Ασθένειες Κανάρα έχει σπυράκι στο χρώμα του δέρματος στην καρίνα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης GeorgeGr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό που μου έδωσαν οι ιδιοκτήτες είναι 65 μήκος 45 πλάτος , 50 ύψος με χώρισμα στην μέση. Από ότι πρόσεξα μπορώ να βγάλω το επάνω κάλυμμα και να προσθέσω και άλλο ώστε να το κάνω ακόμη πιο μεγάλο.

Τελικά , πήγα στην κτηνίατρο και η κοπέλα αφού πρώτα μου ανέφερε ότι ξέρει μόνο τα βασικά για τα πτηνά μου είπε ότι είναι λιπωμα. Μου ανέφερε επίσης να την κάνω δίαιτα και ίσως να βοηθήσει αυτό. Όταν λέμε να την κάνω δίαιτα , τι να δίνω στο καναρίνι ? 🤔

Καλημέρα σας ,
Καναρινόσπορο μου είπε και λαχανικά ( λίγο αόριστο) , επίσης να κάνει και ελεύθερη πτήση που αυτό είδη το κάνω από την ημέρα που τα έχω. Από λαχανικά διαβάζοντας τα άρθρα βλέπω ότι το ραδίκι και το μπρόκολο είναι αυτά που βοηθούν στην μείωση θερμίδων και φύτρα λίγο δύσκολο να τα έχω και γρήγορα αφού πρώτα θα χρειαστεί να τα καλλιεργήσω.

Δεν θα δωσεις σκετο καναρινοσπορο,θα δωσεις ενα μειγμα χωρις ρουπσεν για να μην εχεις πολλα λιπαρα ή αν εχεις ηδη ενα "βαρυ" μειγμα θα το αραιωσεις με καναρινοσπορο.
Θελεις δηλαδη ενα μειγμα που οι αμυλουχοι σποροι θα ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο.
Κοβεις τα φρουτα και δινεις λαχανικα.

Καταρχάς είναι άλλο πράγμα το λίπωμα και άλλο πράγμα το λίπος. Αν η γιατρός είπε ότι με τη δίαιτα μπορεί να φύγει το λίπωμα, η δική μου γνώμη σχετικά με την αντιμετώπιση του λιπώματος περισσεύει.

Σχετικά με το επιπλέον βάρος του πουλιού που αναφέρεις στο πρώτο μήνυμα του θέματος, δυστυχώς δεν μπορώ να διακρίνω από τις φωτογραφίες αν υπάρχει πρόβλημα και σε ποιο βαθμό. Αν το πουλί είναι υπερβολικά παχύ, θα σου πρότεινα να δίνεις ένα μείγμα σπόρων συντήρησης για καναρινια και να δίνεις μόνο αυτό χωρίς τίποτε άλλο για τουλάχιστον 15 μέρες. Στη συνέχεια να ελέγχεις κατά πόσο υπάρχει βελτίωση.

Ανέβασε μία φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί μαζί με το πουλάκι για να δούμε λιγάκι τη διαρρύθμιση του.

Back