Γενικά Καναρίνια: Τσακωμός ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tugman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tugman

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
7
Πόλη
Athens
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα!Η ιστορια εχει ως εξης:Η γυναικα μου μου εκανε δωρο ενα καναρινι αγορασμενο απο την γνωστη αλυσιδα petshop( αρσενικο με βιολετι κρικο),επειδη ομως λεθπουμε πολλες ωρες την ημερα αποφασισαμε να του παρουμε παρεα και απο κει ξεκινανε τα προβληματα.Πηγαμε σε ενα αλλο petshop της περιοχης ειπαμε τι θελουμε και ο υπαλληλος μας προτεινε να παρουμε θυληκο μαζι ομως με ενα κλουβι μεγαλυτερο...τον ακουσαμε ως προς το φυλο αλλα δεν αλλαξαμε κλουβι.Οταν πηγαμε σπιτι τα βαλαμε μαζι αλλα την επομενη μερα αρχισε ο σκοτωμος...αυτος ανοιγε ραμφος τεντωνε λαιμο και ανοιγε και φτερα και την κυνηγουσε αυτη παλι τον απεφευγε...τεσπα πηγα παλι ατο μαγαζι και ο υπαλληλος μου προτεινε ζευγαρωστρα με διαχωριστικο οπως και καναμε...σημερα 14 μερες μςτα εβγαλα το διαχωριστικο και παλι εχουμς την ιδια ιστορια...να σημειωσω το θυληκο εχει καφε κρικο στο ποδι...τι προτεινετε;;
Σημ.1)Εμεις δεν θελαμε αναπαραγωγη δλδ δεν πηραμε το θυληκο για αυτο το σκοπο.
2)Το αρσενικο δεν κελαηδουσε οταν ηταν μονο του και απο οτι καταλαβα με το θυληκο δεν υπαρχει περιπτωση να κελαηδησει.
3)ο υπαλληλος μας ειπε οτι μπορει να εχει ορεξεις ο αρσενικος αλλα το θυληκο να μην ςιναι ετοιμο...
Ευχαριστω πολυ.
[automerge]1679816399[/automerge]
Επισης ξεχασα να αναφερω οτι ο αρσενικος οταν την κυνηγα κανει σαν παπαγαλακι...χαχαχαχα
 
Τελευταία επεξεργασία:
@tugman
Από την στιγμή που δεν είναι σκοπός σας η αναπαραγωγή, δεν υπήρχε λόγος να πάρετε θηλυκό καναρίνι στον αρσενικό(;).
Τα καναρίνια δεν χρειάζονται παρέα, μπορούν να ζήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα μόνα τους, και ο μοναδικός λόγος που βάζουμε δύο καναρίνια στο ίδιο κλουβί είναι η αναπαραγωγή τους.
Επίσης ποτέ δεν βάζουμε μαζί ένα καναρίνι που μόλις αποκτήσαμε με ένα άλλο που ήδη έχουμε.
Θα πρέπει να υπάρξει μία περίοδος τουλάχιστον έξι εβδομάδων υποχρεωτικής καραντίνας του νέου πτηνού για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μετάδοσης κάποιας ασθένειας στο καναρίνι που ήδη έχουμε.
Διαβάστε και το παρακάτω άρθρο και αν υπάρχει κάποια απορία μπορούμε να την συζητήσουμε.
Thread 'Φροντίδα καναρινιών, βασικές οδηγίες' https://community.petbirds.gr/threads/Φροντίδα-καναρινιών-βασικές-οδηγίες.17652/
 
Ναι προφανως υπεπεσα σε πολλαπλα λαθη λογω απειριας.Τωρα αν ερωταται αν οντως ειναι αρσενικος,τι να σας πω η γυναικα μου για αρσενικο τον πηρε απο κει και περα ιδωμεν..εχει και ενα μπλε κρικο μαζι με τον βιολετι..αν σημαινει κατι αυτο!
 
@tugman καλημέρα. Διάβασε το άρθρο του @Vada. Τα περισσότερα πετ σοπ στοχεύουν στις πωλήσεις κ μόνο. Μην περιμένεις γνώσεις από κει. Χώρισε τα καναρινάκια. Το καλύτερο κλουβί είναι να τους έχεις ζευγαρώστρες.
 
Οκ ευχαριστω πολυ...
[automerge]1679821122[/automerge]
Παρεπιπτοντως σε ζευγαρωστρα τα εχω...οποτε προτεινεται να τα χωρισω με το δοαφραγμα αν καταλαβαινω σωστα;;
 
Το πουλάκι που στο έδωσαν για αρσενικό κελαιδαει; Αλλιώς θα πρέπει να το πιάσεις κ να το γυρίσεις ανάσκελα, να φυσήξεις πούπουλα κ να το δεις. Αλλά δεν στο συμβουλεύω γιατί η γνωριμία σας είναι πολύ πρόσφατη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@tugman
Όχι, καλύτερα να τα βάλεις σε ξεχωριστά κλουβιά, για ένα διάστημα και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Από την στιγμή που δεν υπάρχουν γνώσεις και η κατάλληλη προετοιμασία για αναπαραγωγή είναι προτιμότερο χωριστά.
Το βιολετί χρώμα στο πόδι του αρσενικού σημαίνει ότι είναι πουλάκι γεννημένο το 2021, και το καφέ στο θηλυκό του 2022.
Δείτε και το παρακάτω άρθρο ίσως σας βοηθήσει στον προσδιορισμό του φύλου τους.
 
Εάν μπορείς, πάρε άλλο ένα άνετο κλουβί πχ Ζευγαρώστρα για έχει το δικό του κλουβί το καθένα.
@Vada με πρόλαβες!
Επίσης, έστω κ τώρα κράτησε τα μακριά σε άλλο χώρο για μια καραντινα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα.
Εμεις δεν θελαμε αναπαραγωγη δλδ δεν πηραμε το θυληκο για αυτο το σκοπο.
Στην θέση σου θα επέστρεφα το θηλυκό και θα έπαιρνα ένα αρσενικό.
Έτσι τα 2 αρσενικά, σε διαφορετικά κλουβιά φυσικά, θα συναγωνίζονται στο τραγούδι.
 
Κατα αρχας σας ευχαριστω για το χρονο σας!
Αφετερου για τις απαντησεις...
Χωρος για δευτερο κλουβι δεν υπαρχει οποτε μαλλον ζευγαρωστρα γισ αρχη με το διαφραγμα κανονικα κσι αν μπορω θα δωσω το θυληκο σε καποιον φιλο οποτε γινεται..
[automerge]1679823514[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ δυστυχως οπως προειπα δεν υπαρχει χωρος για αλλο κλουβι..
 
αν μπορω θα δωσω το θυληκο σε καποιον φιλο οποτε γινεται..
Στην ενότητα ''Χαρίζω πουλιά - Εξοπλισμό'' μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα με μια φωτογραφία την κανάρας.

Να τα χαίρεσαι !!!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ δυστυχως οπως προειπα δεν υπαρχει χωρος για αλλο κλουβι..
Θα μπορούσε να τοποθετηθεί η μία Ζευγαρώστρα πάνω στην άλλη. Το καλύτερο θα ήταν μετά την καραντίνα. Στο λέω γιατί ο μισός χώρος της 60 ρας Ζευγαρώστρας είναι μικρός για να έχεις εκεί μόνιμα το κάθε πουλάκι. Να τα χαίρεσαι όπως κ ναχει τα μικρά σου φιλαράκια. ☺️
 
Καλημερα σε ολους!
Δυστυχως οπως υποψιαστηκε το μελος vada το καναρινι οπου πουληθηκε ως αρσενικο στην γυναικα μου τελικα ειναι θυληκο...δυο θυληκα λοιπον που τσακωνοντουσαν ακομα και με διαφραγμα στην ζευγαρωστρα...ετσι αλλαξα το θυληκο οπου αγορασα εγω και πηρα ενα αρσενικο που κελαηδαει...βεβαια στεναχωρηθηκα και εγω και η γυναικα μου που δωσαμε το θυληκο πισω αλλα χωρος δεν υπαρχει οπως προειπα...τωρα τα εχω μαζι στην ζευγαρωστρα με διαφραγμα και χαρτι για να μην βλεπονται...ο αρσενικος κελαηδησε με τον που τον εφερα σπιτι...αυτα...

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και τις απαντησεις οπου ηταν σημσντικες!!
Υ.Γ δεν ηθελα να το πιστεψω ομως τελικα αποδεικνυεται ειτε οτι εγινε εσκεμμενα η πωληση η οτι τα παιδια εκει δεν γνωριζουν το αντικειμενο της δουλειας τους...οπως και να χει το αποτελεσμα ειναι οτι δεν τους εμπιστευομαι ξανα!!!!
 
@tugman , αυτό που θα πω το λέω με καλή πρόθεση: εφόσον δεν υπάρχει χώρος για δεύτερο κλουβί, δεν θα είναι καλύτερα να χαρίσετε και το άλλο θηλυκό πουλάκι και το αρσενικό που θα σας κελαηδά να έχει όλο το κλουβί στη διάθεσή του; Για αναπαραγωγή, αν έχω συμπεράνει σωστά δεν ενδιαφέρεστε, διότι εφόσον δεν υπάρχει χώρος τι θα τα κάνετε τα μικρά, μέχρι έστω να μεγαλώσουν και να δοθούν....και οι γέννες σχεδόν πάντοτε δεν είναι μία, αλλά και τα μικρά θα πρέπει να έχουν χώρο για να πετούν (να γυμνάζονται) και ακόμα και το κλουβί των 60 εκατοστών μήκους μάλλον οριακό είναι. Διαφορετικά, κι εφόσον δεν θέλετε να αποχωριστείτε το θηλυκό πουλάκι, που είναι και το πρώτο σας, ίσως θα μπορούσατε να δώσετε στο κατάστημα πίσω τον αρσενικό και να τα βρείτε οικονομικά με πχ τροφές ή ακόμα και να τον χαρίσετε κάπου που θα φροντίζεται και θα είναι άνετα.
Και όλα τα παραπάνω βέβαια με το δεδομένο ότι θεωρείται ότι τα καναρίνια δεν χρειάζονται παρέα.
 
Καταλαβαινω τι λετε αλλα ειναι ΔΩΡΟ .....τεσπα θα δουμε!!
Ναι, το διάβασα ότι το πρώτο πουλάκι είναι δώρο. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε σας έγραψα και την περίπτωση να επιστρέψετε το αρσενικό ή να το δώσετε σε άλλους.
 
@tugman Καλημέρα. Στη θέση σου θα τα κρατούσα και τα δύο ανεξαρτήτως τι φύλου είναι. Σίγουρα θα περάσουν καλύτερα σε ένα σπίτι απ' ότι στο petshop. Δώστε στα πουλάκια χρόνο να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, αγαπήστε τα και να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμείψουν με τον τρόπο τους.
 
Καλησπερα...χρονια πολλα σε ολους..συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση αλλα λογω εορτων υπηρχε φορτος εργασιας..
Νομιζω οτι θα βρεθει χωρος και τα για τα δυο σε κανονικου μεγεθους κλουβια αφου επικειται μετακομιση απο χειμωνα...το παλευουμε και ολα θα πανε καλα!!
 
Back
Top