Αναπαραγωγή Κανάρα γεννά εκτός φωλιάς (οι κακές συνήθειες δεν κόβονται)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_har
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε καταλαβαινω απλα θεωρω πως ο καθε ενας εδω μεσα εχει διαβασει σε πανω απο τα μισα σου μνμ για το ασβεστιο και ειναι σεβαστο μα μηπως θα πρεπει να βρεις και αλλες παραμετρους που θα πρεπει να μελετησεις και να δωσεις λυσεις σε οποιον το εχει αναγκη;
απλα ειναι κουραστικο σε ολα τα θεματα εδω μεσα να δινονται απαντησεις περι ασβεστιου κλπ γιατι καποιος που ψαχνει απαντηση σε κατι συγκεκριμενο και διαβαζει ξανα και ξανα την ιδια απαντηση κουραζεται.
Δε διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τα νέα ποστς από όλα τα θέματα. Η πλειοψηφία πίστεψε με θα μπει, θα ανοίξει νέο θέμα, θα θέσει την απορία του και θα περιμένει απάντηση. Δε θα κάτσει να ψάξει για τη δυστοκία ή για την έλλειψη ασβεστίου, και επειδή θέλω να είμαι σίγουρη και να σώσω έστω και αυτή την ψυχούλα το λέω και θα συνεχίσω να το λέω κι ας γίνομαι κουραστική στους υπόλοιπους. Νομίζω είναι πιο σημαντικό να σωθεί μια αθώα ψυχούλα που την έχει κάποιο άπειρο παιδί που δεν ξέρει ή κάποιος αδιάφορος.

βλεπω πως εχεις πολυ ορεξη να βοηθησεις μα σε αλλα θεματα δεν εχω δει καποια απαντηση σου.
Ίσως πρέπει να δεις καλύτερα. :) Και στην τελική αν το ερώτημα έχει απαντηθεί δε θα ξαναπώ πάλι τα ίδια για να μην γίνω κουραστική. Συμπληρώνω μόνο λεπτομέρειες οι συμβουλές που διέφυγαν στους προηγούμενους.

ειμαι σιγουρος αλλωστε πως απο τα οσα εχεις διαβασει μπορεις να βοηθησεις σε πολλα αλλα θεματα αν και παντα οι σωστοτερες απαντησεις ειναι οσων τα εχουν βιωσει και οχι οσων τα εχουν διαβασει!
Απλά πληροφοριακά να σου πω πως η ομάδα συντονισμού (που είμαι μέσα και εγώ) είμαστε εθελοντές. Το χρόνο που αφιερώνουμε όλοι για να συντονίσουμε τις συζητήσεις, να λύσουμε διαφορές, να ξαναονοματίσουμε τίτλους, να επεξεργαστούμε μηνύματα και να ελέγχουμε πως τηρούνται οι κανόνες του φόρουμ μας, τον "κλέβουμε" από τον ελεύθερο μας χρόνο γιατί αγαπάμε το PetBirds και θέλουμε συνεχώς να βελτιώνεται και να διατηρήσει το όνομα του και το κύρος του. Αλλά έχουμε και προσωπική ζωή και υποχρεώσεις. Ο καθένας δίνει ό,τι μπορεί και όποτε μπορεί.

Όπως και να έχει σ ευχαριστώ πολύ για την κριτική σου! Μ αρέσει να ακούω άλλες γνώμες και να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος!
 
Xαιρομαι για το οτι κανουμε μια ομορφη συζητηση και καταλαβαινεις πως δεν το λεω αρνητικα μα για να θεσω απλα την αποψη μου που ισως και να ειναι λανθασμενη. Σκοπος μου ειναι να βοηθηθουν οσο περισοτεροι μπορουν και αυτο να μη κουραζει. Χαιρομαι που εδω μεσα γινετε τοσο καλη δουλεια και μακαρι να γινετε παντα.
 
Για το θέμα του ασβεστίου και την πιθανότητα υπερδοσολογίας του ή αδυναμίας κατακράτησής του από τον οργανισμό, υπάρχει απάντηση στο άρθρο του petbirds που αφορά την δυστοκία Δυστοκία των πτηνών .
Βασική προϋπόθεση της κατακράτησης ασβεστίου είναι η βιταμίνη D. Είναι βιταμίνη που δημιουργεί το σώμα με την έκθεση του σε ακτίνες UVA και UVB. Απαραίτητη, λοιπόν, η χρήση ειδικών λαμπών ή η έκθεση των πουλιών στον ήλιο.

Αυτή η βιταμίνη έχει τον ρόλο καταλύτη, ώστε ο οργανισμός ν απορροφήσει το ασβέστιο και να τα αποθηκεύσει στα κόκαλα. Σε αντίθετη περίπτωση το ασβέστιο αποβάλλεται με τα κόπρανα δίχως ν απορροφηθεί. Με τα κόπρανα, επίσης, αποβάλλεται και κάθε παραπανίσια ποσότητα ασβεστίου
 
Δηλαδη μαρια βασει του αρθρου αυτου λες πως δεν υπαρχει η περιπτωση υπερσυγκέντρωσης ασβεστιου σε ενα πουλι με αποτελεσμα να παραγει πολυ σκληρο τσοφλι στο αυγο και να μη μπορει να βγει ο νεοσσος;
 
Ναι, η περισσευούμενη ποσότητα αποβάλλεται μέσω των κοπράνων.
Τα σκληρά αυγά που φοβάσαι, οφείλονται συνήθως στην έλλειψη επαρκούς υγρασίας στο περιβάλλον.
 
Πάνο, αν μπορείς (εσύ και όλα τα μέλη) να συνεισφέρουν στα ερωτήματα η στους προβληματισμούς όσων θέτουν νέα θέματα, το έργο των συντονιστών θα γίνει ευκολότερο και ίσως κάποιες απαντήσεις που πιθανώς ''επαναλαμβάνονται'' να μειωθούν η να εκλείψουν.
Είμαι γενικώς θιασώτης του (καλοπροαίρετου μεν ) σχολιασμού η αντιρρήσεων, αλλά η κριτική όταν δεν δίνονται προτάσεις η εναλλακτικές η βοήθεια από τον κρίνοντα, δεν οδηγεί σε καλύτερη λειτουργία του φόρουμ. 😉
 
Νικο ευχαριστω για την απαντηση σου μα εδω μεσα ο καθε ενας δεν εχει αποψη και δεν μπορει να την εκφρασει; το να βοηθησω με δικες μου εμπειριες θα ειναι χαρα μου αλλα θα το κανω μονο εκει που θα πρεπει και θα εχω να πω κατι σημαντικο. το να λεω ενα επαναλαμβανομενο μνμ και να κανω απλα ερωτησεις χωρις να δινω πληροφοριες νομιζω οτι καθε αλλο παρα χρησιμο θα ειναι. Προτιμω λοιπον να αφηνω χωρο για απαντησεις πιο εμπειρων σε πολλα θεματα και οχι να κυνηγάω την παρουσια μου παντου! το λεω καλοπροαίρετα μπας και το καταλαβουν καποιοι εδω μεσα που απλα πετάγονται ολη την ωρα απλα για να πουν κατι.
 
Δεν ξέρω κανέναν εδώ που να μην έχει άποψη και να μην μπορεί να την εκφράσει, αλλά το θεώρησα αν μη τι άλλο "άκομψο'' να επικρίνεται κάποιος που ακούραστα προσπαθεί να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί.
Αν διαβάσεις τις τελευταίες δημοσιεύσεις σου, θα το διαπιστώσεις και συ 😉
Καλό είναι να κατονομάσεις αυτούς τους κάποιους.. Κι αν ανήκω σ'αυτούς θα'θελα να μου το πεις αντί να αιωρούνται μομφές για πολλούς.
 
Και εδω ερχεται το ερωτημα, τι να κανει καποιος οταν
1. αν δεν απαντησει κανεις απο τους "εμπειρους" (αληθεια, ποιος θεωρειται εμπειρος στις περιπτωσεις που μιλαμε για ζωντανους οργανισμους και δεν υπαρχουν αυστηροι κανονες για ολα;), αυτος που εγραψε το θεμα θιγεται και θεωρει οτι ολοι αδιαφορουν στο προβλημα/ερωτημα που εθεσε.
2. αν απαντησει κανεις με τις πιο λογικες και συχνες περιπτωσεις που συναντωνται, κρινεται ως οτι το κανει γιατι πεταγεται και το κανει για αισθητη παρουσια.

Ολοι ειναι εδω για να βοηθουν οπου μπορουν και αν μπορουν. Ακομα και εγω που ειμαι παντελως ασχετη προσπαθω απο αυτα που εχω διαβασει και ακουσει να "δωσω τα φωτα" μου, ακομα και αν ειναι λαθος. Ολοι αυτο κανουμε και ολοι προσπαθουμε γιατι μαθαινουμε καθημερινα και απο πολυ κοσμο καινουργια πραγματα.
 
Τελευταια μου απαντηση για να κλεισω το θεμα εδω, δεν ειναι σκοπος μου να θήξω καποιον απλα η ταπεινη μου αποψη ειναι πως καλο ειναι να απανταμε σε οτι γνωριζουμε η μας εχει τυχει που και παλει απλα λεμε την δικη μας εκδοχη. το να εχω διαβασει κατι καπου καπως και να το λεω παντου δεν ειναι εφαρμόσιμο και δεν βοηθαει και πολυ. καταλαβαινω πως απο την καλη τους καρδια πολλοι θεκουν να πουν κατι μα καλο ειναι να μιλανε σε θεματα που εχουν κατι σημαντικο να πουν. εμπειρος δεν ειναι καποιος που εχει καναρινια 7 χρονια πχ αλλα ο καθε ενας που του εχει τυχει κατι αντιστοιχο με το καθε θεμα που μιλαμε, εγω ειμαι εδω για να βοηθηθω και οχι να βλεπω τα μνμ καποιων που απλα λενε για να πουν. ελ[πιζω ο καθενας να επιασε το νοημα...
 
Έθεσες θέμα υπερβολικής δόσης ασβεστίου.
Ποιός θα μπορούσε να σου απαντήσει και να του έχει τύχει;... ΚΑΝΕΙΣ !
Μόνο μέσα από τη βιβλιογραφία η από άρθρα μπορείς να πάρεις απάντηση.. Και δεν είναι μειοψηφία το παράδειγμα. Προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις για να μη μας τύχουν.. ''προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν''.
 
Τελευταια μου απαντηση για να κλεισω το θεμα εδω, δεν ειναι σκοπος μου να θήξω καποιον απλα η ταπεινη μου αποψη ειναι πως καλο ειναι να απανταμε σε οτι γνωριζουμε η μας εχει τυχει που και παλει απλα λεμε την δικη μας εκδοχη. το να εχω διαβασει κατι καπου καπως και να το λεω παντου δεν ειναι εφαρμόσιμο και δεν βοηθαει και πολυ. καταλαβαινω πως απο την καλη τους καρδια πολλοι θεκουν να πουν κατι μα καλο ειναι να μιλανε σε θεματα που εχουν κατι σημαντικο να πουν. εμπειρος δεν ειναι καποιος που εχει καναρινια 7 χρονια πχ αλλα ο καθε ενας που του εχει τυχει κατι αντιστοιχο με το καθε θεμα που μιλαμε, εγω ειμαι εδω για να βοηθηθω και οχι να βλεπω τα μνμ καποιων που απλα λενε για να πουν. ελ[πιζω ο καθενας να επιασε το νοημα...
Ναι Πάνο το καταλάβαμε για μένα το λες.. Το έπιασα το νόημα. Δε θα συνεχίσω την κουβέντα γιατί δεν υπάρχει κάποιο νόημα και δε θα βγάλει πουθενά... Ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί είτε λέγοντας αυτά που έχει διαβάσει είτε λέγοντας αυτά που έχει ζήσει. Το φόρουμ είναι για να λένε ΟΛΟΙ τις απόψεις τους και όχι μόνο οι εκτροφείς (χομπίστες και μη) που έχουν εμπειρία άνω των 25 ετών. Είτε το αποδέχεσαι κι ας σε κουράζει και παραμένεις μέλος της παρέας μας είτε όχι. Το να μου κάνεις κριτική γιατί λέω κάτι για το οποίο έχω διαβάσει και δεν το έχω ζήσει δεν θα οδηγήσει πουθενά γιατί θεωρώ πως και αυτό για κάποιον που δε ξέρει τα βασικά είναι βοήθεια και μ αρέσει να βοηθάω και να προσφέρω. Και πραγματικά νιώθω αδικημένη να δέχομαι κριτική παρόλο που σπαταλάω ώρες από το χρόνο μου επειδή λέω την εμπειρία που έχω κι ας είναι μόνο 7 χρόνων. Τέλος του off topic!
 
Ο καθένας καταθέτει όσα ξέρει, μπορεί και θέλει. Το ίδιο κάνει και η @alicedros
Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πάρα πολλά... αλλά τα κρατούν ως εφτασφράγιστο μυστικό. Για μένα είναι άχρηστα..
Γνώση που δεν ταξιδεύει... και άχρηστη είναι και κακό κάνει...
Ο καθένας από το μετερίζι που του πρέπει, στο βαθμό που μπορεί... Βοηθάει...
Κανείς δε γεννήθηκε και να τα ξέρει... Οφείλουμε να διαβάζουμε και να μαθαίνουμε... χρόνια μετά θα κάνουμε ταμείο.
Και στο ταμείο υπάρχουν καταθέσεις, γνώσεων, εμπειριών αλλά και διάθεση βοήθειας.
Κι εμείς όλοι εδώ μέσα το τελευταίο το έχουμε σίγουρα.
 
Καλά.. Δώσε σε μας το ταμείο με τις καταθέσεις.. Και κράτα εσύ τη γνώση :D

*Το κακό είναι ότι λίγοι μένουν σε βάθος χρόνου στα φόρουμς. Γι αυτό οι νέες ''φουρνιές'' θα πρέπει να παίρνουν τη σκυτάλη!
 
Ήθελα να σταματήσει αυτό το θέμα, γιατί χωρίς λόγο μας έχει λυπήσει, βλέποντας την ενόχληση που έχει προκαλέσει στην Αλίκη.
Πάνο, άνοιξες ένα θέμα και κάποιοι, με τις λίγες ή πολλές γνώσεις μας, προσφερθήκαμε να πούμε δυο κουβέντες.
Μεταξύ αυτών και η Αλίκη.
Όσοι από εμάς ανήκουμε στους mods, δεν σημαίνει πως είμαστε παντογνώστες, ούτε καν καλύτεροι γνώστες από άλλα μέλη - φίλους του forum.
Απλά έχοντας μια καλή βάση, έχουμε αναλάβει κάποια πρακτικά καθήκοντα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των συζητήσεων του forum.
Η πρόθεσή μας, όλων μας σε διαβεβαιώ Πάνο, είναι αγαθή, να μην μένει κανένα ερώτημα αναπάντητο και όσα δεν μπορούμε από μόνοι μας να διαχειριστούμε, επιστρατεύουμε (δημόσια ή ιδιωτικά) μέλη των οποίων το γνωστικό επίπεδο είναι υψηλό, για να απαντηθούν.
Δεν έχουμε λόγο να αποδείξουμε κάτι, μαθαίνουμε, πληροφορούμαστε και μεταδίδουμε με απλή διάθεση δοτικότητας όσα γνωρίζουμε, με βασικό και κύριο στόχο να περνούν τα οικόσιτά μας καλά και η ζωή η δική μας των φροντιστών τους να είναι ευκολότερη.
Οι συμβουλές της Αλίκης ήταν στο πνεύμα των άρθρων του petbirds και δεν περιείχαν κάποιο λάθος.
Αυτά επειδή η Αλίκη ανήκει στους συντονιστές.
Πέραν όμως της Αλίκης που κακώς λέει ότι νοιώθει αδικημένη αν και αγαπητή σε όλους, υπάρχουν πολλά νέα μέλη που αν η συμμετοχή προϋποθέτει να είναι παντογνώστες, τους κόβουμε τα φτερά να αναρτήσουν και την παραμικρή συμβουλή σε κάποιον ακόμα πιο "φρέσκο" στην παρέα.
Κάτι που δεν είναι επιθυμητό.
Ακόμα και στην περίπτωση που ξεφύγει, από άγνοια κάποιο λάθος, δεν είναι ανάγκη να τρομάζει κάποιος, υπάρχουν άνθρωποι που παρατηρούν και διορθώνουν.
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω Πάνο να αναγνωρίσεις την δίκαιη ενόχληση της Αλίκης, η οποία απλώς προσπάθησε να σε βοηθήσει, και να το επανορθώσεις.
Δεν στο ζητώ ως συντονίστρια αλλά ως άτομο, ως Μαρία και σ' ευχαριστώ.
 
Μα δεν ειχα σκοπο να βλαψω κανεναν. Εγω μια μικρη παρατηρηση εκανα διαβαζοντας πολλα θεματα απλα με κουρασε λιγο η επαναληψη περι ασβεστιου δεν ειπα τπτ περισσοτερο. Ειπα απλα οτι δ κολλαει παντου κ δεν χρειαζεται παντου. Συγνωμη αν φανηκα κακος! Οσο για το ποιοι απαντανε εδω σιγουρα ολοι μπορουμε να διαβαζουμε τα παντα κ να λεμε την αποψη μας αλλα καλο ειναι να βοηθανε αυτοι που ξερουν οχι αυτοι που εχουν τη καλη προθεση. Η καλη καρδια δ βοηθαει να λυθουν σοβαρα ζητηματα. Καθαρα η ταπεινη μ αποψη ειναι δ επεται πως ειναι κ σωστη!

Φιλικα
 
Αυτό είναι αρκετό και είναι η ουσία για να κλείσει το θέμα.
Συγνωμη αν φανηκα κακος!

Όσο για το ποιοι απαντούν...
το σύστημα σε ένα φόρουμ δεν δουλεύει εν είδη συμβουλευτικής γραμματείας του στυλ, κάποιοι δεν ξέρουν και ρωτούν και κάποιοι "ειδικοί" απαντούν.
Ανοίγονται συζητήσεις και συνεισφέρει καθένας, με τις γνώσεις, τις απορίες, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του.
Το λάθος κάποιου, μπορεί να εισφέρει πολύ περισσότερα σε μια συζήτηση, από την απλή παράθεση του σωστού, μέσω ενός γόνιμου προβληματισμού που θα αναπτυχθεί.
Εγώ πχ αν σήμερα απαντήσω, κάλλιστα αύριο μπορεί να ρωτήσω, και να μου απαντήσει ο ίδιος που είχα συμβουλεύσει προ ημερών. Δεν υπάρχουν στεγανά στην γνώση.

Παρακαλώ να σεβαστούμε το κλείσιμο της υπόθεσης εδώ και να μην συζητηθούν θέματα πέραν της αρχικής ερώτησης, αν και ήδη λύθηκε το θέμα στο άλλο thread που ανοίχθηκε Η αυξημένη χορήγηση ασβεστίου είναι επικίνδυνη; .
 
Back
Top