Αναπαραγωγή Κανάρα με καναρινάκι 12 ημερών άρχισε πάλι να γεννάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stra.tsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stra.tsa

PB New Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2019
Μηνύματα
172
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα με υγεία σε όλους! Εγώ πάλι έχω το εξής πρόβλημα. Στη μια φωλιά υπάρχει ένα υγιέστατο καναρινάκι 12 ημερών. Στην άλλη φωλιά η θηλυκιά άρχισε πάλι να γεννάει χωρίς όμως να παραμελεί το καναρινάκι. Στο μεταξύ ο αρσενικός συνεχίζει να την κυνηγάει. Τί να κάνω ; Να χωρίσω το ζευγάρι και να αφήσω τη θηλυκιά μόνη της με δύο φωλιές; Θα τα καταφέρει;
 
Εγώ θα κάνω μια γενικότερη τοποθέτηση προς όλους τους νέους εκτροφείς μιας και βλέπουμε συνεχώς παρόμοια μυνήματα.

Η διαχείριση στην αναπαραγωγή με τον αρσενικό μέσα είναι πιο πολύπλοκη απ'ότι εάν τον βγάζαμε. Οκ, ωραία εικόνα να προσέχει ο αρσενικός τη σύζυγο, να κλωσάει για να την ξεκουράσει, να ταΐζει και να λέμε αχ τι καλός πατέρας που είναι αλλά στην πράξη προκύπτουν δυσκολίες.

Η δική μου συμβουλή είναι να απομακρύνετε τον αρσενικό μετά το 3ο ή 4ο αυγό και να αφήνετε μόνο του το θηλυκό να μεγαλώσει τα μικρά.
 
Να χωρίσω το ζευγάρι και να αφήσω τη θηλυκιά μόνη της με δύο φωλιές; Θα τα καταφέρει;
Όχι δεν θα τα καταφέρει.
Εγω θα άφηνα τα πράγματα ως έχουν. Μαζεύεις τα αβγά,τα επιστρέφεις στο 4ο και όταν το μικρό βγει απο την φωλιά, βάζεις χώρισμα αφήνοντας την κανάρα μόνη. Ευελπιστείς ο αρσενικός να ταίζει το μικρό.
Αν δεν του έδινε αυτή σήμα να την κυνηγήσει θα μάζευες άσπορα αβγά στην δεύτερη γέννα.
 
H δική μου εμπειρική γνώμη περιγράφεται ΕΔΩ canaries.gr/παρουσιάσεις/με-τα-ματια-στην-δευτερη-γεννα/
Τα πάντα εξαρτώνται απο την ικανότητα του διαχειριστή να αντιλαμβάνεται τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά των πουλιών.
Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν την γνώμη οτι τα πράγματα κυλούν πάντα ομαλά σαν σε αυτόματο πιλότο. Μιλώντας γενικά κι' εγώ, θα έλεγα οτι οι γνώσεις ενός πρωτάρη (σε συντριπτικά ποσοστά) δεν επιτρέπουν κάτι παραπάνω απο την αναπαραγωγή του ενός ή δυό ζευγαριών που φιλοξενούμε στο μπαλκόνι μας και σ' αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ λόγος, για περισσότερους απο έναν αναπαραγωγικούς κύκλους. Οι πολλοί αναπαραγωγικοί κύκλοι σημαίνουν εκτροφή, που είναι κάτι άλλο. Πολύ πιο πολύπλοκο. Στηρίζεται σε βαθιά γνώση ουσίας, αλλά και πολλών λεπτομερειών, γύρο απο το αντικείμενο και χρειάζεται προετοιμασία και συνέπεια στην διαχείριση επίσης πολύ σοβαρή.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας!
Έπειτα από 6 ώρες περίπου με το ζευγάρι χωρισμένο, όλα κυλούν ομαλά. Το αρσενικό κελαηδάεί στο κλουβί του και το θηλυκό ταΐζει ήσυχο το μωρό της. Πότε πότε πηγαίνει και κάθεται στη φωλιά με το καινούριο, ένα προς το παρόν, αυγό της. Νομίζω πως μόνη της τελικά είναι καλύτερα.
 
Καλές οι θεωρίες αλλά στην ώρα τους.
Το αρσενικό κελαηδάεί στο κλουβί του και το θηλυκό ταΐζει ήσυχο το μωρό της. Πότε πότε πηγαίνει και κάθεται στη φωλιά με το καινούριο, ένα προς το παρόν, αυγό της. Νομίζω πως μόνη της τελικά είναι καλύτερα.
Νομίζω ότι σε από αυτό το πλάνο λείπει ακόμα το γλαστράκι με το χώμα και την τριανταφυλλιά.
Σε 3-4 μέρες που θα έρθουν τα σκούρα, θα τα ξαναπούμε και ίσως να προλαβαίνεις να αλλάξεις κάπως τα πράγματα.
Καλή επιτυχία στο πείραμά σου.
 
Να το χαρείς,υγιές και δυνατό!
Πως έγινε την Τρίτη να ήταν 12 ημερών και σήμερα Πέμπτη 18;
Ναι, προφανώς εκανα λάθος, φίλε μου! Είναι μικρότερο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
 
Στο μεταξύ έχω το εξής πρόβλημα. Το μικρό, δεύτερη μέρα που πετά ελεύθερα στο κλουβί, πηγαίνει συνεχώς και κάθεται πάνω στα νέα αυγά στη φωλιά της μάνας του και δεν κουνιέται από εκεί. Είναι φυσιολογικο αυτό; Πρεπει να κάνω κάτι;
 
Καλο ειναι να βαλεις το χωρισμα στην ζευγαρωστρα σου και να αφισεις μονο του το καναρινακι να το ταΐζουν μεσα απο τα καγκελακια, για να μην εχεις καποιο προβλημα με τα αυγα...
Τωρα καποιος αλλος μπορει να εχει αλλη γνωμη...
 
Το μικρό, δεύτερη μέρα που πετά ελεύθερα στο κλουβί, πηγαίνει συνεχώς και κάθεται πάνω στα νέα αυγά στη φωλιά της μάνας του και δεν κουνιέται από εκεί. Είναι φυσιολογικο αυτό; Πρεπει να κάνω κάτι;
Πόσων ημερών είναι το μικρό;
Πόσα αυγά έχει η κανάρα;
 
Πόσων ημερών είναι το μικρό;
Πόσα αυγά έχει η κανάρα;
Το μικρό είναι 18 ημερών περίπου και η καναρα έχει δυο αυγά. Είναι μόνη της στη ζευγαρωστρα με το καναρινάκι, γιατί το αρσενικό το έχω βάλει σε άλλο κλουβί μόνο του.
 
γιατί το αρσενικό το έχω βάλει σε άλλο κλουβί μόνο του.
Γιατί το έκανες αυτό;
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Πόσων ημερών ήταν το μικρό όταν έβγαλες τον κάναρο από την ζευγαρώστρα;
Η κανάρα ταίζει το μικρό;
Υπάρχει οπτική επαφή του κάναρου και της κανάρας;
 
Το αρσενικό το έβγαλα γιατί κυνηγούσε συνέχεια την θηλυκιά και δεν την άφηνε σε ησυχία. Μπορώ να τον επαναφέρω, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Ίσως το χώρισμα είναι καλύτερο.
Το αρσενικο επρεπε να το εχεις στην ιδια ζευγαρωστρα για να ταΐζει τιν καναρα και το μικρο...
[automerge]1585321812[/automerge]
Γιατί το έκανες αυτό;
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Πόσων ημερών ήταν το μικρό όταν έβγαλες τον κάναρο από την ζευγαρώστρα;
Η κανάρα ταίζει το μικρό;
Υπάρχει οπτική επαφή του κάναρου και της κανάρας;
Πιστεύεις, φίλε μου, ότι πρεπει να επαναφέρω τον αρσενικό στη ζευγαρωστρα; Σε αυτή την περίπτωση, στη ζευγαρωστρα θα υπάρχει το καναρινάκι 18 ημερών, η θηλυκιά με τα 2 αυγά στη φωλιά της και ο αρσενικός.
 
Back
Top