Ασθένειες Κανάρα μαδάει την πλάτη της

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Είχα ξεκινήσει παλιότερα θέμα για το ίδιο καναρίνι αλλά δεν είχαμε καταλήξει κάτι. Φαινόταν σαν μερικά πούπουλα στην ράχη της να μη φύτρωναν καλά και να εξείχαν. Από τότε έχουν περάσει μήνες και η εικόνα της χειροτέρεψε, απλά τώρα έχω καταλάβει ότι η ίδια μαδάει τα πούπουλα. Τα βγάζει από την πλάτη της, στο σημείο που βάζει το ράμφος όταν κοιμάται. Τα πούπουλα ξαναφυτρώνουν και αυτή τα ξανατραβάει. Τα μασουλάει λίγο, τα βρέχει και τα πετάει στον πάτο του κλουβιού. Αυτό κρατάει από την περσινή αποτυχημένη αναπαραγωγή μέχρι και σήμερα.
 
Οχι δεν έχει παράσιτα. Σαν μανία μου φαίνεται εμένα. Είναι πάντα στο ίδιο σημείο.
 
Την έχω ψάξει αρκετές φορές για ψείρες. Μιλάς για κάτι διαφορετικό? Κάτι που δεν φαίνεται; Επίσης, τα άλλα δε θα είχανε κολλήσει;
 
Θα πω κι εγώ κάτι, πιστεύοντας ότι είναι νευρικότητα του πουλιού... Δεν του βάζεις κανένα χαρτάκι να παίζει κόβοντάς το να περνάει την ώρα του και να εκτονώνεται, μπας και σταματήσει να μαδιέται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έδεσα μια μεγάλη κλωστή στην μια μεριά του κλουβιού και από ότι βλέπω την τραβάει με τις ώρες. Πάντως ο Γιάννης με έβαλε σε υποψίες. Ποιο θα ήταν ένα καλό σκεύασμα να παραγγείλω για να κάνω μια αποπαρασίτωση στα πουλιά εκείνης της κλούβας;
 
Οτάν λες οτι κρατάει απο την προηγουμένη αναπαραγωγική περίοδο μέχρι σήμερα,υποθέτω οτι τώρα έχει γίνει πιο έντονο. (για να το αναφερεις) Και εμένα μου το ξεκίνησε χτες για πρωτη φορα. Δεν είχα την ευκαιρία σήμερα να δω τι έκανε και αν επερνε βαμβάκι οταν μπήκε σήμερα, αλλα προσεξα το απόγευμα που σχολασα οτι ασχολιόταν με το ξεπουπουλιασμα στην πλατη της κάτω απο τα φτερά της και πίσω της. Δεν έδινε σημασία στο βαμβακι όσο ειδα. Θα δω και αύριο τι θα κάνει.Αλλα φοβάμαι μην αποκτουνε τέτοια συνήθεια απο ελλειψη υλικούκαι αφού δοκιμάσουν μετα τους αρέσει και τους μένει κάτι ως κακή συνήθεια και ως προτιμότερο υλικό.
 
Κάνε έναν καλό καθαρισμό του κλουβιού αλλά και των υλικών προλυπτικά. Μπορείς να μας δώσεις λίγα στοιχεία για την διατροφή τους.
 
Δοκιμασε να ψεκασεις ολα τα κλουβια και τα πουλια σου με chevitren και προσεξε απο εκει και περα την συμπεριφορα του για τυχον αλλαγες.Αν παρολα αυτα επιμενει να το κανει υπαρχει και η υποψια για πιθανη ελλειψη σιδηρου την οποια πολλες φορες καλυπτουν τα πουλια τρωγοντας τα φτερα τους τα απο τα οποια λογω του αιματος που εχουν καλυπτουν την ελλειψη αυτη.Φροντισε να τους παρεχεις συμπληρωμα σιδηρου απο φαρμακειου με το οποιο θα εμβαπτισεις ενα κομματι σχοινι το οποιο θα τσιμπαει το πουλι για να παιρνει τον σιδηρο που μπορει να του λειπει.
 
Ποιο θα ήταν ένα καλό σκεύασμα να παραγγείλω για να κάνω μια αποπαρασίτωση στα πουλιά εκείνης της κλούβας;
Θεωρώ πως για την δική σου περίπτωση ιδανικό το https://community.petbirds.gr/threads/chevi-tren-chevita.6881/, επειδή θα καλύψει το πτηνό από πολλά τέτοια παράσιτα και φυσικά θα καθαρίσει και το κλουβί...
Τα καναρίνια δεν παρουσιάζουν συχνά συμπεριφορές που οδηγούν στο μάδημα...
Αν παρατηρήσουμε τέτοια συμπεριφορά πρέπει να το ψάξουμε καλά γιατί συνήθως αιτία είναι η ενόχληση που προέρχεται από τα παράσιτα.
Την έχω ψάξει αρκετές φορές για ψείρες.
Δυστυχώς οι ψείρες παρασιτούν στα πουλιά.. αλλά κρύβονται σε εσοχές του εξοπλισμού κι όχι πάνω τους.
 
Εμένα το μυαλό μου πάει αλλού... Δώστης δοκιμαστικά νήμα και φωλιά και αν την στρώσει όλη αυτή η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στο πύρωμα. Είναι πυρωμένη και θέλει να κάνει μανιωδώς φωλιά!

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις όσα λένε τα παιδιά πάνω! Το Chevitren το βάζουμε όλο το χρόνο προληπτικά!
 
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Γιάννη για ψείρες ψάχνω συχνά και πάνω στα πουλιά, και με παγίδες για τις κόκκινες, και κάτω από τα κλαδιά. Γενικά ψάχνω. Αλλά θα το παραγγείλω και το chevitren, έχετε δίκιο δεν υπάρχει λόγος να μην κάνω μια προληπτική καθαριότητα.
Theodr τα πουλιά τρώνε την manitoba canary best premium και μια φορά τη βδομάδα cede bianko αυγοτροφή με 2 σταγόνες bogena multivit της beaphar.
Αλίκη και αυτό το σκέφτομαι, αν όντως είναι θέμα πυρώματος με τις κλωστές που έδεσα στα κάγκελα θα την κρατήσω απασχολημένη μέχρι να την βάλω ζευγάρι.

Αν δε μπορέσω να βρω το chevitren (γιατί το e-shop που αγοράζω δε το έχει) μπορώ να το αντικαταστήσω με αυτό? Βeaphar Insecticidal Bird Spray
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αποτελεσματικά αλλά προληπτικά σίγουρα θα την κάνουν την δουλειά τους! Προσοχή όμως το ένα είναι για καναρίνια και το άλλο για περιστέρια!
Αλίκη και αυτό το σκέφτομαι, αν όντως είναι θέμα πυρώματος με τις κλωστές που έδεσα στα κάγκελα θα την κρατήσω απασχολημένη μέχρι να την βάλω ζευγάρι.
Παίζει με τις κλωστές ή μπα;
 
Όλο το χειμώνα;
Αν δεν υπήρξαν οι συνθήκες για να την κάνουν να ξεπυρώσει ναι όλο το χειμώνα. Και φυσικά αυτό κάνει κακό στην υγεία της. Αν μόνιμα είναι σε ένα χώρο που μοιάζει με άνοιξη και μαδιέται ένα χρόνο ολόκληρο γιατί θέλει να κάνει φωλιά, δεν έχει αλλάξει ούτε φτέρωμα ούτε έχει ξεκουραστεί. Οπότε κάτι δεν γίνεται σωστά. :)
 
Back
Top