Αναπαραγωγή Κανάρα συνεχίζει να κάθεται στη φωλιά και μετά την αφαίρεση των αυγών

Πόλη
Ασπρόπυργος
Καλημέρα παιδιά θέλω νά σάς κάνω μια ερώτηση.γενησε ή καναρα μου 4 αυγά τά κλωσαγε 14 ημέρες τους έκανα ωοσκοπηση και είναι ασπορα.αφαιρεσα τά αυγά αλλά αυτή συνεχίζει να καθετε να βγάλω τί φωλιά και για πόσο ευχαριστώ.

Καλημέρα. Έχει φαντάζομαι αρσενικό στο κλουβί της, έτσι δεν είναι;
Έχει κάνει διατροφική προετοιμασία και η κανάρα και το αρσενικό καναρίνι; Αν ναι, πες μας για πόσον καιρό και τι τους έδινες να τρώνε και με τι συχνότητα.
Να υποθέσουμε ότι τα καναρίνια ζουν σε εσωτερικό χώρο; αν ναι, πες μας ακριβώς το πρόγραμμα ημερησίου φωτός στο οποίο ζουν, δλδ τι ώρα ξυπνούν και τι ώρα κουρνιάζουν για ύπνο.
Τα έχεις δει να ζευγαρώνουν; Αν όχι, μήπως έχεις ακούσει πολύ έντονο, σχεδόν επικό κελάηδημα από τον αρσενικό όσο εσύ ήσουν σε άλλον χώρο;
Το ότι τα αυγά είναι άσπορα το είδες με ωοσκόπηση. Υπάρχει περίπτωση να έκανες κάποιο λάθος; Δλδ, σου ζητώ να μας πεις τι είδες κατά την ωοσκόπηση. Μήπως πριν απορρίψεις τα αυγά, τα άνοιξες να δεις τι υπάρχει μέσα; Αν ναι, είδες μόνο κρόκκο ή και κάτι άλλο διαφορετικού χρώματος;

@ianos Επειδή και πέρυσι για πρώτη φορά από 3 ζευγάρια που έβαλα 2 γενιές εβγαλα 16 πουλάκια μου πήγαν όλα καλά είχα διαβάσει στο φόρουμ τά πάντα για την διατροφή τους, πριν την αναπαραγωγή είναι σέ κλειστό χώρο όχι θερμαινόμενο, ανάβει λάμπα από τις6 τό πρωί η αλήθεια φέτος ξεκινησα 1,5 μήνα ποιο νωρίς αυτό όμως δε μου συνέβη πέρυσι να μου βγουν ασπορα νά τά πάρω και να συνεχίσει ή καναρα νά κάθεται, τά αυγά ήταν σίγουρα ασπορα γιατί τά έσπασα μετά καί ήταν σκέτο κορκο και ασπράδι σέ ευχαριστώ πολύ ιανε για την άμεση απάντηση

ανάβει λάμπα από τις6 τό πρωί
ναι, αλλά έως τι ώρα έχουν φως;
Συνήθως ξεκινά κανείς διατροφική προετοιμασία νωρίτερα στα αρσενικά (τουλάχιστον 2 εβδομάδες νωρίτερα) από ό,τι στα θηλυκά. Εν΄ ολίγοις τα θηλυκά πυρώνουν πιο σύντομα, πιο εύκολα κλπ. Και φυσικά το φως και κυρίως η διάρκειά του είναι ο βασικότερος παράγοντας με τον οποίο καταλαβαίνουν ότι είναι άνοιξη. Επομένως ίσως τα θηλυκά θα έπρεπε να βρίσκονται σε περιβάλλον μικρότερης ημερήσιας διάρκειας φωτός.
Θα έλεγα ότι τώρα καλύτερα θα ήταν να αφαιρούσες τη φωλιά για κανένα διβδόμαδο όσο να ετοιμαστεί το αρσενικό και βλέπεις. Ίσως μάλιστα καλύτερα θα ήταν να χωρίσεις οπτικά και ακουστικά το θηλυκό πουλί, μήπως και παραταθεί έτσι ο χρόνος στον οποίο θα προχωρήσει σε δεύτερο κύκλο ωοτοκίας.
Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις ομοιώματα αυγών (πωλούνται σε πετσοπ) και να την αφήσεις εκεί που είναι στη φωλιά. Αλλά θεωρώ ότι κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να παραμείνει να κλωσά και είναι ήδη μετά από 14 ημέρες κλωσήματος, μπορεί να εξαντληθεί.

@ianos Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καλέ μου φίλε με κατατοπισες πλήρως την πατισα εφέτος περιση ξεκίνησα 15 Φλεβάρη και δεν είχα πρόβλημα φέτος ξεκινησα Χριστούγεννα εκανα πονηραδες, Να είσαι πάντα καλά Ιανε.

Back