Ασθένειες Κανάρα με φουσκωμένο στήθος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vkr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αλίκη, @alicedros εγώ θα έλεγα μεγάλη προσοχή στην διατροφή. Πρόσφατο παράδειγμα με ένα δικό μου καναρίνι σε κλούβα 2μ έτρωγε μόνο από τις αυτόματες ταΐστρες μόνο τους λιπαρούς σπόρους και έγινε μπαλόνι. Τώρα του κάνουμε διατροφή και δεν του αρέσει.
Κι γω μια απ τα ίδια! Τα έχω σε κλουβάρα και σχεδόν όλα έχουν λίπος.. Μάλλον φταίει το ότι βάζω πολύ συχνά φρέσκια τροφή γιατί φοβάμαι πως δεν τρώνε.. ☹
 
Έχεις έξυπνο πουλάκι τότε

Αφού έγινε μπαλόνι και πήγε μόνο του σε ατομικό κλουβί στην ταΐστρα που του είχα έτρωγε μόνο τους λιπαρούς. Τώρα 3η βδομάδα έχει αρχίσει να τρώει τα πάντα και να ξεφουσκώνει.

Μάλλον φταίει το ότι βάζω πολύ συχνά φρέσκια τροφή γιατί φοβάμαι πως δεν τρώνε..

Όταν λες φρέσκια τροφή; Αυγουλάκια... Μην ξεχνάμε οτι ειναι σποροφάγα όπως θα πει και ο Γιάννης @misalouris
 
Όταν λες φρέσκια τροφή; Αυγουλάκια...
Όχι καλέ! Ανανεώνω συχνά τους σπόρους που τρώνε! Κάθε 2-3 μέρες βάζω και φρέσκους σπόρους γιατί αγχώνομαι πως δεν τρώνε... ενώ τα τσόφλια τα φυσάω καθημερινά... Αυγό/αυγοτροφή τρώνε στη συχνότητα που πρέπει ανα εποχή και πάντα υπολογίζω ένα κουταλάκι του γλυκού για έκαστο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: theodr
Αλίκη, @alicedros ... Πρόσφατο παράδειγμα με ένα δικό μου καναρίνι σε κλούβα 2μ έτρωγε μόνο από τις αυτόματες ταΐστρες μόνο τους λιπαρούς σπόρους και έγινε μπαλόνι.

-Αν αυτό μπορεί να συμβεί σαν δυνατότητα, πετάς τις ταΐστρες. Αυτού του τύπου οι ταΐστρες όταν είναι καλοσχεδιασμένες ΔΕΝ δίνουν τέτοια δυνατότητα επιλογής.
Αλλά, για να μην υπάρχει λανθασμένη εντύπωση, το πάχος δεν αποκτάται μόνον απο τους λιπαρούς σπόρους, μα και απο τα λιπαρά των υπολοίπων και βασικά απο το ύψος των υδατανθράκων τους. ΚΕΧΡΙ = 56% , ΒΡΩΜΗ=65% .
Όταν καταναλώνονται πολλοί υδατάνθρακες, ειδικότερα εάν η αυξημένη κατανάλωση δεν συνοδεύεται από "γυμναστική", η περίσσεια ποσότητα του θρεπτικού συστατικού αποθηκεύεται ως λίπος για να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως πηγή ενέργειας όταν το σώμα θα την χρειαστεί. 😉


 
Αν αυτό μπορεί να συμβεί σαν δυνατότητα, πετάς τις ταΐστρε

Και όμως μπορεί να συμβεί και δεν θα πετάξω τις ταΐστρες. Το συγκεκριμένο πουλί έτρωγε λιπαρούς σπόρους μόνο. Όταν το μετέφερα σε ατομικό κλουβί το είδα με τα μάτια μου πως διάλεγε τους σπόρους.

Αυτού του τύπου οι ταΐστρες όταν είναι καλοσχεδιασμένες

Ποια είναι η γνώμη σου; Δουλεύω αυτές τις ταΐστρες.
dian.webp

ειδικότερα εάν η αυξημένη κατανάλωση δεν συνοδεύεται από "γυμναστική"

Πόσο μεγαλύτερη να γίνει η κλούβα για να κάνουν γυμναστική. Πιθανόν το συγκεκριμένο Μάκη @mgerom είναι τεμπέλικο.
 
Πόσο μεγαλύτερη να γίνει η κλούβα για να κάνουν γυμναστική. Πιθανόν το συγκεκριμένο Μάκη @mgerom είναι τεμπέλικο.[/QUOTE είπε:
Έχεις και τα κλαδάκια σε απόσταση για να αναγκάζεται να ανοίγει τα φτερά, έστω και λίγο.
Ίσως να βοηθούσαν τα στικ, γιατί για να τραβήξει ένα σπόρο καίει περ/ρες θερμίδες και μερικά καβαλάνε το στικ που κρέμεται όπως οι καρδερίνες.
Αν ισχύει ότι για μας τους ανθρώπους, συμπληρώνεις με φρούτα και λαχανικά για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός.
 
Και όμως μπορεί να συμβεί και δεν θα πετάξω τις ταΐστρες. Το συγκεκριμένο πουλί έτρωγε λιπαρούς σπόρους μόνο. Όταν το μετέφερα σε ατομικό κλουβί το είδα με τα μάτια μου πως διάλεγε τους σπόρους.



Ποια είναι η γνώμη σου; Δουλεύω αυτές τις ταΐστρες.
View attachment 39181



Πόσο μεγαλύτερη να γίνει η κλούβα για να κάνουν γυμναστική. Πιθανόν το συγκεκριμένο Μάκη @mgerom είναι τεμπέλικο.

Tις έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Υπάρχουν πολύ καλύτερες, αν θέλεις να μη γίνεται επιλογή των σπόρων. 😉
...
View attachment 39181
Πιθανόν το συγκεκριμένο Μάκη @mgerom είναι τεμπέλικο.

Σωστό! Γι' αυτό δεν φτάνει μια μεγάλη κλούβα πτήσεων. Χρειάζεται και..λόγος για να κινηθούμε. Ενα πολύ ανταγωνιστικό αρσενικό για παρέα είναι ότι πρέπει! . Βέβαια αυτά γίνονται πολύ πρίν την έναρξη της προετοιμασίας για αναπαραγωγή.
 
Υπάρχουν πολύ καλύτερες, αν θέλεις να μη γίνεται επιλογή των σπόρων.

ΤΙ προτείνεις; Αν έχεις κάτι καλύτερο τις πετάω και αγοράζω καινούργιες.

Ενα πολύ ανταγωνιστικό αρσενικό για παρέα είναι ότι πρέπει!

Σαφώς είναι μια λύση αν είναι όμως όλα χοντρά στην κλούβα. Εμένα προσωπικά μόνο ένα το οποίο άρχισε να παχαίνει σε ατομικό κλουβί και το έβαλα σε κλούβα για γυμναστική αλλά αυτό έκανε πάρτυ φαγητού με τις αυτόματες ταΐστρες.
 
Της ιδίας εταιρείας μ' αυτήν που έχεις, υπαρχει η τελευταία παραλλαγή.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Είναι της 2GR και τις εισάγει ο Ξύδης -ΛΥΔΙΑ-

Οι παλαιότερες που έχω χρησιμοποιήσει. Δοκιμασμένες. Δεν επιτρέπουν κι' αυτές
στο πουλί, να "σγαρλεύει" και να βρίσκει τους σπόρους που του αρέσουν περισσότερο.

Στην ίδια λογική, λίγο παλαιότερη αλλά με πολλά χρόνια προσφορά και η “MILLENIUM” Maxi

08.03.022-800x700_0.jpeg
 
Μάκη @mgerom σε ευχαριστώ, θα αγοράσω δοκιμαστικά της 2GR με 3 τρύπες στην πρόσοψη! Φυσικά δεν έχω παράπονο από αυτές που έχω αλλά καλό είναι να βρίσκουμε το καλύτερο.
 
Εμένα πάντως κάνουνε παρόμοια πράγματα. Τουλάχιστον αυτά που έχω μέσα τους βάζω τροφή για μια δυο μέρες αλλά εξαφανίζουνε τους λιπαρούς και δεν μου αρέσει να περιμένω να φάνε όλο το κέχρι γιατί από την άλλη πιστεύω ότι στρεσσάροντε και κάπως παραπάνω όταν δεν υπάρχει επαρκής τροφή. Οπότε ενώ έχει μείνει λίγο κέχρι συμπληρώνω ακόμα μια κουταλιά την ημέρα.Απλά καλομάθανε και ίσως με μάθανε ότι θα τους ξαναβάλω και κάνουνε υπομονή μέχρι να μπει τροφή και περιμένουνε τους λιπαρούς. Τρώνε και κέχρι δεν μπορώ να πω αλλά αφήνουνε κάμποσο.Αυτές με την τρύπα που έδειξε ο κ. Μάκης τις έχω αγοράσει αλλά φοβάμαι να τις χρησιμοποιήσω τώρα στην αναπαραγωγή. Όχι αυτήν στο βίντεο την άλλη που η πατήθρα είναι κάθετα.Αν και αυτό το κάθετα κάπως μου κάθεται δεν ξέρω κατά πόσο θα βολεύει το πουλί ενώ στο βίντεο είναι καλύτερα που είναι παράλληλα. Σίγουρα όμως το καλοκαίρι θα μπούνε σε κάποια κλουβιά. Το θηλυκό που έχω σε εξωτερικό χώρο μια χαρά τα τρώει όλα και το κέχρι.
 
Εμένα πάντως κάνουνε παρόμοια πράγματα. Τουλάχιστον αυτά που έχω μέσα τους βάζω τροφή για μια δυο μέρες αλλά εξαφανίζουνε τους λιπαρούς και δεν μου αρέσει να περιμένω να φάνε όλο το κέχρι γιατί από την άλλη πιστεύω ότι στρεσσάροντε και κάπως παραπάνω όταν δεν υπάρχει επαρκής τροφή. Οπότε ενώ έχει μείνει λίγο κέχρι συμπληρώνω ακόμα μια κουταλιά την ημέρα.Απλά καλομάθανε και ίσως με μάθανε ότι θα τους ξαναβάλω και κάνουνε υπομονή μέχρι να μπει τροφή και περιμένουνε τους λιπαρούς. Τρώνε και κέχρι δεν μπορώ να πω αλλά αφήνουνε κάμποσο
Κι γω μια απ τα ίδια... Και μέσα στην κλούβα φοβάμαι για ανταγωνισμό... Και δυστυχώς μέσα στην κλούβα αυτές οι ταίστρες δεν μπαίνουν.. ☹
 
Back
Top