Αναπαραγωγή Κανάρα δεν κάθεται στη φωλιά μετά την αλλαγή κλουβιού

ζουλι παπαι

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2017
Μηνύματα
18
Πόλη
Κάτω Αχαΐα
Γεια σας παιδια θελω τα φωτα σας.. Εδω και πεντε μερες πηρα μια καναρα απο ενα πετ σοπ..στην φωλια της ειχε ενα αυγο το οποιο μου το εσπασε η κοπελα την ωρα που πηγε να την βαλη σε δικο μου κλουβι.. Απο εκεινη την ημερα η καναρα δεν καθεται στην φωλια και εχτες της την χαλασα και ειδα οτι ειχε αλλο ενα σπασμενο και κλουβιο.. Την ιδια μερα που την αγορασα.. Αγορασα και ενα αρσενικο το οποιο το εβαλα στην ιδιο κλουβη και τον αλαξα την αλλη μερα σε δικο του.. Τωρα που μηλαμε της αλαξα μερια της φωλια της αλλα τα ιδια μηπως καποιος ξερει να μου πει αν θα πρεπει να την βαλω στο αρσενικο..
 
Θα ήταν έκπληξη αν συνέχιζε μετά από αλλαγή χώρου και κλουβιού να παραμείνει στη φωλιά.
Το αυγό που έκανε και μας γράφεις πως ήταν σπασμένο και κλούβιο ήταν δρομολογημένο να βγει γι αυτό και το έκανε.
Το ότι ήταν σπασμένο θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί αυτό σηματοδοτεί πιθανή έλλειψη ασβεστίου στο πουλί αν δεν ήταν ατύχημα.
στην φωλια της ειχε ενα αυγο το οποιο μου το εσπασε η κοπελα την ωρα που πηγε να την βαλη σε δικο μου κλουβι
Ποτέ δεν αλλάζουμε χώρο σε πουλί που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. ΠΟΤΕ!
την ιδια μερα που την αγορασα.. Αγορασα και ενα αρσενικο το οποιο το εβαλα στην ιδιο κλουβη
Επίσης κι αυτό μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο μια και ενώνεις δυο πουλιά που μπορεί να μεταφέρουν οποιαδήποτε μορφή ασθένειας.
Χρειάζονται 40 μέρες καραντίνα μέχρι να ενωθούν.
τωρα που μηλαμε της αλαξα μερια της φωλια της αλλα τα ιδια
Όσες αλλαγές να κάνεις η φωλιά είναι σαν να μην υπάρχει.
Σε μια δυο βδομάδες ίσως ξεκινήσει εκ νέου τις προσπάθειες για να φτιάξει νέα φωλιά το ζητούμενο όμως είναι αν πρέπει να της επιτρέψουμε να το κάνει.
Αν της το επιτρέψεις θα φτάσει Αύγουστος όταν θα βγάλεις τα μικρά από το κλουβί με τους γονείς τους
Σε μια βδομάδα μπαίνουμε στο καλοκαίρι και είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν καναρίνια σε αναπαραγωγή...
 
Παιδια σηγνωμη αλλα ειμαι τελειος ασχετη με το θεμα.. Το αυγο το πρωτο ηταν ενταξη αλλα η κοπελα το εσπασε βγαζοντας την φωλια της.. Το αλλο το ειδα ηταν απο μερες γιατι το ειδα οταν της χαλασα την φωλια.. Τωρα που μηλαμε εχει ξεκηνηση και ξαναφνιαχμη φωλια εχω το αρσενικο ξεχωριστα.. Το ειχα βαλη το βραδυ που το αγορασα και το μεσημερι τον ξεχωρισα
 
τωρα που μηλαμε εχει ξεκηνηση και ξαναφνιαχμη φωλια εχω το αρσενικο ξεχωριστα.
Πρέπει να είναι ξεχωριστά όπως και πρέπει αφού ολοκληρώσει τη φωλιά της να την αφήσουμε 5-6 μέρες να κλωσήσει τα άσπερμα αυγά και να τα πετάξουμε στη συνέχεια για να την αφήσουμε να ξεκουραστεί.
Την επόμενη άνοιξη οι αναπαραγωγικές προσπάθειες...
 
@ζουλι παπαι,
Το καλοκαίρι τα καναρίνια κάνουν επι περιπου δυο μήνες πτερορροια. Ειναι η κατάσταση στην οποία αλλάζουν όλο το πτερωμά τους, απαιτούνται λοιπόν για αυτο πόροι απο τον οργανισμό και την τροφή τους και πολλή ενέργεια. Πριν μπουν σε πτερορροια, τώρα δλδ που μιλάμε, χρειάζεται μια περίοδος ξεκούρασης, ώστε τα πουλιά να μην κάνουν πτερορροια εξαντλημένα, διότι αυτο θα μπορουσε να επηρεάσει την υγεία, ακόμα και τη ζωη τους. Έτσι λοιπόν, κάπου τωρα σταματούν και οι αναπαραγωγές, που ούτως ή άλλως ειναι φοβερά απαιτητικές για τα πουλακια και τα εξαντλούν. Επισης πλεον η υγρασία, η θερμοκρασια και η διάρκεια της ημέρας, τείνουν να γίνουν ακατάλληλες για αναπαραγωγή. Επιπροσθετα, τα πουλακια πρεπει να μπαίνουν σε αναπαραγωγή, αφού πρώτα, επι διμήνου, έχουν προετοιμαστεί διατροφικά με ειδικές τροφές για κατι τέτοιο.
Με άλλα λογια, μην επιχειρείς φέτος αναπαραγωγή, αλλά διάβασε άρθρα μας για τη φροντίδα των πουλιων και ρώτα μας ο,τι θέλεις, ό,τι δεν εισαι σίγουρη.
Ξεκίνα απο την τροφή, το κλουβί, το μέρος που τα εχεις...
Να τα χαιρεσαι!
 
Ευχαρηστω για της συμβουλες ειναι πολυ χρησημες.. Αλλα τωρα αρχησε να φτιχνη φωλια και καθεται βασηκα δεν εχει ακομα αυγα να κλωσηση..σηνηθως κανουν πεντε.. Αυτη εκανε δυο μεχρι στηγμης το ενα το εσπασε η κοπελα απο πετ σοπ.. Και το αλλο το βρηκα σπασμενο κλουβιο.. Θελω να μου πηται αν σηνεχηζη να γενα και τα αλλα τρια..η απλα το κανει επειδη θελει να ζευγαροση..
 
Εννοειται οτι θέλει να ζευγαρώσει. Ελλείψει αρσενικού ούτως ή άλλως θα γεννούσε, γιατι ειναι ο καιρός της για αυτό. Επισης δεν σημαίνει οτι θα κάνει και αλλα αυγά ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός 5. Άσε την να κάνει τη φωλιά, να κλωσήσει κανονικά και επειτα, απέσυρε μετά απο 15 ημερες τη φωλιά, αν δεν την εχει εγκαταλείψει νωρίτερα απο μόνη της και διάβασε τα άρθρα περί φροντίδας καναρινιων.
Πριν όμως πετάξεις τα αυγά, κάνε και μια ωοσκόπηση ( κοίτα τι πρεπει να κανεις στο αντίστοιχο άρθρο) μην και τα αυγά ειναι πιασμένα και έχουν πουλακια μέσα, έστω καποια απο αυτά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top