Αναπαραγωγή Κανάρα φούσκωνε και έκανε σπασμωδικές κινήσεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά για την πάντα χρήσιμη βοήθεια σας. Έχω βάλει την καναρα μου να ζευγαρώσει. Έφτιαξαν την φωλιά κανονικά και μέχρι εκεί όλα ήταν καλά. Χτες που γύρισα σπίτι το απόγευμα η καναρα ήταν ευδιάθετη. Δεν είχε κάνει αυγό. Παρατήρησα κάτι περίεργο όμως. Κάποια στιγμή φούσκωνε πολύ και έκανε κάποιες σπασμωδικές κινήσεις με την ουρά της. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα έκανε κάτι σαν Κουτσουπιά που ήταν σαν "μιξα" (συγγνώμη για την έκφραση) και κάτι έμεινε στον έντονα φουσκωμένο ποπό της. Τρόμαξα νόμιζα πως είναι αυγό. Προσπάθησα να την δω αλλά δεν την έπιασα μιας και όντας αγρίμι θα έκανε χειρότερα μάλλον τα πράγματα. Αυτό που έχει κολλήσει πίσω της είναι κάτι λευκό. Δεν πρέπει να είναι τσόφλι. Σήμερα από της 7 την παρακολουθώ. Είναι ευδιάθετη τρώει και όλα κανονικά. Αλλά αυτό που έχει κολλήσει είναι ακόμα εκεί. Αυγό δεν έχει κάνει ακόμα. Οι κουτσουλιές της είναι κάπως υγρές. Θα ανεβάσω φωτογραφία. Εννοείται πως υπάρχει μόνιμα σουπιοκοκαλο και έβαλα και σουσάμι.
 
Το πουλι δεν πρεπει να ζευγαρωσει αυτη την περιοδο του χρονου εχει περασει η περιοδος που ζευγαρωνουμε τα καναρινια οτιδηποτε απο εδω και στο εξης καταπονει τον οργανισμου του καναρινιου με ρισκο να μην τα καταφερει στην πτεροροια που για μερικα καναρινια εχει ηδη ξεκινησει, γνωμη μου πρεπει να τα χωρισεις και να επικεντρωθεις στην διατροφικη του προετιμασια για την πτεροροια.
 
Εκτος απο την κουτσουλια σε αυτη την εικονα μπορεις να μου πεις αυτο το κοκκινο που διακρινω στα αριστερα ειναι η κοκκινη χυμα υψηλης διατροφικης αξιας τροφη που δινουν στα πετ σοπ;
 
Είναι συσκευασμένη αβγοτροφη πατε μάρκας Rio. Η απόπειρα μου να φτιάξω αυγοτροφη απέτυχε και αναγκάστηκα τους βάζω από αυτό.
Το απόγευμα δηλαδή να τους χωρίσω; Υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει κάποιο αυγό μέσα και να κάνει τέτοιες κουτσουλιές. Πως να την βοηθήσω πέρα από το να την χωρίσω από τον κύριο;
 
Βγαζεις τον αρσενικο, αφηνεις 2-3 μερες την καναρα με την φωλια και παρακολουθησεις την ε3ελιξη αφαιρεις ενα-ενα σταδιακα τα αυγα και μετα την φωλια, το αρσενικο με την θηλυκια σε αυτο το διαστημα δεν πρεπει να εχουν οπτικη επαφη, διαβασε μετα την προετιμασια για την πτερόροια ετσι ωστε να μπορουν τα πουλια να μπουν δυνατα στην πιο δυσκολη περιοδο της ζωης τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν έχει αυγό και δεν μπορεί να το βγάλει θα πρέπει να της δώσεις ασβέστιο.
Αλλιώς θα περιμένεις και με το που θα κάνει το πρώτο αυγό θα βάλεις ασβέστιο στο νερό.

Καθυστέρησες αρκετά... 😊
Επρεπε πιο νωρίς να την βάλεις να ζευγαρωσει.
 
Οταν η κουτσουλια (αν οντως μιλαμε για κουτσουλια) κολλαει στην αμαρα σιγουρα θα πρεπει να μας προβληματισει.
Της βαζεις φρουτα και λαχανικα αυτη την περιοδο;
 
Eνα αυγό χωρίς τσόφλι μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια εικόνα, διότι αναμιγνύεται με την κουτσουλιά και κολλάει. Κάτι τέτοιο επίσης συμβαίνει συχνά σε πουλάκια που έχουν εντερικά παράσιτα. Τα αυγά των σκουλικιών όταν αποβάλλονται έχουν μια μορφή ενός κολλώδους σμήγματος που ανακατεμένα με ούρα και κόπρανα έχουν μια τέτοια εικόνα.
 
Της βαζεις φρουτα και λαχανικα αυτη την περιοδο;
Ναι της βάζω φρούτα και λαχανικά κανονικά. Αν όχι κάθε μέρα μέρα παρά μέρα στη χειρότερη.
[automerge]1561118871[/automerge]
Τα αυγά των σκουλικιών όταν αποβάλλονται έχουν μια μορφή ενός κολλώδους σμήγματος που ανακατεμένα με ούρα και κόπρανα έχουν μια τέτοια εικόνα.
Οι κουτσουλιές της μέχρι χτες ήταν κανονικές. Του αρσενικού είναι ακόμα και σήμερα κανονικές. Πως μπορώ να ελέγξω αν συμβαίνει κάτι από αυτά και αν συμβαίνει τι πρέπει να κάνω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα. Έχω νέα. Πήγα στην γιατρό και μου είπε πως η κυρία μου κάνει διάρροιες γτ είναι έτοιμη να βγάλει αβγό. Να μην της δώσω τίποτα άλλο πέρα από τα σπιτάκια και τα συνηθισμένα. Το αβγό το είδε κανονικό μέσα της και να μην της βάλω τίποτα. Της είπα να πάρει τις κουτσουλιές για εξέταση για σκουλίκια και μου είπε πως δεν χρειάζεται.
Εσείς που έχετε περισσότερες γνώσεις καλυπτεστε από αυτήν την απάντηση ή εμένα μου φαίνεται περίεργη;
 
Βασικά δεν πρεπει να μας προβληματίσει λίγο ως προς την ποιότητα του γιατρου, το γεγονός ότι αρνήθηκε να κάνει εξετάσεις παρ όλο που της το ζητησε ο πελάτης;
Με βάση αυτό το κριτήριο, όχι δεν πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν είναι δουλειά του πελάτη - ασθενή να υποδείξει στον γιατρό του ποιες εξετάσεις θα του κάνει.
 
Υπάρχει μέσα στο κλουβί σήμερα κάποιο αυγό; ή έστω υποψία του (κάτι σαν κρόκος) ;
Όχι δεν υπάρχει τίποτα. Έχω βάλει χαρτί για να παρακολουθώ.
[automerge]1561207056[/automerge]
Οταν υπαρχει η γνωμη του γιατρου η δικη μας περισσεύει :)

Ποια γιατρο επισκεφθηκες;
Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου Πάνος μαραφελιας
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top