios 306c πολύ λυπηρή η εξέλιξη.
Αν θες πες μας για την διατροφή τους, τι περιλαμβάνει;
Η φωλιά που είχε φτιάξει ήταν καλή και στρογγυλή;
Είχες κάνει αντικατάσταση των αυγών με ψεύτικα;
Έδωσες πολυβιταμίνες στην προετοιμασία;
Διάβασε ένα σχετικό άρθρο:
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@, Δυστυχώς εγώ φταίω για όλα. Ήταν η πρώτη φορά και πήγα να το κάνω καλά και τα έκανα μαντάρα.. Επειδή είχε πολύ κρύο φοβήθηκα και μετακίνησα το κλουβί.. Και από τότε η κανάρα τα άφησε.. Όσο για την διατροφή.. Έχω και χύμα σπόρους με κεχρί και prestige. Και βάζω και αυγό όλο το χρόνο όχι τόσο συχνά όσο την περίοδο αναπαραγωγής.. Και αυγοτριφη βάζω και μήλο τακτικά και φρέσκο μαρούλι από τον κήπο της γιαγιάς.. Οστρακα και αγοράζω και λιχουδιές από Pet Shop.. Και βιταμίνες στο νερό πριν την αναπαραγωγή.. Δυστυχώς εγώ φταιωω😢
[automerge]1586434204[/automerge]
@Stelios 306c, Τα αυγά δεν τα πείραξα καθόλου.. Δεν τα άλλαξα.. Βέβαια σίγουρα έχω να μάθω πολλά.. Και θα ήθελα με την διατροφή αν έχετε να μου προτείνετε κάτι..
 
Οι μετακινησεις σε εποχη αναπαραγωγης ειναι απαγορευτικες,το εμαθες με σκληρο τροπο δυστηχως.
Βεβαια υποαρχουν και πουλια που και βολτα να τα κανεις καθονται αλλα υπαρχουν και αλλα που δεν σηκωνουν τις αλλαγες.
Ασε το ζευγαρι να ξεκουραστει καμια εβδομαδα και δωσε παλι φωλια και νημα.
Οι λιχουδιες που δινεις απο το pet τι ειναι ακριβως;

Σε περιοδους που ταιζουν νεοσσους αφαιρεις οστρακα και αμμο απο το κλουβι.
 
Δυστυχώς εγώ φταίω για όλα. Ήταν η πρώτη φορά και πήγα να το κάνω καλά και τα έκανα μαντάρα.. Επειδή είχε πολύ κρύο φοβήθηκα και μετακίνησα το κλουβί.. Και από τότε η κανάρα τα άφησε..
Αυτό έχει βάση και υπάρχει σαν μεγάλη πιθανότητα, αν η μετακίνηση έγινε βράδυ και η κανάρα δεν μπήκε στην φωλιά. Αν η μετακίνηση γίνει κατα την διάρκεια της ημέρας, πολύ σπάνια δεν επιστρέφει στα αυγά. Μάλιστα σε αυγά με έμβρυα τέτοιας ηλικίας. Προφανώς δεν είναι κάτι που πρέπει να ρισκάρουμε.
 
Οι μετακινησεις σε εποχη αναπαραγωγης ειναι απαγορευτικες,το εμαθες με σκληρο τροπο δυστηχως.
Βεβαια υποαρχουν και πουλια που και βολτα να τα κανεις καθονται αλλα υπαρχουν και αλλα που δεν σηκωνουν τις αλλαγες.
Ασε το ζευγαρι να ξεκουραστει καμια εβδομαδα και δωσε παλι φωλια και νημα.
Οι λιχουδιες που δινεις απο το pet τι ειναι ακριβως;

Σε περιοδους που ταιζουν νεοσσους αφαιρεις οστρακα και αμμο απο το κλουβι.
Ναι δυστυχώς.. Prestige millet gold.. Και το τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο.. Να τα μην τα βάλω τώρα ξανά για αναπαραγωγή;
 
Επειδή είχε πολύ κρύο φοβήθηκα και μετακίνησα το κλουβί.
Το άγχος σου για την θερμοκρασία σε οδήγησε σε ένα λάθος που δυστυχώς είχε άσχημες επιπτώσεις.
Μήν απογοητεύεσαι, μαθαίνεις και από τα λάθη και προχωράς στην επόμενη γέννα χωρίς λάθη αυτή την φορά, διάβασε τα αντίστοιχα άρθρα για να ενημερωθείς ακόμα καλύτερα.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τα αυγά δεν χάθηκαν από κάποια μόλυνση ή μικρόβια οπότε η επόμενη γέννα θα έχει επιτυχία.

Καλή συνέχεια!
 
Ήταν η πρώτη φορά και πήγα να το κάνω καλά και τα έκανα μαντάρα..
Δεν πειράζει, τυπική περίπτωση ενθουσιασμού και αγωνίας. Συμβαίνει την πρώτη φορά.
Ήταν ήδη φανερό από εχθές αλλά στο κρύψαμε!
Μια ωοσκόπηση στις 11 το βράδυ φανερώνει ακριβώς όλη εκείνη την άγνοια και την λανθασμένη οικειότητα στους χειρισμούς που μπορεί να έχει ένας πρωτάρης.

Γύρνα τα πουλιά στην θέση τους, άσε τα στο ωράριο της φύσης και κάνε ότι έκανες και πριν αλλά με μειωμένες παρεμβάσεις (να μην τα τσεκάρεις από κοντά και τέτοια).

Καλή επιτυχία!
 
Δυστυχώς κάποιες φορές, μαθαίνουμε με τον σκληρό τρόπο.
Αυτό που έγινε δεν μπορείς να το αλλάξεις τώρα. Προχώρησε στην δεύτερη γέννα και τώρα ξέρεις τι να κάνεις και τι να αποφύγεις.
Καλή επιτυχία.
 
Κρίμα.. Τότε πρέπει να αναζητήσεις τους λόγους που άφησε η κανάρα τα αυγά. Και πρέπει να ήταν σοβαρός.. Εξέτασε την για ψείρες και ψάξε το σενάριο μήπως κάτι την τρόμαξε σε βαθμό να παρατήσει τα αυγά.
 
Back
Top