Αναπαραγωγή Κανάρα γέννησε το αυγό στο πάτωμα

carina81gr

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα, εχω ενα ζευγαρι καναρινια εδω κ μια βδομαδα περιπου! Μπορωνα πω οτι αρχισανε το ζευγαρωμα σχεδον α μεσως! Κ εχτεσ η θυληκια ολοκληρωσε κ την φωλια! Αλλα ημουνα λιγο επιφιλακτικη γιατι δεν μου εχει ξανατυχει να μπουν στην διαδικασια τοσο γρηγορα!

και οι φοβοι μου βγηκαν αληθινοι! Σημερα το πρωι μου γεννησε το αυγο στο πατωμα! Καπου διαβασα οτι αν γεννησει το αυγο νωριτερα απο 5 μερσ ολοκληρωσης της φωλιας υπαρχει ενδεχομενο να ειναι κλουβιο! Εν αλλο που με ανυσηχει ο αρσενικος τρελενοτανε στο κελαιδιμα οσο ητανε μονος,τωρα το εχει κοψει μαχαιρι και την φλερταρει το πολυ μια φορα την ημερα, τουσ ειχα δει δυο τρεισ φορες στιν αρχη να ζευγ. τωρα τιποτα.. Δεν ξερω το πρωι αν γινεται κατι κ δεν το βλεπω, αλλα παλια οταν ειχα καναρινια ζευγαρωνανε ολη την ωρα σχεδον κ την φλερταρε συνεχεια με κελαιδημα

επισης πρεπει να προσθεσω οτι επιδη τα εχς μεσα στο σπιτι τα κουκουλωνω το βραδυ κ ειναι κ κλειστο το πατζουρι το ανοιγουμε μετα τις 8. Ισως δεν εβλεπε το ζωο;
αυριο θα τους ξεσκεπασω απο το βραδυ να δω αν το κανει στο πατωμα παλι
 
Όχι πανικός. Έχεις καιρό μπροστά σου. Τα πουλιά πρέπει να ηρεμήσουν πρώτα. Αυτά συμβαίνουν. Υπομονή.
 
Καλώς το το κορίτσι! Να σου ζήσουν τα καναρίνια σου!

Σου τα χαρίσανε ή τα αγόρασες;Δεν ξέρω αν ήταν σωστό να τα βάλεις μαζί από την πρώτη στιγμή... Μήπως θα ηταν καλύτερο να τα κρατούσες για λίγο χωριστά για να διασφαλίσεις οτι ειναι υγιή και μετά να προχωρήσεις σε διαδικασία αναπαραγωγής;

Το γεγονός οτι δεν κελαηδάει όπως πρίν ειναι φυσιολογικό! Αφου βρήκε το ταιρι του δεν εχει λόγο να "ξελαρυγγιάζεται" !:D

Μήπως το ζευγάρι ειναι νεαρό σε ηλικία και άπειρο; 😕
 
τα αγορασα και καθολου φτηνα, ειναι οντως νεαρα ειναι του 2007 εχουνε δαχτυλιδια στα ποδια. αλλα κ παλια ειχα παρει νεαρο ζευγαρι και χωρισ να κανω τιποτα εκανε 12 πουλια σε μια σεζον! Ουτε κλουβια ουτε νεκρα πουλακια.

οταν παιρνω το θυληκο μακρια αυτος αναστατωνεται! Τι να πω ερωτας με την πρωτη ματια,

δεν τα εβαλα χωριστα λογο οτι ειχα πεταξει ολα τα κλουβια κ εχω μονο ενα, που να φανταστω οτι θα ζευγαρωνε απο την πρωτη μερα... Το αρσενικο χαιρει ακρας υγειας ειναι πολυ ζωηρος,το θυληκο ειναι πολυ πιο ηρεμο και οχι τοσο νευρικο, ειδικα τωρα που εκανε το αυγο η καιμενη ητανε σαν ζαλισμενη,τεσπα θα δουμε! Τους δινω καροτα κ αυγα θα δειξει! Διαβασα τα αλλα ποστ που εχουν παρομοια προβληματα! Θα δειξει!
 
Η αναπαραγωγή χρειάζεται προετοιμασία. Οι περισσότεροι προετοιμάζουν τα ζευγάρια τους μήνες τώρα προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ήταν βιαστική επιλογή το να τα βάλεις μαζί εξ' αρχής.
Μη συγκρίνεις το παλαιότερο σου ζευγάρι με το νέο γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως η εποχή, ο χρόνος φωτισμού, η διατροφή, η προετοιμασία κ. Α.

Θα σου συνιστούσα να ξοδέψεις λίγο χρόνο "περιπλανώμενη" εντός του φόρουμ και διαβάζοντας τα θέματα της αναπαραγωγής. Θα καταλάβεις πράγματα που τώρα δεν περνάνε καν από το μυαλό σου και επηρεάζουν τη συμπεριφορά των πουλιών σου.

Φιλικά.
 
το ξερω ρωτησα εκει στο πετ αυτος εχει χρονια καναρινια και γενικα οσα πουλια μου ειχε δωσει ητανε καλα, κ οι συμβουλες του.
του ειπα οτι εχω μονο ενα κλουβι και τον ρωτησα αν θα υπαρχει προβλημα και μου λεει οχι απο την στιγμη που το θυληκο ειναι πυρομενο, δημιουργουνται προβληματα μονο αν δεν θελει το θυληκο.
σημερα κοιταξα κ δεν εκανε αυγο εχω την εντυπωση οτι απλα ητανε ενα τζουφιο προωρο
 
μπηκα σε ενα ιταλικο φορουμ και πηρα μια απαντηση για αυτο που συνβαινει, μαλλον φταιει το φως γιατι τα αγορασα απο μαγαζι που ειχανε συνηθησει προφανως στο φυσικο φως και εδω στο σπιτι δυστυχως ειχαμε κλειστα πατζουρια τισ πρωτες μερες συν το οτι τα πουλια μενανε ξυπνια μεχρι πιο αργα λογω φωτος μεσα στο σπιτι και ζουρλαθικανε για αυτο κ πεσανε καπως σε διαθεση,τεσπα τωρα εχω ανοιχτα τα πατζουρια και θα προσεξω να τα καλυψω λιγο πριν πεσει ο ηλιος
 
Back
Top