Γενικά Κανάρα κάθεται στον πάτο και γύρω της υπάρχουν 3 αυγά

Είναι σίγουρα αποτελεσματικό αυτ
Μου είχε προταθεί ως λύση σε παλιότερο θέμα μου εντός του forum.
Η έκβαση της κατάστασης ήταν ομαλή και φυσικά ήταν πιο εύκολη η χορήγηση μέσω του ρουθουνιού σε σχέση με αυτή μέσω του στόματος.
Η διαδικασία γίνεται ταχύτερα και πιο άμεσα καθώς δεν δίνεται ο αγώνας για να ανοίξει το πουλί το στόμα του.
 
Στην περίπτωση έχουμε ένα θηλυκό που αρνείται να σταματήσει τα μητρικά της καθήκοντα και μόνο με λύσεις αλλαγής συνθηκών του περιβάλλοντος μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Αν λάβουμε υπόψη πως όλα στα καναρίνια ρυθμίζονται μέσω της φωτοδοσίας (ορμονικές λειτουργίες και φάσεις ζωής) τότε η αλλαγή περιβάλλοντος και η τοποθέτησή του σε πιο σκοτεινό χώρο είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Εγώ αυτό θα έκανα.

Η χορήγηση βοηθητικά extra ασβεστίου αφορά μόνο τις μέρες της ωοτοκίας και όχι αυτές που ακολουθούν.
Δεν γνωρίζω ακριβώς πως μπορεί να δοθεί με ασφάλεια κάποιο φάρμακο μέσω των ρουθουνιών ενός πουλιού... Πιστεύω όμως πως με σταγονόμετρο και μέσα από το "στόμα" του είναι αρκετά πιο ασφαλές... ειδικά για μας τους μη ειδικούς.

Κατά τη γνώμη μου όμως... η σταγόνα υγρού ασβεστίου στο στόμα ισοδυναμεί με "βόμβα" στον οργανισμό του του πουλιού και μόνο στο τελικό στάδιο δυστοκίας μπορεί να προταθεί και να εφαρμοστεί. Μιλάω για το στάδιο που χάνεται κάθε δυνατότητα να "γεννήσει φυσιολογικά" το αυγό, έχει μεγάλο κίνδυνο το πουλί να χάσει τη ζωή του (μυική παράλυση) και προτείνεται μόνο ως "έσχατη λύση".
Το διάφανο αυγό δηλώνει 100% έλλειψη ασβεστίου, μας βάζει σε επίπεδο συναγερμού, αλλά σίγουρα μπορεί να καλυφθεί στον οργανισμό του πουλιού στο εικοσιτετράωρο που ακολουθεί μέχρι την επόμενη ωοτοκία... Και αυτό θα γίνει μέσω της ποτίστρας του νερού με τη σωστή και προτεινόμενη δοσολογία.
 
Παναγιώτη, η απάντηση είναι στο πόστ 17. Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ομαλά αυτή την περίοδο, είναι ακριβώς αυτός. Φωλίτσα (ένα μικρό πήλινο κεσεδάκι γυαρτιου στην θέση που κλωσάει), νήμα, 3-4 πλαστικά αυγά. Μετά απο 4-5 μέρες αρχίζεις να αφαιρείς τα πλαστικά, αφήνοντας μόνον ένα και περιμένεις να σηκωθεί μόνη της. Παρακολούθηση φυσικά για να βλέπεις την φυσική κατάσταση του πουλιού και εάν σιτίζεται κανονικά.
 
λοιπον... σημερα το πρωι της αλαξα κλουβι. τα ιδια παλι βρηκε μια γωνια και την κλωσσαει
 
Back
Top